Nαι, Σύνταγμα είναι. Ο δρόμος ευθεία κάτω είναι η Καρ. Σερβίας και το γωνιακό κτίριο, το σημερινό Public. H λήψη είναι από το ξενοδοχείο King George.miki-mik7 είπε:Η πρώτη φωτογραφία είναι σίγουρα από την πλατεία Συντάγματος;
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Έφερα στο μυαλό μου όλες τις πλευρές της πλατείας, εκτός από αυτή που ανέφερες...prisma είπε:Nαι, Σύνταγμα είναι. Ο δρόμος ευθεία κάτω είναι η Καρ. Σερβίας και το γωνιακό κτίριο, το σημερινό Public. H λήψη είναι από το ξενοδοχείο King George.
Στον οποίο στα 70s λειτούργησε στη ταράτσα, πιτσαρία με πισίνα!ΦΖΠ1 είπε:Υπό κατασκευή και ο ουρανοξύστης του Γηροκομείου,όπως φαίνεται κατεβαίνοντας προς Ριανκούρ.
Kι'ομως έχω πετύχει λούστρο πολύ αργότερα από το 1982!elephadas είπε:Υπήρχαν λούστροι το 1982?! Νόμιζα ότι είχαν εξαφανιστεί νωρίτερα.
Αυτό το πράμα πίσω από το λούστρο τι είναι? Σκέφτηκα λαχεία στην αρχή, αλλά τα χαρτιά μου μοιάζουν μεγαλύτερα από λαχεία. Αλλά ούτε περιοδικά μπορεί να είναι. Αλλά ό,τι και να είναι, είτε ανήκε στον κύριο με το τσιγάρο (οπότε πρόκειται για συνεργαζόμενα καταστήματα) είτε ήταν παράρτημα του λουστρατζήδικου, οπότε πρόκειται για σουπερμάρκετ.
Ο πελάτης θα μπορούσε σχεδόν να ήταν ο πατέρας μου. Είναι στην ηλικία του (την εποχή εκείνη) και έχει το ίδιο στυλ.
Βλέπουμε στο βάθος την αρχή της Πειραιώς με το ξενοδοχείο Dorian Inn το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα. Αυτή τη διαδρομή έκανα μόνος μου, περίπου 13 χρονών, ανεβαίνοντας από το ΙΚΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου (που πήγαινα στον ορθοδοντικό) μέχρι την Ομόνοια για να πάω στο ΜΙΝΙΟΝ... Αξέχαστες μέρες...prisma είπε:Προβολή συνημμένου 92107Ομόνοια, Σεπτ. 1987. (photo by Jean-Pierre Menicucci)
Λίγες μέρες πριν απολυθώ από φαντάρος το 1986 το Dorian Inn είχε βάλει μια αγγελία για πρόσληψη προσωπικού. Πήγα και προσελήφθη επιτόπου ίσως λόγω των γνώσεων μου. Είχα ξανα εργασθεί σε πολυτελείας ξενοδοχείο πριν την θητεία μου. Η προυπόθεση ήταν βέβαια να πάω στους ανθρώπους εκεί στο γραφείο προσωπικού το απολυτήριο στρατού ή τελος πάντων κάτι το οποίο να αποδύκνυε την απόλυση.Σαν πιτσιρικάς εγώ δεν εμφανίσθη βέβαια για δουλειά. Σκέφτηκα τότε ότι αφού βρήκα δουλειά αμέσως με την μία ότι θα είναι πανεύκολο στις μέρες που θα ακολουθούσαν.
Αμ δε.
Στην πραγματικότητα μετά την απόλυση μου έμεινα άνεργος τελικά ένα χρόνο. Δεν ήταν εύκολα και τότε τα πράγματα για κάποιον που δεν είχε μέσον.
Oι πινακίδες με τα γράμματα ξεκίνησαν να δίνονται από 1-1-1972 και οι εξαψήφιες καταργήθηκαν. Απλά, αρκετά παλιότερα αυτοκίνητα αργότερα άλλαξαν τις αρχικές τους πινακίδες. Το "ΒΚ" παραπέμπει σε πινακίδα του 1973.ΦΖΠ1 είπε:Τα γράμματα μπήκαν πριν από το 70, εμείς είχαμε το ΒΚ-13..., κυκλοφορίας 1968. Αλλά συνυπήρξαν όπως είπες με τις πινακίδες που είχαν μόνο αριθμούς. Σε τέτοια πινακίδα, έχω πετύχει -εν ζωή- "Ταρζάν" που είχε πατέρας φίλου, νομίζω Vauxall αν το γράφω και σωστά, με αριθμό...27!
elephada,εχεις μνημη..ελεφαντα .Ο σκαραβαιος του πατερα μου,που ειχε αγοραστει την δεκαετια του 60 (1966-67) ειχε και αυτος 6 νουμερα χωρις γραμματα..elephadas είπε:Οι παλιότεροι θα θυμούνται και οι νεότεροι θα έχουν ίσως προσέξει σε παλιές ταινίες ότι παλιά οι αριθμοί τν πινακίδων είχαν μόνο νούμερα τα οποία ήταν κοινά σε όλη την Ελλάδα.