Η PANINI και το εργοστάσιό της

Έχω συμπληρωμένη την ιταλική έκδοση της Heidi που κυκλοφόρησε το 1978. Στην Ελλάδα τη θυμάμαι γύρω στο 1983. Αν τελεσφορήσουν οι ενέργειες για άδεια δημοσίευσης από την PANINI, υπόσχομαι να δείτε φοβερά και τρομερά πράγματα από τα 233 πλήρως συμπληρωμένα άλμπουμ της που έχω στην κατοχή μου...
 
Κατερίνα σε ευχαριστούμε για την επιμέλεια του άρθρου. Πραγματικά πολύ καλό με μπόλικες πληροφορίες!!!
 
attachment.php


Το πρωτο αυτοκολλητο που φτιαχτηκε για το αλμπουμ "Calciatori" 1961-62

attachment.php


Ο Umberto και ο Benito Panini στο περιπτερο της οδου Corso Duomo(Modena),εκει απ οπου ξεκινησε τη δραστηριοτητα της η οικογενεια των Panini(δεκαετια του '40).

Συντομα γινεται σαφες οτι για να τα βγαλουν περα,εκτος απ την πωληση εφημεριδων,επρεπε να εφευρουν κατι νεο οπως:τα φακελακια που περιεχουν γραμματοσημα,τα περιοδικα,τα κομικς και οι φιγουρες αλλων εκδοτων.

Στα τελη του 1961 οι αδελφοι Panini μετα απο μακροχρονιες ερευνες βρισκουν εναν τυπογραφο που να ειναι σε θεση να τους εξηγησει πώς να μετατρεπουν μια ασπρομαυρη φωτογραφια σε πολυχρωμη φιγουρα(αυτοκολλητο).Ετσι "γεννιεται" η πρωτη εκδοση της συλλογης "Calciatori".

Απο απλοι περιπτεριουχοι οι Panini καταληγουν να βρισκονται σε ολα τα περιπτερα της Ιταλιας,το ευρος των προτασεων τους επεκτεινεται με την παροδο των χρονων.

attachment.php


Ο Antonio και η Olga Panini,οι γονεις των αδελφων Panini

attachment.php


Φιγουρα της συλλογης "Calciatori 1968 - 69" με τη γελοιογραφια των αδελφων Panini,δημιουργος ο Bruno Prosdocimi

Ο θρυλος των 4 ταλεντων:

Οι 4 αδελφοι ηταν οι δημιουργοι της μεγαλης επιτυχιας της εταιριας,ο καθενας τους ειχε το δικο του ταλεντο:

Ο Giuseppe ειχε την επιμελεια των εκδοτικων εργων

Ο Benito ηταν υπευθυνος στη διανομη

O Umberto δημιουργησε μηχανηματα για την αυτοματοποιηση των βιομηχανικων διεργασιων

O Franco καταφερε να εξαπλωθει το εμπορικο σημα της ΠΑΝΙΝΙ στο εξωτερικο

Το παθος τους αυτο υλοποιηθηκε σε σημαντικες πρωτοβουλιες ακομη και μετα την πωληση της εταιριας (1988) και τα αποτελεσματα ειναι ορατα μεχρι και σημερα:απ τη συλλογη ιστοριων αυτοκινητων Maserati (την πιο σημαντικη στον κοσμο),το μουσειο του Βολεϋ,το μουσειο των φιγουρων μεχρι την ατζεντα Comix και το περιοδικο Pimpa.

Σημερα,το πηδαλιο του εκδοτικου ομιλου Panini S.p.A. περασε σε νεα ιδιοκτησια με νεα διαχειριστικη ομαδα.Η μαρκα εδραιωσε την παρουσια της στις σημαντικοτερες αγορες του κοσμου και αντιμετωπιζει τις νεες προκλησεις της νεας παγκοσμιας επικοινωνιας.

