Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

markkons λαμπυριζουν τα ματια μου!!καταρχην καλως ηρθες στην παρεα εσυ κ οι θησαυροι σου!!κ οι 2 κουκλιτσες σου ειναι του 1991 σωστα? να τις χαιρεσαι!!

της teen talk ετσι λιγο που εψαξα ειδα οτι της λειπει το καπελακι. στη φωτο που βλεπεις, η δικη σου πρεπει να ειναι η αριστερη.6141634886_bbaa2e5ac1_z.jpg

γοβουλες θα βρεις αν ψαξεις να τις παπουτσωσεις (!!!) προσωπικα εχω θεμα με τις κουκλες χωρις παπουτσια, τις θελω με παπουτσια!!γι αυτο κ αποφευγω κουκλες με μαγιω!!

επισης μη βιαστεις να πλυνεις τις κουκλιτσες σου κ τα ρουχαλακια τους. διαβασε κ ακολουθησε τις οδηγιες της ρετροπαρεας κ δε θα το μετανιωσεις!!
 
Μα ειναι πανεμορφες οι κουκλες της markkons!!!

Lne μου, η κουκλιτσα στην φωτο του κουτιου και η κουκλιτσα σου ειναι οντως διαφορετικες: :)

αν προσεξεις στο εξωφυλλο του κουτιου η κουκλα εχει στην ιριδα των ματιων 2 τελιτσες λευκες: μια πανω δεξια μεσα στην κορη του ματιου, και μια κατω αριστερα μεσα στην ιριδα του ματιου. Και η σκια στο ματι της ειναι 1 και μονοχρωμη.

Η δικη σου πανεμορφη κουκλιτσα ομως εχει 2 χρωματα σκιες, γαλαζιο εσωτερικα, που υπογραμμιζει και το κατω βλεφαρο, και ενα ροζ σκουρο απο εξω.

Αντι για 2 τελιτσες εχει μια τελιτσα πανω δεξια στην κορη του ματιου, και 2 γραμμες κατω αριστερα μεταξυ ιριδας και κορης. Το προσωπακι της ειναι πιο μακροστενο.

Προκειται δηλαδη για μια φωτογραφια ρεπερτοριου που εχει βαλει η ματελ στο κουτι της, χωρις φυσικα αυτο να σημαινει οτι η κουκλα δεν ειναι απολυτως οριτζιναλ, φαινεται αλλωστε, ειναι κατι που συνεβαινε συχνα στα κουτια!!! Ειναι πανεμορφη και ειναι μια mint in the box!!!!! Με γεια σου!!!! :flower:
 
ευχαριστω αναστασακι μου ειδικα για την τοσο αναλυτικη σου αναφορα στις διαφορες!! μου εκανε τρομερη εντυπωση οταν το ειδα κ εψαξα πολυ για να σιγουρευτω ποια απ τις 2 ειναι η αυθεντικη. τελικα η Barbie Style του 1992 ​ειναι αυτη που κραταω στα χερια μου οχι αυτη στη φωτο, οποτε αυτη στη φωτο μενει ενα μυστηριο....
 
σας ευχαριστω κοριτσια για τα καλα σας λογια,ακομα δεν βρηκα ευκαιρια να τις περιποιηθω..δυστυχως εχει σπασει λαιμος απο τη μια κ ετσι το κεφαλι βγαινει,εχει κανεις καμια ιδεα με τι κολλα να το κολλησω?ξερω οτι αυτο εμπιπτει στο θεμα της συντηρησης αλλα λεω μηπως μπορειτε να με βοηθησετε.... :D

Lne πολυ γλυκο προσωπακι εχει η barbie σου κ το φορεμα της εχει υπεροχα χρωματα,μεσα στη μοδα της εποχης!!!τι της εκανες κ το μαλλι της γυαλιζει ετσι;που την ανακαλυψες;την ειχες απο μικρη;αυτες οι λιγες ερωτησεις απο μενα :) .....
 
