Η N64 συλλογή μου!

Φιλος το 2 ειναι παιχνιδιαρα και για μενα καλητερο απο το πρωτο παιχνιδι και θυμιζει κιολας και το αγαπημενο μου The legend of mystical ninja του snes.Επισης δεν ειναι 2D αλλα ειναι συνδιασμος 2D με 3D και ειναι πολυ πετυχημενος το παιχνιδι ειναι ολα τα λεφτα.Θα μπορουσα να σε γραψω παρα πολλα γιαυτο αλλα το μονο που θα σε πω αν τυχον και εχεις τα φραγκα καποια στιγμη και το βρεις παρτο και δεν θα το μετανιωσεις.
 
borellus είπε:
Δεν θα πάρω το νούμερο 2 καθώς είναι ακόμα πιο ακριβό και λίγο παράλογο ότι ήταν 2D ενώ το πρώτο παιχνίδι είναι 3D.
Καταρχάς θα συμφωνήσω με τον Βασίλη. Εγώ το είχα νοικιάσει τότε και στην αρχή μου κακοφάνηκε λίγο αλλά στο τέλος μου άρεσε πιο πολύ από το πρώτο. Βέβαια το πρώτο είναι 3D adventure όμως το N64 έχει πολλά 3D adventures τα οποία είναι καλύτερα από αυτό (ΟΟΤ, Majora's και Shadowman ας πούμε). Ομως παιχνίδια σε στιλ Goemon's Adventures δεν έχει πολλά και εκτός από αυτό, το συγκεκριμένο είναι πολύ καλό γιατί συνδυάζει 2D platform με 3D γραφικά και adventure στοιχεία πολύ καλά.

Προσωπικά θα σταθώ σε ένα σημείο του όμως. το Soundtrack. Δεν ξέρω αν σου αρέσει αυτό το στιλ "Edo Japan" μουσικής. Εγώ το θεωρό πιασάρικο και ταιριαστό. Είναι στο ίδιο στυλ με το πρώτο Goemon. Ομως είναι το αγαπημένο μου Soundtrack στο N64 μαζί με Majora, Banjo-Kazooie, Body Harvest και F-Zero X. Η πλάκα όμως είναι ότι το συγκεκριμένο soundtrack είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

Υπάρχουν πάνω απο 80 διαφορετικά μουσικά κομμάτια τα οποία φτάνουν τις εκατοντάδες αν μετρήσεις και τις διαφορετικές versions που έχουν κάποια. Και η πλάκα είναι ότι μου αρέσει σχεδόν το 95% από όλα αυτά! Δηλαδή, πχ, σε άλλα παιχνίδια που έχουν πάρα πολλά τραγούδια, άντε να μου αρέσουν τα μισά ή λίγα παραπάνω στην καλύτερη. Αυτό όμως το παιχνίδι έχει πραγματικά, από τα πιο μεγάλα σε μέγεθος soundtracks που έχω δει και το ποσοστό αυτών που μου αρέσουν είναι τόσο μεγάλο όσο του F-Zero X που έχει λιγότερα από 15 κομμάτια και μου αρέσουν σχεδόν όλα! Είναι το μόνο παιχνίδι με πολλά τραγούδια που το έχει πετύχει αυτό για μένα.

Ισως να είμαι εγώ παράξενος και να είμαι από τους ελάχιστους που τους "έκατσε καλά" το soundtrack αλλά προσωπικά περίμενα να είναι πολύ πιο διάσιμο από ότι είναι τώρα (που κανείς δεν το αναφέρει ποτέ στις λίστες του :p ). Ισως γιατί ελάχιστοι το έχουν παίξει. Η γιατί έχω περίεργα γούστα, ξέρω γω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σχετικά με το soundtrack και ότι περιέχει πολλά κομμάτια είναι όπως η συζήτηση που κάναμε για το Turok 2.. (ότι περιέχει περισσότερα κομμάτια από το pc, άσχετα αν είναι χαμηλότερης ποιότητας)..

