Η GBA συλλογή ενός Sega fan!

Ωραίες οι νέες προσθήκες. Απο τα τελευταία παίζω αυτό το διάστημα, το Adventure of Link, και έχω να πώ ότι είναι πράγματι πολύ δύσκολο αλλά αν του δώσεις την δέουσα προσοχή θα βρεις πολλά στοιχεία ενός Zelda. Θέλει όντως λίγο χρόνο για να προσαρμοστείς στο 2D side-scrolling κομμάτι των μαχών.
 
Maddog είπε:
@metalcandyman: για το Tales of Phantasia συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό για τα περί γραφικών, ιστορίας κλπ. Έχει όλα τα φόντα για να είναι ένα καταπληκτικό jRPG. Αλλά το σύστημα μάχης πραγματικά δεν μου αρέσει και η συχνότητα των random μαχών είναι τελείως απαράδεκτη και χαλάει τη ροή. Αυτοί οι δύο παράγοντες μου χαλάνε όλη την διασκέδαση, εξ ου και το πενταράκι. Γι' αυτό και γράφω άλλωστε ότι αν δεν έχετε πρόβλημα σε αυτό, παίρνει άνετα 2-3 βαθμούς παραπάνω.
Για το Columns Crown, φυσικά καθένας θα προτιμούσε να παίξει το all-time classic Tetris. Που ακόμα θυμάμαι καθαρά τι πλάκα έπαθα όταν το πρωτοείδα σε Spectrum περί το 1987 ή 1988, πολύ πριν εσείς οι Nintendo-φιλοι πιάσετε στα χέρια σας το Gameboy. Αλλά το Tetris θα έπαιρνε 10, όχι 7. :p

Όσο για το αν το έβαλα πρώτο επειδή είναι Sega, τα παιχνίδια είναι βαλμένα με αλφαβητική σειρά. Κάτι που εχω κάνει και στο προηγούμενο post παραπάνω με το Banjo Pilot, Fire Emblem κλπ σε περίπτωση που σκεφτείς ότι απλά έτυχε να είναι 3 παιχνίδια με αλφαβητική σειρά. :p

Για τα περί προκατάληψης, ότι μου αρέσει από Nintendo 1st party (πχ Advance Wars, Fire Emblem...) τα έχω βαθμολογήσει απλόχερα. Μέχρι 11/10 έβαλα στο Sacred Stones! Για να μην αναφέρουμε καν το γεγονός ότι ενώ έχω πραγματικά μεγάλες συλλογές με Sega stuff, παρουσιάζω τα GBA μου πρώτα. Όμως με τον Mariozeldapokemon συρφετό δεν τα πάω καλά...

Αλήθεια, εσύ ο ίδιος τελευταία δεν παρουσιάζεις μια αυξημένη τάση "αντικειμενικά" να δοξάζεις την Nintendo όπου βρεθείς και όπου σταθείς; :p

@geo2004z: όντως, από τα όμορφα cover art!
Καταρχην να πω οτι τα γουστα ειναι γουστα δεν κρινουμε εδω τα γουστα του καθενος καταδευτερον με καληψες ωσον αφορα το Tales of phantasia και συμφωνω σαυτα που λες αν και δεν εχω παρατηρηση για να πω την αληθεια οτι ειναι τοσο συχνες οι μαχες ασχετα που το εχω τερματισει 4 φορες μεχρι τωρα.Ειναι συχνες απλα οχι σε σημειο προσωπικα εμενα να με ενοχλει.Εξαλου λατρευω τα RPG δεν υπαρχει καποιο που δεν εχω τελειωση και ισως γιαυτο να μη με πηραζει.
Ομολογω δεν παρατηρησα οτι τα βαζεις με αλαφαβητικη σειρα και οφηλω να το παραδεχτω.

Ωσο για το Tetris λογικο να το επαιξες πριν απο μενα γιατι το 1987 ημουνα 7 χρονων :p αλλα και μεγαλητερος να ημουν παλι θα το ειχες παιξει πιο μπροστα απο μενα γιατι πολυ απλα δεν ασχοληθηκα ποτε και ουτε ασχολουμαι με spectrum,c64,amstrad κτλ.