markkons σ ευχαριστω πολυ!! οχι δεν την εχω απο μικρη, τη βρηκα σ ενα μαγαζακι στο κουτι της στο οποιο δυστυχως ελειπε το πανω μερος οποτε χρειαστηκε να την πλυνω γιατι ηταν πολυ σκονισμενη. ακολουθησα τη συμβουλη της αναστασιας: αφου της σαπουνισα τα μαλλια, εβαλα κ μαλακτικη, εβαλα σ ενα μπολ καυτο νερο κ εβαλα μεσα για λιγο μονο τα μαλλια της. μετα τα εστιψα, τα σκουπισα ελαφρια με μια πετσετα κ τους εβαλα ενα λαδακι για τα μαλλια. το λαδακι αυτο ειναι προιον το οποιο βαζουμε κ στα δικα μας μαλλια κ το βρισκεις παντου. δεν ειναι αναγκη να ειναι καποιο συγκεκριμενο. μετα ''τσαλακωσα'' με το χερι μου τα μαλλια οπως κανουμε στα δικα μας για να αποκτησουν λιγο ογκο κ να γινουν λιγο σγουρα (εγω εχω σγουρα μαλλια κ το κανω). αυτο το εκανα για να γινει αυτη η ελαφρια μπουκλα που βλεπεις. επειτα τα αφησα να στεγνωσουν μονα τους κ ακομα κ σημερα ειναι οπως τα βλεπεις στη φωτο!!!
 
Lne εκανες υπεροχη κουρα ομορφιας στη barbie σου!!τελικα ειναι χαρα αυτη ακριβως η διαδικασια της αποκαταστασης,αν κ εγω μονο κανα δυο κουκλες εχω κανει μεχρι τωρα....σ'ευχαριστω πολυ κ εσενα κ την αναστασια για τις χρησιμες πληροφοριες,την επομενη φορα θα τις δοκιμασω!μια τελευταια απορια,εχω κ γω σγουρα μαλλια αλλα αυτο το λαδακι πρωτη φορα το ακουω.. :xm: τι ακριβως ειναι?αν θελεις πες κ καμια μαρκα να το χω στα υποψην...σ'ευχαριστω πολυ :flower:
 
Lne μου και markkons να χαίρεστε τις πανέμορφες κουκλίτσες σας!!!!

Λοιπόν!!!!Χρειάζομαι επειγόντως μπαρμπογνώσεις!!! Πέτυχα μερικές πανέμορφες κούκλες στο ebay και μετά από πολύ ψάξιμο κατάφερα μάλλον να βρω τις περισσότερες από αυτές. Αναστασάκι μου επικαλούμαι τις υπερδυνάμεις σου!!! Περνάω τις φωτό και τα ονόματα όπως αντιστοιχούν από αριστερά προς τα δεξιά.

BARBIE 1.jpg

1. 1993 Barbie Pretty Surprise?? Φοράει τα ρούχα της 1982 Angel Face Barbie

2. 1983 Tracy that married Todd??

3. 1985 Dream Glow Barbie που επιτέλους βρήκα το ρουχαλάκι της!!!!

BARBIE 2.jpg

1, 1989 Dance club Kayla?? (Τη λατρεύω αυτή την κούκλα!!!)

2. 1988 California Dream Midge?? (και αυτήν!!!!!!!!!!!)

3. 1995? Belle from Beauty and the Beast??Με άγνωστο ρουχαλάκι

BARBIE 4.jpg

1.1993 Skipper Mermaid and the Sea twins

2.1988 Fun to dress Barbie (έχω κάνει reroot γιατί ήταν τελείως καραφλή η καημένη...)??

3.1989 Beach Blast Barbie??

4.1990 Glitter Beach Barbie?? Με άγνωστο ρουχαλάκι

BARBIE 5.jpg

1. 1990 Lights and Lace Barbie??

