Την Κυριακη το απογευμα εστησα 70+ VPX τραπεζια. Μου βγηκε η πιστη. Εβαλα τελευταιες beta Visual Pinball και PinMAME.
Εχω καποια προβληματακια που τα παραθετω μηπως κανουμε κουβεντα:
Σε καποια tables δεν μου δινει μπαλα (Algar) και σε καποια αλλα πρεπει να ζυμωνω το πληκτρολογιο για να ξεκινησει και να ακουσει το P1 Start και να δωσει μπαλα
Kαποια tables εμφανιζονται landscape και οχι portrait (Cyclone, Doctor Who, Gemini, Bride of Pinbot, Asteroid Annie)
Ενα error για Use Selenoids στο Flash Gordon
Σε καποια τραπεζια παιζουν μεν αλλα βγαζει ενα error για καποιο .dbs(ή καπως ετσι) αρχειο που δεν βρισκει
Ειχα μεινει στο VPX Centaur. Εχουν κανει παπαδες οι ανθρωποι.
Φυσικα εχω απειρες αποριες και τεχνικους ορους που δεν καταλαβαινω.
Εγω παιζω στο PC monitor με rotate 90 και με το arcade stick μου που εχω προνοησει να βαλω πλαγια κουμπια.
Φανταζομαι τι συστημα θα φτιαχνει ο @imgema με διπλες οθονιες...
Γενικά, αν κάποιο τραπέζι σου κάνει διάφορα προβλήματα και δεν μπορείς να βγάλεις άκρη δες αν υπάρχει δεύτερο από άλλους. Στο link με το excel που πόσταρα έχει όλα τα VPX τραπέζια και πολλά υπάρχουν 2 και 3 φορές από διάφορους authors.
Μερικά τραπέζια (σπάνια βέβαια) δεν δίνουν μπίλια με το start. Πρέπει να πατήσεις και ένα dedicated κουμπί μετά που είναι μόνο για αυτό. Εμένα με είχε ρωτήσει ένα τραπέζι και του έδωσα το "A" στο πληκτρολόγιο. Με το "ζύμωμα" που λες αυτό το κουμπί πατάς ουσιαστικά, απλά πρέπει να βρεις ποιο είναι.
Για τα portrait, landscape κλπ τα είπα στην προηγούμενη σελίδα με το screenshot. Τα δοκίμασες όλα αυτά και πάλι δεν μπορείς να φέρεις κάποιο τραπέζι με την κάμερα που θες?
Για τα selenoids του Flash Gordon δεν ξέρω (δεν μου έχει τύχει αυτό το error) αλλά λογικά θα υπάρχει κάποιο command στο script που θα το απενεργοποιεί.
Το "dbs" error είναι γιατί σου λείπει κάποιο script αρχείο που κάποια τραπέζια το ζητάνε. Μερικά το θέλουν αυτό μέσα στον φάκελο των τραπεζιών και όχι στον φάκελο scripts που υπάρχει ήδη. Αν σου λέει όμως για "b2s" error πάει να πει ότι δεν βρίσκει το αρχείο με το backglass (πχ Flash Gordon.directb2s). Εκεί η βρίσκεις το αρχείο και το βάζεις με τα τραπέζια (ίδιο όνομα με το τραπέζι να έχει) ή απενεργοποιείς το backglass από το script.
Ναι, βάζω και τις 2 οθόνες στο παιχνίδι. Και αλλάζω ανάλογα με την όρεξη. Αλλά η καλύτερη φάση είναι τραπέζι στο καινούριο 240hz PC monitor στα 120fps (η και τα 240fps αν ρίξω λίγο τα γραφικά). Εκεί η μπίλια έχει απόλυτα φυσική κίνηση και δεν την χάνεις ποτέ από τα μάτια σου όσο γρήγορα και να πάει. Η καμπίνα βέβαια είναι άλλη φάση αλλά εκεί με τις τηλεοράσεις περιοριζόμαστε στα 60fps/hz.
Α και είμαι τελείως άσχετος με το άθλημα. Αντε να αντέξω κανα 5λεπτο μέχρι να χάσω και τις 3 μπίλιες. Δεν το έχω με αυτά, εγώ μόνο για τα γραφικά και την όλη φάση που με έχει προσλάβει ο άλλος να του στήσω την καμπίνα ασχολούμαι