Επισης παω πασο στο οτι δεν σαρεσουν τα Μariozeldapokemon οπως ειπες δεν ειναι δυνατων να αρεσουν σε ολο τον κοσμο.

Ωσο για μενα δεν δοξαζω τελευταια μονο την NINTENDO αλλα την δοξαζω απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου να επαιξα καποιο παιχνιδι της.

Και για να μην ξεχνιομαστε NINTENDO RULES:bow:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μερικές προσθήκες ακόμα.

Alien Hominid

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 9/10 (βασισμένη σε emulated έκδοση)

"Σφραγισμένο" (δεν μας έφτανε η Nortec, έκανε τις ίδιες μπούρδες και η Diaktis). Ένα εξαιρετικό run and gun παιχνίδι στα χνάρια του Metal Slug, με απίστευτα καρτουνίστικα γραφικά γεμάτα λεπτομέρεια. Ξεκίνησε από απλό flash game και κατέκτησε τελικά και τις κονσόλες (έχω και την XBox έκδοση). Θα περίμενε κανείς η έκδοση για GBA να είναι φτωχότερη λόγω της χαμηλής ανάλυσης, αλλά το είδος αυτό των γραφικών ταιριάζει θαυμάσια στην μικρότερη οθόνη παραμένοντας πάντοτε αρκετά "καθαρό". Ταυτόχρονα το παιχνίδι είναι γεμάτο χιούμορ ενώ και ο βαθμός πρόκλησης είναι επαρκέστατος. Σίγουρα θα φάτε αρκετή ώρα μαζί του και αξίζει να το δείτε.

Chu Chu Rocket

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 7/10 (βασισμένη σε emulated έκδοση)

Και αυτό "σφραγισμένο", στην πίσω πλευρά που δεν διακρίνεται εδώ έχει ένα αυτοκόλλητο της Infogrames Ισπανίας. Το απίστευτα πορωτικό -και χαοτικό ταυτόχρονα!- puzzle game του Dreamcast απέκτησε και εκδοχή για GBA! Παραμένει ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό παιχνίδι με υψηλό βαθμό εθισμού. Φοβόμουν ότι θα είναι πολύ δυσδιάκριτα τα συμβαίνοντα λόγω μικρού μεγέθους playfield, αλλά τελικά δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Αυτό που δεν κατάλαβα (και ελπίζω να είναι απλά emulation bug) είναι ότι κάποια από τα καλύτερα modes όπως το Team Battle, ενώ αναφέρουν 1-4 παίχτες, όταν πας να παίξεις σου ζητάει link cable και δεν μπορείς να παίξεις μονό με αντίπαλο την κονσόλα. Αναγκάζεσαι έτσι να βολευτείς με το Puzzle mode που δεν είναι τόσο πορωτικό, αφού ο "χαμός" επί της οθόνης είναι πολύ λιγότερος. Γενικά πάντως είναι ένα καλό port που θα ικανοποιήσει όποιον το δοκιμάσει.

Golden Sun

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 9/10 (βασισμένη σε emulated έκδοση)

Άλλο ένα σφραγισμένο αλά Nortec. Πριν πω οτιδήποτε για το παιχνίδι, θα ρίξω και πάλι τα σχετικά σιχτίρια στην Sega που άφησε την developer των Shining Force Camelot να "μετακομίσει" στην Nintendo. Εκεί μας έδωσε ένα εξαιρετικό jRPG που θα ικανοποιήσει και τον αυστηρότερο κριτή, έχοντας πλούσια και ενδιαφέρουσα ιστορία, καλούς μηχανισμούς μάχης και πολύ όμορφα και λεπτομερή γραφικά. Αυτό που προσωπικά με εκνευρίζει λίγο είναι η πολύ μέτρια προσπάθεια για αύξηση του interactivity όπου αρκετά συχνά θα πέφτουν ερωτήσεις του στυλ "Maddog, σου άρεσε το φαί" στις οποίες είτε Yes απαντήσεις είτε No, δεν κάνει απολύτως καμμία διαφορά. Ή στην καλύτερη περίπτωση αλλάζει μια φράση στην απάντηση. Γενικά πάντως είναι ένα παιχνίδι που θα κολλήσετε και αξίζει μια θέση στα all-time classics του GBA.
 
