Καλά, τόσο flame bait έριξα με το review του Zelda, μόνο δύο άτομα με κράξανε και αυτοί πολύ ήπια...πάει, χάλασε ο κόσμος! :
Σοβαρά τώρα, έχω προσπαθήσει να τα αγαπήσω τα παλιοπαίχνιδα. Δεν μου βγαίνει με τίποτα. Απλά τα ανέχομαι. #)
divined είπε:
Τελείωσε εδώ η συλλογή ή να περιμένουμε συνέχεια;;;
Φυσικά και συνεχίζω...ΤΩΡΑ!
Προσωπική αξιολόγηση:
5/10
Κατά τα ψέματα, το παιχνίδι είναι ένα απλό Mario Kart clone, χωρίς κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει. Για το ξεκάρφωμα οδηγείτε αεροπλανάκια και όχι τα συνήθη αυτοκινητάκια, κάτι που έχει σαν συνέπεια να πρέπει σε κάποια σημεία να ανεβοκατεβείτε για να πάρετε power-ups ή να αποφύγετε κάποιο εμπόδιο. Αλλά και πάλι τα αεροπλανάκια σας "αυτοκινητίζουν" ανησυχητικά, πχ χάνουν ταχύτητα αν βγείτε εκτός πίστας. Μάλλον πυκνώνει ο αέρας.
Αν και αναπτύχθηκε από την Rare, δεν έχει την πραγματική "φλόγα" της εταιρίας μέσα του. Δύσκολα θα κολλήσει κάποιος μαζί του, εκτός αν σας αρέσουν τα ξεκλειδώματα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να χαρείτε, έχει μπόλικα unlockables.
Προσωπική αξιολόγηση:
10/10
Από τον ίδιο developer με το Advance Wars, άλλο ένα αριστούργημα! Αν και turn-based strategy επίσης, είναι σχεδιασμένο πολύ διαφορετικά. Κατ' αρχήν, υπάρχουν αρκετά RPG στοιχεία, αφού οι "στρατιώτες" σας έχουν διάφορες κλάσεις και κάνουν level-up. Ξεκινούν εντελώς αδύναμοι αλλά με κατάλληλη χρήση γίνονται πραγματικές φονικές μηχανές. Αυτό όμως που πραγματικά κάνει την διαφορά είναι ότι στο παιχνίδι υπάρχει μόνιμος θάνατος και δεν επιτρέπονται επίσης ανεξέλεγκτα save/load. Μετά από κάθε γύρο γίνεται αυτόματα save και μπορείτε να επιστρέψετε μόνο εκεί. Αν λοιπόν κάποιος σκοτωθεί στην μάχη, δεν μπορείτε να τον ξαναχρησιμοποιήσετε, τελεία. Εκτός και αν σβήσετε το GBA και το ξαναανάψετε. Ο μηχανισμός αυτός, μαζί με την πολύ καλά δοσμένη προσωπικότητα και τους ολοζώντανους διαλόγους των ηρώων που χειρίζεστε, σας κάνει να τους νοιάζεστε πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε συνήθη "φαντάρο" σε strategy game. Πραγματικά θα σας πονέσει να χάνετε κάποιον και ο μόνος τρόπος να το αποφύγετε είναι να ξαναπαίξετε ΟΛΗ την αποστολή από την αρχή. Επίσης υπάρχουν άφθονα side quests και επαρκές βάθος για να "χαθείτε" για καιρό. Το παιχνίδι είναι πραγματικά εξαιρετικό και αδύνατο να περιγραφεί επαρκώς σε πέντε γραμμές. Δείτε το οπωσδήποτε!
