Κριμα παντως που τετοια νεοκλασσικα κτιρια δεν υπαρχουν πια..ακομα και οι Φυλακες Αβερωφ μια χαρα κτιριο ηταν για οποιαδηποτε χρηση..Καλυτερα να μην εκφερω την γνωμη μου για το μεγαρο μουσικης και το νεο μουσειο της Ακροπολης...prisma είπε:Σύνταγμα 19ος αι. Μέγαρο Κορομηλά. Στη θέση του σήμερα βρίσκεται το Υπ. Εθν. Οικονομίας.Προβολή συνημμένου 61525
Φυλακές Αβέρωφ, 1971. Στη θέση τους σήμερα βρίσκεται ο Άρειος Πάγος, επί της Λ. Αλεξάνδρας.
Προβολή συνημμένου 61526
Έκθεση αυτοκινήτων Ford το 1936 στη Λ. Συγγρού. Έργο Γ. Κοντολέοντα. Σήμερα στη θέση του βρίσκεται η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδύματος Ωνάσση. Προβολή συνημμένου 61527
Για το μέγαρο μουσικής θα συμφωνήσω πως αρχιτεκτονικά είναι κατώτερο των περιστάσεων. Η γνώμη μου για το μουσείο της Ακρόπολης είναι θετική. Άλλωστε θεωρώ ότι και πρακτικά εκπληρώνει με επιτυχία το σκοπό του. Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Τώρα το θέμα είναι πως χάθηκαν αρκετά κτίρια τα οποία θα μπορούσαν να κοσμούν και σήμερα, τουλάχιστον το κέντρο. Δε νομίζω να υπάρχει σήμερα άνθρωπος που θα κατεδάφιζε το μέγαρο Κορομηλά για να φτιάξει το υπάρχον κτίριο του Υπ. Οικονομικών. Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γίνει αλλού και χωρίς απώλειες. Αλλά έχω ξαναπεί... πραγματοποιήσαμε μεταπολεμικά το σωστό αίτημα εκσυγχρονισμού της πόλης, με λάθος τρόπο (σε μεγάλο βαθμό). Τουλάχιστον τα παθήματα να γίνονται μαθήματα.angel_grig είπε:Κριμα παντως που τετοια νεοκλασσικα κτιρια δεν υπαρχουν πια..ακομα και οι Φυλακες Αβερωφ μια χαρα κτιριο ηταν για οποιαδηποτε χρηση..Καλυτερα να μην εκφερω την γνωμη μου για το μεγαρο μουσικης και το νεο μουσειο της Ακροπολης...
'Ενα καλό "μάθημα", π.χ. έγινε στο κτήριο της (συγχωρεμένης) Αγροτικής Τράπεζας στην Πανεπιστημίου. Κρατήθηκε η νεοκλασική όψη και από πίσω έγινε ένα πολυόροφο σύγχρονο κτήριο, που ωστόσο "το μάτι σου δεν πέφτει εκεί", δεν προσβάλλε το χώρο του. Να και η φωτογραφία, για το κτήριο δεξιά : Προβολή συνημμένου 61528prisma είπε:Αλλά έχω ξαναπεί... πραγματοποιήσαμε μεταπολεμικά το σωστό αίτημα εκσυγχρονισμού της πόλης, με λάθος τρόπο (σε μεγάλο βαθμό). Τουλάχιστον τα παθήματα να γίνονται μαθήματα.
Το μουσειο της Ακροπολης λειτουργικα μια χαρα εξυπηρετει τον σκοπο του..αισθητικα εγω θα ηθελα κατι διαφορετικο..prisma είπε:Για το μέγαρο μουσικής θα συμφωνήσω πως αρχιτεκτονικά είναι κατώτερο των περιστάσεων. Η γνώμη μου για το μουσείο της Ακρόπολης είναι θετική. Άλλωστε θεωρώ ότι και πρακτικά εκπληρώνει με επιτυχία το σκοπό του. Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Τώρα το θέμα είναι πως χάθηκαν αρκετά κτίρια τα οποία θα μπορούσαν να κοσμούν και σήμερα, τουλάχιστον το κέντρο. Δε νομίζω να υπάρχει σήμερα άνθρωπος που θα κατεδάφιζε το μέγαρο Κορομηλά για να φτιάξει το υπάρχον κτίριο του Υπ. Οικονομικών. Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γίνει αλλού και χωρίς απώλειες. Αλλά έχω ξαναπεί... πραγματοποιήσαμε μεταπολεμικά το σωστό αίτημα εκσυγχρονισμού της πόλης, με λάθος τρόπο (σε μεγάλο βαθμό). Τουλάχιστον τα παθήματα να γίνονται μαθήματα.