Doc συμφωνω απολυτα με τους βαθμους που εχεις βαλει.Το allien hominid πραγματικα το εχω λιωσει.Ειναι ενα απο τα πιο αιθιστικα Run and gun παιχνιδια και αξιζει με 1000 το 9/10.Το chu chu rocket δεν το απολαυσα ωσο την Dreamcast εκδοση γιαυτο και συνεχιζω να το παιζω στο Dreamcast.Ωσο για το golden sun τα πολλα λογια ειναι περιτα.Μιλαμε για ενα απο τα κορυφαια RPG'S με φανταστικ γραφικα για Game boy advance παιχνιδι και 10/10 να του εβαζες παλι δικειο θα ειχες.Παιχνιδαρα επισης ειναι και το golden sun the lost age στα πρωτυπα του πρωτου που επισης ειναι για 9/10.Πραγματικες παιχνιδαρες και τα δυο.
 
To tales of phantasia είναι αριστούργημα με το πιο εθιστικό σύστημα μάχης για rpg, σίγουρα προτιμότερο απο το αντίστοιχο turn based που πλέον μου προκαλέι χασμουρητά.Το μόνο του πρόβλημα ήταν η συχνότητα που σου την πέφταν οι εχθροι αλλά αυτό λυνόταν στοκάροντας τα μπουκαλάκια που τις απέφευγες.Φυσικά δεν περνούσες μετά αέρα χωρίς να παίρνεις xp, απλά ερχόταν σε μία φυσιολογική ισορροπία.

Το golden sun που προσπάθησα παλαιότερα να το παίξω μέσω emulator με χάωσε εντελώς με την συνεχόμενη αλλαγή που ήθελες να κάνεις στις ικανότητες σου για να λύσεις του αντίστοιχους γρίφους.Τρελαίνομαι για γρίφους στα rpg αλλά αυτοί το παράκαναν, μετά απο ένα σημείο με έπιασε πονοκέφαλος και έχασα όλη την διάθεση μου.

Το minish cap είναι πανέμορφο παιχνίδι, ότι καλύτερο κυκλοφόρησε το gba, το 6/10 είναι ιεροσυλία!:mad:
 
τελευταια απεκτησα το lord of the rigs αν και movie based game ειναι παρα πολυ καλο action rpg μεγαλοι κοσμοι ομορφα γραφηκα πολυ καλο 8/10 απο εμενα
 
Μερικά ακόμα διαμαντάκια που δεν έχω δείξει. Ο ρυθμός προόδου της συλλογής είναι πλέον αργός γιατί έχει πέσει φτώχεια. :xm:

