Η GBA συλλογή ενός Sega fan!

Wally είπε:
H προσηλωση του Γιατρου στα original, στις τακτοποιημενες συλλογες και στη καλη καταγραφη τους παντα εκπλησσει ευχαριστα.
Maddog σου ευχομαι να προσθεσεις στη συλλογη σου και τον καλυτερο κατ εμε τιτλο της κονσολας...το Game & Watch Gallery 4

Eιναι απο τα ελαχιστα commercial games που παιζω στο GBA SP μου και σπανιως βγαινει απο το slot.
Και εμένα με γοητεύουν τα Game & Watch, αυτή τη στιγμή έχω όμως μόνο το πρώτο G&W Collection για DS που είχε κυκλοφορήσει Αμερική.
 
Getta Robo είπε:
Να πουμε ομως και του στραβου το δικαιο, η sega βρηκε θερμη θαλπωρη στο gba με πολλα καλα παιχνιδια.
Ναι φίλε Getta Robo, έχεις δίκιο.

Θα δείξω κάμποσα ακόμα Sega GBA games στην συνέχεια της παρουσίασης. Και σήμερα έχει κάτι καλό στο μενού. :)

Προς το παρόν λοιπόν, συνεχίζουμε με...

Golden Sun - The Lost Age

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 9/10 αρκεί να μην έχετε αλλεργία στα jRPG φυσικά...

Από τις μεγαλύτερες ανοησίες που έκανε η Sega στην μετά-Saturn εποχή της είναι που "έσπρωξε" την Camelot, δημιουργό της εκπληκτικής σειράς των Shining Force να καταφύγει στην Nintendo. Εκεί κυκλοφόρησε τα θαυμάσια Golden Sun, παιχνίδια που κάθε εταιρία θα ήθελε να έχει στην βιβλιοθήκη της. Εδώ βλέπουμε το δεύτερο της σειράς που ορθώς δεν αναφέρει πουθενά το νουμεράκι "2" αφού σαν engine και συνολικό στήσιμο έχει ελάχιστη διαφορά με το πρώτο. Και καλά κάνει, αφού κάνει την δουλειά που πρέπει σχεδόν απόλυτα σωστά. Ίσως κάποιοι το κατηγορήσουν ότι τα κάνει όλα by the book και δεν ρισκάρει πουθενά με κάτι διαφορετικό. Αν όμως σας αρέσουν τα RPGs, ιδιαίτερα του Ιαπωνικού στυλ, θα το απολαύσετε. Πολύ όμορφα γραφικά με ιδιαίτερα εκφραστικούς χαρακτήρες, μπόλικες μάχες ποικίλου βαθμού δυσκολίας και αρκετό μπλα-μπλα που ίσως και να σας κουράσει τελικά. Το καλό είναι ότι τουλάχιστον δίνει και αρκετά αναλυτική περίληψη και των γεγονότων που συνέβησαν στο πρώτο, οπότε ακόμα και αν δεν έχετε και εκείνο, δεν θα αισθανθείτε πελαγωμένοι με την ιστορία.

The Revenge of Shinobi

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 4/10

Κλασσικό θύμα του συνδρόμου "ωραία παρουσίαση, κακό παιχνίδι" και μάλιστα φτιαγμένο από τον ίδιο developer που στραπατσάρισε και το Altered Beast. Ενώ έχει καλά γραφικά και πολύ καλό ατμοσφαιρικό ήχο, το gameplay λάμπει δια της απουσίας του. Περπάτα αριστερά-δεξιά, σφάξε μερικούς εχθρούς με 2-3 κινήσεις όλες κι όλες, σπάσε κουτιά για να βρεις bonuses. Τα έχουμε ξαναδεί όλα και μάλιστα εκτελεσμένα με πολύ καλύτερο τρόπο. Το γεγονός ότι υπάρχουν και αρκετά προβλήματα χειρισμού απλά χειροτερεύει τα πράγματα. Στην αρχή ελπίζεις ότι παρακάτω θα βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά στο τέλος απλά θα βαρεθείς, θα το κλείσεις και θα τρέξεις να φορτώσεις το ομώνυμο του Megadrive (που όμως είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι!) για να θυμηθείς πως είναι ένα καλό κλασσικό Shinobi game. Αυτή η σειρά έμεινε στα 90s, μετά το Y2K δεν έβγαλε τίποτα της προκοπής...

Sword of Mana

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 6/10

Το παιχνίδι είναι remake ενός παλιότερου τίτλου για το απλό Gameboy και μέλος της γνωστής σειράς των Mana games. Χαρακτηρίζεται κυρίως από τα πολύχρωμα και τρισχαριτωμένα γραφικά του. Η πολύ χαριτωμενιά βέβαια μπορεί και να κουράσει κάποια στιγμή. Πχ στην αρχή που πέφτει ο ήρωας από μια γέφυρα, τον ψαρεύει από το ποτάμι ένας γλυκούλης κούνελος-έμπορος. Και από τους πρώτους εχθρούς που θα σφαγιάσετε, κάτι όντα που μοιάζουν με γλυκούλια γουρουνάκια. Έλεος πια με την γλύκα! Οι μάχες είναι real-time, κάτι που προσωπικά επίσης δεν με ενθουσιάζει. Η ιστορία που διηγείται πάντως είναι ενδιαφέρουσα και θα ήθελα κάποια στιγμή να του δώσω μια ευκαιρία ακόμα. Δυσκολεύτηκα αρκετά να αποφασίσω τι γίνεται με το συγκεκριμένο, οπότε δείτε το και μόνοι σας και κρίνετε. Ίσως δεν είμαι ο πιό κατάλληλος να το κρίνω...