2.1987 Barbie Doctor??

3.1989 Ice Capades Barbie??

4.1989 Riviera Barbie??

BARBIE 6.jpg

1. 1989 my first barbie rebodied??

2. 1984 Fashion Play Barbie??

3. Άγνωστη Barbie

4. 1989 Day to Night barbie??

5. 1981 Barbie Pink and Pretty??

Ξέρω ότι εδώ έχει δουλειά για κανένα μήνα #) οποιαδήποτε πληροφορία θα είναι πολύτιμη!!! Σας ευχαριστώ πολύ πολύ!!!
 
Πω πωωω μπαρμποβραχυκυκλωσα..!! Μου φαινεται ΤΟΣΟΟ αχανες το τοπιο της μπαρμπι που δεν έχω το κουράγιο να μπω καν σε διαδικασια να καταλάβω του τι συμβαινει..!! Η μπάρμπι νομίζω ειναι σαν το άπειρο....ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΩ ΑΚΡΗ..!! Μπράβο για την δυναμη που έχετε να χάνεστε μεσα στο barbiάπειρο..!! :p
 
Makisime, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Κι εγώ έχω μερικές μπάρμπι που αναζητούν ταυτότητα, αλλά έχω εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια.. :eek: Δεν πειράζει, τις αφήνω να είναι μυστηριώδεις! :cool:

Soufle μου, καταπληκτικές ανακαλύψεις! Ειδα και μερικά μουτράκια πολύ πρωτότυπα! Στην τελευταία πεντάδα, μου αρέσουν πολύ οι τέσσερις τελευταίες κουκλίτσες, νομίζω ότι πρέπει να είναι πιο παλιές από τις υπόλοιπες. Καλά ξεμπρερδέματα σουφλέ μου, αργεί και η Αναστασία να φανεί... :xm:
 
Soufle να χαίρεσαι τις Barbie σου. Εγώ από αυτές που ξέρω και έχω είναι : η 2 είναι όντως η Tracy, στο κουτί μάλιστα την εμφανίζουν με καστανά μάτια, ενώ η κούκλα έχει πράσινα. :eek: Η Midge που έχεις είναι η California Dream , η Cool Times έχει περισσότερες από τρεις βλεφαρίδες και έχει και κάτω μία.Στη California dream φαίνονται τα μάτια της πιο σαν μισόφέγγαρο , ενώ στην Cool Times πιο στρογγυλά.
 
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!! Η Barbie για μένα είναι πρόκληση. Ένας γρίφος που χρειάζεται αρκετή γνώση και ακόμη περισσότερη τύχη για να τον λύσεις... είναι όμως κάτι ου το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση. Μπορώ να περάσω ατελείωτες ώρες ψάχνοντας ανάμεσα τους για τη σωστή. Ευτυχώς ε΄μαι αρκετά τυχερή και τις βρίσκω σύντομα!!

Καλή μου mytiny είμαι στη διάθεσή σου για τη λύση των μυστηρίων σου όποτε θελήσεις και θα το κάνω με μεγάλη χαρά!! ;) Δεν ξεχνώ πως έχουμε μερικές εκκρεμότητες ακόμη, πάντα τις έχω στο μυαλό μου κατά το ψάξιμο!

spirtouli μου σε ευχαριστώ πολύ για την επιβεβαίωση!! Δεν το είχα προσέξει αυτό για το κουτί μάτι γερακίσιο!!!!!!! Μου αρέσει τόσο πολύ αυτή η κούκλα!!! Μόνο που το μικρό αμερικανάκι που την είχε δεν διαφέρει από πολλά μικρά ελληνάκια και την έχει κατακρεουργήσει!!!! Πάει το πλούσιο μαλλάκι της, της το έφτασε κοντό καρέ και στραβοκουρεμένο μάλιστα!!! Γκρρρρ...!!

