Θα ήταν παράλογο να ξεκινήσει κάποιος να συλλέξει τώρα όλα τα Μίκυ Μάους;

πω πω θελει τρομερο κουραγιο οντως σχεδον 2500 τευχη σε πιανει ιλλιγγος..παντως θα κοιταξω σε περιπτερα εγω μπας και εχουν καπου καταχωνιασμενα τιποτα παλια τευχη..ελπιζωντας να βγαλω κανενα θησαυρο απο τα πρωτα τευχη 1-100..κανενα διαμαντακι...αν και φανταζει υπερβολικα φιλοδοξο αυτο...
 
Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά πραγματικά έχεις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις 2 συνεχόμενες εβδομάδες το λόττο παρά να βρεις σε περίπτερο κάποιο από τα πρώτα 100 τεύχη του Μικυ Μάους.
 
enrique εχει δικιο ο φίλος απο πάνω. Είναι όχι σπάνιο αλλά αδύνατο να βρεις τεύχη 45 ετών σε περίπτερο!!! Όσο για τα κλασικά φίλε μου...ξανάχεις δίκιο! Αυτά τα τεύχη 1-25 είναι τα πιο δυσεύρετα και φυσικά πανάκριβα κοίτα για παράδειγμα εδώ να δεις τι έγινε

http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=23847&hl=κλασικα 2&st=0

180 ευρώ πουλήθηκε το τεύχος #6 των κλασικών!!! ή το #5 που εδώ http://comicsmania.gr/pages/01_mikimaous.htm ο τύπος ζητάει 200 ευρώ!!! Μιλάμε για απίστευτα ποσά οπότε αν έχεις χρήμα διάβαινε... εγώ πάντως μιας και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το κυνήγι θησαυρών κόμικς έχω αρχίσει σιγά σιγά να αγοράζω μικρά νούμερα Μίκυ Μάους (κάτω απο το #300) απο διάφορα site δημοπρασιών και έπεται συνέχεια!!!!
 
ναι μαλλον εχετε δικιο...ειχα ξεχασει οτι τα τευχη ηταν τοσο παλια..45 χρονια μια ζωη ειναι οπως και να το κανεις..δεν ειναι 20 να πεις ε καπου καπως να υπαρχουν...παντως εχει την φαση του το κυνηγι του θησαυρου..της αναζητησης παλαιων τευχων...σου βγαζει ωραιο συναισθημα..του εξερευνητη...που εχει τον ποθο την κρυφη ελπιζα να ανακαλυψει παλαια τευχη διαμαντια..που θα ειναι ανεκτιμητος θησαυρος..
 
Ακριβώς!!!Άρχισα με το κόμιξ πριν λίγα χρόνια, τα μάζεψα όλα και μετά άρχισα να παίρνω τα πρώτα τεύχη διπλά τριπλά εως και πενταπλά!!!Πλέον, επειδή κόμιξ έχω αρκετα :D είπα να αναβιώσω το τρελό μου πάθος με μια σειρά που δεν σκεφτόμουν καν να αρχίσω πριν λίγο καιρό...αλλά το κυνήγι αυτό είναι μαγεία για μένα και ευτυχώς με το Μίκυ Μάους...έχω δρόμο πολύ πράγμα που θα με ικανοποιεί για κάμποσα χρόνια!!!
 
μιας και με πορωσε ο φιλος kingtiger077 ξεθαψα και τα δικα μου μικυ μαους..16 ο αριθμος του..τα 2 βεβαια δεν εχουν εξωφυλλο και οπισθοφυλλο οποτε δεν μπορω να καταλαβω ποιο νουμερο ειναι..βεβαια τα υπολοιπα ολα ειναι απο το 1180 μεχρι 1580 κατι τετοιο..οποτε και αυτα καπου εκει θα ειναι...

παντως το χαμηλοτερο που εχω το 1180 εχει ετος κυκλοφοριας μαρτιος 1989...φαντασου και ειναι 1180..πραγματικα θεωρο επος και αθλο αν καποιος κατορθωσει και μαζεψει ολα τα τευχη...τα 2500 και βαλε οσα ειναι..ρεαλιστικα για μενα ειναι παρα πολυ δυσκολο..βεβαια αντιτυπα υπαρχουν αρκετα..αλλα ο τεραστειος αριθμος των τευχων ειναι σιγουρα κατι που σε αποθαρρυνει..