attachment.php


φακελακι και εξωφυλλο του αλμπουμ "Mexico 70" αφιερωμενο στο μουντιαλ του διασημου αγωνα Ιταλιας - Γερμανιας 4-3.Προκειται για την πρωτη μεγαλη διεθνη πρωτοβουλια που ανεπτυξε η Panini

attachment.php


Τη δεκαετια του '60 και του '70,οι διδακτικες(εκπαιδευτικες) συλλογες ειναι μια πολυ σημαντικη επενδυση για την Panini."Η γη- ο πλανητης στον οποιο ζουμε" ειναι μια συλλογη του 1966.

attachment.php


Οι αδελφοι Panini με τον Giacomo Agostini,μαρτυρια στις αρχες της δεκαετιας του '70

attachment.php


Γελοιογραφια του Eddy Merckx.Τη δεκαετια του '70 και οι συλλογες που αφορουν στην ποδηλασια εξαπλωνονται στην Ιταλια και στο εξωτερικο

attachment.php


Εξωφυλλο του αλμπουμ με τον Nick Carter,ηρωας που δημιουργησε ο Bonvi,και αυτος με καταγωγη απ τη Modena

attachment.php


Στα τελη της δεκαετιας του '60,η Panini αρχιζει να ασχολειται και με το βολεϋ το οποιο κατα τη διαρκεια 2 δεκαετιων καταφερνει να οδηγησει την ομαδα της Modena στην κορυφη της Ιταλιας και της Ευρωπης

attachment.php


Απ τις αρχες της δεκατιας του '70 το εμπορικο σημα της Panini διαδιδεται σε ολη την Ευρωπη χαρη στις συλλογες που αφορουν στα σπορ

attachment.php


attachment.php


Το 1972 με το αλμπουμ "Οι περιπετειες του Πινοκιο" ξεκιναει η δημοσιευση αλμπουμ που σχετιζονται με τηλεοπτικες σειρες

attachment.php


ενα απο τα πρωτα φακελακια της συλλογης "Calciatori"

attachment.php


Nils Liedholm ηταν ο "πρωταγωνιστης" του πρωτου εξωφυλλου του αλμπουμ "Calciatori",περιοδος 1961 - 62

attachment.php


Στα τελη της δεκαετιας του '70 ερχονται στην Ιταλια τα πρωτα γιαπωνεζικα κινουμενα σχεδια.Το αλμπουμ "Καπτεν Χαρλοκ" (για αγορια) ηταν απ τα πρωτα που κυκλοφορησε σε φιγουρες(αυτοκολλητα)

attachment.php


Το αλμπουμ "Χάιντι" απευθυνεται στο κοριτσιστικο κοινο

attachment.php


Με το αλμπουμ "Happy days" του 1979 ξεκινουν οι εκδοσεις που σχετιζονται με αμερικανικες σειρες

attachment.php


Το αλμπουμ "Sandokan" του 1976 ειναι μια απ τις μεγαλυτερες επιτυχιες της Panini χαρη στην τηλεοπτικη σειρα

attachment.php


τα παιχνιδια με τις φιγουρες(αυτοκολλητα) ενθουσιαζαν γενιες και γενιες παιδιων της Ιταλιας

attachment.php


To 1969 η Panini αφιερωνει μια συλλογη στα γεγονοτα της περιοδου της ενοτητας και της ανεξαρτησιας της Ιταλιας

attachment.php


Δε θα μπορουσε να λειψει η ιστορια της Δυσης απ τον καταλογο των συλλογων της Panini.Αυτο το αλμπουμ δημοσιευτηκε το 1976

πηγη

πηγη

συνεχιζεται...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απολαυστικη για ακομα μια φορα!!!! :worship:

Κατερινακι,ευγε!!!! :flower: :thumbup:
 
Ωραια και παλι η Κατερινα..!! ;)

Παιδια, ειδα χτες ονειρο οτι περασα εξω απο ενα αγνωστο μεχρι εκεινη τη στιγμη, ημι-υπογειο παλαιοπαντοπωλειο , στην γειτονια μου..

Και οπως περνουσα απ εξω, ειδα σε ενα σημειο μεσα, μια ντανα, με διαφορα αλμπουμ.?..

Αφου πλησιασα και ρωτησα τι εχει απο χαρτακια, αυτοκολλητα και αλμπουμ, αρχισε ο μαγαζατορας να μου βγαζει διαφορες συλλογες και να μου αραδιαζει τιμες απο ολα..

