Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα σε έγχρωμη έκδοση!!!!

Aardvark είπε:
Χωρις να ειμαι σιγουρος νομιζω οτι εγινε εξωτερικο η δουλεια και συγκεκριμενα Αμερικη,αν καποιος ξερεις κατι αλλο...
Ναι.. Σε αυτή η επεξεργασία έχει γίνει στο εξωτερικό από την εταιρία West Wing Studios...

 


Όμως νομίζω ότι επιχρωματισμός σε ταινίες γίνεται και στην Ελλάδα από την εταιρία Graal που έχει αναλάβει κάποιες ταινίες του Φίνου.
 
Πριν από τις 10 Μαρτίου που θα βγει η ταινία στους κινηματογράφους , θα παρουσιαστεί την 1η Μαρτίου στα Village στο Μαρούσι σε εκδήλωση στην οποία θα γίνει και ο εορτασμός των 50 χρόνων της εταιρείας Καραγιάννης - Καρατζόπουλος αλλά και των 100 χρόνων από τη γέννηση του σκηνοθέτη της ταινίας Γιώργου Τζαβέλλα
 
Είμαι διχασμένος. ΟΚ φαίνεται, αλλά δε βλέπω και τον λόγο που έγινε. Δεν μ' αρέσουν οι τόνοι του δέρματος πάντως. Καθόλου. Και νομίζω θολώνει λίγο σε κάποια σημεία την εικόνα, π.χ. σε πολύπλοκα αντικείμενα όπως π.χ. τα δέντρα. Ίσως κάνω λάθος.

Το βλέπω και σαν κίνηση αντιπερισπασμού από την Καραγιάννης - Καρατζόπουλος για τις όλες κριτικές που έχει δεχτεί για τις αλλοιώσεις στις ταινίες της. Άσε που στην ουσία το colorisation είναι αλλοίωση και αυτό. θα μας μείνει το HD transfer έστω.
 
Από τη μύγα, ξύγκι... Γιατί δεν γυρνάνε και κανένα remake; ή sequel;

Κρίμα για την ταινία, γιατί έχει πέσει πολύ εκμετάλλευση με το όνομα της...

Ακόμα και νέοι "σκηνοθέτες" χρησιμοποίησαν την συγκεκριμένη για να προωθήσουν τη δική τους -ας το πούμε- ταινία. Και σήμερα πανηγυρίζουν ότι "Yeah! Ξεπέρασα το Star Wars σε εισιτήρια! Τρέμε JJ και Lucas!"

Μερικά πράγματα δεν τα πειράζουμε...
 
Θα δουμε την ταινια στο σινεμα σε μεγαλη οθονη για πρωτη φορα οπως τις βλεπαν οι πατεραδες μας, BTTF φαση.
 
Γενικά είμαι υπέρ των επεμβάσεων που αναβαθμίζουν οπτικά μία ταινία, αρκεί να έχει πάντα να κάνει με την ποιότητα της εικόνας, χωρίς άλλες αλλαγές. Δηλαδή καλύτερη ανάλυση, καλύτερα χρώματα, καθαρισμός από "σκουπίδια" κλπ.

Είμαι τελείως αντίθετος με επεμβάσεις στο περιεχόμενο του έργου όπως διαφορετικό editing, προσθήκη άσχετων σκηνών, αφαίρεση σκηνών, αντικατάσταση τίτλων αρχής και τέλους, αντικατάσταση μουσικής κλπ, όπως δηλαδή έχουν κατακρεουργήσει ήδη πολλές Ελληνικές ταινίες τώρα τελευταία.

