Bambinella
Extra Galactic RetroEntity!
- Αντιδράσεις
- 30.618
Σόλωνος 45 (?) Για πείτε γνώμες, ταιριάζει,,?
Δεν νομίζω ότι είναι η Μητροπόλεως γιατί ποτέ δεν ήταν τόσο φαρδιά. Αυτή που βλέπουμε έχει και κατήφορο, οπότε μάλλον είναι η Όθωνος. Τα κτήρια με τις τετράγωνες κολώνες υπάρχουν ακόμη σήμερα και στεγάζουν τράπεζες.Μητροπόλεως λίγο πριν την Νίκης? Έχει κτήρια με τετράγωνες κολώνες, αλλά με μπερδεύει που το πεζοδρόμιο μοιάζει να συνεχίζει αριστερά. Μα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον οποίο να φαίνεται έτσι μια γωνία της Βουλής. Η Παν/μίου στρίβει.
Για τη δεκαετία του '60 δεν ξέρω αν τα λεωφορεία πήγαιναν από εκεί στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Για τη δεκαετία του 90 όμως μπορώ να σου πω ότι η γραμμή για το αεροδρόμιο ξεκινούσε από τα Χαυτεία, έξω από τον Λαμπρόπουλο. Υποθέτω ότι βόλευε καθώς φτάνοντας απο τη Σταδίου στο Σύνταγμα περνούσε από την κάτω πλευρά της πλατείας κι έτσι έβγαινε πιο εύκολα στην Αμαλίας μέσω Φιλελλήνων.Μπροστά από το κτήριο με τις σκαλωσιές ο δρόμος έχει 4 λωρίδες και βλέπω σταματημένα λεωφορεία (αεροδρόμιο πήγαιναν από τότε?).
Εδώ στην συγκεκριμένη φωτό μοιάζει να είναι υποψήφιος ο Τσάρλι Τσάπλιν.Προεκλογική περίοδος, φαντάζομαι. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί διαχρονικά οι διάφοροι Γκόρτσοι και Μαυρογιαλούροι όπως αυτός στο πρώτο πλάνο πίστυευαν ότι με το να γεμίζουν τον τόπο με τις άσχημες φάτσες τους τραβούσαν ψήφους.
Είναι η γωνία Νίκης και Απόλλωνος. Πριν, πολύ πριν, γίνει η μεταμόρφωση της γειτονιάς σε μούλτι έθνικ στέκια φαγητού. Νομίζω ότι έγινε απότομα η μεταμόρφωσή της λίγο πριν τους ολυμπιακούς του 2004. Τον δρόμο τον έχω περπατήσει πολύ την δεκαετία του ενενήντα. Ήταν το "πέρασμα" για την Πλάκα. Είχα ακριβώς την ίδια αίσθηση με τη Bajar: ήξερα καλά τον δρόμο, είχα βιαστικά χαζέψει στο παλιομοδίτικο καλλυντικάδικο, θυμάμαι πολύ καλά την πινακίδα λαχεία Δορκάς...Αλλά δεν θυμόμουν που ήταν. Είχα και εγώ την αίσθηση ότι ήταν χαμηλά στην Σόλωνος. Υπήρχε μια συγχιση στο μυαλό μου με ένα παλιομοδίτικο καλλυντικάδικο στη γωνία Ακαδημίας και Μπενάκη. Έμοιαζε πάρα πολύ. Μέχρι που η Μπαχάρ μας ανέφερε τον Παρθένη και εκεί τα θυμήθηκα όλα! Εκτός από το μπαρ που μπορεί και να μην ήταν σε λειτουργία το 89-90 που άρχισα να δουλεύω. Άν και τώρα που το βλέπω σαν να μου θυμίζει κάτι. Το κτίριο που στεγαζόταν ο Παρθένης δεν ήταν πάντως μεσοπολεμικό. Ήταν ένα είδους μοντέρνου γραφειου-βιοτεχνίας του 70. Γκρίζο γκρίζο. Με τεραστια βιτρινα στο ισόγειο.
Είναι η γωνία Νίκης και Απόλλωνος. Πριν, πολύ πριν, γίνει η μεταμόρφωση της γειτονιάς σε μούλτι έθνικ στέκια φαγητού. Νομίζω ότι έγινε απότομα η μεταμόρφωσή της λίγο πριν τους ολυμπιακούς του 2004. Τον δρόμο τον έχω περπατήσει πολύ την δεκαετία του ενενήντα. Ήταν το "πέρασμα" για την Πλάκα. Είχα ακριβώς την ίδια αίσθηση με τη Bajar: ήξερα καλά τον δρόμο, είχα βιαστικά χαζέψει στο παλιομοδίτικο καλλυντικάδικο, θυμάμαι πολύ καλά την πινακίδα λαχεία Δορκάς...Αλλά δεν θυμόμουν που ήταν. Είχα και εγώ την αίσθηση ότι ήταν χαμηλά στην Σόλωνος. Υπήρχε μια συγχιση στο μυαλό μου με ένα παλιομοδίτικο καλλυντικάδικο στη γωνία Ακαδημίας και Μπενάκη. Έμοιαζε πάρα πολύ. Μέχρι που η Μπαχάρ μας ανέφερε τον Παρθένη και εκεί τα θυμήθηκα όλα! Εκτός από το μπαρ που μπορεί και να μην ήταν σε λειτουργία το 89-90 που άρχισα να δουλεύω. Άν και τώρα που το βλέπω σαν να μου θυμίζει κάτι. Το κτίριο που στεγαζόταν ο Παρθένης δεν ήταν πάντως μεσοπολεμικό. Ήταν ένα είδους μοντέρνου γραφειου-βιοτεχνίας του 70. Γκρίζο γκρίζο. Με τεραστια βιτρινα στο ισόγειο.
Το κτίριο με την μαρμάρινη κορνϊζα στην είσοδο εϊναι Νικης 16.