Μα έτσι ήταν, απ'ότι θυμάμαι. Ο Ντένης ήταν εξωστρεφής, κοινωνικός, γελαστός... Της έδειξε τον έρωτά του από την αρχή και η Κλέλια τον προτίμησε... Ο Παύλος ήταν πιο εσωστρεφής χαρακτήρας, πιο ήρεμος σαν άνθρωπος, πιο γλυκός και πιο δειλός... Δε μπορούσε να δείξει τον έρωτά του και τον έδειξε στο τέλος με τον πιο ακραίο τρόπο.
Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο (δεν είμαι άλλωστε fan των βιβλίων),οπότε δεν ξέρω πως τελειώνει.Στη σειρά και εγώ θυμάμαι να τελειώνει ότι η Κλέλια και ο Ντένης να είναι μαζί.
Τελικά όμως είναι "ευτυχισμένοι" μαζί?..Η Κλέλια,προτίμησε τον Ντένη..Είναι όμως ερωτευμένη?..Και το πιο σημαντικό ερώτημα: Και αν είναι " θα εξακολουθήσει να είναι ερωτευμένη"?
Νομίζω πως ο Παύλος με την πράξη του,όχι μόνο έδωσε τέλος στη ζωή του,αλλά "καταδίκασε" ταυτόχρονα και το μέλλον του ερωτευμένου ζευγαριού..Είμαι σίγουρος,πως αυτή η "πτώση" θα ήταν η αρχή του τέλους του έρωτα Κλέλιας-Ντένη. Πλέον, δεν θα μπορούσαν να χαρούν την αγάπη και τον έρωτα τους.Γιατί έμμεσα,θα ήταν συνδεδεμένη με το θάνατο του Παύλο (η αγάπη τους).Θα μπορούσαν και οι δύο τους να θεωρήσουν πως εκείνη η "πτώση" ήταν προϊόν του έρωτα τους.Και πολύ περισσότερο η Κλέλια. Ο έρωτας τους πια δεν θα ήταν "ακηλίδωτος",αλλά θα ήταν στιγματισμένος.Και εξαιτίας των "δαιμόνων του παρελθόντος", Κλέλια και Ντένης δεν θα μπορούσαν να αντέξουν να πορευτούν μαζί.Δεν θα είχαν "μέλλον".
Η πράξη του Παύλου,εκτός από "εγωιστική" (ένας από τους χαρακτηρισμούς που προσδίδονται σε τέτοιες πράξεις),θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και "σατανική"!..Δηλαδή: "Αφού δε σε έχω εγώ,τότε δεν θα σε έχει ούτε ο άλλος"!..Και αν υποθέσουμε πως αυτό μπορεί να είχε στο μυαλό του, λαμβάνοντας υπόψιν την ενδεχόμενη συνέχεια που έγραψα,η "εσκεμμένη πτώση" του θα έχει πετύχει το στόχο της..Βαρύ το "αντίτιμο", αλλά θα ήταν 100% επιτυχής!..(αχ βρε Ξενόπουλε..που μου προκαλείς αμφιβολίες για το αν είχα εκτιμήσει σωστά αυτό που έβλεπαν τα ματάκια ενός εξάχρονου πριν 40 χρόνια!)
Καλά,όλα αυτά είναι "εκτιμήσεις" και εικασίες για το μέλλον του ζευγαριού.Που μπορεί και ο Ξενόπουλος να έχει ήδη απαντήσεις μέσα από τις σελίδες του.Πάντως,τις απαντήσεις των δημιουργών της σειράς,δεν θα μπορέσουμε να τις ανακαλύψουμε ποτέ,μιας και η σειρά διαγράφηκε!
υγ: Γιατί βρε Ξενόπουλε,δεν επέλεξες η Κλέλια να διαλέξει τον Παύλο?..Γιατί?..Θα γλιτώναμε από αυτοκτονίες,θα είχαμε happy end και όλα καλά..Έπρεπε ο Ντένης να ήταν ο εκλεκτός της?..Δεν βρέθηκε κάποιος εκεί να της πει: "Κορίτσι μου,αυτοί οι άντρες,δεν μπαίνουν σε κλουβιά.Αυτοί,από κανάρα σε κανάρα θα πετούν..Και είναι σαν τους λύκους!..Που και τα χρόνια να περάσουν,είναι γνωστόν τοις πάσι "ο λύκος και αν εγέρασε.."!