Κι εγω να λεω: οκ αυτο, κρατα μου κι εκεινο, κανε λιγο εκπτωση στο αλλο..χαχαχα!!

Απαιχτο ονειρο, πρωτη φορα βλεπω κατι τετοιο , με συλλογες..αρα η περιπτωση μου εξελισεται πλεον σοβαρα σε αρρωστεια..!!

Βεβαια, αφου ξυπνησα, μετα αισθανομουν χαλια, το ονειρο αυτο εγινε εφιαλτης οταν ξυπνησα, αφου δε θα τα αποκτησω ποτε..

Να φανταστειτε,2 συλλογες που θυμαμαι οτι υπηρχαν εκει ειναι:

1) Καπταιν Χαρλοκ (100% μιλαμε παντα συμπληρωμενο, 10? το εδινε)..καλη τιμη δεν μου εκανε?? Χαχαχα :p

2) Α-team

3) πολλα και διαφορα αλλα αλμπουμ, ιταλικων εταιριων, οχι πανινι (ναι, το ξερω, αμαρτια), αλλα πολυ παλια, του 60-70, τεραστιας αξιας, μου τα εδινε το ενα πρπ 3?!! Χεχε

Α ρεεε, τι ονειρο ηταν αυτο, κολαφος!!

Κατερινα, keep up the good work, ευχαριστουμε!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
παιδια να ειστε καλα :)

Γνωριζατε οτι:

οι φιγουρες της Panini δεν ηταν ολες απ την αρχη αυτοκολλητες κι οτι το πρωτο αλμπουμ "Calciatori" που περιειχε εξ ολοκληρου αυτοκολλητες φιγουρες ηταν αυτο του 1972-73;

Καποιες φιγουρες αυτοκολλητες βεβαια υπηρχαν και στο αλμπουμ της συλλογης "Calciatori" (1963) του 1962-63,συγκεκριμενα μονο 19 αυτοκολλητες πλαστικες κονκαρδες εναντι των 360 κανονικων φιγουρων της συλλογης.

Στην αμεσως επομενη συλλογη "Calciatori" (1964) υπηρχαν 21 αυτοκολλητες πλαστικες κονκαρδες εναντι των 400 κανονικων φιγουρων.

attachment.php


attachment.php


Παλιοτερα οι συλλεκτες χρησιμοποιουσαν "Coccoina",ειναι μια ιστορικη μαρκα κολλας πολυ δημοφιλης στα παιδια της Ιταλιας πριν απ την ελευση της κολλας σε μορφη "stick".Προκειται για κολλα που εχει μια ευχαριστη μυρωδια αμυγδαλοπαστας,πωλειται σε αλουμινενιο δοχειο που εχει ειδικο χωρο για το πινελο.Εφευρεθηκε το 1927 απ τους Aldo Balma και Adrea Capoduri στη Voghera (PV).Το χαρακτηριστικο της κολλας αυτης ειναι οτι δεν ειναι επικινδυνη για τα παιδια αφου παραγεται χωρις διαλυτες,εχει ως βαση : δεξτρινη,αμυλο πατατας,νερο,γλυκερινη και αρωμα αμυγδαλου.Εκτος απ τις σχολικες εργασιες,η Coccoina χρησιμοποιηθηκε ευρεως απ τα παιδια για το κολλημα των φιγουρων Panini στο αλμπουμ με τους ποδοσφαιριστες (Calciatori)

Clip.jpg

Πριν την "Coccoina" οι συλλεκτες εφτιαχναν σπιτικη κολλα με νερο και αλευρι.

Κατι ενδιαμεσο της κολλας και του αυτοκολλητου ηταν οι περιφημες "Celline" που εφευρεθηκαν απ την Panini,προκειται για τριγωνακια διπλης οψης που τοποθετουνται στην πισω οψη της φιγουρας για να κολλησει μετα στο αλμπουμ.