Το συγκεκριμένο ισορροπεί μεταξύ και των δύο περιπτώσεων κατά την άποψή μου. Από την μία είναι πολύ ενδιαφέρον οπτικά, να βλέπεις όλες αυτές τις κλασσικές εικόνες με πιο φυσικό τρόπο, όπως δηλαδή θα ήταν ίσως στην πραγματικότητα. Από την άλλη όμως υπάρχουν δύο θέματα. Το πρώτο είναι ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό, τα χρώματα δεν είναι τα "σωστά", δηλαδή αυτά που υπήρχαν στην πραγματικότητα. Οπότε μπορεί το αποτέλεσμα να φαίνεται πιο φυσικό αλλά στο τέλος μπορεί να είναι ψεύτικο (ανάλογα το reference υλικό). Το δεύτερο θέμα είναι ότι η ταινία φτιάχτηκε με γνώμονα ότι θα είναι μονόχρωμη, οπότε κάποιες εικαστικές επιλογές να είχαν σαν βάση ότι θα υπάρχει μονοχρωμία και ίσως αν ξέρανε ότι θα είναι έγχρωμη να αλλάζανε κάτι, από φωτισμούς μέχρι και σκηνικά ή γωνίες λήψης.

Γενικά όμως θα έλεγα ότι μου αρέσει το εγχείρημα, εφόσον το αποτέλεσμα φαίνεται πειστικό. Δεν το βλέπω σαν έλλειψη σεβασμού στο original έργο, το αντίθετο μάλιστα. Αρκεί η αυθεντική κόπια να συνεχίσει να υπάρχει και να προβάλλεται και να αποτελεί την "βάση". Πχ, αν ήταν να βγάλουν μόνο μία έκδοση σε HD, θα προτιμούσα την αυθεντική έκδοση παρά την χρωματισμένη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στράτο προσωπικά remake ή sequel δεν θα ήθελα γιατί πρώτον τι είδους sequel είναι αυτό μετά από 50 χρόνια κι έπειτα ποιοι από τους νυν ηθοποιούς έχουν το ταλέντο όπως οι πρωταγωνιστές της ταινίας. Αυτό που θα ήθελα πάντως είναι στην παρουσίασή της να είναι οι Κων/νου και Κοντού σαν παρουσιαστές της και να κάνουν κάποια σχόλια του τύπου "Αντωνάκη πέρασαν τόσα χρόνια και είμαστε ακόμη μαζί"... ή παρόμοιο.
 
Remake είτε στην σημερινή εποχή, είτε στην τότε, είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει..

Από την μία δεν νομίζω να είναι εύκολο να στηθεί και να σταθεί μία τέτοια ιστορία στην σημερινή εποχή γιατί τα ήθη είναι πάρα πολύ διαφορετικά από τότε.. Και από την άλλη αν το πάνε στο παρελθόν, και θα είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα, αλλά και δεν νομίζω να μπορέσουν σήμερα να κάνουν κάτι θα θα μπορεί να συγκριθεί ή και να "συγκρουστεί" με το παλιό... Και στο φινάλε, και όπως έχουμε δει ήδη αρκετές φορές, μάλλον θα δούμε μία "αρπαχτή" παρά κάτι πραγματικά αξιόλογο.

Όπως πάλι και για τους πάνω κάτω ίδιους λόγους δεν θα μπορεί να βγει και sequel, ακόμα και αν είναι και με τους ίδιους ηθοποιούς.

Σε αυτό που δεν θα έλεγα πάντως όχι είναι ένα "ελεύθερο remake" που θα πατούσε επάνω σε κάποια στοιχεία της ταινίας, αλλά χωρίς να υπάρχει άμεση σχέση ή σύγκριση με την αρχική ταινία.
 
Eχετε υπ' όψιν ότι μπορεί να μιλάμε για "βελτίωση" (αν και δεν συμφωνώ) το πιο πιθανό όμως είναι και πάλι να μην βλέπουμε τα αληθινά χρώμματα, πχ. το μπλέ μπορεί να είναι γκρί ή το ροζ πορτοκαλί.
 
supacoopa είπε:
Μην φοβαστε, δεν νομιζω να φτασουν στο σημειο να καταστρεψουν την αυθεντικη Α/Μ κοπια. Ελπιζω τουλαχιστον!
Το ιδανικο θα ηταν να κυκλοφορησει σε Blu-ray και μεσα στο δισκακι να υπαρχουν και οι δυο εκδοχες, η αυθεντικη (οχι βεβαια η αισχρη "τηλεοπτικη εκδοση") και η επιχρωματισμενη. Δυστυχως κραταω μικρο καλαθι, καθως ακομα περιμενουμε να κυκλοφορησουν σε HD οι (απο καιρο) αποκατεστημενες κοπιες της Finos Film...