Άλλο θέμα!! Σας περνάω δύο ακόμη ιδιαίτερες κουκλίτσες. Έχω μια ξεχωριστή αδυναμία στις μαύρες Barbie ίσως γιατί έφτασαν στη χώρα μας σχετικά πρόσφατα. Δεν θυμάμαι στα παιδικά μου χρόνια να κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα ή αν κυκλοφορούσαν πρέπει να ήταν πολύ περιορισμένες.

BARBIE 7.jpg

H αριστερή δεν είναι τόσο ρετρό είναι η 1997 Valentine Barbie AA και έχει πιο ''εξευρωπα'ι'σμένα '' χαρακτηριστικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια μιγάδα που έχει κρατήσει τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά από τις αναμίξεις. Η δεξιά πάλι είναι μία πολύ ιδιαίτερη κούκλα την ιστορία της οποίας έμαθα πολύ πρόσφατα. Πρόκειται για μία κούκλα που που ναι μεν κυκλοφόρησε από τη Mattel αλλά δεν ανήκει επίσημα στη σειρά Barbie. H συγκεκριμένη ονομάζεται

Soul Train Nichelle και είναι του 1994. Ανήκει στη σειρά Shani από την οποία έμειναν χαρακτηριστικά τα διαφορετικά χέρια που είναι σήμερα γνωστά σαν τύπος σώματος Shani. Η Nichelle είναι μία από τους 3 φίλους της :Nichelle, Αsha και Jamal. Ήταν μία φτηνότερη σειρά από εκείνη της Barbie που διαφήμιζε ότι είχε αφροαμερικάνικα χαρακτηριστικά (η Μattel είχε κατηγορηθεί για ρατσισμό από την αφροαμερικανική κοινωνία διότι οι μαύρες κούκλες που κυκλοφορούσε δεν είχαν τα δικά τους χαρακτηριστικά). Πρωτοκυκλοφόρησε το 1991 και μπορούσες να την αγοράσεις ακόμη και σε μαγαζιά σαν το αντίστοιχο δικό μας ''ψιλικατζίδικο'' ενώ η Barbie πολύ ακριβότερη πωλούνταν μόνο σε καταστήματα παιχνιδιών. Για περισσότερες πληροφορίες σας παραπέμπω στο παρακάτω site:

http://kattisdolls.net/faces/shani.htm

Και μια και το θυμήθηκα έχουμε και μία σημαντική απώλεια στον Barboκοσμο, έκλεισε το the vinylidol Barbie data base... ενός λεπτού σιγή... :precry:
 
Soufle ευχαριστούμε που μας σύστησες στις κούκλες Shani. Αποφάσισα να σας δείξω και εγώ τις δικές μου Βαrbie. Η πρώτη και πιο αγαπημένη μου είναι η Tropical Miko του 1985. Την έχουμε ξαναδεί στο θρενταπό την Αναστασία. Το κίτρινο κοτσιδάκι που φαίνεται , μπορεί να φορεθεί με διάφορους τρόπους και στο κουτί έχει και μία βούρτσα. Αυτή που έχω εγώ κατασκευάστηκε στη Κίνα.

Προβολή συνημμένου 54825Προβολή συνημμένου 54826Προβολή συνημμένου 54827

P7150165.jpg

P7150163.jpg

P7150162.jpg
 
'Αλλες δύο κούκλες που σας δείχνω είναι η California Dream Midge του 1987. Στο κουτί της είχε καπέλο, φρίσμπι, επιγονατίδες, κόμιξ με τη Μidge και βούρτσα φυσικά. :D . Η κούκλα κατασκευάστηκε στις Φιλιππίνες. Στο κουτί φαίνονται και οι άλλες κούκλες της σειράς.

Προβολή συνημμένου 54845 Προβολή συνημμένου 54846 Προβολή συνημμένου 54847

H τρίτη είναι η Fun to dress Barbie του 1992 που έχει κατασκευαστεί στη Κίνα. Από πίσω από το κουτί φαίνεται μόδα της εποχής.

