Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Φίλη αριαδνη,τα ίδια αισθήματα όπως του φίλου σου ένιωσα και εγώ όταν είδα την "πτώση" !
Είναι όμως περίεργο που θυμάμαι τη σειρά.Όχι απ'έξω και ανακατωτά βέβαια.Αλλά θυμάμαι να την παρακολουθώ.Την υπόθεση της,την νησιώτικη προφορά που είχαν σε αρκετές λέξεις οι ηθοποιοί,θυμάμαι το love story της,τη μουσική της (την οποία ξανάκουσα μετά από πολλά χρόνια στο youtube).Θυμάμαι πως περίμενα να δω το επόμενο επεισόδιο και κάθε επεισόδιο.Και το περίεργο είναι που ήμουν αρκετά μικρός.Απ'ότι διάβασα, πρέπει να είχα δει την επανάληψη της σειράς, τον Ιούλιο του 1980,όπως έγραψε κάποιος συμφορουμίτης και όχι φυσικά την πρώτη προβολή της το 1978,που ήμουν 4!..Στα 6 καταλάβαινα λίγο καλύτερα και μπορούσα να παρακολουθήσω μια σειρά..
Δεν θα ξεχάσω στην "πτώση",όταν κατέβηκε να κόψει τα λουλούδια και του φώναζαν οι άλλοι να μην πάει και να προσέχει,εμένα είχαν ιδρώσει τα χέρια μου.Και όχι μόνο αυτό,αλλά ήμουν και κοντά στην τηλεόραση (όπως κάθονται τα παιδάκια μπροστά στην οθόνη) και έλεγα συνέχεια "κρατήσου,κρατήσου"..Και όταν αυτός έπεσε,τρόμαξα.. ( όπως ίσως ένιωσε και ο φίλος σου)..Φοβήθηκα,το σκεφτόμουν συνέχεια!..
Πάντως δεν κατάλαβα τότε ότι ήταν εσκεμμένη η πτώση του!Νόμιζα πως ήταν δυστύχημα,ότι απλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί!
Επίσης,θυμάμαι την "πτώση" να την ξαναδείχνει στη σειρά.Ίσως ήταν κάποια φλας μπακ των συγγενών του στο τέλος,που θυμόνταν την σκηνή στο γκρεμό.Μπορεί η πτώση να ήταν στο τέλος του προτελευταίου επεισοδίου και μετά στο τελευταίο να έδειχναν ό,τι επακολούθησε,δηλαδή την κηδεία,συζητήσεις,πως εξελίχθηκαν οι ήρωες της σειράς χωρίς τον αδερφό του Κατρανίδη (δεν θυμάμαι το όνομα του στη σειρά).Πάντως θυμάμαι έντονα,πως ξανά έδειχνε την "πτώση" και με ξαναφόβιζε!..Εκτός εάν είχα δει και την πρώτη προβολή της σειράς το '78 και την επανάληψη της το ΄80!.."Τρομακτική ανάμνηση"..Και αξέχαστη σκηνή!..
Μάλλον ήταν η ηλικία μου, η αιτία που με τρόμαξε η συγκεκριμένη σκηνή!..Και τελικά,είδα μόνο την επανάληψη της σειράς το 1980 όταν παίχτηκε (γιατί αυτό ακριβώς αποδεικνύει η διευκρίνιση του φίλου ChristosM).Εδώ είναι όμως το περίεργο..Αχ, εγώ δε θυμάμαι να τρόμαξα. Θυμάμαι μόνο την λύπη μου για τον Παύλο. Είχα στεναχωρηθεί αφάνταστα. Καταλάβαινα από τα λεγόμενα της μαμάς μου και της θείας μου ότι ο Παύλος αυτοκτόνησε για την αγάπη της Κλέλιας και λυπόμουν τόσο πολύ!
Όπως επίσης με είχε στεναχωρήσει πολύ και το γεγονός ότι η Κλέλια έδιωχνε τον Ντένη, μέχρι την τελευταία σκηνή που την πάει στην βίλα για να της δείξει τα μπλαβάκια που είχε πετάξει ο Παύλος και τα είχε φυτέψει κι αυτά είχαν απλωθεί παντού. Είχα φοβηθεί μήπως χωρίσουν. Τι συναισθήματα! Πόσα χρόνια έχουν περάσει και μου έχουν μείνει!
Παίρνοντας τότε επίσης ξεκάθαρα το μέρος του Χατζηκουτσέλη. Αυτό θυμάμαι.Να βλέπω και να θέλω τον Παύλο για ταίρι της,που ένιωθα πως της ταίριαζε περισσότερο.Και όχι τον άλλον, τον..φαφλατά!Γιατί κάπως έτσι τον έχω στη μνήμη μου..Έναν "φαφλατά",έναν "καλοπερασάκια",έναν νησιώτη playboy τέλος πάντων..
Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο (δεν είμαι άλλωστε fan των βιβλίων),οπότε δεν ξέρω πως τελειώνει.Στη σειρά και εγώ θυμάμαι να τελειώνει ότι η Κλέλια και ο Ντένης να είναι μαζί.Μα έτσι ήταν, απ'ότι θυμάμαι. Ο Ντένης ήταν εξωστρεφής, κοινωνικός, γελαστός... Της έδειξε τον έρωτά του από την αρχή και η Κλέλια τον προτίμησε... Ο Παύλος ήταν πιο εσωστρεφής χαρακτήρας, πιο ήρεμος σαν άνθρωπος, πιο γλυκός και πιο δειλός... Δε μπορούσε να δείξει τον έρωτά του και τον έδειξε στο τέλος με τον πιο ακραίο τρόπο.