πραγματικα πρεπει να εχεις πολυ μερος..και καλο μερος..δηλαδη να φθειρονται τα τευχη..εδω εμενα που ειναι τευχη ετων 92-95 ειναι φθαρμενα αλλα πολυ λιγο αλλα αρκετα..και καθοντουσαν τοσα χρονια σε χαρτινα κουτια μεσα..ειναι πολυ ευαισθητα και θελει πολυ προσοχη εγω τα πιανω απλα..παντως 2500 τευχη μεσα σε σπιτι δεν χωρανε..πρεπει να εχεις το σπιτι..η να εχεις μια αποθηκη και εκει ενα μεγαλο συνθετο μεταλικο η ξυλινο για να τα βαλεις εκει..

επισης ειχα και 2 κλασικες ιστοριες ντισνευ και 1 ιστοριες ντισνευ,και 9 αλμανακο.
 
Το ξέρω φίλε enrique ότι απαιτείται μεγάλος χώρος για τέτοια συλλογή αλλά ήδη δρομολογείται ένα ολόκληρο δωμάτιο για το σκοπό αυτό με μια τεράστια βιβλιοθήκη!!! Να 'σαι σίγουρος πάντως πως υπάρχουν άτομα που έχουν πολλά περισσότερα τεύχη απο μένα και των οποίων έχω δει βιβλιοθήκες!Εγώ είμαι "μικρός ακόμη μπροστά τους.

Υ.Γ. Στα Μίκυ Μάους εκτός απο το εξώφυλλο γράφει τον αριθμό του τεύχους και στην πρώτη σελίδα κάτω κάτω όπου αναφέρονται και τα στοιχεία της εταιρείας.
 
btw μιας και αναφέρθηκε το 1ο τεύχος κοιτάξτε εδώ .... δυστυχώς πολλοί είναι σαν και αυτόν πράγμα που δυσχαιρένει πολύ τη συμπλήρωση μιας τέτοιας συλλογής...
Σχετικα με το post #9 (20-07-11 22:44) του krem13 που εδωσε το link για τη δημοπρασία του τεύχους 1.

Ρε παιδιά μόνο σε μένα μου μυριζει μουφα το νο1 που πουλαει ο τυπος...?

Νομιζω οτι όταν πρωτοκυκλοφορησε το Μικυ Μαους όλα τα τεύχη ήταν μακρόστενα.... (πχ κοιτάξτε το εξώφυλλο του τευχους #2 εδώ MIKY.MAOUS.Teuxos.2.1966_01.jpg...

Ειναι δυνατόν να βγήκε το τεύχος 2 στο κλασικό μακρόστενο μοτιβο που είχε για πολλα χρονια στην αρχή, και το τευχος 1 να κυκλοφόρησε όπως ακριβώς το έδιναν στο τευχος 1450..?

Επίσης για ριξτε μια ματια εδωhttp://www.comics4u.gr/article_mickeymouse.html και συγκρινετε με τη δημοπρασια...

Τι λετε και σεις οι παλιοτεροι..?

Εγω αν δεν το πιάσω στα χεριά μου και δεν το μυρίσω...δεν το πιστευω...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
gero_dinos είπε:
Σχετικα με το post #9 (20-07-11 22:44) του krem13 που εδωσε το link για τη δημοπρασία του τεύχους 1. Ρε παιδιά μόνο σε μένα μου μυριζει μουφα το νο1 που πουλαει ο τυπος...?

Νομιζω οτι όταν πρωτοκυκλοφορησε το Μικυ Μαους όλα τα τεύχη ήταν μακρόστενα.... (πχ κοιτάξτε το εξώφυλλο του τευχους #2 εδώ Προβολή συνημμένου 35676...

Ειναι δυνατόν να βγήκε το τεύχος 2 στο κλασικό μακρόστενο μοτιβο που είχε για πολλα χρονια στην αρχή, και το τευχος 1 να κυκλοφόρησε όπως ακριβώς το έδιναν στο τευχος 1450..?

Επίσης για ριξτε μια ματια εδωhttp://www.comics4u.gr/article_mickeymouse.html και συγκρινετε με τη δημοπρασια...

Τι λετε και σεις οι παλιοτεροι..?