Gunstar Future Heroes

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 7/10

Εδώ πάω λιγάκι κόντρα στο ρεύμα, καθώς έχει πάρει άριστες κριτικές και είναι έργο της Treasure. Μήπως όμως τελικά πάει και ανάποδα το πράμα; Δηλαδή είναι έργο της Treasure και σχεδόν αυτόματα παίρνει υψηλότατες βαθμολογίες στο Internet; Το παιχνίδι, όπως και ο πρόγονος του στο Megadrive, αποτελεί μια οπτική πανδαισία, με άπειρα sprite fx και γραφικά που δίνουν ρέστα. Ομολογώ πάντως ότι δεν είμαι και τρελαμένος μαζί του, πιθανώς γιατί ποτέ δεν ήμουν φανατικός των run'n gun/platform παιχνιδιών, με εξαίρεση το Metal Slug. Επίσης, υπάρχουν στιγμές που χάνεται η μπάλα από τα πολλά που συμβαίνουν ταυτόχρονα σε μια μικρή οθόνη. Δεν παύει να είναι ένα καλό παιχνίδι πάντως και αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσετε.

Donkey Kong - King of Swing

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 9/10

Ένα παιχνίδι που έμεινε σε σχετική αφάνεια, αλλά αξίζει με τα χίλια! Εδώ κατάφερε εμένα να ξεπεράσω την έμφυτη απέχθεια μου προς τις χαριτωμενιές της Nintendo. Χαρακτηρίζεται από μια "arcade" απλότητα χειρισμού, όπου βασικά τα κάνεις όλα με τα L/R triggers, καθένα από τα οποία ελέγχει από ένα χέρι του Donkey Kong, ο οποίος μπορεί να σκαρφαλώνει εντυπωσιακά με εναλλαγές L/R σαν αληθινός πίθηκος που είναι. Στην αρχή μπορεί να σας φανεί αποπροσανατολιστικός ο τρόπος αυτός, αφού συνέχεια αλλάζει η κατεύθυνση που κοιτάει ο DK, αλλά συνηθίζεται γρήγορα. Μακροπρόθεσμα μπορεί βέβαια και να βαρεθείτε, ειδικά αν είστε από εκείνους που αράζουν με τις ώρες σε ένα παιχνίδι. Όπως είπαμε, θυμίζει arcade και αποδίδει καλύτερα αν το παίξετε σε "σφηνάκια" δράσης, ενώ και κάτι γέροι με αργά αντανακλαστικά (σαν εμένα...) θα σιχτιρίσουν σε κάποια δύσκολα άλματα και σημεία όπου αποτυγχάνεις να πιαστείς με την ακρίβεια που χρειάζεται και κατρακυλάς πίσω το μισό level. Είναι πάντως ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό παιχνίδι που αξίζει την προσοχή σας!
 
Kαι τα δυο golden sun ειναι φανταστικα παιχνιδια.Αρκετα μεγαλα με πολυ καλο σεναριο και πολυ ομορφα γραφικα.Περασα πολυ ευχαριστες στιγμες παιζοντας τα.Το shinobi αν και λατρης των shinobi μου ειναι αδιαφορο.Καποτε προσπαθησα να το παιξω αλλα δεν τα καταφερα.Προτιμω να παιζω 24 ωρες συνεχεια το κλασικο παρα να παιξω 10 λεπτα αυτο.Σαν μεγαλος φαν του εκπληκτικου secret of mana στο snes μπορω να πω οτι το sword of mana μου αρεσε.Οπως ειπες εχει και πολυ ενδιαφερουσα ιστορια.Το gunstar future heroes ειναι παιχνιδι της μιας φορας ετσι και το τελειωσης δεν προκειται να το ξαναπαιξεις.Αυτο συνεβει σε μενα παντως.Ωσο για το DK king of swing το λατρευω,πολυ αιθηστικο παιχνιδι και μαυτο αλλα και το κλασικο που εχεις στην συλογη σου μπορω να παιζω ωρες.Εξαιρετικα και αυτα τα κομματια της συλογης σου οπως και τα reviews βεβαια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βασικά, δεν κατάλαβα γιατί 9/10 και όχι 10/10 στο Golden Sun? Προσωπικά, τα δύο αυτά τα παιχνίδια τα θεωρώ ότι καλλίτερο έχει προσφέρει η βιομηχανία τη δεκαετία που πέρασε σε rpg! Ο τίτλος είναι αριστούργημα και η χρήση των djinn απλά ευφυής. Θα έβαζα άνετα δεκαράκι με τόνο!
 
geo2004z είπε:
Βασικά, δεν κατάλαβα γιατί 9/10 και όχι 10/10 στο Golden Sun? Προσωπικά, τα δύο αυτά τα παιχνίδια τα θεωρώ ότι καλλίτερο έχει προσφέρει η βιομηχανία τη δεκαετία που πέρασε σε rpg! Ο τίτλος είναι αριστούργημα και η χρήση των djinn απλά ευφυής. Θα έβαζα άνετα δεκαράκι με τόνο!
Τι 9/10 και τι 10/10 σαν να λεμέ οτι είναι στο Top!

