Συγκλονιστική σειρά... Χθες την τελείωσα. Για γερά στομάχια.On 7/5/2019 at 12:38 ΜΜ, Aardvark said:
Παιχτηκε χτες το πρωτο επεισοδιο, αρκετα φρικιαστικη απο οτι διαβασα.
Συνολο 5 επεισοδια ,Mini series Με την εγγυηση του HBO.
Έχεις πολύ γερό στομάχι!Την είδα τρεις φορές, μία μόνος μου και άλλες δύο με διαφορετικές παρέες. Θα την ξανάβλεπα άνετα.
κατι πιο ρωσικο ομως γιατι αυτη δεν ειναιΕνα μπουκαλι Στολι αρκουσε.
η σειρά απευθύνεται σε αμερικάνικο κοινό με τα γνωστά στερεότυπα για τους Ρώσους. Αλλιώς θα κάνανε σειρά για τις πυρηνικές δοκιμές εντός των ΗΠΑ που κόστισαν επίσης χιλιάδες ζωές. Οι παλιότεροι που έζησαν τα γεγονότα κατηγορούν την σειρά για πλήθος ανακριβειωνΗ σειρά είναι πολύ καλή αν και δεν εχω δει ακόμα τα δύο τελευταία επεισόδια! Αισιοδοξώ να το κάνω μέσα στο ΣΚ για να εχω πλήρη άποψη! Πραγματικά ως τώρα είναι ατμοσφαιρική, ιδιαίτερα προσεγμένη και αξίζει να την δει κανείς! Την κατηγόρησαν οι Ρώσσοι για προπαγάνδα όμως για όσους έχουν μελετήσει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΣΣΔ δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα! Για όσους πάντως θέλουν να το ψάξουν λίγο παραπάνω μπορούν να δουν τα σχετικά βίντεο που υπάρχουν εδώ και καιρό στο διαδίκτυο με εστίαση σε εκείνα που αφορούν την πορεία του ραδιενεργού νέφους πάνω στην Ευρώπη και κατ' επέκταση στην Ελλάδα! Πολλοί θανάτοι από καρκίνο κυρίως σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Ήπειρο οφείλονται σε αυτό και την εναπόθεση του ραδιενεργού νέφους σε βοσκοτόπια της επαρχίας! Οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες μας εκτέθηκαν πρώτοι σε αυτό...
Τhe series was praised in the media for being exhaustively researched, but some commentators noted inaccuracies or liberties were taken for dramatic purposes, such as Legasov being present at the trial.
Εδω εισαι.Ειμαι μεγαλος Τσερνομπιλακιας. Εννοω οτι για καποιο λογο δεν μπορω να αντισταθω σε ντοκυμαντερ και βιβλια που αφορουν πυρηνικα ατυχηματα και εκρηξεις πυρηνικων οπλων.
Η πλάκα είναι οως ενω η σιερά ισχυρίζεται πως οι κασσέτες του Legasov είναι η βασική πηγή των πληροφοριών, ουσιαστικά τις παραποιεί! Που ούτε βέβαια ο Λεγκάσοβ είναι και η πιο έμπιστη πηγή. Ενω και το βιβλίο του Μεντβέντεφ Chernobyl Notebook που σκολουθεί η σειρά δεν είναι και από τα καλύτερα και ακολουθεί την επίσημη γραμμή της ΕΣΣΔ και βάζει και δικούς του μύθους μέσα. Eδώ θα διαβάσετε τις αντιθέσεις της σειράς με τις κασσέτεςNομιζω οτι οι περισσοτεροι παραδεχτηκαν, οτι η σειρα ηταν ιστορικα ακριβης με πολλα γεγονοτα παρμενα απο βιβλιο.