Φαινεται οτι εχει γινει προσεγμενη δουλεια και μου αρεσει το αποτελεσμα, για να γκρινιαξω ομως και λιγο παρατηρησα οτι ο ουρανος εχει "πλακατο" θαλασσι χρωμα ενω (στα ματια μου τουλαχιστον) θα ταιριαζε ντεγκραντε.

Αναφερεται επισης οτι εγινε αποκατασταση στον ηχο, αλλα εχω την εντυπωση οτι εχει γινει και μετατροπη του καδρου απο 4:3 σε 16:9. Δεν γνωριζω αν στο πρωτοτυπο φιλμ το καδρο ηταν τουλαχιστον 1.78:1. Αν δεν ηταν τοτε δυστυχως εχει πεσει μαχαιρι στο 25% του αυθεντικου καδρου για να ταιριαζει η νεα εκδοχη στις wide οθονες.

παρακάτω σας παραθέτω συνομιλία μου με την φινος φιλμ στο facebook που διχνει την άποψη της για τον χρωματισμό της ταινίας αλλά και για τα υποτιθέμενα Bluray που θα κυκλοφορούσε!

Vasilis Alexadratos Ο Καραγγιάνης Kαρατζόπουλος έκανε έγχρωμο το η δε γυνή να φοβήται τον άντρα, και η ff μας τάζει εδώ και δυο χρόνια bluray και έχει το facebook για να μας λέει πότε γεννήθηκαν και πεθάναν οι ηθοποιοί και πότε η Tv βάζει ταινία τους!

 


Like · Reply · 2 hours ago · Edited

 

 

 

 

 






 


Finos Film Official 1. Η Φίνος Φιλμ δεν θα έκανε ποτέ έγχρωμη καμία ταινία της, καθώς σέβεται την αξία του ασπρόμαυρου φιλμ. Η μετατροπή του ασπρόμαυρου σε έγχρωμο απλά στερεί την φαντασία του θεατή.


2. Δεν κυκλοφορήσαμε τις ταινίες σε Blu Ray, γιατί τα δισκάκια τείνουν προς εξαφάνιση και σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν. Αντί αυτού, ψηφιοποιήσαμε τις ταινίες σε 4K με τεράστια ιδιωτική επένδυση και ήδη τα κανάλια παίζουν τις νέες ψηφιοποιημένες ταινίες μας σε υπερ-υψηλή ανάλυση.



3. Αν δεν σας αρέσει το ύφος και τα δημοσιεύματα της σελίδας μας στο Facebook, μπορείτε να σταματήσετε να ακολουθείτε τη σελίδα μας.


 


Like · Reply · 1 · 51 minutes ago

 

 

 

 

 

 




 


Vasilis Alexadratos μην κοροιδευομαστε! κάνατε την ψηφιοποίηση σε 4k και την δείχνουν τα ελληνικά κανάλια σε απλή ποιότητα ούτε καν hd που εχει το Bluray! Τουλάχιστον ας τις δειχει ο οτεtv στο hd καναλι του και οχι στο cinema3 που είναι απλής ανάλυσης

 


Like · Reply · 48 minutes ago

 

 

 

 

 

 




 


Christos Machairas Finos Film Official Όπως και το βινύλιο, πιστεύω ότι το blu-ray έχει μέλλον. Στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές εταιρείες μικρές και μεγάλες οι οποίες ακόμα επενδύουν σε αυτό. Δυστυχώς δεν ξέρω αν υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί η Ελληνική αγορά να το στηρίξει.