Κορυφαίο το έχει φιλε geo2004z don't worry... ;)
 
Γιατρέ, αν δεν έχεις το double dragon advance στην συλλογή σου, προσπάθησε να το αποκτήσεις. Είναι από τα πολύ λίγα ports του μηχανήματος που αξίζει να τα έχεις.
 
Kαι αφου σου αρεσε φιλε maddog τοσο πολυ το advance wars αν δεν το εχεις βρες οπωσδηποτε το fire emblem.Μιλαμε για τρελο κολημα.
 
Γιατί, για ένα περίεργο λόγο, περίμενα το Shinobi μια αξιοπρεπή μεταφορά & ένα καταπληκτικό παιχνίδι? Μόλις είδα τον τίτλο, περίμενα σχόλια ενθουσιασμού, αλλά είδα το τελικό review και ψιλοαπογοητεύτηκα! Φαντάζομαι συμβαίνει σε όλες τις μεταφορές παιχνιδιών που αποτέλεσαν μεγάλα ονόματα του πάλαι-ποτέ gaming stage - οφείλουν οι εκάστοτε developers να τα μεταφέρουν με το σεβασμό που τους αξίζει, αλλά δυστυχώς αυτό δε γίνεται τελικά...

Όσο για τη Zelda:

Maddog είπε:
Το παιχνίδι θεωρείται all time classic και σίγουρα οι οπαδοί της εταιρίας θα με κράξουν που δεν το βαθμολογώ καλύτερα, αλλά το βρίσκω βαρετό και αρκετά παιδιάστικο. Ίσως του έδινα καλύτερο βαθμό 20 χρόνια νωρίτερα, αλλά έχω προσπαθήσει επανειλλημένα να το ευχαριστηθώ, με αποτυχία. Βλέπω ότι έχει "κάτι" αξιόλογο, αλλά εμένα δεν μου ταιριάζει βρε αδελφέ! Next... (κράξτε ελεύθερα...)
Πες τα, χρυσόστομε!.... Ο μόνος λόγος που θα δοκίμαζα να το παίξω, είναι καθαρά για λόγους νοσταλγίας και μόνο!
 
Τα Golden Sun ειναι πραγματικα διαμαντια.
 
geo2004z είπε:
Βασικά, δεν κατάλαβα γιατί 9/10 και όχι 10/10 στο Golden Sun?
Αν και με κάλυψε ουσιαστικά ο circleag με αυτό που σου απάντησε, θα διευκρινήσω με την σειρά μου ότι το 10/10 το κρατάω μόνο για εκείνα τα ελάχιστα παιχνίδια που τα βάζεις στο μηχάνημα μόνο για να ρίξεις μια ματιά και καταλήγεις να σταματάς ώρες αργότερα. Ας πούμε ότι η διαφορά του 9 με το 10 είναι εκείνο το απροσδιόριστο "κλικ" που σου κάνει ένα παιχνίδι με το οποίο παθαίνεις love at first sight και στο Golden Sun δεν το είχα αυτό! Είναι απόλυτα κατανοητό ότι εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να έχει ελαφρά διαφορετικό κριτήριο από εμένα και εννοείται ότι δεν θεωρώ την γνώμη μου αλάθητη. Σε κάθε περίπτωση είτε παίρνει 9 είτε 10, το Golden Sun είναι must-see παιχνίδι.

theoritikos είπε:
Γιατρέ, αν δεν έχεις το double dragon advance στην συλλογή σου, προσπάθησε να το αποκτήσεις.
Το έχω υπόψη και είναι ανάμεσα στους μελλοντικούς στόχους. Είναι σχετικά ακριβό το ρημάδι...όπως βλέπεις κυνηγάω μόνο boxed/complete παιχνίδια.

metalcandyman είπε:
αν δεν το εχεις βρες οπωσδηποτε το fire emblem.Μιλαμε για τρελο κολημα.
Ναι, ναι, ναι! Τα έχω και τα δύο. Περιμένουν την δική τους σειρά για παρουσίαση! :)

D@redevil είπε:
Φαντάζομαι συμβαίνει σε όλες τις μεταφορές παιχνιδιών που αποτέλεσαν μεγάλα ονόματα του πάλαι-ποτέ gaming stage
Τονίζω, για την περίπτωση που δεν έγινε αρκετά σαφές, ότι το Revenge of Shinobi του GBA δεν είναι μεταφορά του παλιότερου από το Megadrive. Είναι νέο παιχνίδι, δυστυχώς όμως όχι αντάξιο των παλιών.

Και αφού πέρασα και απάντησα σε όλους, ας δούμε και κανά-δυο παιχνίδια.