Οι πρωτες "Celline" "γεννηθηκαν" το 1967 οταν ηδη τα αυτοκολλητα ηταν αρκετα διαδεδομενα αφου υπηρχαν ηδη δυο πληρεις συλλογες αποτελουμενες εξ ολοκληρου απο αυτοκολλητα (εκδοσεις Patuzzi,1966).

Οι "Celline" συνοδευσαν τη μετεπειτα συλλογη φιγουρων της Panini (αλμπουμ "Uomini Illustri" ("σημαντικες προσωπικοτητες"),1967).

Στην πισω πλευρα,οι καρτουλες των "Celline" ειχαν οδηγιες χρησεως:

1.Ξεκολληστε την "Cellina" απ την καρτουλα και εφαρμοστε την στο αλμπουμ στον καταλληλο χωρο

2.Αφαιρεστε το προστατευτικο χαρτι

3.Τοποθετηστε τη φιγουρα στον καταλληλο χωρο πιεζοντας την στην "Cellina" (περιττο να πουμε οτι λογω του οτι καποιες φιγουρες ηταν φτιαγμενες απο χαρτονι,μετα απο λιγο διαστημα οι "Celline" δεν εδιναν ικανοποιητικο αποτελεσμα κι ετσι ηταν αναγκαιο να ενσωματωθουν οι φιγουρες με τη χρηση της... "παλιας" κολλας)

attachment.php


attachment.php
attachment.php
οδηγιες χρησεως

attachment.php


Οι "Celline" πολυ γρηγορα αποτελεσαν αντικειμενο μιμησης απο αλλους εκδοτες:τις συνανταμε για παραδειγμα στη MIRA για τη συλλογη "Tuttosport i Campionissimi " του 1968 και τη συλλογη "Tutti i Calciatori" του 1969

attachment.php
οδηγιες χρησεως

Πώς εγινε το περασμα απ τη φιγουρα που χρειαζεται κολλημα στην αυτοκολλητη φιγουρα;

Αυτο το περασμα εγινε γυρω στις αρχες της δεκαετιας του '70.Υπηρχε ηδη αυτοκολλητο χαρτι ειδικα για τις ετικετες αλλά ηταν οι Panini αυτοι που ειχαν την ιδεα να το χρησιμοποιησουν στις φιγουρες κυριως για να ξεπεραστουν τα προβληματα που δημιουργουσε η κολλα.

Προμηθευονταν το αυτοκολλητο χαρτι απο σημαντικους διεθνεις παραγωγους αλλά αυτο το χαρτι ειχε standard χαρακτηριστικα που δεν ηταν καταλληλα για τις φιγουρες.Ειχαν αναγκη να παραγουν μεγαλα φυλλα στα οποια η ποσοτητα της κολλας επρεπε να ειναι καλα ισορροπημενη γιατι διαφορετικα με την πιεση που ασκειτω κατα την τυπωση αλλά και αργοτερα με την κοπη σε "quadrotte" και μετεπειτα σε φιγουρες υπηρχε περιπτωση να ξεχειλισει η κολλα και να καταληξει μεσα στις "Fifimatic" (αυτοματα μηχανηματα εμφακελωσης).Οι "Fifimatic" ειναι εξοπλισμενες με βεντουζα ακριβειας ειδικη να "τραβαει" και να ριχνει μια φιγουρα τη φορα μεσα σε καθε φακελακι.Στην περιπτωση που η φιγουρα "κρατιοταν" απ την προηγουμενη της λογω πλεονασμου της κολλας τοτε η βεντουζα δε λειτουργουσε και το μηχανημα σταματουσε.Επρεπε να προστεθει η φιγουρα με το χερι και να ξαναμπει σε λειτουργια το μηχανημα.

Μπορουσε να συμβει και η αντιθετη περιπτωση: να "απορροφηθουν" απ τη βεντουζα και οι δυο φιγουρες μεταβαλλοντας ετσι τον αριθμητικο κυκλο επεξεργασιας.