 


Like · Reply · 47 minutes ago

 

 

 

 

 

 




 


Vasilis Alexadratos Christos Machairas εδω μας λενε οτι το κανανε 4K για να το δειχνει ο αντ1 σε αναλυση που δεν εισαι σε θεση να καταλαβεις αν προερχεται απο 4k η απο vhs

 


Like · Reply · 46 minutes ago · Edited

 

 

 

 

 

 




 


Christos Machairas Ο Ant1 έχει ούτως ή άλλως χάλια εικονα

 


Like · Reply · 39 minutes ago

 

 

 

 

 

 




 


Finos Film Official Η FF δίνει τη δυνατότητα στα κανάλια να επιλέξουν μεταξύ HD και απλής BETA ταινίας. Από εκεί και πέρα, δεν ελέγχουμε εμείς τις επιλογές των καναλιών. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στα ίδια τα κανάλια.

 


Like · Reply · 1 · 21 minutes ago

 

 

 

 

 

 




 


Finos Film Official Όσον αφορά το κατά πόσο το blu ray έχει μέλλον και την παρομοίωση με το βινύλιο, φυσικά μπορεί να υπάρχουν στο μέλλον συλλέκτες dvd, όπως υπάρχουν σήμερα συλλέκτες βινυλίων. Αλλά θα θέλαμε οι ταινίες μας να είναι σε μορφή που δεν θα απευθύνεται μόνο σε συλλέκτες.

 


Like · Reply · 15 minutes ago

 

 

 

 

 

 




 


Christos Machairas Καταλαβαίνω τι λέτε, απλά ξέρετε φαντάζομαι ότι οι ταινίες σας είναι από αυτές που θα τις θέλουν οι συλλέκτες.

 


Like · Reply · 14 minutes ago

 

 

 

 

 

 




 


Finos Film Official Christos Machairas Φυσικά! Για αυτό και κυκλοφόρησαν σε συλλεκτικές κασετίνες dvd στο παρελθόν. Για το μέλλον, όμως, σκεφτόμαστε περισσότερο ψηφιακά.

 


Like · Reply · 12 minutes ago

 

 

 

 

 

 




 


Vasilis Alexadratos Finos Film Official δεν διαφωνώ αγαπητή φφ για το πως το δίνετε εσεις, απλά λέω οτι δεν έχει νόημα από την στιγμή που κανένα κανάλι δεν εκπέμπει σε hd έτσι ώστε εγω να το δω σε hd! Και το bluray ήταν ο μόνος τρόπος δυστυχώς

 

 

 

 

 

 






 

 

 

 

 

 


 
Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε την άποψη της Μάρως Κοντού για την προσθήκη χρώμματος στην ταινία.
 
Crimson Moonlight είπε:
Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε την άποψη της Μάρως Κοντού για την προσθήκη χρώμματος στην ταινία.
πάντως ο Κύριος Κωνσταντίνου που μίλησε χτες στην Αννιτα Πανια ήταν ενθουσιασμένος!
 
Με συγχωρείτε για την παρεξήγηση, ο γραπτός λόγος "φταίει": δεν εννοούσα στα αλήθεια να γυριστεί remake ή sequel. Ειρωνεύομουν την μανία των εταιρειών που αντί να γράψουν ένα πρωτότυπο σενάριο, επιμένουν να "στίβουν" με διάφορους τρόπους παλιά αριστουργήματα, εκβιάζοντας τη νοσταλγία του κόσμου για να βγάλουν κέρδος.
 
Η οποιαδήποτε επέμβαση σε ένα έργο τέχνης, όταν γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση του δημιουργού του, είναι λάθος κίνηση. Επιπλέον, το ασπρόμαυρο φιλμ είναι καθρέφτης μιας ολόκληρης εποχής. Αυτό, βέβαια, είναι η δική μου άποψη. Βλέπω ότι πολλοί φίλοι εδώ χαίρονται με την προσθήκη χρώματος.
 


atanasio είπε:
Η οποιαδήποτε επέμβαση σε ένα έργο τέχνης, όταν γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση του δημιουργού του, είναι λάθος κίνηση. Επιπλέον, το ασπρόμαυρο φιλμ είναι καθρέφτης μιας ολόκληρης εποχής. Αυτό, βέβαια, είναι η δική μου άποψη. Βλέπω ότι πολλοί φίλοι εδώ χαίρονται με την προσθήκη χρώματος.