Castlevania - Harmony of Dissonance

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 8/10

Κλασσικό δισδιάστατο Castlevania, βασισμένο φυσικά στα καθιερωμένα "κόλπα" της σειράς, όπως τα έχει συνηθίσει και απαιτεί ο "λαός" της Konami. Εξερεύνηση, ελαφρά στοιχεία RPG με level ups και διάφορα αντικείμενα προς χρήση (εκτός από το βασικό όπλο, όπου το μαστίγιο μένει στην θέση του μονίμως!) και ο αναπόφευκτος Belmont να πρωταγωνιστεί. Μιλάμε για μεγάλο σόι... Φυσικά έχει εξαιρετικά γραφικά για τα δεδομένα του GBA, με λεπτομερή backgrounds και τεράστια bosses. Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια της σειράς, εννοείται ότι θα σας αρέσει και αυτό. Για τους μη φανατικούς όπως εγώ, θα καταλογίσουμε στα υπέρ του ότι δεν είναι απάνθρωπα δύσκολο, σε αντίθεση με άλλα Castlevania. Μειονεκτήματα του θα θεωρήσω το ότι δεν είναι πάντα ευδιάκριτες οι έξοδοι στην οθόνη και την σχετικά μικρή ποικιλία αντιπάλων. Πολύ playable παιχνίδι πάντως.

Στο κουτί του είχε και μια αφισούλα με artwork από το παιχνίδι. Σας δείχνω και τις δύο πλευρές της, είναι πολύ όμορφη νομίζω:

attachment.php

attachment.php


Sega Rally Championship

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 7/10

Το έπος των arcades και του Saturn τώρα στην τσέπη σας!

Εμμ, δεν είναι *ακριβώς* έτσι. Το παιχνίδι υποφέρει κυρίως από την πολύ μέτρια 3D engine του, με ενοχλητικό πιξέλιασμα και κάμποσα glitches κατά καιρούς. Επίσης ο χειρισμός δεν έχει την τρομερή αμεσότητα που είχε στα μεγαλύτερα αδέλφια του, όπου πραγματικά ένιωθες ένα με το αυτοκίνητο. Είναι πάντως παρόλ' αυτά αρκετά διασκεδαστικό παιχνίδι, το επίπεδο δυσκολίας του είναι φυσιολογικό και η Sega συμπεριέλαβε άπειρα unlockables πάσης φύσεως για να έχετε να ασχολείστε. Η παραμετροποίηση επίσης είναι βελτιωμένη σε σύγκριση με το Saturn, αφού υπάρχουν αρκετά περισσότερα διαθέσιμα αυτοκίνητα, ρυθμίσεις για το αυτοκίνητο κλπ σαχλαμαρίτσες για να δώσουν μεγαλύτερο βάθος στο παιχνίδι. Όσο ξεκλειδώνετε πράγματα θα περάσετε ευχάριστα την ώρα σας, αλλά φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να ασχοληθείτε περισσότερο όταν ξεκλειδώσετε τα πάντα.
 
Επιστρέφω μετά από ολιγοήμερη σιέστα με μερικά ακόμα παιχνιδάκια.

Earthworm Jim 2

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 2/10

ZOMG, τι πήγε στραβά εδώ;;;

Ένα εκπληκτικό παιχνίδι από τις 16-bit κονσόλες κατακρεουργήθηκε εντελώς ανεξήγητα. Και λέω εντελώς, γιατί στο GBA υπάρχει και ένα αξιοπρεπέστατο port του πρώτου Earthworm Jim. Πως τα κατάφεραν εδώ και δημιουργήσανε αυτό το χάλι, δεν μπορώ να το χωνέψω. Γραφικά μπάχαλο, gameplay μπάχαλο και από ότι διαβάζω στο Internet το παιχνίδι δίνει ακόμα και λάθος level passwords! Εγώ δεν άντεξα να το παίξω τόσο ώστε να χρειαστεί να δοκιμάσω τα passwords. Τι το αγόρασες τότε; θα μου πείτε. Εμ, ήταν από τις φορές που συναντάς κάτι θεωρητικά πολύ καλό μπροστά σου και το αρπάζεις χωρίς να έχεις δει review. Ε, εδώ την πάτησαμε... Παίξτε Earthworm Jim 2 σε Megadrive, SNES, Saturn...ΠΟΤΕ όμως στο GBA! You have been warned. :precry:

The Legend of Zelda - The Minish Cap

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 6/10

Προσπάθησα, προσπάθησα να το συμπαθήσω περισσότερο, αλλά τελικά η αλήθεια είναι απλή: έχω σοβαρή αλλεργία στην χαριτωμενιά των Zelda. Πολύ γλυκούλια γραφικά και μουσικούλες, αλλά δεν είναι αυτό που θα ήθελα να παίξω. Η υπόθεση με τα μικροσκοπικά πλασματάκια Picori που τα βλέπουν μόνο τα παιδιά και το καπέλο-πουλί που μιλάει (και σου σπάει τα νεύρα με τις ανοησίες του) δεν μου έκανε κλικ με τίποτα. Ο μηχανισμός με την αλλαγή μεγέθους του Link και τις νέες δυνατότητες που ανοίγει είναι μεν ενδιαφέρων, αλλά κάποιες φορές με εκνευρίζει κιόλας, το ίδιο και η τάση μου να χάνομαι και να μην ξέρω τι ακριβώς να κάνω σε κάποιες στιγμές. Αυτό που διασκέδασα περισσότερο ήταν να κυνηγάω τα κοτόπουλα. Εντάξει, είμαι ένας στριμμένος παλιόγερος...το ξέρω. :p

Advance Wars 2 - Black Hole Rising

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 9/10 (βασισμένη σε emulated έκδοση)