Προκειμενου να επιλυθουν αυτα τα προβληματα οι Panini αποφασισαν να στραφουν σε τοπικες επιχειρησεις ωστε να εχουν το αυτοκολλητο χαρτι "στα μετρα τους".Αρχικα απευθυνθηκαν σε μια εταιρια που βρισκεται στη Soliera,λιγα χιλιομετρα εξω απ τη Modena που τους παρειχε υλικο μεχρι τη στιγμη που ηταν σχεδον αυταρκεις κι ετσι επελεξαν να παραγουν τα αυτοκολλητα οι ιδιοι μεσα στην εταιρια Panini.Η επιλογη αυτη υπαγορευτηκε απ την αναγκη να εχουν παντα στη διαθεση τους την ποσοτητα χαρτιου που θα ανταποκρινεται στις αναγκες της αγορας.Με τις εξωτερικες επιχειρησεις υπηρχε παντα κινδυνος να μην εχουν εγκαιρα το υλικο που τους χρειαζεται.

Η εσωτερικη παραγωγη πραγματοποιειται στις αρχες της δεκαετιας του '80 και για πολλα χρονια η αμεση πωληση του αυτοκολλητου χαρτιου υπηρξε ενα απ τα σημαντικοτερα εσοδα της Panini αφου το παρηγαγαν οχι μονο για τις αναγκες τους αλλά και για λογαριασμο τριτων.Με τη διαδικασια αυτη ασχολιοταν-με το δικο της εμπορικο σημα- η θυγατρικη Adespan(Adesivi Panini,δηλαδη αυτοκολλητα Panini)με εδρα το Bomporto,κοντα στη Modena.Εγιναν πωλησεις σε ολο τον κοσμο και σιγουρα η Panini ηταν αναμεσα στην πρωτη δεκαδα παραγωγων του κλαδου αυτου.Προσφατα η Adespan πωληθηκε στην αμερικανικη πολυεθνικη Avery Dennison.

Τον Οκτωβριο του 1972 εμφανιζεται η πρωτη πληρης συλλογη με αυτοκολλητα της ΠΑΝΙΝΙ,προκειται για μια συλλογη διδασκαλιας και οχι ποδοσφαιρικη: "Οι περιπετειες του Νικ Καρτερ"

αλμπουμ SPRINT '72: 90 αυτοκολλητες φιγουρες (42 εθνοσημα + 48 χιουμοριστικα σχεδια) εναντι των 250 κανονικων φιγουρων

Κυκλοφορησε το Σεπτεμβριο του 1972,αυτη η συλλογη πρεπει να θεωρηθει ως η τελευταια που δεν αποτελειται εξ ολοκληρου απο αυτοκολλητα της ΠΑΝΙΝΙ.

attachment.php
attachment.php
attachment.php
εθνοσημα της Ιταλικης Ομοσπονδιας Ποδηλασιας

attachment.php
πισω οψη κανονικης φιγουρας

attachment.php
πισω οψη αυτοκολλητου

δυο χιουμοριστικα σχεδια

attachment.php
attachment.php


αλμπουμ "ποδοσφαιριστες" (πρωταθλημα 1972 - 73),η πρωτη ποδοσφαιρικη συλλογη της ΠΑΝΙΝΙ που αποτελειται εξ ολοκληρου απο αυτοκολλητα (αλμπουμ που κυκλοφορησε τον Ιανουαριο του 1973,επομενες ανατυπωσεις Φεβρουαριος 1973 κλπ)

attachment.php


Εκτος απ τα συνηθισμενα φακελακια,η συλλογη αυτη συνοδευεται κι απο φακελακια Super calciatori (εξτρα,δηλαδη δεν ηταν μερος αυτης της συλλογης) που περιεχουν φιγουρες ΓΙΓΑΣ διαστασεων 7 x 16cm ή και αντιστροφα.Ηταν 18κονκαρδες των ομαδων της Α' κατηγοριας + 40 φιγουρες παικτων της εθνικης ομαδας,η ΠΑΝΙΝΙ συνιστουσε τη συλλογη αυτων των φιγουρων σε ενα φακελο που θα εφτιαχναν οι συλλεκτες μονοι τους.

attachment.php
*

attachment.php
πισω οψη φακελακιου

attachment.php


attachment.php


attachment.php


*


στιγμιοτυπο απο βιντεο για να δουμε καλυτερα το μεγεθος αυτου του φακελακιου ΓΙΓΑΣ

attachment.php


συνεχιζεται...

