@metalcandyman: για το Tales of Phantasia συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό για τα περί γραφικών, ιστορίας κλπ. Έχει όλα τα φόντα για να είναι ένα καταπληκτικό jRPG. Αλλά το σύστημα μάχης πραγματικά δεν μου αρέσει και η συχνότητα των random μαχών είναι τελείως απαράδεκτη και χαλάει τη ροή. Αυτοί οι δύο παράγοντες μου χαλάνε όλη την διασκέδαση, εξ ου και το πενταράκι. Γι' αυτό και γράφω άλλωστε ότι αν δεν έχετε πρόβλημα σε αυτό, παίρνει άνετα 2-3 βαθμούς παραπάνω.
Για το Columns Crown,
φυσικά καθένας θα προτιμούσε να παίξει το all-time classic Tetris. Που ακόμα θυμάμαι καθαρά τι πλάκα έπαθα όταν το πρωτοείδα σε Spectrum περί το 1987 ή 1988, πολύ πριν εσείς οι Nintendo-φιλοι πιάσετε στα χέρια σας το Gameboy. Αλλά το Tetris θα έπαιρνε 10, όχι 7.
Όσο για το αν το έβαλα πρώτο επειδή είναι Sega,
τα παιχνίδια είναι βαλμένα με αλφαβητική σειρά. Κάτι που εχω κάνει και στο προηγούμενο post παραπάνω με το Banjo Pilot, Fire Emblem κλπ σε περίπτωση που σκεφτείς ότι απλά έτυχε να είναι 3 παιχνίδια με αλφαβητική σειρά.
Για τα περί προκατάληψης, ότι μου αρέσει από Nintendo 1st party (πχ Advance Wars, Fire Emblem...) τα έχω βαθμολογήσει απλόχερα. Μέχρι 11/10 έβαλα στο Sacred Stones! Για να μην αναφέρουμε καν το γεγονός ότι ενώ έχω πραγματικά μεγάλες συλλογές με Sega stuff, παρουσιάζω τα GBA μου πρώτα. Όμως με τον Mariozeldapokemon συρφετό δεν τα πάω καλά...
Αλήθεια, εσύ ο ίδιος τελευταία δεν παρουσιάζεις μια αυξημένη τάση "αντικειμενικά" να δοξάζεις την Nintendo όπου βρεθείς και όπου σταθείς;
@geo2004z: όντως, από τα όμορφα cover art!