Η νέα μας καμπίνα Visual Pinball (WIP)

Νομιζω οτι ολοι συμφωνουμε μαζι σου...το αληθινο pinball ειναι ενα ακριβο αθλημα και μαλιστα για λιγους...δυστυχως

Οποτε παμε στο υποκαταστατο (παιζω Τζοκερ παντως)
 
Και το χειρότερο είναι που ζητάνε ένα σκασμό λεφτά για μηχανήματα με σοβαρά προβλήματα. Ποιός έχει την τεχνογοσία και προπάντων τα ανταλλακτικά.

Σταματώ εδώ, ας περιμένουμε νεότερα από την κατασκευή του φίλου Τάσου.
 
Εγώ αυτό που κάνω τώρα είναι να στήνω όσα περισσότερα τραπέζια μπορώ και να αντικαθιστώ όσα τραπέζια του 9 μπορώ με εκδόσεις του 10. Ο άλλος φίλος τεστάρει ένα ένα τα τραπέζια και ότι βρίσκει το διορθώνω. Θέλουμε να το φτάσουμε έστω στα 500 λειτουργικά τραπέζια το setup με όσα περισσότερα VPX γίνεται αντί για VP9. Προσωπικά του 9 δεν μπορώ ούτε να τα βλέπω και δεν θα τα έβαζα ποτέ σε δικό μου σύστημα αλλά ο άλλος θέλει να τα έχει όλα :p

Μόλις τελειώσει αυτό θα προσπαθήσω να μεταφέρω όλο το setup σε έναν SSD με Windows 7. Τώρα είμαστε με HDD σε 10 και μου φαίνεται ότι τα 10άρια κάπου μας κάνουν κάποια μικρό-θεματάκια που στο δικό μου PC με τα 7 δεν τα συναντάω. Σίγουρα δεν αισθάνομαι άνετα με τα 10άρια να είναι σε καμπίνα που υποτίθεται θα καταργήσουμε το keyboard και το mouse.

Η μεταφορά δεν είναι τόσο απλή όσο με το Hyperspin/Launchbox/RetroArch, τα προγράμματα δεν είναι portable, πρέπει να γίνουν κανονικά install στο νέο σύστημα. Και τα settings του PinMAME/DMD σώζονται στην registry. Αλλά πρέπει να γίνει και θα είναι το επόμενο βήμα

Ελπίζω όλα αυτά να έχουν τελειώσει μέσα στον επόμενο μήνα. Το πάμε με το πάσο μας κι εγώ δεν ασχολούμαι με πάνω από 10 τραπέζια την ημέρα. Για την καμπίνα έχουμε ακόμα καιρό αλλά ο φίλος έχει ήδη παραγγείλει τα πόδια, το τζάμι που θα μπει από πάνω και διάφορα άλλα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1@Imgema[/USER] περιμενω τις portability ανακαλυψεις σου διοτι εχω βασανιστει να το φερω στα ισια του και θελω να δω ποσο αναιμακτα μπορω πχ να το μεταφερω στον αδερφο μου.

Επισης ψαχνω να βρω ενα τροπο να συνδεσω το καποιο κουμπι του arcade stick μου με τη λειτουργια του ALT+Tab ωστε με ενα πατημα να βλεπω το σκορ μου...

 
ψαχνω να βρω ενα τροπο να συνδεσω το καποιο κουμπι του arcade stick μου με τη λειτουργια του ALT+Tab ωστε με ενα πατημα να βλεπω το σκορ μου...
Χρησιμοποιώ το xpadder για τέτοια κόλπα.

Για την μεταφορά του setup κάνεις install κανονικά το Visual Pinball στο δεύτερο PC, στο ίδιο path. Μετα περνάς από πάνω όλα τα αρχεία από το setup σου. Σημασία έχουν τα tables (στον φάκελο tables, μαζί με ότι άλλο υπάρχει μέσα), τα roms (visual pinball/vpinmame/roms), τα cfg (visual pinball/vpinmame/cfg) και τα nvram (visual pinball/vpinmame/nvram). Αλλά εσύ πέρνα τα πάντα από πάνω. Απλώς θέλει ένα install για να βάλει το DNA του μέσα στα Windows.

Το ίδιο κάνεις και με το PinballX frontend. Και αυτό θέλει install. Αν κι εσύ βλέπω χρησιμοποιείς το Launchbox. Oπότε κάνεις απλά copy αυτό (είναι και portable, δεν θέλει install).

Τα DMD settings (position, size, color, κλπ) σώζονται στην registry (από ότι ξέρω): HK_CURRENT_USER/Software/Freeware/Visual Pinmame.

Αυτό με την registry δεν το έχω τεστάρει ακόμα οπότε δεν είμαι 100% σίγουρος. Αν κι εσύ από ότι κατάλαβα δεν τα έχεις πολύ πειράξει τα DMD αφού δεν χρησιμοποιείς και backglass. Οπότε το κάνεις skip αυτό το κομμάτι και ησυχάζεις.

