Stormwatch
RetroNuts!
- Joined
- 18 Mαϊ 2006
- Μηνύματα
- 1.617
- Αντιδράσεις
- 285
Εξαιρετικό το blog σου φιλε prisma. Συγχαρητηρια.
Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια Stormwatch. :thanx2:Stormwatch είπε:Εξαιρετικό το blog σου φιλε prisma. Συγχαρητηρια.
Συμφωνω και επαυξανω!!Σπανιο φωτογραφικο υλικο συνδιασμενο με εξαιρετικο κειμενο!!!(θα προτεινα να το βαλεις στην υπογραφη σου)Stormwatch είπε:Εξαιρετικό το blog σου φιλε prisma. Συγχαρητηρια.
Χίλια ευχαριστώ για τα πολύ καλά σου λόγια. Όσον αφορά την υπογραφή, αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τους διαχειριστές why not?angel_grig είπε:Συμφωνω και επαυξανω!!Σπανιο φωτογραφικο υλικο συνδιασμενο με εξαιρετικο κειμενο!!!(θα προτεινα να το βαλεις στην υπογραφη σου)
O Πύργος Απόλλων αποπερατώθηκε το 1973. Μου είναι άγνωστη η ακριβής χρονολογία θεμελίωσης του Απόλλωνα αλλά λογικά γύρω στο 1970.VAGBITH είπε:Ωραίες φωτογραφίες. Φαντάζομαι καμάρωναν σα γύφτικα σκεπάρνια οι πρώτοι εργαζόμενοι στις εταιρείες που στεγάζονταν στον πύργο...Αλήθεια ο Πύργος Απόλλων πότε θεμελιώθηκε;
Κοιτωντας τις φωτογραφιες του Dimitri Kessel μονο ενα πραγμα ειδαν τα ματια μου και τιποτε αλλο: ΟΜΟΡΦΙΑ! Και ολα αυτα, μολις ενα βημα πριν απο την υπεροχη δεκαετια του '50.prisma είπε:AΘΗΝΑ 1948.Μια βόλτα στο Σύνταγμα μέσα από το φακό του Dmitri Kessel, τον Ιανουάριο του '48.
http://bill-files.blogspot.gr/2013/07/1948.html
Θα συμφωνήσω μαζί σου bambinella. Ευτυχώς που υπήρξαν και ορισμένοι φωτογράφοι να μας αφήσουν τέτοιες εικόνες από το παρελθόν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια αφορμή ήταν ο εμφύλιος πόλεμος που ακόμα μαινόταν κάπου μακρυά από τη πλατεία Συντάγματος. Ο Kessel έχει καταγράψει με το φακό του τη θλιβερή ελληνική ιστορία αμέσως μετά την απελευθέρωση, το 1944 (Δεκεμβριανά, εμφύλιος).bambinella 100 είπε:Κοιτωντας τις φωτογραφιες του Dimitri Kessel μονο ενα πραγμα ειδαν τα ματια μου και τιποτε αλλο: ΟΜΟΡΦΙΑ! Και ολα αυτα, μολις ενα βημα πριν απο την υπεροχη δεκαετια του '50.Δεν μπορω να πω πολλα γιατι εχω μεινει εκθαμβη απο τις εικονες που αντικρισα. Ενα μεγαλο Ευχαριστω στο φωτογραφο και σενα, prisma, που μας τις προσφερατε.
Ακριβώς... Σε κάποιο κοντινό νησί, λίγο μακρόστενο, η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική...Και φυσικά, πάντα έπρεπε να υπάρχει αυτό το "καλό" πρότυπο (Μανώλη κάτσε φρόνιμα, να γίνεις νοικοκύρης)VAGBITH είπε:Εξαιρετικές φωτογραφίες της καθημερινής ζωής στην πρωτεύουσα από μια πολύ φορτισμένη ιστορική περίοδο (από την οποία συνήθως βλέπουμε θλιβερές εικόνες πολέμου, ανέχειας και μίσους)...
Εγώ σας ευχαριστώ παιδιά... Θεωρώ ότι είναι καλό που υπάρχουν και αυτές οι εικόνες. Άλλωστε εκείνη τη περίοδο ο εμφύλιος είχε μείνει μακρυά από την Αθήνα, αντίθετα οι φωτογραφίες του ίδιου φωτογράφου από την Αθήνα και το Σύνταγμα τον Δεκέμβριο του '44 ήταν πολύ διαφορετικές. Φυσικά και ΔΕΝ ήταν αυτή η επικρατούσα κατάσταση ακόμα και στη πρωτεύουσα. Η φτώχεια και η ανέχεια υπήρχαν σε ισχυρές δόσεις.VAGBITH είπε:Εξαιρετικές φωτογραφίες της καθημερινής ζωής στην πρωτεύουσα από μια πολύ φορτισμένη ιστορική περίοδο (από την οποία συνήθως βλέπουμε θλιβερές εικόνες πολέμου, ανέχειας και μίσους)...Prisma σ' ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά!
To "Πασαλιμάνι" και ειδικά το "Τουρκοβούνια" δεν έχουν φύγει από το λεξιλόγιό μας. Είναι αλήθεια όμως ότι το "Τουρκολίμανο" και κυρίως ο "τούρκικος καφές" έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.elephadas είπε:Στη δεκαετία του 60 το Μικρολίμανο ήταν ακόμη Τουρκολίμανο. Πασαλιμάνι, Τουρκολίμανο, Τουρκοβούνια και ο τούρκικος καφές ξαναβαφτίστηκαν μετά το 1974.