Και θυμάμαι ότι είχες αναφέρει και την περίπτωση του Mystical Ninja σαν παράδειγμα.. ότι έχει πολύ μεγάλο soundtrack..

Γενικά το παιχνίδι δεν είχε πάρει καλές κριτικές τότε επειδή δεν ήταν αμιγώς 3D όπως το πρώτο, με αποτέλεσμα να μην κάνει μεγάλες πωλήσεις..

Βέβαια αυτό έχει τώρα σαν αποτέλεσμα οι σκέτες κασσέτες να πιάνουν πάνω από 20 λίρες στην Αγγλία..
 
το Mystical Ninja 2 ηταν αρκετα πετυχημενο στην Ελλαδα και εχεις καλες πιθανοτητες να το βρεις εδω σε προσιτη τιμη. Τα "προβληματικα" παιχνιδια απο αποψη τιμης, ειναι αυτα που αναφερες και εσυ, οπου κυκλοφορησαν στο τελος της ζωης του N64.
 
borellus είπε:
Σχετικά με το soundtrack και ότι περιέχει πολλά κομμάτια είναι όπως η συζήτηση που κάναμε για το Turok 2.. (ότι περιέχει περισσότερα κομμάτια από το pc, άσχετα αν είναι χαμηλότερης ποιότητας)..Και θυμάμαι ότι είχες αναφέρει και την περίπτωση του Mystical Ninja σαν παράδειγμα.. ότι έχει πολύ μεγάλο soundtrack..
Πάντως το Goemon έχει μόνο midi και καθόλου samples. Αυτό είναι καλό γιατί μπορεί να μην έχει πραγματικά όργανα μέσα, είναι όμως πολύ καθαρός ο ήχος, στα 44khz και χωρίς compression (τα περισσότερα games στο Ν64 είναι στα 22 ή 32 khz). Εγώ προσωπικά προτιμώ τα midi στα videogames έτσι κι αλλιώς. Οι ορχήστρες μου αρέσουν σε ελάχιστα παιχνίδια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Getta Robo είπε:
το Mystical Ninja 2 ηταν αρκετα πετυχημενο στην Ελλαδα και εχεις καλες πιθανοτητες να το βρεις εδω σε προσιτη τιμη.
Δύσκολο.. ίσως να το είχα δει μια φορά σε αγγελία αλλά δεν το πρόλαβα έτσι κι αλλιώς..

Παρεπιπτόντως θυμήθηκα ότι σε ένα παλαιότερο πόστ σου είχες πει ότι τις παλιές μέρες κυκλοφορούσαν κύριως ψιλοσαβούρες όπως Donald, Tarzan κτλ..

Βασικά το Donald μπορώ να σου πω ότι εδώ και 2 χρόνια δεν το έχω δει πουθενά προς πώληση.. περιμένω ακόμα να εμφανιστεί :p

Απορώ τι απέγιναν οι κασσετούλες..

Οπότε Imgema φαίνεται να έχει γίνει τρομερή δουλειά στο συγκεκριμένο..
 
borellus είπε:
Δύσκολο.. ίσως να το είχα δει μια φορά σε αγγελία αλλά δεν το πρόλαβα έτσι κι αλλιώς..Παρεπιπτόντως θυμήθηκα ότι σε ένα παλαιότερο πόστ σου είχες πει ότι τις παλιές μέρες κυκλοφορούσαν κύριως ψιλοσαβούρες όπως Donald, Tarzan κτλ..

Βασικά το Donald μπορώ να σου πω ότι εδώ και 2 χρόνια δεν το έχω δει πουθενά προς πώληση.. περιμένω ακόμα να εμφανιστεί :p

Απορώ τι απέγιναν οι κασσετούλες..

Το πρωτο mystical ninja ηταν πετυχημενο στην Ελληνικη αγορα, και το δευτερο μερος ηρθε σε μαλλον περισσοτερα αντιτυπα απο οτι πχ υπηρξαν αντιστοιχα σε αλλες αγορες. Δεν ηταν κοινο παιχνιδι, αλλα διατηρεις καλυτερες πιθανοτητες να το βρεις εδω σε "λογικη" τιμη. Αντιστοιχως το ιδιο ισχυει με τιτλους οπως τα δυο Castlevania.