Manic Miner

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 7/10

Κάποιος να φωνάξει τον Wally! Καλά βλέπετε, πρόκειται για την updated GBA έκδοση του θρυλικού παιχνιδιού του Spectrum. Δεν είχα πάρει χαμπάρι την ύπαρξη της και μόλις την είδα μπροστά μου (σε πολύ καλή τιμή κιόλας), έσπευσα να την αγοράσω! Πολλές φορές αυτές οι εκδόσεις χάνουν σημαντικά την ουσία, αλλά εδώ έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα με σεβασμό στο πρωτότυπο. Υπάρχουν οι ίδιες πίστες και το ίδιο gameplay με τα άλματα ακριβείας που θυμάστε, ενώ ακόμα και η μπότα που σε λιώνει όταν χάσεις έχει διατηρηθεί. Τα γραφικά και ο ήχος φυσικά έχουν βελτιωθεί στα σχεδόν 20 χρόνια που πέρασαν, αλλά και πάλι δεν διεκδικούν ιδιαίτερες δάφνες. Απλά κάνουν την δουλειά τους. Φυσικά αναγνωρίζοντας ότι το παιχνίδι, όπως και τα περισσότερα εκείνης της εποχής, είναι δύσκολο, οι προγραμματιστές πρόσθεσαν ένα αρκετά βολικό password system και αρκετές επιπλέον ζωές, ώστε τα σιχτίρια του σύγχρονου, όχι και τόσο σκληραγωγημένου gamer να περιοριστούν σε πιό αποδεκτά επίπεδα. Υπάρχει επίσης ενσωματωμένη enhanced edition με νέες πίστες και κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά στο gameplay. Αν αναρωτιέστε γιατί μετά από τόσα θετικά το βαθμολογώ με μέσο βαθμό, θα πω ότι αφαίρεσα 3 βαθμούς απλά και μόνο γιατί δεν υπάρχει η εντελώς αυθεντική έκδοση που ακόμα πορώνει κάποιους από εμάς. Βλέποντας "original game" στο μενού χάρηκα γιατί περίμενα ότι θα είναι η έκδοση του Spectrum, αλλά τελικά είναι οι αυθεντικές πίστες με εκσυγχρονισμένα τα γραφικά. Θα μπορούσε άνετα να ενσωματωθεί και το πλήρως original mode, ειδικά που για GBA υπάρχει ακόμα και Spectrum emulator. Είναι πάντως ένα καλό παιχνίδι που θα σας φέρει χρόνια πίσω-με την καλή έννοια ε; ;)

Στο πακέτο που το αγόρασα σφραγισμένο, υπήρχε μαζί ο παρακάτω "γλόμπος" φωτισμόυ οθόνης για το αρχικό GBA. Δεν νομίζω ότι αυτό ήταν επίσημο bundle της εταιρίας, αλλά σας τον δείχνω και αυτόν.

attachment.php

R-Type III - The Third Lightning

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 6/10 (βασισμένη σε emulated έκδοση)

Το έχω σε Αμερικάνικη έκδοση και σφραγισμένο, όπως βλέπετε. Το παιχνίδι είναι port από το SNES και έχει φάει γερό κράξιμο στο Internet γιατί δεν είναι αρκετά πιστό στο πρωτότυπο (που δεν έχω δει προσωπικά). Δεν θα διαφωνήσω ότι έχει σημαντικά προβλήματα που το κάνουν εκνευριστικό, ιδίως το collision detection που είναι κακό και προκαλεί άδικους θανάτους και η μουσική που είναι περίεργα "πνιγμένη" και θάβεται ακόμα περισσότερο από τα εφέ. Ενώ και η συμπεριφορά του force σας είναι κάπως περίεργη. Συχνά θα έχετε την εντύπωση ότι κάνει "του κεφαλιού" του και δεν αποτελεί το ιδανικό εργαλείο όπως σε άλλες εκδόσεις του R-Type. Παρόλ' αυτά έχει πολύ όμορφα γραφικά και εγώ το βρίσκω αρκετά διασκεδαστικό. Καθώς δεν είναι εύκολο να βρεθούν πλέον shooters "παλαιάς σχολής" αξίζει να το δοκιμάσετε. Αρκεί να μπορείτε να δεχτείτε τα ελαττώματα του, φυσικά!