Εγω αν δεν το πιάσω στα χεριά μου και δεν το μυρίσω...δεν το πιστευω...
Φίλε μου το ότι είναι μούφα το Μίκυ της δημοπρασίας το επιβεβαιώνει και ο έμπειρος και βαθύτατος γνώστης του θέματος crc στο post #31. Απλά διάβασέ το και θα δεις!
 
gero_dinos είπε:
Σχετικα με το post #9 (20-07-11 22:44) του krem13 που εδωσε το link για τη δημοπρασία του τεύχους 1. Ρε παιδιά μόνο σε μένα μου μυριζει μουφα το νο1 που πουλαει ο τυπος...?
Ειναι φανερο οτι το τευχος στην εικονα της δημοπρασιας ειναι η ανατυπωση και μαλιστα σε κακιστη κατασταση. Οσο για την τιμη πωλησης, προκαλει εντυπωση ακομα και αν ηταν το αυθεντικο. Ισως ο πωλητης εβαλε λαθος φωτογραφια, αλλιως κατι αλλο τρεχει.

Τα παλαιοτερα ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ, εχουν συνηθως ενα εξεζητημενο κοστος. Συχνα πχ η πρωτη 10αδα πανω απο 60?, ενω η επομενη δεκαδα δεν πεφτει ευκολα κατω απο τα 50? το τευχος. Υψηλη τιμη ομως εχει και το 119 που ειναι αφιερωμενο στους Ολυμπιακους του 1968 στο Μεξικο. Προκειται για ολοκληρο τομο που τοτε κοστιζε 20δρχ, ενω η τιμη των υπολοιπων τευχων ηταν στις 3δρχ.

Μαζευω την πρωτη 500αδα, μου λειπουν 10 τευχη, αλλα δεν βαζω στις αναζητησεις μου το αυθεντικο Νο1, του οποιου η σπανιοτητα και το δυσπροσιτο κοστος με υποχρεωνουν να αρκεστω στην ανατυπωση. Το Νο1 εχει δημοσιευτει και αλλες φορες, πχ στα τευχη 1000 και 2000.
 
Την πρώτη 500άδα ε; Δηλαδή τις υπόλοιπες 500άδες τις έχεις; Πάντως οι τιμές της πρώτης 500άδας είναι...δυσθεώρητες!!!Βρήκα αρκετά τεύχη σε παλαιοβιβλιοπωλεία τις προηγούμενες ημέρες αλλά το κόστος για 3 και 4 τεύχη ανέβαινε στα ύψη οπότε αρκέστηκα σε μερικά 600άρια, 700άρια και 800άρια...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
υποψιασμενη και οι βιβλιοπωλεις ε?μπραβο..καλα θα ηταν να τα ειχαν σε καλαθια που ελεγαν ολα 1 2 ευρω..
 
kingtiger077 είπε:
Την πρώτη 500άδα ε; Δηλαδή τις υπόλοιπες 500άδες τις έχεις; Πάντως οι τιμές της πρώτης 500άδας είναι...δυσθεώρητες!!!Βρήκα αρκετά τεύχη σε παλαιοβιβλιοπωλεία τις προηγούμενες ημέρες αλλά το κόστος για 3 και 4 τεύχη ανέβαινε στα ύψη οπότε αρκέστηκα σε μερικά 600άρια, 700άρια και 800άρια...
Αρκουμαι στην πρωτη 500αδα(για καποιο λογο περσι την επεξετεινα ως το 550), γιατι αυτα τα τευχη μαζευα παιδι, οταν και κυκλοφορουσαν κανονικα. Παντως σε καμια περιπτωση δεν δινει κανεις πανω απο 25? για τα τευχη 50-100 και πανω απο 15? για τα 100-200.
 
ωραιο θέμα- δηλ. πρέπει να μαζέψεις όλα τα μίκυ, τα κόμιξ, τα κλασσικά, ελπίζω να μην ξεχνώ τίποτα, δεν είναι ευκολη υπόθεση!! :D

δεν υπήρχε καποιο άλλο οσον αφορα αυτου του ειδους τα κόμιξ..

μου θυμισες τους θρυλικούς πάπιους των παιδικών μας χρόνων και τα απίθανα ταξιδια τους, την οικογενεια μακ ντακ, τα τρια ανησυχα ανηψάκια, τον Ντοναλντ, τον Τζων Ρομπαξ , τον Γκαστόνε, τον μαυρο πιτ και τόσους αλλους να παρελαυνουν στην λιμνούπολη! σήμερα λογικά θα έχουν προστεθεί και κάποιοι νέοι χαρακτηρες αλλά η ΄παλιά ομάδα έδενε, ειχε πανέξυπνους διαλόγους! και ελπίζω να υπήρχε ρετρό τευχος που ο μικυ να συναντιεται με τον ντοναλντ..

