Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Καλημέρα.
Και αν δεν κάνω λάθος είναι η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, κρίνοντας απ' τις λευκές κάσκες και τη στολή του Ραβδούχου στην κεφαλή της παράταξης.Καλημέρα.
Από την σχετικά περιορισμένη κίνηση τροχοφόρων και ιδίως λεωφορείων, αλλά και την παρουσία της στρατιωτικής μπάντας, των αγημάτων που ακολουθούν και του κόσμου στο μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, πιθανότατα η λήψη έγινε ημέρα Κυριακή κατά τις 11 το πρωι κατά την καθιερωμένη αλλαγή φρουράς.
Λογικά τα λεωφορεία είναι Volvo και Scania-Vabis (κυριαρχούσαν τότε στον στόλο- συνολικά στη φωτό διακρίνονται 6) ενώ στο βάθος στη στροφή της Πανεπιστημίου διακρίνεται αν δεν κάνω λάθος διαξονικό τρόλεϋ ALFA ROMEO όπως και στη γωνία Αμαλίας και Βασ. Σοφίας (δεν διακρίνεται αν είναι διαξονικό ή τριαξονικό)...Πω πω χρειάζομαι μεταμόσχευση ματιών ή έστω γυαλιών. Πως τα διακρίνετε αυτά ρε παιδιά? Για κοιτάξτε μήπως κάποιος στην θαλασσομπάντα έχει παρτιτούρες να μου πείτε αν έπαιζαν το "Τράβα μπρος" όπως την ημέρα που υπερήφανα παρήλασα μπροστά στον υπουργό Άμυνας φρεσκοορκισμένος ναυτιώτης. Φυσικά περιμένω επίσης να μάθω τις μάρκες και των 4 λεωφορείων (που βλέπω εγώ, εσείς ποιος ξέρει πόσα ακόμη διακρίνετε) και τα δρομολόγιά τους.
Αν γνωρίζαμε τη χρονολογία της φωτογραφίας θα μπορούσα να βρω το όνομα του Αρχιμουσικού της Μπάντας από το σωματότυπό τουΠω πω χρειάζομαι μεταμόσχευση ματιών ή έστω γυαλιών. Πως τα διακρίνετε αυτά ρε παιδιά? Για κοιτάξτε μήπως κάποιος στην θαλασσομπάντα έχει παρτιτούρες να μου πείτε αν έπαιζαν το "Τράβα μπρος" όπως την ημέρα που υπερήφανα παρήλασα μπροστά στον υπουργό Άμυνας φρεσκοορκισμένος ναυτιώτης. Φυσικά περιμένω επίσης να μάθω τις μάρκες και των 4 λεωφορείων (που βλέπω εγώ, εσείς ποιος ξέρει πόσα ακόμη διακρίνετε) και τα δρομολόγιά τους.
Πιθανότατα Πλατεία Αβυσσηνίας και στο βάθος η οδός Ερμού...
Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής. Διακρίνονται λεωφορεία Volvo, Scania-Vabis και χασανιώτικα και τρόλεϋ Alfa Romeo.
Πόσο πολύ έχουν αλλάξει οι αναλογίες στις κούκλες βιτρίνας όλα αυτά τα χρόνια....
Τι να πούμε και για το καντήλι που κρατάει η μία κούκλα....Τώρα είναι αποσκελετωμένες?
Πάντως ο ασεβής παλαιοπώλης έβαλε την εικόνα έτσι που το πρώτο πράγμα που βλέπει ο δυστυχής άγιος είναι οι κουκλισιες γάμπες. Μη εισενέγκης αυτόν εις πειρασμόν...
Όχι ακριβώς αποσκελετωμένες αλλά άνευ καμπυλων. Σαν 12χρονες που ψήλωσαν απότομα αλλά παραμένουν ακόμη παιδιά....Τώρα είναι αποσκελετωμένες?
Το καντήλι ούτε που το πρόσεξα και όταν το είδα με έπιασαν τα γέλια για το σουρεάλ του πράγματος.Τι να πούμε και για το καντήλι που κρατάει η μία κούκλα....
Επίσης διακρίνεται αναποδογυρισμένο χαρτόκουτο συσκευασίας απορρυπαντικού Rol που αναγράφει "ρούχα χιονάτα".