Shining Soul II

attachment.php





Προσωπική αξιολόγηση: 8/10

Πριν σχολιάσω οτιδήποτε, θέλω να ευχαριστήσω το μέλος και φίλο Sonic που μου δώρισε το παιχνίδι. Πρόκειται για ένα καλοφτιαγμένο action RPG με real time μάχες. Ήδη από την εισαγωγή θα σκάσετε ένα χαμόγελο αφού το βιβλίο που βλέπετε γράφει Σηινινγ Σουλ επισοδε ΙΙ σε άπταιστα Engreek (το αντίθετο του Greeklish :p ). Οι θετικές εντυπώσεις θα συνεχιστούν με την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε 8 διαφορετικούς χαρακτήρες ενώ υπάρχουν και 8 save slots ώστε να μπορείτε να πειραματιστείτε ανενόχλητα με όλες τις classes. Αρκεί βέβαια να έχετε την υπομονή να ανεχτείτε το εκνευριστικότερο στοιχείο του παιχνιδιού: κάμποσο κείμενο που δεν μπορείτε να κάνετε skip! Πραγματικά θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτό, ειδικά σε επαναληπτικό παιχνίδι με άλλο χαρακτήρα θα σας έρχεται να σπάσετε το GBA. Οι μάχες αν και είναι του real time είδους που προσωπικά αντιπαθώ δεν καταντούν ποτέ εκνευριστικές ενώ καλοδεχούμενο είναι το γεγονός ότι αν χάσετε υπάρχει teleport που θα σας επιστρέψει άμεσα στο σημείο. Ίσως βέβαια αυτό να ενοχλήσει τους πιό hardcore, αλλά μπορεί να σας γλυτώσει από αρκετό περπάτημα. Οι πινελιές RPG είναι όπως ακριβώς θα τις περίμενε κανείς, με το levelling up, τα items και τα stats που θέλουμε, ενώ τα γραφικά και ο ήχος χωρίς να είναι άριστα κάνουν μια χαρά την δουλειά τους. Γενικά πρόκειται για ένα πολύ καλό παιχνίδι με το οποίο θα περάσετε ευχάριστα μπόλικες ώρες.
 
Δεν εχω παιξει ποτε το Manic Miner στο GBA! Θα το κανω ASAP

Τι λεει? Τα συστηματα και οι χρονισμοι φερνουν στο original παιχνιδι?
 
Ναι, από όσο μπορώ να πω είναι close. Και κανά-δυό reviews που βρήκα online δείχνουν να συμφωνούν με το συμπέρασμα μου. Αλλά δες το και πες μου και εσύ την γνώμη σου.

Αυτό που σίγουρα μου λείπει είναι κάτι αντίστοιχο με το "6031769" του Speccy (level select cheat για τους μη γνωρίζοντες). Δεν ξέρω αν αυτό έχει κάτι αντίστοιχο, αλλιώς τα προχωρημένα επίπεδα χλωμό να τα δει κανείς...
 
Ωραια παιχνιδια.Το shining shoul πραγματικα ειναι παιχνιδαρα οπως και το R-Type III ειναι πολυ καλο και αξιοπρεπεστατο.Για το Μanic Miner δεν ετυχε να το παιξω ποτε οποτε δεν εχω αποψη.Εξαιρετικη συλογη παντως Doc και μιλαω για ολα τα παιχνιδια σου.
 
Δεν μπορώ να έχω γνώμη για τα παιχνίδια ούτε και για την συγκεκριμένη παιχνιδομηχανή αλλά μπορώ να πω με σιγουριά πως μου αρέσει ο τρόπος που παρουσιάζεις τη συλλογή σου :)
 
metalcandyman αν βρεις χρόνο ρίξε μια ματιά στο Manic Miner. Πιστεύω θα σου αρέσει, είναι αρκούντως hardcore platformer. Και πιθανώς αφού δεν είχες επαφή με Spectrum, δεν θα σου φανεί παράξενη η έλλειψη του original game.

kambia, είναι πολύ εύκολο να δεις τα παιχνίδια του GBA, αφού υπάρχουν άριστοι emulators. Δοκίμασε το VBA-M με το Fire Emblem ή ότι άλλο σου κάνει κλικ από αυτά που έχω παρουσιάσει. Πιστεύω θα σου αρέσει.

Για τον τρόπο παρουσίασης της συλλογής, το έχω πει και παλιότερα ότι είμαι αντίθετος με το "μια γενική φωτογραφία για να δείξουμε πόσο πράμα έχουμε". Η αξία ενός τέτοιου post θα ήταν περιορισμένη. Δεν αποσκοπώ σε φιγούρα -χωρίς βέβαια να με χαλάει κιόλας να ακούσω επαίνους για την συλλογή, ίσα-ίσα σε κάνει να νιώθεις χαρούμενος.