Ουσιαστικά δεν είναι κάτι, copy paste δουλειά είναι πάλι, απλά κάνεις install την "βάση".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο τύπος που έφτιαξε το Diner αυτόν τον καιρό φτιάχνει και μία έκδοση του Tales of Arabian Nights:

screenshot224c50p.jpg


screenshot1320.jpg


screenshot131b.jpg


Καλλιτέχνης...
 
Εχω κανει την εξης ηλιθιοτητα. Βαζω τα τραπεζια με το ονομα που τα κατεβαζω και με αυτο κανω rename και το artwork.

Βλακεια νομιζω. Πχ τo Diner επρεπε να το εχω Diner.vpx ή Diner (Williams 1990).vpx οποτε να ταιριαζει με τα artwork και οταν βγαινει νεα εκδοση απλα rename και overwrite.

Απιστευτο το νεο TOTAN 

Και ενα περιεργο. Στο Judge Dredd η μπαλα περναει ΜΕΣΑ απο το πανω δεξι φλιππερ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχω κανει την εξης ηλιθιοτητα. Βαζω τα τραπεζια με το ονομα που τα κατεβαζω και με αυτο κανω rename και το artwork.

Βλακεια νομιζω. Πχ τo Diner επρεπε να το εχω Diner.vpx ή Diner (Williams 1990).vpx οποτε να ταιριαζει με τα artwork και οταν βγαινει νεα εκδοση απλα rename και overwrite.

Απιστευτο το νεο TOTAN 

Και ενα περιεργο. Στο Judge Dredd η μπαλα περναει ΜΕΣΑ απο το πανω δεξι φλιππερ!
H "σωστή" ονομασία είναι Diner (Williams 1990) σύμφωνα με το Game Manager. Οπότε κι εγώ όλα τα τραπέζια τα μετονομάζω με αυτό το στυλ για να μου βρίσκει πιο εύκολα όλα τα assets αλλά και τα Backglass τις περισσότερες φορές με αυτήν την ονομασία τα βρίσκω. Και είναι πιο ωραίο στο μάτι να έχουν όλα ένα naming convention.

Αν και αυτό που κάνεις κι εσύ έχει την χρησιμότητά του. Πολλά τραπέζια (όχι όλα σίγουρα) τα ονομάζουν με την έκδοση στο filename. Πχ Diner 1.1 κλπ, όπως τους κατέβει. Το να ξέρεις ποια έκδοση έχεις είναι χρήσιμο γιατί μπορεί να υπάρχουν διάφορες από το ίδιο τραπέζι στο internet κι εσύ δεν μπορείς πάντα να είσαι σίγουρος ποια έχεις. Στο info όταν πατάς escape πολλές φορές δεν ανανεώνουν το text και μπορεί να σου λέει ότι έχεις την 1.0 ενώ έχεις την 1.2 night mod πχ.

Εμένα αυτό μου έχει δημιουργήσει θέμα γιατί από ένα σημείο και μετά κατάλαβα ότι μπορεί κάποια έκδοση κάποιου τραπεζιού να είναι καλύτερη από αυτήν που έχω ήδη κατεβάσει. Με καλύτερα γραφικά, πιο νέα έκδοση κλπ. Και αν δεν ξέρω ποια έκδοση ακριβώς έχω μπορεί να ξανακατεβάζω την ίδια για να κάνω σύγκριση. Στην αρχή δεν το πρόσεχα αυτό γιατί νόμιζα ότι όλοι κανουν host την τελευταία έκδοση αλλά τελικά το κάθε site έχει σχεδόν πάντα διαφορετική, άλλα site έχουν κάποιο mod το οποίο μπορεί να έχει βελτιώσεις κλπ. Είναι λίγο χύμα τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα και πρέπει εσύ ο ίδιος να ανακαλύψεις την έκδοση που σου αρέσει.

Τώρα αν κάποιο τραπέζι σου δημιουργεί θέματα (όπως το Judge Dredd που λες) μπορείς να ψάξεις κάποιο άλλο build. Το excel αρχείο είναι πολύ χρήσιμο σε αυτό καθώς έχει links για σχεδόν τα πάντα.

@telonio

Είναι 2-3 τραπέζια στα σκαριά (όπως και το νέο build του Addams Family) που όταν θα βγουν λογικά θα ξεπεράσουν το Diner στο θέμα γραφικών.