πάντως απο την στιγμή που πιστεύω δεν θα αντικαταστησουν την ασπρόμαυρη και οι δυο τους θα συνυπάρχουν, προτιμώ μια έγχρωμη και μια ασπρόμαυρη σε hd παρα την γελοιότητα με τους καινούριους τίτλους αρχής και τέλους, τις αργές κινήσεις και τα σύγχρονα πλάνα!


 
Ενδιαφερον το αποτελεσμα.. Μου αρεσε που ειδα τα χρωματα απο τα φορεματα των γυναικων, θελω να δω περισσοτερα εξωτερικα πλανα απο την παλια Αθηνα (αυτο και αν το θελω..) και γενικοτερα βλεπεις πολλες λεπτομερειες που δεν πολυπροσεχεις οταν ειναι ασπρομαυρη η ταινια. Οπως πχ ο καθρεφτης με τα κερατα :xm:

Αναρωτιεμαι αν κρεμουσαν τιποτα σ'αυτα, και ποσες φορες κινδυνεψαν να βγαλουν τα ματια τους, κοιτωντας τον :p

Την υποθεση πιστευω οτι ελαχιστα θα την προσεξω.. καθως θα εστιασω στο φοντο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν μου άρεσε ποτέ η συγκεκριμένη ταινία ποτέ,ούτε η κίνηση να την κάνουν έγχρωμη.
 
Δεν εκβιάζει κανείς τη νοσταλγία, αλλά, πώς να το κάνουμε, αρκετά από τα παλιότερα πράγματα είναι πολύ ανώτερου επιπέδου από αυτά που σερβίρονται σήμερα, κι ας μην είχαν βγει και τότε ως "αριστουργήματα"... Προσωπικά, προτιμώ πάντως έναν χρωματισμό από ένα remake...(κι έχω δει αρκετά ελληνικών ταινιών)
 
vasilismf είπε:
παρακάτω σας παραθέτω συνομιλία μου με την φινος φιλμ στο facebook που διχνει την άποψη της για τον χρωματισμό της ταινίας αλλά και για τα υποτιθέμενα Bluray που θα κυκλοφορούσε!

Vasilis Alexadratos Ο Καραγγιάνης Kαρατζόπουλος έκανε έγχρωμο το η δε γυνή να φοβήται τον άντρα, και η ff μας τάζει εδώ και δυο χρόνια bluray και έχει το facebook για να μας λέει πότε γεννήθηκαν και πεθάναν οι ηθοποιοί και πότε η Tv βάζει ταινία τους!

 


Like · Reply · 2 hours ago · Edited

 

 

 

 

 






 


Finos Film Official 1. Η Φίνος Φιλμ δεν θα έκανε ποτέ έγχρωμη καμία ταινία της, καθώς σέβεται την αξία του ασπρόμαυρου φιλμ. Η μετατροπή του ασπρόμαυρου σε έγχρωμο απλά στερεί την φαντασία του θεατή.


2. Δεν κυκλοφορήσαμε τις ταινίες σε Blu Ray, γιατί τα δισκάκια τείνουν προς εξαφάνιση και σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν. Αντί αυτού, ψηφιοποιήσαμε τις ταινίες σε 4K με τεράστια ιδιωτική επένδυση και ήδη τα κανάλια παίζουν τις νέες ψηφιοποιημένες ταινίες μας σε υπερ-υψηλή ανάλυση.



3. Αν δεν σας αρέσει το ύφος και τα δημοσιεύματα της σελίδας μας στο Facebook, μπορείτε να σταματήσετε να ακολουθείτε τη σελίδα μας.


