Το άγαλμα πήγε στη σημερινή του θέση μετά τις εργασίες αποκατάστασης στο περίβολο της παλιάς βουλής, αν δε κάνω λάθος γύρω στο 1954.elephadas είπε:Μπα, εκεί ήταν ο Κολοκοτρώνης τότε? Πότε τον πήγαν από την άλλη μεριά της Παλιάς Βουλής?
Ίσα ίσα. Το Σύνταγμα για μένα είναι ακριβώς χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι ΔΕΝ έπρεπε να κάνουμε! Ας μην αρχίσω να λέω γιατί θα μας πάρει η ώρα....caprice είπε:Έκανα κλικ στη φωτογραφία με την Πλατεία Συντάγματος ..... δεν έπρεπε τελικά .
Τώρα θα μου πεις εδώ έχουν κατεδαφιστεί αρχιτεκτονικά κοσμήματα και έχουν γίνει εγκλήματα επί εγκλημάτων, στο Σύνταγμα κόλλησα εγώ;
H αναπαλαίωση ενός κτιρίου μπορεί να είναι όντως ασύμφορη οικονομικά. Γι'αυτό το θέμα είναι να δίνονται κίνητρα σε ιδιώτες, από το κράτος, για τέτοιες ενέργειες. Βέβαια εξαρτάται και από τη κατάσταση που βρίσκεται ένα κτίριο. Από την άλλη έχουν γίνει τέτοιες ενέργειες, από διάφορες επιχειρήσεις, ακόμα και τράπεζες που λειτουργούν΄υποκαταστήματά τους σε τέτοια κτίρια.caprice είπε:Τι έχει μείνει από το Σύνταγμα; Το κτήριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (αν δεν κάνω λάθος, νυν Attica) και το Public που δεν θυμάμαι ποιό κτήριο ήταν αλλά θυμάμαι ότι έγραφαν οι εφημερίδες πώς ήταν τόσοι πολλοί οι κληρονόμοι που έγινε τιτάνιος αγώνας με το αζημίωτο βέβαια για να πουληθεί.
Αυτή ήταν και η απορία μου για πολλά "διατηρητέα" που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Αν όντως ερίζουν τόσοι κληρονόμοι οι οποίοι προτιμούν να βλέπουν να ρημάζεται το χ ή ψ κτήριο από το να βρουν μία άκρη ... τι να πω και εδώ; Επίσης παίζει και το επιχείρημα ότι είναι ασύμφορη οικονομικά η όποια πιθανότητα αναπαλαίωσης / συντήρησης.
Διόρθωσέ με αν κάνω κάπου λάθος μια που το κατέχεις το θέμα