Επίσης πρόσφατα βγάλανε στο PinbalFX3 καποια packs με πραγματικά τραπέζια. Γενικά το FX3 έχει πολύ καλύτερα γραφικά από το Future/Arcade Pinball απλά μέχρι τώρα ήταν τελείως fantasy και video game, δεν βασιζόταν δηλαδή σε recreations πραγματικών τραπεζιών. Ακόμα και στα πραγματικά τραπέζια που βγάλανε τώρα, έχουν προσθέσει εφέ και animations που δεν υπάρχουν αλλά από ότι κατάλαβα μπορείς να τα απενεργοποιήσεις. Είδα κάπου το Getaway 2 και είναι το ίδιο καλό με την VPX έκδοση, ίσως και καλύτερο (δεν το έχω τεστάρει ο ίδιος ακόμα). Και στο FΧ έχεις και real time έλεγχο στην κάμερα οπότε μονο για αυτό αξίζει για μένα. Δυστυχώς όλα τα real τραπέζια που έχουν βγάλει μέχρι στιγμής είναι λίγα (νομίζω 2 packs με 3-4 τραπέζια το κάθε ένα).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχως το Adams Family αποδειχθηκε πολυ βαρυ για το συστημα μου...μολις 45 καρε. Εξαιρετικη δουλεια παντως
 
Δυστυχως το ρημαδι το Visual Pinball δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ portable.

Σιγουρα επειδη κανει register καποια COM objects στα Windows, δεν περιμενα να παιξει με απλο copy-paste σε αλλο μηχανημα.

Εστησα τον full installer σε αλλο PC και μετα εκανα overwrite με τα περιεχομενα του δικου μου folder.

Παπαλα.

Ουτε ρυθμισεις χειρηστηριου, αλλα το χειροτερο ουτε ρυθμισεις τραπεζιων κρατηθηκαν. Γενικως τιποτα.

Μαλλον ειναι καταχωνιασμενα στη registry.

Ελεος
 
Στην registry σώζονται τα DMD settings.

Τα nvram μην ξεχάσεις να μεταφέρεις. Ειναι στον φάκελο VPinMAME/nvram.

Στα table files το μόνο που σώζεται είναι η κάμερα και ότι αλλαγή κάνεις στα γραφικά πχ, αμα αλλάξεις το texture της μπάλας.

Control settings και αυτά στην registry κάπου αλλά δεν ξέρω, τα ξαναρυθμίζω από την αρχή αυτά.

Ναι, δεν είναι καθόλου portable αλλά αν ξέρες που σώζεται το κάθε τι γλυτώνεις κάποια πράγματα.
 
Εκανα τα παντα overwrite.

Δεν με πειραζει το controller config. Μισο λεπτο δουλεια ειναι.

Με χαλασε οτι εχασε τις ρυθμισεις των τραπεζιων...ιδιαιτερα αυτα που (για καποιο μυστηριο λογο) ειναι landscape απο την μανα τους και τα γυρναω portrait.

Και λιγο retro relic αυτο με τα COM objects ρε παιδι μου...

Πως παει η κατασκευη?
 
Μια χαρά. 800 τραπέζια το φτάσαμε τώρα είμαστε στο τεσταρισμα ένα ένα. Προσωπικά κρατάω καμιά 150αριά, ο φίλος όμως θέλει ποσότητα για να δειγματίζει.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως έχασες τις ρυθμίσεις των τραπεζιών... αυτά σώζονται στα tables αρχεία και όχι σε κάποι φάκελο.... οπότε αμα κανεις copy τα τραπέζια σου δεν πρέπει να αλλάζουν... μήπως πέρασες τίποτα αρχεία τραπεζιών πριν τα κάνεις rotate? Τα έχεις δλδ τα "original" κάπου κατεβασμένα και πέρασες αυτά? Υπάρχει και κάποια ρύθμιση στο VPX που κάνει override την κάμερα δες μήπως είναι τίποτα τέτοιο τσεκαρισμένο.

Εγώ πέρασα όλο το setup σε SSD δίσκο σήμερα και δεν έχασα κάτι, ούτε τα regisry entries τα οποία επίσης σώζω. Πλέον έμαθα που σώζεται το κάθε τι (και τα controls) και το έχω σαν portable πια το setup. Σε προηγούμενα ποστ έχω γράψει λεπτομέριες.
 
Εχω μπερδευτει με το Day/Night.

Ποιο ειναι το πιο "λαμπερο"

Θελω να εχω σε ολα τα τραπεζια την πιο bright εκδοχη

Εχω στησει 120 VPX τραπεζια μεχρι στιγμης.

Εξαιρετικος emulator, φοβερο community
 
Οσο πιο δεξιά το βάλεις τόσο πιο πολύ φως έχει.

Και να τσεκάρεις το κουτάκι από πάνω να χρησιμοποιεί αυτό και όχι το default.
 
Δηλαδη πρεπει να παω ενα ενα τραπεζι για να αλλαξω τις φωτεινοτητες?  :(
 
Δηλαδη πρεπει να παω ενα ενα τραπεζι για να αλλαξω τις φωτεινοτητες?  :(
Υπάρχει και μία επιλογή στα video settings που το βάζεις σαν default. Αλλά δεν ξέρεις αν το κάθε τραπέζι βλέπει την default επιλογή. Αν είναι τσεκαρισμένο το κουτάκι τότε αγνοει το default και βάζει το δικό του.

Οπότε βάλε σαν default κατι φωτεινό και αν κάποιο τραπέζει είναι σκοτεινό άλλαξέ το από το δικό του menu.
 
Πίσω
Μπλουζα