Το δεύτερο της σειράς, για το δικό μου γούστο ένα κλικ κάτω από τον απόλυτο ενθουσιασμό που μου προκάλεσε το πρώτο. Όπως βλέπετε, παραμένει σφραγισμένο και μάλιστα με την αυθεντική σφραγίδα Nintendo, όχι τα reseals της Nortec. Το κύριο "πρόβλημα" ίσως είναι ότι είναι πολύ "μια από τα ίδια". Φυσικά υπάρχει και η θεωρία που λέει ότι όταν κάτι λειτουργεί, δεν το πειράζουμε. Οπότε και οι αλλαγές που έγιναν ήταν μάλλον λίγες, απλά προστέθηκαν ορισμένοι commanders, μια μονάδα μόνο (το θηριώδες NeoTank) και χάρτες, οι οποίοι μάλιστα έχουν και λίγα νέα χαρακτηριστικά όπως στατικά κανόνια και σωληνώσεις-εμπόδια. Αλλά ακόμα και η μουσική του είναι πρακτικά ίδια με του πρώτου, κάτι σίγουρα ενοχλητικό! Τέλος πάντων, το παιχνίδι παραμένει εξαιρετικό και θα σας φάει πολλές ώρες. Αν σας αρέσει το πρώτο, συνεχίστε με το δεύτερο άφοβα! Αν δεν σας άρεσε το πρώτο (ντροπή!), τότε μην περιμένετε τίποτα περισσότερο ούτε από αυτό εδώ.

NES Classics - Bomberman

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 5/10 (βασισμένη σε emulated έκδοση)

Και αυτό είναι σφραγισμένο. Μάλλον καλώς θα παραμείνει έτσι, καθώς δεν λέει και πάρα πολλά σαν παιχνίδι. Είναι μεν το κλασσικό Bomberman gameplay (αυτό του δίνει και την βάση 5!), αλλά σε μια στοιχειώδη μορφή και χωρίς κανένα είδος multiplayer που είναι και αυτό που πραγματικά αξίζει στο Bomberman. Επίσης τα power ups είναι μόνο τα πιό βασικά, ενώ και οι πίστες είναι αρκετά βαρετές, χωρίς κάτι ιδιαίτερο να τις ξεχωρίζει. Ενδιαφέρον ως μάθημα ιστορίας και για συλλεκτικούς λόγους, αλλά έχουμε δει πολύ καλύτερα Bomberman από αυτή την πρωτόγονη μορφή.
 
Συμφωνω απολυτα στα 3 απο τα 4 review.Δεν συμφωνω στο zelda the minish cap γιατι ειναι πραγματικα ενα πολυ αξιολογο παιχνιδι.Μαλον φιλε Maddog δεν πρεπει να σαρεσουν γενικα τα zelda:DΦυσικα γουστα ειναι αυτα αλλα πραγματικα ειναι αξιολογο παιχνιδι.
 
Όλα ωραία και καλά στη συλλογή σου γιατρέ, αλλα πιστεύω ότι ειδικά στα Zelda πρέπει να δώσεις μία ευκαιρία ακόμα. Αν μπεις στον κόσμο τους είναι μαγευτικά!!

Τελείωσε εδώ η συλλογή ή να περιμένουμε συνέχεια;;; :)
 
Καλά, τόσο flame bait έριξα με το review του Zelda, μόνο δύο άτομα με κράξανε και αυτοί πολύ ήπια...πάει, χάλασε ο κόσμος! ::)

Σοβαρά τώρα, έχω προσπαθήσει να τα αγαπήσω τα παλιοπαίχνιδα. Δεν μου βγαίνει με τίποτα. Απλά τα ανέχομαι. #)

divined είπε:
Τελείωσε εδώ η συλλογή ή να περιμένουμε συνέχεια;;; :)
Φυσικά και συνεχίζω...ΤΩΡΑ!

Banjo Pilot

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 5/10

Κατά τα ψέματα, το παιχνίδι είναι ένα απλό Mario Kart clone, χωρίς κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει. Για το ξεκάρφωμα οδηγείτε αεροπλανάκια και όχι τα συνήθη αυτοκινητάκια, κάτι που έχει σαν συνέπεια να πρέπει σε κάποια σημεία να ανεβοκατεβείτε για να πάρετε power-ups ή να αποφύγετε κάποιο εμπόδιο. Αλλά και πάλι τα αεροπλανάκια σας "αυτοκινητίζουν" ανησυχητικά, πχ χάνουν ταχύτητα αν βγείτε εκτός πίστας. Μάλλον πυκνώνει ο αέρας. :p

Αν και αναπτύχθηκε από την Rare, δεν έχει την πραγματική "φλόγα" της εταιρίας μέσα του. Δύσκολα θα κολλήσει κάποιος μαζί του, εκτός αν σας αρέσουν τα ξεκλειδώματα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να χαρείτε, έχει μπόλικα unlockables.