πηγη

coccoina1.jpg

p21.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απ τα πρωτα μεχρι και τα σημερινα φακελακια των Calciatori PANINI

Tα φακελακια αυτα αποτελουν ενδειξη της 40χρονης και ιστοριας που χαρακτηριζεται απ την κινηση που κανει ο παικτης στη φωτογραφια

attachment.php
ξεκινωντας απ το ετος 1965-66 με εξαιρεση τα πρωτα 4φακελακια(απ την προηγουμενη χρονια (1964-65) εμφανιζεται για πρωτη φορα το ακρωνυμιο EPM, Edizioni Panini Modena)

Αυτο το εμπορικο σημα θα παραμεινει χαρακτηριστικο ολων των επομενων φακελακιων της σειρας αν και θα υπαρξουν καποιες αλλαγες που ξεκινουν απ το 2005-2006.

Αξιζει να σημειωθει οτι το επιμαχο σχεδιο (αυτο της φωτο)πραγματοποιηθηκε απ το ζωγραφο Wainer Vaccari (Modena, 1949)και ειναι εμπνευσμενο απο μια αληθινη ποδοσφαιρικη κινηση(η στολη του ιδανικου παικτη της Panini επιλεχτηκε ετσι ωστε να φαινεται αμεροληπτη).Στις 15 Ιανουαριου 1950,στο 80στο λεπτο του αγωνα Fiorentina-Juventus (εληξε με ισοπαλια),ο αμυντικος της ομαδας του Τορινο Carlo Parola επιδειξε ενα κατορθωμα (αποκρουση μπαλας με μοναδικο στυλ) που ευτυχως απαθανατιστηκε στην παραπανω φωτογραφια του φωτορεπορτερ Corrado Bianchi (Firenze 1912, Massa Marittima 1999).

Αυτη ηταν η περιγραφη της σκηνης:

"Ο Magli ριχνει τη μπαλα στον Pandolfini.Ο Egisto επιταχυνει,αναμεσα σ αυτον και τον τερματοφυλακα βρισκεται μονο ο Carlo Parola,ο επιθετικος πιστευει οτι μπορει να τα καταφερει αλλά ο αμυντικος δεν του αφηνει περιθωριο να δρασει.Μ ενα επιτακτικο κοψιμο,μια πτηση και η μπαλα αποκρουεται με μοναδικο στυλ.Επευφημια συνοδευει το κατορθωμα του Parola"

Ο πρωτος θρυλικος φακελος (1961-62)

attachment.php


attachment.php


(1962-63)

attachment.php


(1963-64)

attachment.php


(1964-65)

attachment.php


(1965-66)

attachment.php


(1966-67)

attachment.php


(1967-68)

attachment.php


(1968-69)

attachment.php


(1969-70)

attachment.php


(1970-71)

attachment.php


(1971-72)

attachment.php


(1972-73)

attachment.php


(1973-74)

attachment.php


(1974-75)

attachment.php


(1975-76)

attachment.php


(1976-77)

attachment.php


(1977-78)

attachment.php


(1978-79)

attachment.php


(1979-80)

attachment.php


(1980-81)

attachment.php


(1981-82)

attachment.php


(1982-83)

attachment.php


(1983-84)

attachment.php


(1984-85)

attachment.php


(1985-86)

attachment.php


(1986-87)

attachment.php


(σπανιο φακελακι δωρεαν με την Corriere dello Sport,διανεμηθηκε κατα τη διαρκεια του πρωταθληματος 1986-87)

attachment.php


(1987-88)

attachment.php


(1988-89)

attachment.php


(1989-90)

attachment.php


(1990-91)

attachment.php


(1991-92)

attachment.php


(σπανιο φακελακι διανεμηθηκε μαζι με τις Bubble Gum της εταιριας "dunkin" με αφορμη το πρωταθλημα 1991-92)

attachment.php


(1992-93)

attachment.php


(1993-94)

attachment.php


(1994-95)

attachment.php


(1995-96)

attachment.php


(1996-97)

attachment.php


(1997-98)

attachment.php


(1998-99)

attachment.php


(1999-2000)

