Η Κραυγή των Λύκων (1981 ΥΕΝΕΔ)

Η Έλενα Αλεξοπούλου, η Μάρθα Κουμπάρου -την οποία και ευχαριστούμε θερμά για το υλικό που μοιράζεται μαζί μας- και η Μίτση Κωνσταντάρα υποδύονταν τις καμαριέρες της βίλας των Ρίχτερ.
 
Προσθέτω ότι η σπουδαία Όλγα Τουρνάκη έπαιζε την καταχθόνια οικονόμο Φόνη -και όχι Φανή, όπως εκ παραδρομής αναφέρεται στο τελευταίο απόκομμα που μας έδωσε η κυρία Κουμπάρου και πόσταρε ο φίλος nick.
 
Μια νέα οπτική των τίτλων της σειράς που άλλαξαν πάνω απο τρείς φορές κατα το πέρασμα των επεισοδίων:

http://www.youtube.com/watch?v=1GzAYLbjEPs&feature=share&list=UUBmYKveOIN cuKiNYgBzJQ8w

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ChristosM απο τον οποίο έχει αντληθεί το παραπάνω υλικό!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δύο αυθεντικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς

 


242.jpg
242.jpg

241.jpg
241.jpg
 
Πω Πω Αψογες. Μπραβο Αντωνη.
 
attachment.php
attachment.php
περιοδικο Κατερινα του 1981 (συμφωνα με πωλητη)3.JPG

4.JPG
 
Μετά το εξόχως ενδιαφέρον άρθρο του φίλου ,mhmerotategiatipino θα ακολουθήσουν οι τίτλοι τέλους της κραυγής των Λύκων που εγώ τουλάχιστον τους ξαναβλέπω μετά από πολλά χρόνια. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ChristosM χωρίς την προσπάθεια του οποίου δεν θα βλέπαμε ποτέ πια το βιντεάκι που ακολουθεί μιας και προέρχεται αυτούσιο από το αρχείο του!!:

[video=youtube_share;-BHha1MAb-Q]

 
Πάρα μα πάρα πολύ ωραίοι οι τίτλοι τέλους της σειράς (είναι γνωστή άλλωστε νομίζω η μανία μου με τους τίτλους γενικώς των διάφορων σειρών-εκπομπών)

Ευχαριστούμε και τον Χρήστο, αλλά και εσένα Νίκο για το upload!
 
Μετά από πάααααρα πολύ καιρό που εχω να μπω στο site (και σήμερα μπήκα για άλλο θέμα) ένα μόνο έχω να πω. Συγχαρητήρια σε όλους σας που παραθέσατε υλικό, σκέψεις, γνώμες και αναμνήσεις για τη συγκεκριμένη σειρά. Την έψαχνα χρόνια γιατί παρ' όλο που δε θυμόμουν καν την υπόθεση και τους ηθοποιούς πλην της Αλιφέρη -μα πόσο όμορφη ήταν!- αυτη η σειρά είχε κάτι που με στοίχειωνε χωρίς να ξέρω τι. Το ότι την θυμάμαι σε ασπρόμαυρο; όσο να πεις το ασπρόμαυρο δράμα έχει άλλη αίσθηση. Το ότι για το παιδικό μου μυαλό (ήμουν 5 τότε) αυτή η σειρά είχε πολλούς κακούς και καταχθόνιους τύπους και άπειρα μυστικά; το ότι είχε εξιτάρει όλη τη γειτονιά (και μαζί και την κυρία Εφη στο διπλανό διαμέρισμα όπου πήγαινε η μάνα μου και βλέπανε το σήριαλ παρέα); Ναι, όλα αυτά ίσως αλλά τελικά αυτό που με τρόμαζε ήταν ένα: η μουσική. Όχι το "βρεχει" που αμυδρά το θυμόμουν αλλά το άλλο, το ομώνυμο κομμάτι. Το βρήκα και το ξαναθυμήθηκα σαν από όνειρο μέσα από τα βίντεο που παραθέσατε και τα συναισθηματα που ένοιωσα δεν περιγράφονται. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πριν λίγο καιρο μου ανατέθηκε να τακτοποιήσω το αρχείο δίσκων στη δουλειά και μόλις πήγα να σηκωσω ένα κιβώτιο εκείνο άνοιξε απο κάτω και το πρώτο βινύλιο που έπεσε στα πόδια μου ήταν αυτό της σειράς. Τώρα το λες σύμπτωση αυτό; Το έβαλα και το έπαιξα σχεδόν αμέσως και έλιωσα στο κλάμα. (Ναι, χαζό ακούγεται, το ξέρω)