Fire Emblem

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 10/10

Από τον ίδιο developer με το Advance Wars, άλλο ένα αριστούργημα! Αν και turn-based strategy επίσης, είναι σχεδιασμένο πολύ διαφορετικά. Κατ' αρχήν, υπάρχουν αρκετά RPG στοιχεία, αφού οι "στρατιώτες" σας έχουν διάφορες κλάσεις και κάνουν level-up. Ξεκινούν εντελώς αδύναμοι αλλά με κατάλληλη χρήση γίνονται πραγματικές φονικές μηχανές. Αυτό όμως που πραγματικά κάνει την διαφορά είναι ότι στο παιχνίδι υπάρχει μόνιμος θάνατος και δεν επιτρέπονται επίσης ανεξέλεγκτα save/load. Μετά από κάθε γύρο γίνεται αυτόματα save και μπορείτε να επιστρέψετε μόνο εκεί. Αν λοιπόν κάποιος σκοτωθεί στην μάχη, δεν μπορείτε να τον ξαναχρησιμοποιήσετε, τελεία. Εκτός και αν σβήσετε το GBA και το ξαναανάψετε. Ο μηχανισμός αυτός, μαζί με την πολύ καλά δοσμένη προσωπικότητα και τους ολοζώντανους διαλόγους των ηρώων που χειρίζεστε, σας κάνει να τους νοιάζεστε πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε συνήθη "φαντάρο" σε strategy game. Πραγματικά θα σας πονέσει να χάνετε κάποιον και ο μόνος τρόπος να το αποφύγετε είναι να ξαναπαίξετε ΟΛΗ την αποστολή από την αρχή. Επίσης υπάρχουν άφθονα side quests και επαρκές βάθος για να "χαθείτε" για καιρό. Το παιχνίδι είναι πραγματικά εξαιρετικό και αδύνατο να περιγραφεί επαρκώς σε πέντε γραμμές. Δείτε το οπωσδήποτε!

Fire Emblem - The Sacred Stones

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 11/10

Για εμένα, το καλύτερο παιχνίδι του GBA! Πραγματικά αριστουργηματικό και μαζί του έχω "χαθεί" για εβδομάδες κυριολεκτικά. Έχει πάρει όλα τα (πολλά!!!) καλά σημεία του προηγούμενου και έχει διορθώσει και 2-3 πραγματάκια που ήταν λίγο "στρυφνά" σε εκείνο. Υπάρχει για παράδειγμα σημαντική απλούστευση στον τρόπο με τον οποίο αγοράζετε και πωλείτε αντικείμενα, κάτι που ήταν στα όρια του εκνευριστικού στο πρώτο. Επίσης υπάρχει πλέον χάρτης του κόσμου, στον οποίο κινείστε από αποστολή σε αποστολή και παρουσιάζονται και κάποιες random μάχες που βοηθούν με το levelling, ενώ για τον ίδιο λόγο υπάρχει και ένα πολυόροφο dungeon που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε. Όταν πάλι τελειώσετε το παιχνίδι και θέλετε την έσχατη πρόκληση, ανοίγει άλλο ένα τρομερά δύσκολο dungeon που θα είναι καλή πρόκληση ακόμα και για τους πιό καλά εξοπλισμένους και αναπτυγμένους χαρακτήρες. Τέλος, οι χαρακτήρες σας έχουν σημαντικές δυνατότητες αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, μπορούν να γίνουν φίλοι ή ακόμα και να ερωτευτούν, οπότε οι τρόποι που μπορείτε να παίξετε αν θέλετε να δείτε όλες τις πιθανότητες είναι κυριολεκτικά ατελείωτοι! Από κάθε άποψη, απλά εκπληκτικό!

Konami Arcade Classics

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 8/10

Μια πολύ καλή ρετρό-συλλογή από την Konami, με καλοφτιαγμένες εκδοχές των all-time classic Green Beret, Yie Ar Kung Fu, Time Pilot, Gyruss, Scramble και Frogger. Τα παιχνίδια έχουν ρυθμιστεί ώστε να αποδίδουν πολύ καλά στην μικρούλα οθόνη του GBA παρά την χαμηλότερη ανάλυση από τα αυθεντικά arcade ενώ υπάρχουν και κρυφά modes που είναι αποκλειστικά για το GBA, στα οποία είτε υπάρχουν βελτιωμένα γραφικά, είτε έξτρα πίστες που δεν υπήρχαν στo arcade. Απλά βάλτε το περίφημο Konami code για να τα έχετε. Θα μπορούσε να πάρει ακόμα καλύτερο βαθμό αν είχε συμπεριλάβει περισσότερα από τα σούπερ κλασσικά παιχνίδια της Konami -λείπουν ιδιαίτερα το Nemesis, το Track 'n Field και το Contra- ή περισσότερες δυνατότητες για ρυθμίσεις του arcade σε ζωές, δυσκολία κλπ (και τα δύο αυτά ελαττώματα διορθώθηκαν στην υπέροχη αντίστοιχη συλλογή για το DS)

Pong & Asteroids & Yars' Revenge

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 6/10

Το κολληματάκι μου με τις ρέτρο συλλογές το έχω και έτσι απέκτησα και αυτό. Απλά κάνει αυτό που υπόσχεται. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Δεν έχει το παραμικρό έξτρα ή καμμία ιδιαίτερη ρύθμιση και είναι εμφανές εξ' αρχής ότι πρόκειται για budget κυκλοφορία. Τα παιχνίδια είναι ούλτρα κλασσικά, αλλά πλέον έχουν παλιώσει πολύ και προσωπικά μόνο το Asteroids με συγκινεί πραγματικά. Δεν νομίζω να παίξει κανείς Pong για πάνω από 5 λεπτά πλέον, ακόμα και με την δυνατότητα multiplayer που έχει. Σαν γενική εικόνα, η συλλογούλα περνάει την βάση, ως εκεί όμως φτάνει. Δεν έχει φιλοδοξίες για τίποτα παραπάνω.
 