Ερχεται το 2000 και η εικονα του παικτη ειναι παντα παρουσα

attachment.php


(2000-2001)

Η εκδοση για τα 40χρονια,για πρωτη φορα σε καθετη μορφη

attachment.php


Με την ευκαιρια αυτη,αξιζει να παρουσιαστει κι ενα...ψευδο-φακελακι αφου δεν εχει σχεση με καμμια συλλογη.Προκειται για δωρεαν διαφημιστικο με αφορμη την εκδοση της ποδοσφαιρικης εγκυκλοπαιδειας "CALCIATORI ENCICLOPEDIA PANINI DEL CALCIO ITALIANO 1960-2000".Ολα τα φακελακια περιειχαν στο εσωτερικο τους τις ιδιες φιγουρες.Το 2000 κυκλοφορησαν οι πρωτοι 8τομοι αυτου του εργου και εφτασαν τους 12 το ετος 2008.

attachment.php


(2001-2002)

Η εικονα του παικτη ειναι παρουσα σε μικρο μεγεθος και αρχιζουν να εμφανιζονται φωτογραφιες αλλων αθλητων

attachment.php


(2002-2003)

επιστροφη,για λιγα χρονια ακομη, στην κλασσικη μορφη

attachment.php


(2003-2004)

attachment.php


(2004-2005)

attachment.php


(2005-2006)

Αλλαγη,το διασημο εμπορικο σημα ειναι παρον αλλα σε πολυ μικροτερο μεγεθος και σε πρωτο πλανο υπαρχουν φωτογραφιες παικτων της επικαιροτητας

attachment.php


(2006-2007)

attachment.php


(2007-2008)

attachment.php


(2008-2009)

attachment.php


(2009-2010)

attachment.php


(2010-2011)

attachment.php


(2011-2012)

attachment.php


(2012-2013)

attachment.php


(2013-2014)

attachment.php


(1967-68)

Εικονα απο σπανιο φακελακι του τυπου Super Calciatori : παντα οι ιδιες φιγουρες οι οποιες ομως παρουσιαστηκαν σε ζευγη των δυο σε καθε συσκευασια-φακελακι που κοβοταν μετα στη μεση.

attachment.php


(1969-70)

Ενα απ τα σπανια φακελακια του τυπου Super Calciatori που συνοδευαν αυτα της συνηθισμενης συλλογης 1969-70

Το φακελακι της χρονιας 1972-73 το ειδαμε εδω

attachment.php


(1984-85)

attachment.php


(1991-92)

attachment.php


(1992-93)

πηγη

συνεχιζεται..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατερινακι....Respect!!!!!! :bow: :bow: :bow:

Nuff said.... :sealed: :zip:
 
παιδια χαιρομαι που σας αρεσε :)

Το συμβολο του γενναιου ιπποτη της PANINI σε 3D

attachment.php


πηγη φωτο
 
Πολύ ωραίο και πολύ πλούσιο το συγκεκριμένο thread! :D

Με πήγε πολύ πίσω στα "χαρτάκια" που μάζευα όπως οι περισσότεροι πιτσιρικάδες τότε :)
 
Να κάνω μια μικρή διόρθωση. Το πρώτο άλμπουμ της PANINI με εξ ολοκλήρου αυτοκόλλητα ήτανε το "Munchen '72", με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου. Κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1972 σε δύο εκδόσεις, για την Ιταλία και για τον υπόλοιπο κόσμο με ελάχιστες διαφορές...
 