Το προβλημα των ρετρο παιχνιδιων γενικοτερα, ειναι η "μοδα" του ρετρο που υπαρχει εδω και λιγα χρονια, και οι πονηροι εμπορακοι οπου νομιζουν πως θα πλουτισουν εχοντας αποθεμα-αποθηκη απο οτι παλιο τιτλο βρουν. Εισαι ατυχος εδω γιατι καποια καταστηματα που ηξερα που ειχαν πολλα αντιτυπα, κλεισανε τα τελευταια χρονια..
 
Getta Robo είπε:
Το πρωτο mystical ninja ηταν πετυχημενο στην Ελληνικη αγορα, και το δευτερο μερος ηρθε σε μαλλον περισσοτερα αντιτυπα.
Ίσως.. πάντως φρεσκάρωντας λίγο την μνήμη μου θυμήθηκα ότι το πρώτο Mystical Ninja το έχω βρει 2 φορές κουτάτο και 3 φορές σκέτο τα τελευταία 2-2,5 χρόνια..

Το Mystical Ninja 2 καμία φορά.. άφαντο.. ούτε καν σκέτο cartridge σε αγγελία..

Και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας..

Πίσω στο 1997 με Mission Impossible

Mission.jpg

και ένα υπερπλήρες GoldenEye

007.jpg
 
Και μερικά ακόμα..

Έχει καταντήσει κουραστικό..το ξέρω :p

Road Rash 64 Road Rash.jpg

Top Gear Hyper Bike Hyper Bike.jpg

Vigilante 8: 2nd Offense Vigilante.jpg

ISS 64 ISS 64.jpg
 
Ρε φιλε που βρεθηκε ελληνικο Top Gear Hyper Bike? Θεωρειται πολυ σπανιο.
 
Μερικά καινούργια.. λίγα αλλά καλά! :cool:
 
borellus είπε:
Μερικά καινούργια.. λίγα αλλά καλά! :cool:
Κώστα, το Fighter's Destiny σκεφτόμουν να το πάρω. Το είχα παίξει παλιά σε emulator και δε θυμάμαι, είναι καλό;. Κρίμα που δεν κυκλοφόρησε στην Ευρώπη και το 2...
 
johnny19818 είπε:
Κώστα, το Fighter's Destiny σκεφτόμουν να το πάρω. Το είχα παίξει παλιά σε emulator και δε θυμάμαι, είναι καλό;. Κρίμα που δεν κυκλοφόρησε στην Ευρώπη και το 2...
Από τα πολύ καλά fighting games του N64.. βασικά δεν είναι και πολλά τα καλά οπότε νομίζω ξεχωρίζει! Διαμαντάκι!

Και είναι και αρκετά φτηνό κουτάτο!

Το 2 δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα σε σχέση με το original.. οπότε δεν είναι και τόσο τραγικό που δεν το είδαμε στην Ευρώπη..
 
Δεν έχω κάνει update εδώ και 7,5 μήνες :p

Έχω πάρει πολλά παιχνίδια αλλά έτυχε και το topic έμεινε πίσω..

Ας ποστάρω όμως κάτι ξεχωριστό που μου έστειλε ένα εξαιρετικό παιδί και μεγάλος συλλέκτης..

Ένα πακετάκι υπερπλήρες σε τρομερή κατάσταση (καινούργιο δηλαδή) που με έκανε υπερβολικά χαρούμενο!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διάφορες νέες αφίξεις..

Κάποια που ήδη είχα, σε ακόμα καλύτερες καταστάσεις.. οπως πχ Turok 3..

Κάποια πιο ασυνήθιστα για Ελλάδα όπως πχ Rayman 2, Spacestation Silicon Valley, Taz Express..

Κάποια πιο rare όπως Hercules, Rocket: Robot on Wheels, Air Boarder 64..

Λίγο απ όλα δηλαδή :p
 
Πίσω
Μπλουζα