Προβολή συνημμένου 54848 Προβολή συνημμένου 54849

P7150173.jpg

P7150171.jpg

P7150170.jpg

P7150167.jpg

P7150166.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΠΩ!!ΠΩ!!ΠΩ!! Με γεια σου spirtouli!!!:dribble::dribble::dribble: H Miko είναι κατά τη γνώμη μου μία από τις ωραιότερες κούκλες που κυκλοφόρισε η Mattel!! Ξεφεύγει τελείως από το πρότυπο της ξανθιάς bimbo ενώ τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της με τα λοξά μάτια και το γλυκό της χαμόγελο την κάνουν ξεχωριστή! Να τη χαίρεσαι και πάλι!! Ευχαριστούμε για τις φωτό και περιμένουμε και τις υπόλοιπες!!
 
Πω πω παιδια μου ποσο καιρο εχω να μπω στο φορουμ μας!

Σουφλε μου τι πακετο πετυχες παιδι μου εκει???? Μιλαμε για φοβερες barbie!!! Και πραγματικα συγχαρητηρια γιατι τις περισσοτερες τις τσεκαρα και ειναι σωστες!

Λοιπον πραγματικα εχει πολυ δουλεια... Ειμαι γυρω στο δυωρο και ψαχνω στο απειρο, οπως λεει και ο Μακισιμακος μας. Βρηκα και κατι κουφα με την barbie...

Λοιπον με πρασινο τα σχολια μου, με κοκκινο ο,τι δεν διασταυρωσα ως σωστο!

soufle είπε:
Lne μου και markkons να χαίρεστε τις πανέμορφες κουκλίτσες σας!!!!Λοιπόν!!!!Χρειάζομαι επειγόντως μπαρμπογνώσεις!!! Πέτυχα μερικές πανέμορφες κούκλες στο ebay και μετά από πολύ ψάξιμο κατάφερα μάλλον να βρω τις περισσότερες από αυτές. Αναστασάκι μου επικαλούμαι τις υπερδυνάμεις σου!!! Περνάω τις φωτό και τα ονόματα όπως αντιστοιχούν από αριστερά προς τα δεξιά.

Προβολή συνημμένου 54390

1. 1993 Barbie Pretty Surprise?? Φοράει τα ρούχα της 1982 Angel Face Barbie


Ναι αυτη ειναι! Barbie Pretty Surprise του
1991/1992

2. 1983 Tracy that married Todd??

Ναι! Ειναι η Tracy Bride 1982-83.

3. 1985 Dream Glow Barbie που επιτέλους βρήκα το ρουχαλάκι της!!!!

OK!

Προβολή συνημμένου 54391

1, 1989 Dance club Kayla?? (Τη λατρεύω αυτή την κούκλα!!!)

OK!

2. 1988 California Dream Midge?? (και αυτήν!!!!!!!!!!!)

Εδω δυστυχως θελω πιο καθαρη και μεγαλη φωτο, γιατι δεν μπορω να καταλαβω το χρωμα της σκιας της!

3. 1995? Belle from Beauty and the Beast??Με άγνωστο ρουχαλάκι

Oh yes! Belle (Beauty and the Beast) απο το 1991/92

Προβολή συνημμένου 54392

1.1993 Skipper Mermaid and the Sea twins

ΟΚ


2.1988 Fun to dress Barbie (έχω κάνει reroot γιατί ήταν τελείως καραφλή η καημένη...)??


ΟΚ

3.1989 Beach Blast Barbie??

Εδω δυστυχως θελω πιο καθαρη και μεγαλη φωτο, γιατι δεν μπορω να καταλαβω το χρωμα της σκιας της, το νουμερο των βλεφαρων κτλ!

4.1990 Glitter Beach Barbie?? Με άγνωστο ρουχαλάκι

και εδω θελω πιο καθαρη και μεγαλη φωτο!

