Για τον Μουσολίνι ξέρω. Για τον Χίτλερ και εγώ πρώτη φορά το ακούω...Clemence είπε:Να ρωτήσω αν κάποιος από σας είχε ξανακούσει ποτέ για επίσκεψη του Χίτλερ στην Αθήνα; Γιατί προσωπικά πρώτη φορά το ακούω!
Ωραίο το φιλμάκι. Μου άρεσε που είδα ξανά τα ξύλινα βαγόνια του ηλεκτρικού, τα παλιά λεωφορεία με τη θέση του εισπράκτορα, και τους Αθηναίους να τρώνε σουβλάκι στο χέρι μέσα στα σοκάκια του Μοναστηρακίου!ARETARA είπε:Μια αρκετά σημαντική εικόνα της Αθήνας των early '70s , έστω και υπό τη μορφή της τουριστικής μπροσούρας μας δίνει ένα ταξιδιωτικό film της αεροπορικής εταιρείας TWA με λήψεις από την Ακρόπολη, το Μοναστηράκι, το Ελληνικό, αλλά και μέσα από τον Ηλεκτρικό, τον Κεραμεικό, τον Λυκαβηττό, στο εσωτερικό του Hilton, στην πλαζ της Βουλιαγμένης, ακόμη και στην Αίγινα. Αξίζει να το παρακολουθήσετε.
Ναι, παράξενο που αναφέρουν κάτι τέτοιο.prisma είπε:Δε νομίζω ότι ο Χίτλερ είχε επισκεφθεί την Αθήνα. Ούτε ξέρω ότι έμενε στη Μ. Βρετανία ενόψει της επίθεσης στη Ρωσία.
Πολύ σωστή σκέψη. Άλλωστε ο ίδιος θαύμαζε πολύ τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Θα έχει, πάντως, ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η απάντηση από τη πλευρά του ξενοδοχείου.Σώτος Σώτος είπε:Τους έστειλα email για το θέμα. Για να δούμε τι θα μου απαντήσουν...
Εξάλλου και μια απλή σκέψη αρκεί: Εάν ο Χίτλερ είχε έρθει στην Ελλάδα σίγουρα δεν θα υπήρχε έστω και μια φωτογραφία του να ποζάρει ως κατακτητής με φόντο τον Παρθενώνα; Θα έχανε τέτοια ευκαιρία ο Αδόλφος;
Αν θα απαντήσουν...prisma είπε:Πολύ σωστή σκέψη. Άλλωστε ο ίδιος θαύμαζε πολύ τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Θα έχει, πάντως, ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η απάντηση από τη πλευρά του ξενοδοχείου.
Υπήρχαν εκείνες οι περίφημες ζωγραφιστές επιγραφές σε παλιά πέτρινα σπίτια (μόνο με γράμματα, π.χ. "Ελαστικά CONTINENTAL", κατάλοιπά τους υπάρχουν και σήμερα σε αγροτόσπιτα της επαρχίας,κυρίως), και αργότερα, οι διαφημίσεις στους πλαϊνούς τοίχους των πολυκατοικιών.αριαδνη είπε:Παιδια ρετρο γκραφιτι στην παλια αθηνα υπήρχε;