Δηλαδή, η συλλογή Μουντιάλ 1970 δεν αποτελείτο εξολοκλήρου από αυτοκόλλητα;
 
theforce είπε:
Δηλαδή, η συλλογή Μουντιάλ 1970 δεν αποτελείτο εξολοκλήρου από αυτοκόλλητα;
αυτο ειναι το μονο σιγουρο

Αυτο που πρεπει να διερευνηθει ειναι αλλο: πώς γινεται το αλμπουμ "SPRINT '72" που κυκλοφορησε το Σεπτεμβριο του 1972 να ειναι (συμφωνα με το σάιτ)η τελευταια συλλογη που δεν αποτελειται εξ ολοκληρου απο αυτοκολλητα ενω συμφωνα με το παραπανω ποστ του ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΤΣΙΩΛΗΣ το αλμπουμ "Munchen '72" που απ οτι μας λεει ο Τασος κυκλοφορησε τον Αυγουστο του 1972 αποτελειται εξ ολοκληρου απο αυτοκολλητα;

Δηλαδη τον Αυγουστο του 1972 κυκλοφορει συλλογη εξ ολοκληρου με αυτολλητα ( "Munchen '72" ) ,το Σεπτεμβριο του 1972 αλλη συλλογη ("SPRINT '72") εχει μονο 90αυτοκολλητα εναντι των 250 κανονικων φιγουρων ενω τον Οκτωβριο του 1972 κυκλοφορει αλλη συλλογη ("Οι περιπετειες του Νικ Καρτερ") που ειναι πληρης με αυτολλητα και που συμφωνα με το παραπανω σάιτ αυτη ειναι η πρωτη εξ ολοκληρου συλλογη με αυτοκολλητα;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το άλμπουμ "Munchen 72" που έχω στη συλλογή μου, αποτελείται αποκλειστικά και μόνον από αυτοκόλλητα και στο οπισθόφυλλο γράφει "Agosto 1972". Λογικό, αφού οι αγώνες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο. Να προσθέσω επίσης ότι το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφόρησε η εταιρεία με ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα άλλης χώρας πλην της Ιταλίας, ήτανε του Βελγίου της περιόδου 1972-73 με αυτοκόλλητα.
 
Ενα απ τα σπανια αλμπουμ ειναι το "Folklore" που κυκλοφορησε το 1971 κι αυτο γιατι η συλλογη αυτη προοριζοταν κυριως για τη διεθνη αγορα,δε διανεμηθηκε στην Ιταλια μεσω περιπτερων αλλά ηταν διαθεσιμο μονο σε μορφη πληρους αλμπουμ που μπορουσε να ζητηθει απ τον εκδοτη μαζι με ολοκληρη τη σειρα των αυτοκολλητων που επρεπε να κολληθουν απ τον ιδιο το συλλεκτη.

attachment.php
φακελακι

Το αλμπουμ αυτο μελετα τη λαογραφια,αποτελει δηλαδη μια συλλογη λαϊκων παραδοσεων (ηθη και εθιμα) των κατοικων των 5 ηπειρων,συγκεντρωνει καλης ποιοτητας φωτογραφικο υλικο που συμπληρωνεται απο καταλληλο κειμενο.Στη μεση του αλμπουμ υπαρχουν 16αυτοκολλητα (περιλαμβανονται κι αυτα στην κανονικη αριθμηση των φιγουρων)που αναπαραγουν αφισες για την προωθηση του τουρισμου μεσω των ηθων και των εθιμων των χωρων που δημοσιευονται στο αλμπουμ.

Το αλμπουμ αυτο εχει μεγεθος 23 x 24cm ,αποτελειται απο 360φιγουρες (εγχρωμες γυαλιστερες φωτογραφιες) μεγεθους 7 x 5,3cm , καθετες και οριζοντιες

attachment.php


εδω βλεπουμε φωτογραφιες (71,73,76) που αναφερονται στην Ελλαδα

attachment.php


πηγη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατερίνα μου, :bow: μπράβο για το όμορφο αφιέρωμά σου στην αγαπημένη μας εταιρεία... :cheers:

 


@Viking πολύτιμες και ενδιαφέρουσες και οι δικές σου πληροφορίες!!!
:thanx2:

 

 

Τώρα... :wait2: να αναφέρω ξανά πως ζηλεύω τις συλλογές σας,:mad: :cry: ή θεωρείται -πλέον- δεδομένο;;; :p
 
σ ευχαριστω Juanita:)

συντομα θα υπαρξουν νεες πληροφοριες
 
Πίσω
Μπλουζα