Αλλά ο βασικός στόχος είναι να γνωρίσετε κάποια παιχνίδια με μια σύντομη περιγραφή που ίσως να σας κάνει να ενδιαφερθείτε για αυτά. Να υπάρχει ακόμα καλή, καθαρή φωτογραφία του καθενός γιατί αγαπώ το artwork των αυθεντικών πάρα πολύ και πολλοί δεν το βλέπουν εύκολα. Και τέλος, για να βάλω την προσωπική μου "πινελιά" σχολιάζοντας και από την δική μου οπτική γωνία, ακόμα και αν διαφέρει ριζοσπαστικά σε σχέση με άλλων gamers (βλέπε "θάψιμο" σε Dynasty Warriors και Zelda εδώ), ώστε να γίνει ωραία κουβέντα πάνω στο παιχνίδι.

Ναι, είναι τραγικά χρονοβόρο να παρουσιάζεις έτσι, αλλά νομίζω ότι αξίζει πολύ περισσότερο.
 
Ωραιες προσθηκες Maddog. Στο μεταξυ απο τις παρουσιασεις της συλλογης σου μου ανοιξε η ορεξη και τσιμπησα και εγω μερικα παιχνιδακια κατα καιρους! :)
 
Πολυ καλες προσθηκες, αν και το r-type μου κανει εντυπωση, δεν εισαι shooter fan (ετσι λες τουλαχιστον!).

Εμενα μου το r-type μου φανηκε απλα ικανοποιητικο. Καπως δυσκολο εως σπαστικο. Προτιμω το καλυτερο Phalanx.
 
Maddog είπε:
kambia, είναι πολύ εύκολο να δεις τα παιχνίδια του GBA, αφού υπάρχουν άριστοι emulators. Δοκίμασε το VBA-M με το Fire Emblem ή ότι άλλο σου κάνει κλικ από αυτά που έχω παρουσιάσει. Πιστεύω θα σου αρέσει.
Θα το ψάξω. Ευχαριστώ για την πληροφορία :)
 
mike είπε:
Πολυ καλες προσθηκες, αν και το r-type μου κανει εντυπωση, δεν εισαι shooter fan (ετσι λες τουλαχιστον!).Εμενα μου το r-type μου φανηκε απλα ικανοποιητικο. Καπως δυσκολο εως σπαστικο. Προτιμω το καλυτερο Phalanx.
Αυτό που λέω είναι ότι δεν είμαι first person shooter fan, τα παλιά καλά shoot 'em ups τα γουστάρω απείρως. Σχεδόν το ίδιο και τα bullet hell, άλλο που δεν μπορώ να τα παίξω. Συμφωνώ για το R-Type, εξ'ου και το 6/10. Απλά λέω ότι δεν είναι τόσο τραγικό όσο θα δείτε να λένε άλλοι στο Net (πχ Gamespot 2.8/10)
 
Μπραβο τρελοσκυλο για την συλλογη σου και ειδικα που τα κανεις reviews, για να μαθαινουμε κι εμεις ,που δεν ειχαμε πολλες παιχνιδομηχανες και games μικροι..

Υ.Γ. Τι εγινε, τελειωσε η συλλογη σου,δεν εχει αλλα?τα διαβασα με πολυ ενδιαφερον ολα τα προηγουμενα,6 σελιδες..

keep going!!
 
Είπαμε, έπεσε φτώχια και κρίση. :xm:

Βέβαια, μπορώ να παρουσιάζω για καμμιά δεκαετία ακόμα αν θελήσω να δείξω άλλες συλλογές παιχνιδιών μου, αλλά προς το παρόν το έχω "παγώσει" και αυτό γιατί "τρέχω" άλλα projects και ο δεδομένος τρόπος παρουσίασης που κάνω είναι τρομερά χρονοβόρος. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον...
 
Καλα κανεις, δε θελουν αγχος και πιεση αυτα.. :thumbup:

αναμενουμε....
 
Πίσω
Μπλουζα