Συμφωνω σε ολα ωσα γραφεις στα reviews φιλε maddog.Oι συλογες ειναι απλα ρετροσυλογες και τιποτα παραπανω και το banjo pilot σαν το mario kart.Ωσο για τα fire emblem τα ειπες ολα,τα παιχνιδια ειναι απλα διαμαντια και δεν πρεπει να λειπουν απο καμια συλογη.Επειδη εχεις στη συλογη σου το castlevania harmony of dissonance αν δεν τα εχεις θα σε προτεινα να παρεις αν τα βρεις και τα αλλα δυο castlevania που ειναι εκπληκτικα.Το castlevania circle of the moon και το castlevania Arria of sorrow.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συνεχίζω μετά από αρκετό καιρό σιωπής, υπάρχουν ακόμα μερικά παιχνιδάκια που δεν έχω δείξει. :)

Columns Crown

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 7/10

Ένας αξιόλογος εκπρόσωπος των puzzle games με τουβλάκια που πέφτουν, τύπου Tetris. Εδώ πρέπει να ταιριάξετε 3 ή περισσότερα τουβλάκια με το ίδιο χρώμα, κάνοντας τα να εξαφανιστούν και αν είστε τυχεροί ή ικανοί, η εξαφάνιση τους να προκαλέσει νέα ταιριάγματα για δημιουργία combos. Είναι sequel του κλασσικού παιχνιδιού για Megadrive με βασική αλλαγή στο gameplay την προσθήκη μιας εντυπωσιακής ποικιλίας power-ups στα vs modes του. Ενώ το survival mode διαφέρει λίγο από το κλασσικό Columns, το παιχνίδι αποκτά νέα ζωή στο vs, καθώς η χρήση των power-up από εσάς ή τον αντίπαλο μπορεί να αλλάξει δραματικά τις ισορροπίες. Ενδεικτικά, μπορείτε να εμποδίσετε την περιστροφή των τούβλων, να τα κάνετε να εμφανίζονται αμέσως στο κάτω μέρος της οθόνης χωρίς να δίνουν χρόνο σκέψης μέχρι να πέσουν και διάφορα άλλα φοβερά και τρομερά που αυξάνουν κατακόρυφα την αδρεναλίνη. Τα γραφικά και ο ήχος απλά κάνουν την δουλειά τους χωρίς εξάρσεις και δεν πρόκειται να χάσετε τον ύπνο σας με το παιχνίδι, αλλά μπορείτε να περάσετε ευχάριστα αρκετή ώρα μαζί του.

NES Classics - Zelda II

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 5/10 (βασισμένη σε emulated έκδοση)

Νομίζω ότι έχει ήδη φανεί ότι δεν τα πάω ιδιαίτερα καλά με τα Zelda, αλλά εδώ θα σχολιάσω ακόμα ένα. ;)

Το συγκεκριμένο πάντως το θεωρούν μαύρο πρόβατο ακόμα και οι fans της σειράς, που τους ξένισε η απότομη αλλαγή από top-down σε side scrolling. Δεν είναι πάντως τόσο τραγικά κακό όσο αφήνουν να εννοηθεί ορισμένοι. Πχ έχει level-up και σου δίνει την ευκαιρία να δεις εγκαίρως και ίσως και να αποφύγεις τις τυχαίες μάχες στον χάρτη, στοιχεία που του δίνουν κάποιους bonus πόντους. Οι διάλογοι βέβαια είναι πρακτικά ανύπαρκτοι και συχνά χάνεις την μπάλα με τη λαβυρινθώδη διάταξη που έχουν κάποια επίπεδα ενώ εκ των πραγμάτων ένα παιχνίδι με κάπου 25 χρονάκια στην πλάτη του σίγουρα θα φανεί πρωτόγονο σε πολλούς. Έχει πάντως ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον και δεν μπορώ με το χέρι στην καρδιά να το αποκαλέσω unplayable. Όπως βλέπετε είναι ακόμα "σφραγισμένο" αλά Nortec...

Tales of Phantasia

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 5/10 (βασισμένη σε emulated έκδοση)

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία, είναι ακόμα σφραγισμένο. Είναι remake ενός παιχνιδιού από το Super Famicom (Jp SNES). Με το παιχνίδι αυτό είχα ένα μεγάλο δίλημμα: πως αξιολογείς ένα παιχνίδι που έχει πολλά καλά στοιχεία RPG, πολύ όμορφα γραφικά και ενδιαφέρουσα ιστορία και μετά τα καταστρέφει όλα με υπερβολικά συχνές random μάχες που μάλιστα είναι του αντιπαθούς σε εμένα real time είδους; Τελικά δεν του χαρίστηκα και του δίνω με το ζόρι την βάση. Αυτό το πράγμα που συμβαίνει, πάει κάπως έτσι: κάνω 5 βήματα στο δάσος *παφ* random μαχη, νικάω, κάνω 3 βήματα *παφ* random μάχη, νικάω, κάνω 10 βήματα *παφ* random μάχη... Για εμένα αυτή η συμπεριφορά καταστρέφει τελείως τον ρυθμό του παιχνιδιού και κάποια στιγμή καταντάει βαρετό. Αν μπορείτε να το αντέξετε ή σας αρέσει το Κορεάτικου τύπου grinding, τότε το παιχνίδι άνετα παίρνει 2-3 βαθμούς παραπάνω. Όχι από εμένα πάντως...
 