Fire Emblem - The Sacred Stones
Προσωπική αξιολόγηση:
11/10
Για εμένα, το καλύτερο παιχνίδι του GBA! Πραγματικά αριστουργηματικό και μαζί του έχω "χαθεί" για εβδομάδες κυριολεκτικά. Έχει πάρει όλα τα (πολλά!!!) καλά σημεία του προηγούμενου και έχει διορθώσει και 2-3 πραγματάκια που ήταν λίγο "στρυφνά" σε εκείνο. Υπάρχει για παράδειγμα σημαντική απλούστευση στον τρόπο με τον οποίο αγοράζετε και πωλείτε αντικείμενα, κάτι που ήταν στα όρια του εκνευριστικού στο πρώτο. Επίσης υπάρχει πλέον χάρτης του κόσμου, στον οποίο κινείστε από αποστολή σε αποστολή και παρουσιάζονται και κάποιες random μάχες που βοηθούν με το levelling, ενώ για τον ίδιο λόγο υπάρχει και ένα πολυόροφο dungeon που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε. Όταν πάλι τελειώσετε το παιχνίδι και θέλετε την έσχατη πρόκληση, ανοίγει άλλο ένα τρομερά δύσκολο dungeon που θα είναι καλή πρόκληση ακόμα και για τους πιό καλά εξοπλισμένους και αναπτυγμένους χαρακτήρες. Τέλος, οι χαρακτήρες σας έχουν σημαντικές δυνατότητες αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, μπορούν να γίνουν φίλοι ή ακόμα και να ερωτευτούν, οπότε οι τρόποι που μπορείτε να παίξετε αν θέλετε να δείτε όλες τις πιθανότητες είναι κυριολεκτικά ατελείωτοι! Από κάθε άποψη, απλά εκπληκτικό!
Προσωπική αξιολόγηση:
8/10
Μια πολύ καλή ρετρό-συλλογή από την Konami, με καλοφτιαγμένες εκδοχές των all-time classic Green Beret, Yie Ar Kung Fu, Time Pilot, Gyruss, Scramble και Frogger. Τα παιχνίδια έχουν ρυθμιστεί ώστε να αποδίδουν πολύ καλά στην μικρούλα οθόνη του GBA παρά την χαμηλότερη ανάλυση από τα αυθεντικά arcade ενώ υπάρχουν και κρυφά modes που είναι αποκλειστικά για το GBA, στα οποία είτε υπάρχουν βελτιωμένα γραφικά, είτε έξτρα πίστες που δεν υπήρχαν στo arcade. Απλά βάλτε το περίφημο Konami code για να τα έχετε. Θα μπορούσε να πάρει ακόμα καλύτερο βαθμό αν είχε συμπεριλάβει περισσότερα από τα σούπερ κλασσικά παιχνίδια της Konami -λείπουν ιδιαίτερα το Nemesis, το Track 'n Field και το Contra- ή περισσότερες δυνατότητες για ρυθμίσεις του arcade σε ζωές, δυσκολία κλπ (και τα δύο αυτά ελαττώματα διορθώθηκαν στην υπέροχη αντίστοιχη συλλογή για το DS)
Pong & Asteroids & Yars' Revenge
Προσωπική αξιολόγηση:
6/10
Το κολληματάκι μου με τις ρέτρο συλλογές το έχω και έτσι απέκτησα και αυτό. Απλά κάνει αυτό που υπόσχεται. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Δεν έχει το παραμικρό έξτρα ή καμμία ιδιαίτερη ρύθμιση και είναι εμφανές εξ' αρχής ότι πρόκειται για budget κυκλοφορία. Τα παιχνίδια είναι ούλτρα κλασσικά, αλλά πλέον έχουν παλιώσει πολύ και προσωπικά μόνο το Asteroids με συγκινεί πραγματικά. Δεν νομίζω να παίξει κανείς Pong για πάνω από 5 λεπτά πλέον, ακόμα και με την δυνατότητα multiplayer που έχει. Σαν γενική εικόνα, η συλλογούλα περνάει την βάση, ως εκεί όμως φτάνει. Δεν έχει φιλοδοξίες για τίποτα παραπάνω.