 


Like · Reply · 1 · 51 minutes ago

 

 

 

 

 

 




 


Vasilis Alexadratos μην κοροιδευομαστε! κάνατε την ψηφιοποίηση σε 4k και την δείχνουν τα ελληνικά κανάλια σε απλή ποιότητα ούτε καν hd που εχει το Bluray! Τουλάχιστον ας τις δειχει ο οτεtv στο hd καναλι του και οχι στο cinema3 που είναι απλής ανάλυσης

 


Like · Reply · 48 minutes ago

 

 

 

 

 

 




 


Christos Machairas Finos Film Official Όπως και το βινύλιο, πιστεύω ότι το blu-ray έχει μέλλον. Στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές εταιρείες μικρές και μεγάλες οι οποίες ακόμα επενδύουν σε αυτό. Δυστυχώς δεν ξέρω αν υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί η Ελληνική αγορά να το στηρίξει.

 


Like · Reply · 47 minutes ago

 

 

 

 

 

 




 


Vasilis Alexadratos Christos Machairas εδω μας λενε οτι το κανανε 4K για να το δειχνει ο αντ1 σε αναλυση που δεν εισαι σε θεση να καταλαβεις αν προερχεται απο 4k η απο vhs

 


Like · Reply · 46 minutes ago · Edited

 

 

 

 

 

 




 


Christos Machairas Ο Ant1 έχει ούτως ή άλλως χάλια εικονα

 


Like · Reply · 39 minutes ago

 

 

 

 

 

 




 


Finos Film Official Η FF δίνει τη δυνατότητα στα κανάλια να επιλέξουν μεταξύ HD και απλής BETA ταινίας. Από εκεί και πέρα, δεν ελέγχουμε εμείς τις επιλογές των καναλιών. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στα ίδια τα κανάλια.

 


Like · Reply · 1 · 21 minutes ago

 

 

 

 

 

 




 


Finos Film Official Όσον αφορά το κατά πόσο το blu ray έχει μέλλον και την παρομοίωση με το βινύλιο, φυσικά μπορεί να υπάρχουν στο μέλλον συλλέκτες dvd, όπως υπάρχουν σήμερα συλλέκτες βινυλίων. Αλλά θα θέλαμε οι ταινίες μας να είναι σε μορφή που δεν θα απευθύνεται μόνο σε συλλέκτες.

 


Like · Reply · 15 minutes ago

 

 

 

 

 

 




 


Christos Machairas Καταλαβαίνω τι λέτε, απλά ξέρετε φαντάζομαι ότι οι ταινίες σας είναι από αυτές που θα τις θέλουν οι συλλέκτες.

 


Like · Reply · 14 minutes ago

 

 

 

 

 

 




 


Finos Film Official Christos Machairas Φυσικά! Για αυτό και κυκλοφόρησαν σε συλλεκτικές κασετίνες dvd στο παρελθόν. Για το μέλλον, όμως, σκεφτόμαστε περισσότερο ψηφιακά.

 


Like · Reply · 12 minutes ago

 

 

 

 

 

 




 


Vasilis Alexadratos Finos Film Official δεν διαφωνώ αγαπητή φφ για το πως το δίνετε εσεις, απλά λέω οτι δεν έχει νόημα από την στιγμή που κανένα κανάλι δεν εκπέμπει σε hd έτσι ώστε εγω να το δω σε hd! Και το bluray ήταν ο μόνος τρόπος δυστυχώς

 

 

 

 

 

 






 

 

 

 

 

 




Δεν μπορω να πω οτι τρελαθηκα με την αποφαση της FF να παει σε 4Κ που δεν ειναι προσβασιμο εμπορικα! Μαλιστα μας ειχαν αφησει με την ιδεα οτι θα κυκλοφορησουν σε BR!!

Ας τα πουλανε σε sticks. Να φτιαξουν ψηφιακη πλατφορμα αγορας/ενοικιασης δεν το πιστευω διοτι το απαιτουμενο bandwidth θα ειναι τεραστιο και πανακριβο.

Πραγματικα δεν εχω καταλαβει που αποσκοπουν εμπορικα. Απο την αλλη επικροτω την ψηφιακη διαφυλαξη στην οποια προβαινουν σε κορυφαια ποιοτητα.
 
Πίσω
Μπλουζα