Η Παλιά Αθήνα

Την παραπάνω φωτογραφία την είχαμε δει σε ασπρόμαυρη σε πολύ προηγούμενο ποστ. Το θυμάμαι γιατί είχαμε αναγνωρίσει ότι βρισκόμαστε έξω από το Μουσείο στην Πατησίων. Τι όμορφη που είναι με χρώμα!
 
Φυσικά δεν ήταν ασπρόμαυρος. Πέρασε και μία ασπροκαφέ σουπιομελανόχρωμη περίοδο.
1640271553925.jpeg
 
Η Πλατεία Καραϊσκάκη
Στην γωνία των οδών Θεοδώρου Δηληγιάννη και Οδυσσέως, στο πάνω αριστερό άκρο της φωτογραφίας, διακρίνεται το κτίριο του Θεάτρου Περοκέ.
κι εδώ σε τρισδιάστατη απεικόνιση στο street view
 
Τελευταία επεξεργασία:
εμμ @elephadas αυτή η χρωματική απόχρωση λέγεται σέπια και ήταν πολύ συνηθισμένο την προ ψηφιακή εποχή να τονίζουν α/μ φωτογραφίες με το selenium toner της Kodak για να δείχνουν παλιές αλλά αύξανε και τη διάρκεια ζωής τους επίσης υπήρχαν blue toner και άλλα χρώματα κλπ. διάβασα ότι υπήρχε uranium (!) intensifier! προφανώς έχει καταργηθεί μπρρρ.
 
Εκείνο που μου κάνει εντύπωση εκτός φυσικά του θέματος τακτοποίησης/καθαριότητας είναι το ότι τα κινητά προστεγάσματα (τέντες) δεν εξέχουν του κτιριακού όγκου, παρά λίίίγο παραπάνω της αρχιτεκτονικής προεξοχής επί της οποίας εδράζονται. Τόσο-όσο που δεν μπορεί να θεωρηθεί προέκταση.
Επίσης, σε πεζοδρόμιο πλάτους 5 μέτρων, συνυπάρχει αρμονικά η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων (έως 1,5 μέτρο), η κυκλοφορία των πεζών, ο επαγγελματικός χώρος(περίπτερο) και περισσεύει μία αλάνα να φέρω τα μικρά να κάνουν ποδήλατο..
Η αστερόεσσα είναι εκεί πάνω..?
 
80s ;


Προβολή συνημμένου 234339




πηγή : σελίδα στο FB - Hellenic Motor History
Tελικά σύμφωνα με την ομάδα είναι από Ρόδο, g1973tony. Οπότε μάλλον έπρεπε να πάει στις εικόνες της Ελλάδας..
Τελικά από τους γραμματικούς συνδυασμούς των πινακίδων των αυτοκινήτων που διακρίνονται ΑΟ-5767 και ΑΥ-5408 προκύπτει ότι πρόκειται για πινακίδες που έχουν εκδοθεί από το γραφείο συγκοινωνιών Δωδεκανήσων (κωδικός "9") την περίοδο 1972-1984 .
Άρα πράγματι η φωτό είναι από τα Δωδεκάνησα.
Οι πίσω πινακίδες περιελάμβαναν και τον κωδικό του εκάστοτε γραφείου συγκοινωνιών επομένως εδώ ήταν
ΑΟ-5797 | 9 και ΑΥ-5408 | 9
Παραθέτω το αντίστοιχο απόσπασμα απότη wikipedia

Πινακίδες κυκλοφορίας από το 1972 έως το 1984​


Ελληνική πινακίδα αυτοκινήτου 1972-1984
Πινακίδες με 2 χαρακτήρες και 4 ψηφία.

Οι ακόλουθοι κατάλογοι περιέχουν όλους τους συνδυασμούς πινακίδων που ακολουθούν το σύστημα ΧΧ-0000, όπου Χ χαρακτήρας και 0 ψηφίο.

Ταξινόμηση ανά νομό​

Ταξινόμηση αυτοκινήτων (και μοτοσικλετών) ΙΧ και ΔΧ, ανά κωδικό αριθμό γραφείου συγκοινωνιών, από το 1972 έως το 1984 περίπου. Η διαδικασία μετάβασης από το παλαιό σύστημα ΧΧ-0000 στο νέο ΧΧΧ-0000 ξεκίνησε το 1984 από τις μεγάλες περιφέρειες όπως η Αττική[1], ενώ σε περιοχές περιορισμένων ταξινομήσεων το νέο σύστημα ΧΧΧ-0000 ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '80 όταν και εξαντλήθηκαν οι συνδυασμοί του προηγούμενου συστήματος ΧΧ-0000 .
...............

Περιοχές Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Νήσων (περισσότερο Α) (7 γραφεία συγκοινωνιών):
  • Βοιωτία "4": ΑΙ, ΧΝ
  • Εύβοια "5": ΑΚ, ΑΜ
  • Λέσβος "6": ΑΝ, ΧΝ, ΧΟ
  • Χίος "7": ΑΡ, ΧΟ
  • Σάμος "8": ΑΤ
  • Δωδεκάνησα "9": ΑΟ, ΑΥ
  • Κυκλάδες "10": ΑΧ
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έχει πλάκα τι θεωρούσαμε είδη σπορ τη δεκαετία του 60...
Κάθε εποχή με τα δικά της....
Εν τω μεταξύ η εικονιζόμενη είναι η Οδός Αθηνάς. Στο βάθος μόλις που διακρίνεται το καμπαναριό του Ιερού Ναού της Παντανάσσης και πίσω του το τζαμί Τζισταράκη
 
Πίσω
Μπλουζα