Εν πάση περιπτώσει, ένα μεγάλο ευχαριστώ ήθελα να πω γιατί μου ξυπνήσατε απίστευτες αναμνήσεις. Να 'στε όλοι καλα.

ΥΓ. Α, και μια απορία. Το αγαλματάκι στους τίτλους εναρξης είχε κάποια σημασία;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμείς σε ευχαριστούμε Bajar για τα καλά σου λόγια. Το αγαλματάκι στους τίτλους προφανώς σημαίνει την δικαίωση που έρχεται για την ίδια την Τερέζα (Μαρία Αλιφέρη) μετά από τα απανωτά χτυπήματα που είχε υποστεί από της οικογένεια του ανδρός της... Εξάλλου είναι και το σύμβολο της δικαιοσύνης το οποίο βρισκόταν στο γραφείο του ανακριτή Δημήτρη Ζακυνθινού κατα την διάρκεια των ανακρίσεων στην περίφημη "Υπόθεση Ρίχτερ". Και μιας και ανέφερες το αγαλματάκι ας δούμε επιτέλους και τους πρωτότυπους τίτλους όπως παίχτηκαν τότε:

[video=youtube_share;YYw27OE7Gtw]

 
Ευχαριστω πολύ, Nick, και για το βίντεο (πολύ καλή εικόνα!) και για την απάντηση στην απορία μου. Πάντως αυτό που παρατηρω ειναι ότι ο τρόπος που παρουσιάζονται οι ηθοποιοί στους τίτλους είναι μάλλον κοινός στα σήριαλ του Φώσκολου. Αν δεν κάνω λάθος, κάτι παρεμφερές είχε κάνει και στις δύο σειρές του '90.
 
Bajar είπε:
Ευχαριστω πολύ, Nick, και για το βίντεο (πολύ καλή εικόνα!) και για την απάντηση στην απορία μου. Πάντως αυτό που παρατηρω ειναι ότι ο τρόπος που παρουσιάζονται οι ηθοποιοί στους τίτλους είναι μάλλον κοινός στα σήριαλ του Φώσκολου. Αν δεν κάνω λάθος, κάτι παρεμφερές είχε κάνει και στις δύο σειρές του '90.
Έχεις απόλυτο δίκιο Bajar. Ο τρόπος που παρουσίαζε τους ηθοποιούς του ο Φώσκολος εξέπεμπε μια μεγαλοπρέπεια, όπως παρακάτω:

[video=youtube_share;Y2iPInHWRRQ]

 
Οντως πολυ ωραιο! Μπραβο Αλκη.
 
Xαίρομαι πολύ που σας άρεσε. Ήταν κάτι που το σκεφτόμουν αρκετό καιρό. Ίσως τώρα που το ξαναβλέπω να έπρεπε να βάλω και εκείνη την σκηνή της γνωριμίας από το αποκριάτικο πάρτυ του πρώτου επεισοδίου (οι φαν της σειράς ξέρουν για ποιά σκηνή μιλάω)

Αν και υπάρχει την ξαναποστάρω σε μεγαλύτερη ανάλυση μια φωτογραφία από τα γυρίσματα της σειράς

attachment.php


Ο Νίκος Φώσκολος δίνει οδηγίες για το γύρισμα της επόμενης σκηνής παρακολουθούμενος από την Μαρία Αλιφέρη τον Τάκη Χρυσικάκο και την Μάρθα Κουμπάρου
 
Πίσω
Μπλουζα