Προβολή συνημμένου 54393

1. 1990 Lights and Lace Barbie??

ΟΚ

2.1987 Barbie Doctor??

ΟΚ

 




3.1989 Ice Capades Barbie??

και εδω θελω πιο καθαρη και μεγαλη φωτο!

4.1989 Riviera Barbie??

Δεν ειναι η Riviera! Πιστευω ειναι πιο παλια, γιατι εχει μακιγιαζ με σκουρα φρυδια, ενα στυλ πιο χαλαρο σε σχεση με αυτες απο τα τελη του 80!




Προβολή συνημμένου 54394

1. 1989 my first barbie rebodied??

Φοβερη παιδι μου, πως την πετυχες!!!!! Το προσωπο ειναι αυτο!!! H My First Barbie Prettiest Princess Ever (του 1989, μην την μπερδεψετε με εκεινη του 1984 που ονομαζεται μονο My First).


Το σωμα ομως οντως ειχε τα μπρατσα ισια ενω η δικη σου τα εχει λυγισμενα! Πιστευω και εγω ακριβως αυτο που λες: rebodied!


2. 1984 Fashion Play Barbie??

Δυστυχως η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα...




3. Άγνωστη Barbie

Και εδω η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα... Δεν την εχω ποτε πετυχει, ειναι πολυ ομορφη παντως και εχει μοναδικο μακιγιαζ και χαρακτηριστικα. Απο αυτες που θυμασει αν τις εχεις δει.

4. 1989 Day to Night barbie??

Εδω εχω να πω το πιο κουφο που ανακαλυψα αποψε!!!! Ημουν 100% σιγουρη οτι ειναι η Day to Night του 1984 απο την SuperStar Era. Οχι τιποτε αλλο αλλα την εχω και εγω και δεν εχω προλαβει να την ποσταρω!


ΚΙ ΟΜΩΣ θα σας δειξω το φοβερο και θα δειτε πως η σιγουρια μεταμορφωνεται σε διλημμα.

Η Day to Night εχει μια διδυμη αδερφη!!! Την Vacation Sensation!!!

 


Κοιταχτε εδω!










Η Vacation Sensation εχει πιο σκουρο χρωμα στα ματια σε σχεση με την Day to Night!!! Κατα τα αλλα ειναι ιδιες και απαραλαχτες! Ιδιο σχεδιο ματιων, βλεφαρων, φρυδιων, χειλιων. Ελεος! Πρεπει δηλαδη να τις εχεις διπλα διπλα για να τις συγκρινεις....

5. 1981 Barbie Pink and Pretty??

και εδω θελω πιο καθαρη και μεγαλη φωτο για να πω σιγουρα το ναι!

Ξέρω ότι εδώ έχει δουλειά για κανένα μήνα #) οποιαδήποτε πληροφορία θα είναι πολύτιμη!!! Σας ευχαριστώ πολύ πολύ!!!

Αυτα απο εμενα προς το παρον! Πω..... μου λιωσανε τα ματια... κοιταω την γατα μου και βλεπω την barbie... κοιταω και τον σκυλακο μου... κι αυτος σαν την Vacation sensation μου μοιαζει! Να ναι o διδυμoς μαλλιαρος αδερφος της Day to Night κι εκεινος;
 
Αχ τι σου έκανα Αναστασάκι μου γλυκό!!! Ζαλίστηκε το κεφαλάκι σου ε?? Ζητώ ταπεινά συγνώμη!!!:nervous: Ήξερα όμως ότι απευθυνόμουν στον ειδικό!!! :bow: :bow: Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κόπο σου και τις πολύτιμες πληροφορίες!!! Εγώ πάντως τα είχα φτύσει μέχρι να βρω αυτές που βρήκα!! Περνάω μερικές πιο κοντινές λήψεις από αυτές που μου είπες αλλά δεν ξέρω αν φαίνονται πολύ καλά και πάλι!!