Φιλε Maddog σαυτα τα παιχνιδια δεν θα συμφωνησω κυριως με τους βαθμους και λιγοτερο με τα review.Το zelda II the adventure of link οντως το θεωρουν αρκετοι μαυρο προβατο μονο και μονο της εμφανισης του και δεν εχει παρει την προσοχη που θα επρεπε.Μιλαμε για το πιο δυσκολο παιχνιδι του NES ενα απο τα δυσκολοτερα που υπαρχουν(στην NES εκδοση)και ενα απο τα κορυφαια παιχνιδια της κονσολας αλλα και γενικα ενα απο τα καλητερα παιχνιδια.Δεν αναλυω το γιατι εχω κανει ενα review στο sub forum του NES που τα εξηγω.Θα του εβαζα 8 με 9.

Το tales of phantasia ειναι ενα απο τα καλητερα rpg που εχουν κυκλοφορησει για το snes.Φανταστικη ιστορια υπεροχα γραφικα ωραιο συστημα μαχης και γενικα ενα απο τα rpg's που μονο το SNES μπορουσε να προσφερει.Και εδω 8 με 9.

Ωσο για το columns εινα απλα ενα αδιαφορο παιχνιδακι τυπου TETRIS και τιποτα παραπανω.Προτιμω χιλιες φορες να παιξω TETRIS.Επισης εδω φαινεται ακομα μια φορα η προκαταληψη σου και αισθηματα σου για την NINTENDO:p.Δεν θεωρω τυχαιο οτι το παρουσιασες πρωτο και ο μονος λογος που του εβαλες 7 ειναι γιατι το columns ειναι διμηουργημα της sega:diablotin:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλά...πόσα λεφτά έδωσες για όλα αυτά; #)

Εγώ πήρα το DS lite και το μόνο GBA game που έχω είναι το pokemon:Emerald.
 
Αχχχ.....Tales of Phantasia!! Ίσως το ομορφότερο box art σε παιγνίδια GBA! :wub:
 
metalcandyman είπε:
Το tales of phantasia ειναι ενα απο τα καλητερα rpg που εχουν κυκλοφορησει για το snes.Φανταστικη ιστορια υπεροχα γραφικα ωραιο συστημα μαχης και γενικα ενα απο τα rpg's που μονο το SNES μπορουσε να προσφερει.Και εδω 8 με 9.
Ωσο για το columns εινα απλα ενα αδιαφορο παιχνιδακι τυπου TETRIS και τιποτα παραπανω.Προτιμω χιλιες φορες να παιξω TETRIS.Επισης εδω φαινεται ακομα μια φορα η προκαταληψη σου και αισθηματα σου για την NINTENDO:p.Δεν θεωρω τυχαιο οτι το παρουσιασες πρωτο και ο μονος λογος που του εβαλες 7 ειναι γιατι το columns ειναι διμηουργημα της sega:diablotin:
@metalcandyman: για το Tales of Phantasia συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό για τα περί γραφικών, ιστορίας κλπ. Έχει όλα τα φόντα για να είναι ένα καταπληκτικό jRPG. Αλλά το σύστημα μάχης πραγματικά δεν μου αρέσει και η συχνότητα των random μαχών είναι τελείως απαράδεκτη και χαλάει τη ροή. Αυτοί οι δύο παράγοντες μου χαλάνε όλη την διασκέδαση, εξ ου και το πενταράκι. Γι' αυτό και γράφω άλλωστε ότι αν δεν έχετε πρόβλημα σε αυτό, παίρνει άνετα 2-3 βαθμούς παραπάνω.

Για το Columns Crown, φυσικά καθένας θα προτιμούσε να παίξει το all-time classic Tetris. Που ακόμα θυμάμαι καθαρά τι πλάκα έπαθα όταν το πρωτοείδα σε Spectrum περί το 1987 ή 1988, πολύ πριν εσείς οι Nintendo-φιλοι πιάσετε στα χέρια σας το Gameboy. Αλλά το Tetris θα έπαιρνε 10, όχι 7. :p

Όσο για το αν το έβαλα πρώτο επειδή είναι Sega, τα παιχνίδια είναι βαλμένα με αλφαβητική σειρά. Κάτι που εχω κάνει και στο προηγούμενο post παραπάνω με το Banjo Pilot, Fire Emblem κλπ σε περίπτωση που σκεφτείς ότι απλά έτυχε να είναι 3 παιχνίδια με αλφαβητική σειρά. :p

Για τα περί προκατάληψης, ότι μου αρέσει από Nintendo 1st party (πχ Advance Wars, Fire Emblem...) τα έχω βαθμολογήσει απλόχερα. Μέχρι 11/10 έβαλα στο Sacred Stones! Για να μην αναφέρουμε καν το γεγονός ότι ενώ έχω πραγματικά μεγάλες συλλογές με Sega stuff, παρουσιάζω τα GBA μου πρώτα. Όμως με τον Mariozeldapokemon συρφετό δεν τα πάω καλά...

Αλήθεια, εσύ ο ίδιος τελευταία δεν παρουσιάζεις μια αυξημένη τάση "αντικειμενικά" να δοξάζεις την Nintendo όπου βρεθείς και όπου σταθείς; :p

@geo2004z: όντως, από τα όμορφα cover art!
 
Πίσω
Μπλουζα