Η Κραυγή των Λύκων (1981 ΥΕΝΕΔ)

Μια παραλλαγή των τίτλων τέλους της σειράς:

[video=youtube_share;UcEs9h4fjZo]

Ένα απόσπασμα:

[video=youtube_share;rJ7FWk-UqTM]http://youtu.be/rJ7FWk-UqTM

Περίληψη επεισοδίου:

[video=youtube_share;nZSntAjUo5Q]http://youtu.be/nZSntAjUo5Q
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Τερέζα Φραντζή και ο Χριστόφορος Ρίχτερ στην Κραυγή των Λύκων:

img072.jpg
 
Σίγουρα θα έχει γραφτεί και πιο πάνω, αλλά βαριέμαι να ψάξω. 'Η ίσως να είναι και δική μου διαφωνία, αλλά το τραγούδι των τίτλων ήταν τουλάχιστον τραγικό...

"Bρέχει, βρέχει κι απόψε, γέμισε ο δρόμος γκρίζες σκιές


μόνη, μόνη κι απόψε, γύρισε η σκέψη σε μέρες παλιές.



Σ' αγαπώ, γύρισε πάλι μυστικά, μες στο σκοτάδι...-...είμαι εδώ, ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ, και περιμένω"


Στίχοι της πλάκας και μουσική περίπου του ιδίου επιπέδου.

Και σε όσους βιαστούν να κατακεραυνώσουν, ένα πολύ παλιότερο σήριαλ, "Οι έμποροι των εθνών", μας άφησε ένα καταπληκτικό τραγούδι από τους τίτλους του...(ενώ το σήριαλ δεν το θυμάται φυσικά κανεις).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν θα συμφωνούσα με την άποψη σου, Panp προσωπικά. Ας μην ξεχνάμε οτι οι στίχοι είναι της Σέβης Τηλιακού (γνωστής στιχουργού απο τα τραγούδια Μάθημα Σολφέζ, το Κορίτσι του Μάη, Πάλι θα κλάψω, Κρίμα το μπόι σου κ.τ.λ) και η μουσική του Βαγγέλη Πιτσιλαδή ο οποίος έγραψε μουσική για πολλές επιτυχίες της τηλεόρασης!
 
Φυσικά, είναι εντελώς προσωπική άποψη. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι όλα τα τραγούδια της Σέβης Τηλιακού που ανέφερες (κι εγώ θα προσθέσω ακόμα και τις "μεταγλωτίσσεις" Ουρανέ που περνάς, Αν μια μέρα σε χάσω, Φίλοι και αδελφοί) είναι σε πολύ ανώτερο επίπεδο από το συγκεκριμένο.

Κι όσο για το Βαγγέλη Πιτσιλαδή, αν και "χρόνια στο κουρμπέτι" συνθέτης, δεν έχει κάνει πολλές επιτυχίες (Ο Αλέξης, Ανάμνηση και άλλα 2-3 με τους Olympians, Ας ήταν τ' όνειρο να βγει με το Μπηθικώτση, Στις 16 Μάη μήνα με τον Κόκοτα, άντε και το Φωτιά στα τρένα όλου του κόσμου με την Κουμιώτη, ενώ τραγούδια του με τη Μοσχολιού δεν "περπάτησαν" καθόλου...). Επίσης έγραψε και μερικά "τουριστικά" λαϊκά θέματα, μερικά progressive, αλλά γενικώς πολλά και τίποτα (πάντα κατά τη γνώμη μου).
 
(Κοιτα να δεις που ξαναζωντανεψε η Κραυγη των Λυκων)

Διαφωνω και εγω με τα λεγομενα του panp - Οι στιχοι μια χαρα ειναι, δεν εχουν κατι το μεμπτο και η μουσικη μια χαρα ειναι επισης. Το τελικο συνολο σαφως ξενιζει σημερα μιας και ηταν αρκετα 70ς και μονο. Ισως μια αλλη ενορχηστρωση και μια επαγγελματιας τραγουδιστρια να ειχαν (για σημερα) καλυτερο ακουστικο αποτελεσμα, αλλα για τοτε ηταν αρκετα καλο οπως εγινε.

Τωρα για την αξια της Τηλιακου και του Πιτσιλαδη - δεν θα σχολιασω κατα λεξη τα οσα γραφτηκαν. Τους εχω πολυ ψηλα και τους 2, ειδικα τον Πιτσιλαδη που εχει γραψει απιστευτα πραγματα, μπροστα απο την εποχη του και η ενασχοληση με το παιδικο προγραμμα της κρατικης τηλεορασης ηταν καταλυτικη για την ιδια και για ολους εμας που μεγαλωσαμε με αυτη.
 
Επισης τα δυο αλμπουμ που εβγαλε ο Πιτσιλαδης υπο το ονομα Oasis ηταν εξαιρετικα

 
Βγαινουμε offtopic - θα πρεπε να ανοιχθει κανα θεμα για τον Πιτσιλαδη - αλλα κοιτα τι ανεβασαν, επιτελους γιατι το βινυλιο μου δεν παιζει πια.

 
Όχι και τόσο offtopic Herco. Αναδεικνύεται ο ταλαντούχος Πιτσιλαδής μέσα απο τα ωραία μουσικά κομμάτια που ανέδειξες:Θα συμφωνήσω επίσης και με την άποψη σου παραπάνω οτι το μουσικό θέμα μπορεί να ξενίζει κάπως σήμερα, αλλα δεν παύει να σαγηνεύει ακόμα και εμάς ή όσους απο εμάς (βάζω και τον εαυτό μου) δεν ζήσαμε την εποχή του '70.
 
Η Περίληψη του 1ου επεισοδίου της σειράς (Στην αφήγηση ο Κώστας Σκόκος και η Πέπη Μεταλλείδου):

[video=youtube_share;I2ofuCxb8QA]http://youtu.be/I2ofuCxb8QA
 
Η Μαρία Αλιφέρη και ο Χρήστος Πάρλας στην σειρά:

img097.jpg

Οι πρωταγωνιστές:

img098.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στις 24 Αυγούστου του 1981 ξεκίνησε η νέα ιστορία ''Η Λεωφόρος των τύψεων'' όπως φαίνεται και από το απόκομα περιοδικού της εποχής.

attachment.php
 
Απο τους τίτλους αρχής σε κάποια απο τα επεισόδια του Α κύκλου:

45.jpg

snapshot1.jpg

78.jpg

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ChristosM που τα ανέβασε πρώτος στο facebook.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ έβλεπα φανατικά τη σειρά, αν και μόλις 10 ετών τότε. Θυμάμαι όλα αυτά που λέτε και επίσης θυμάμαι ότι στον δεύτερο κύκλο έπαιζε η Σόφη Ζαννίνου, υποδυόμενη μια τραγουδίστρια ονόματι "Μάνια Κουφού", ενώ υπήρχε επίσης και ένας χαρακτήρας γυναίκας από τις αραβικές χώρες ονόματι "Φαρίντα" (δεν θυμάμαι ποια την έπαιζε και αν το επάγγελμα της "Φαρίντα" ήταν -τί άλλο;- χορεύτρια οριεντάλ). Αυτά από μένα.
 
#194: Στο κεντρο της πανω φωτογραφιας και κατω δεξια βλεπουμε τη Σταρ Ελλας 1969, Ελενα Αλεξοπουλου.
 
Πίσω
Μπλουζα