Θρησκευτικές βιντεοταινίες !

Εντοπισα στο ιντερνετ το κατωθι εξωφυλλο το οποιο αναφερει και πολλους επιπλεον τιτλους θρησκευτικων βιντεοταινιων...

agios-panteleimonas.jpg
 
βρηκα μια με τον αποστολο θωμα τωρα που την εχουν γυρισει αγνωστο

[EDITED:ΥΤ link σε full movie]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
δεν γνωριζα οτι υπηρχαν τετοιου ειδους ταινιες!!!

Δεν μπορω ομως να φανταστω ηθοποιους να υποδυονται αγιους...

κατι με χαλαει...

ποτε δεν ειχαμε παρει στο σπιτι τετοιες βιντεοταινιες...
 
Πρόσφατα πέτυχα τον Αγιο Νεκτάριο με Κρουσκα, πολίτη και Μπάρκουλη απο την ερτ! Δεν την πετυχα ομως απο την αρχη αυτο δυστυχως ειχε την ιστορία μιας κοπέλας που ζητα την βοηθεια του αγίου
 
Ανήμερα της παναγίας, έβαλε και το θαύμα της Μεγαλόχαρης με την άντζελα ζήλεια , δεν ξέρω αν το είδε κανείς, μια μάνα που χάνει την μονάκριβη κόρη της σε ναυαγιο και την ψάχνει απεγνωσμένα
 
Ο προϋπολογισμός του φιλμ δεν έφτανε για ενδυματολόγο και νοικιάσανε το ράσο του παπά από μαγαζί με αποκριάτικες στολές για παιδάκια? Διότι το μοντελάκι τού φτάνει μέχρι τη μέση της γάμπας.

Εγώ θα έκανα τον σύζυγο της γυναίκας να νομίζει ότι έγινε ταύρος. Ίδιο αποτέλεσμα θα είχε.
 
Το μακελειό του σαββατοκύριακου θα δώσει την ταινία " άγιος Νεκταριος" με Πολίτη , Μπαρκουλη και Κρουσκα! Είναι που γυρίζεται και ή άλλη ταινία για τον άγιο με τον Μικι Ρουρκ οπότε γίνεται η σύνδεση. Εγώ δεν την έχω δει, θέλω να την δω !
 
Δεν ήξερα ότι η κατά πλάκας σκλήρυνση θεραπεύεται με εγχείρηση. "Η κατάκοιτη σύντροφος του επιστήμονα διαβάζει τον βίο του Αγίου Νεκταρίου και η πίστη της αφυπνίζεται, όπως κι εκείνη του άντρα της. Τελικά εγχειρίζεται και θεραπεύεται. " Και πού κολλάει ο Άγιος Νεκτάριος? Δεν της έκανε αυτός την εγχείρηση.
 
Σίγουρα δεν θεραπεύεται με εγχείρηση !δεν έχω δει την ταινία να σου πω τα περαιτέρω και αν είναι μία καλή αποτύπωση της ζωής του αγίου. Δεν ξέρω αν μιλάμε για σπάνια ταινία την είχα πετύχει στην ερτ μία φορά μόνο στο τέλος της.
 
με αφορμή τις θρησκευτικές βιντεοταινίες και σχετικά με την Ελπίς Φίλμ θα ήθελα να επισημάνω κάτι παράξενο που εντόπισα. Υπάρχει μια ταινία της Ελπίς Φίλμ με τίτλο "Οι δυο φυγάδες" του 1984.Διαβάζοντας την υπόθεση στην retro db συνειδητοποίησα ότι μοιάζει κάπου στην πλοκή με μια αμερικάνικη ταινία του Nήλ Τζόρνταν το "Δεν είμαστε άγγελοι" που βγήκε 5 χρόνια μετά.Ενδεικτικά απ' την retro db για τους "2 Φυγάδες" : "Δύο επικίνδυνοι κακοποιοί έχουν δραπετεύσει απο τη φυλακή.Στην προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα και να ξεφύγουν απο τον διώκτη τους, θα βρεθούν σε μια πόλη που φημίζεται για τα θαύματα της προστάτιδάς της. Εκεί θα εκληφθούν κατά λάθος ως Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ και η είσοδος τους σε έναν διαφορετικό κόσμο αλλά και η γνωριμία τους με την καλόκαρδη μικρούλα Μαρκέλλα, θα τους οδηγήσει στη λύτρωση".
Στο Αθηνόραμα για το "Δεν είμαστε άγγελοι" : "Δυο μικροκακοποιοί δραπετεύουν από τη φυλακή και μεταμφιεσμένοι σε ιερείς προσπαθούν να περάσουν στον Καναδά."
Τι παίζει αλήθεια;μάλλον σύμπτωση...
 
Η ταινία του Neil Jordan φίλε μου είναι remake μιας του 1955 με τον ίδιο τίτλο "Δεν Είμαστε Άγγελοι" ("We're Not Angels")! Οπότε καμία σύμπτωση. Προφανώς στην ελληνική βιντεοταινία "δανείστηκαν" στοιχεία απ' την υπόθεση εκείνης της κλασικής με τους Humphrey Bogart και Peter Ustinov. Καλή παρατήρηση πάντως και θα το σημειώσουμε στη βάση! :clap:
 
Ο Παπασούζας πιάνεται;
 
Η ταινία του Neil Jordan φίλε μου είναι remake μιας του 1955 με τον ίδιο τίτλο "Δεν Είμαστε Άγγελοι" ("We're Not Angels")! Οπότε καμία σύμπτωση. Προφανώς στην ελληνική βιντεοταινία "δανείστηκαν" στοιχεία απ' την υπόθεση εκείνης της κλασικής με τους Humphrey Bogart και Peter Ustinov. Καλή παρατήρηση πάντως και θα το σημειώσουμε στη βάση! :clap:
Α! Μάλιστα έτσι εξηγείται, δεν γνώριζα καν ότι ήταν ρημεικ παλιάς ταινίας η ταινία του Jordan.
 
Πίσω
Μπλουζα