Για τη Midge η σκιά έχει ένα πολύ πολύ ελαφρύ πράσινο χρώμα σχεδόν άσπρο και μόνο πάνω βλεφαρίδες και έχει και φακιδούλες!

Από τις υπόλοιπες η πιθανή 1989 Beach Blast Barbie έχει μόνο επάνω 4 βλεφαρίδες και μοβ σκιά και τα μαλλιά της είναι σα να έχει χρησιμοποιηθεί τοστιέρα αλλά δεν ξέρω αν φαίνονται καλά γιατί είναι ταλαιπωρημένα από χτενίσματα και μπροστά έχουν σχεδόν ισιώσει.

Η πιθανή 1990 Glitter Beach Barbie έχει 7 επάνω και 3 κάτω βλεφαρίδες και διπλή σκιά κάτω γαλάζια και πάνω ανοιχτό ροζ και τα μάτια της είναι πράσινο με μοβ.Επίσης φοράει τα ίδια σκουλαρίκια και το κολιέ και ήταν γεμάτη ασημόσκονη!!

Τέλος για την πιθανή 1989 Ice Capades Barbie έχει 6 μικρές κάτω και 4 επάνω βλεφαρίδες και λιλά σκιά.

Πω πω!! Ποιος θα πίστευε τέτοια ανακάλυψη!! Άκου δίδυμες!! Σα δε ντρέπονται να μας βάζουν σε τέτοια διλήμματα!!!

Barbie 3a.jpg

Barbie 1a.jpg

Barbie 2a.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βρε παιδιά, αγχώθηκα λες και πάω να δώσω εξετάσεις...:sweat:Χαρά στο κουράγιο σας, το μόνο που έχω να πω είναι :bow: :bow:

Σπιρτούλη, πολύ όμορφες οι κούκλες σου!
 
Συγχαρητηρια στην Αναστασια για ολο αυτο το τερααααστιο ποστ... Βεβαια οσο το διαβαζα , τοσο περισσοτερο γελαγα...γιατι οσο εβαζα τον εαυτο μου να συγκρινω τις κουκλες, τοσο πιο ιδιες μου φαινοντουσαν...!! Σε σημειο που αγανακτησα και την συγχτηρησα την καημενη την μπαρμπι.!

Και αποτελείωσα όταν διαβασα και το ποστ της Σουγλε με τα βλεφαρα, τα ματοκλαδα και τα συναφη , ενταξει είπα ως εδω.. Δεν θα με τρελλάνετε εσεις..!! χαχαχαχ

:bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Και τελικά καταλήγω στην παρακάτω-παραλλαγμένη-διαπίστωση... ΑΒΥΣΣΟΣ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΙ...!!!:burn::burn::burn:
 
Αναστασία χαράς στο κουράγιο σου. Σουφλέ και mytinyworld σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. 'Αλλη μία αγαπημένη κούκλα barbie είναι αυτή που σας δείχνω. Στο κουτί γράφει party cruise barbie και κατασκευάστηκε το 1986 στην Κίνα. Την ίδια κούκλα με το ίδιο σύνολο την έχω δει στο ebay σε άλλο κουτί που γράφει fashion play. :eek:

P7220184.jpg

P7220181.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
spirtouli μου με γειά σου!!!! Είναι πανέμορφη κούκλα να τη χαίρεσαι! Νομίζω ότι οι Βarbie αυτής της περιόδου είναι από τις ομορφότερες που έχουν κυκλοφορήσει!!! Γι αυτό που λες ότι την έχεις δει με 2 ονόματα διάβασα κάπου ότι πολλές φορές οι ευρωπα'ι'κές Barbie κυκλοφορούσαν με διαφορετικό όνομα από τις αμερικάνικες μάλλον λόγω marketing. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η 1989 Barbie Golden Coast που κυκλοφόρησε ως Riviera. Άβυσσος η Mattel... :xm:
 
Πίσω
Μπλουζα