ελπίζω να τα καταφερεις!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αριάδνη μου σ'ευχαριστώ πολύ. Το θέμα εδώ αναφέρεται στο μικρό Μίκυ Μάους αυτό καθ'αυτό και όχι σε άλλες εκδόσεις Ντίσνεϋ που τις έχω ήδη συμπληρωμένες!!! Πάντως όπως έχω ήδη αναφέρει για μένα αυτό είναι σαν ένα κυνήγι θησαυρού με ατέλειωτο ενδιαφέρον και συγκινήσεις...οπότε δεν σταματώ μέχρι να τα μαζέψω όλα όσο καιρό κι αν μου πάρει, ειδικά τώρα που το πήρα απόφαση στα σοβαρά!!!
 
Δε βάζεις και καμία φωτογραφία να χαζέψουμε? :flower:
 
ΚΛΑΣΙΚΑ

DeadOrganPlayer είπε:
Θέλει απίστευτο κουράγιο να ξεκινήσεις τώρα τη συλλογή με στόχο να τη συμπληρώσεις. Εγώ πρόσφατα ξεκίνησα (πάλι) προσπάθειες για να συλλέξω τα Κλασικά Ντίσνευ αλλά νομίζω ότι είναι ακόμα δυσκολότερο και από τα Μίκυ Μάους καθώς τα τεύχη 1 έως 25 είναι (νομίζω) ακόμα πιο δυσεύρετα (ίσως και πιο ακριβά). Εγώ τουλάχιστον δε μπορώ να τα πετύχω πουθενά, ούτε καν σε παράλογες τιμές. Σίγουρα όπως λέει παραπάνω και ο φίλος crc υπάρχουν κάποιοι καλοί πωλητές (με το συγκεκριμένο να συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς) αλλά και πάλι η συμπλήρωση τέτοιων συλλογών μοιάζει γολγοθάς...
Ειναι αληθεια οτι τα παλαιοτερα ΚΛΑΣΙΚΑ, ειδικα αυτα της 1ης 20αδας ειναι δυσευρετα. Και εγω συλλεγω τα 20 πρωτα και μου λειπουν τωρα 3, παλαιοτερο των οποιων ειναι το 5, το οποιο εμφανιζεται σε ιστοσελιδα με κοστος 200?!! Ενας βασικος λογος της σπανιοτητας των ΚΛΑΣΙΚΩΝ, ειναι το δεσιμο τους. Επειδη τα φυλλα συνδεονται με κολλα, ειναι ευκολο να αποκολληθουν και ετσι εχουν καταστραφει πολλα τευχη.
 
πω πω λεπτομεριες που κανουν τη διαφορα..
 
Όντως το έχω δει κι εγώ μιλάς για την ιστοσελίδα του Δάσκαλου...είναι λίγο τσουχτερή η τιμή έως πολύ... Αλλά έχει και το Μίκυ Μάους #4 με 300 ευρώ τη στιγμή που σε ιστοσελίδα δημοπρασιών το βρήκα με 80...ότι να 'ναι!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
kingtiger077 είπε:
Όντως το έχω δει κι εγώ μιλάς για την ιστοσελίδα του Δάσκαλου...είναι λίγο τσουχτερή η τιμή έως πολύ... Αλλά έχει και το Μίκυ Μάους #4 με 300 ευρώ τη στιγμή που σε ιστοσελίδα δημοπρασιών το βρήκα με 80...ότι να 'ναι!!!
Ειχα δει την αναφορα σου στα ΚΛΑΣΙΚΑ 5 και σε προηγουμενο post. Οσον αφορα το Μικυ Μαους 4 αλλα και τα υπολοιπα ως το 36, οι τιμες του ειναι εξεζητημενες, οσο και αν μπορει να εγγυηθει την ποιοτητα και επικαλεσθει την υπαρξη ιστοσελιδας που αποτελει μια υπηρεσια σε καποιον που αναζητα. Ομως δεν εχω βρει αναλογο με τις τιμες των Μικυ Μαους καπου αλλου: Ως το 36 οι τιμες πεφτουν σταδιακα ως τα 100? και απο το 37 εχουμε αποτομη πτωση στα 40?!! Δηλαδη το 36 το εχει στα 100? και το 37 στα 40?, ενω και τα επομενα νουμερα τιμωνται απο 40? και κατω. Δεν δικαιολογειται μια τετοια αποτομη αλλαγη.
 
Πίσω
Μπλουζα