Ιδανικος ρετρο υπολογιστης

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
400
Ειχα αυτη την συζητηση με ενα πολυ καλο φιλο πριν λιγες μερες. Ενας "τελειος" ρετρο υπολογιστης, ικανος να τρεξει στο επακρο εφαρμογες και παιχνιδια εως και του 2000. Δυστηχως δεν ειχαμε τα χρηματα για ενα υπερθηριο υπολογιστη που θα μπορουσε να παιξει τις τοτε υπερκαταναλωτικες και απαιτητικες παιχνιδαρες, οπως και δυστηχως μετα δυσκολιας πολλα παιχνιδια μπορουν να εξομοιωθουν σημερα σωστα.

Πριν λιγα χρονια, ειχα βρει μια φοβερη λιστα, με τα καλυτερα περιφερειακα για ενα τετοιο συστημα, αλλα δυστηχως δεν θυμαμαι παρα ελαχιστα. Dual boot συστημα με windows 95 / windows 98, Sound Blaster AWE64 Gold μεταξυ αλλων. Θυμαμαι επισης για διπλες καρτες γραφικων, μια Hercules Nvidia και μια 3DfX 5500, αλλα οχι τι μνημες, επεξεργαστης και (κυριως!) τι motherboard. Εχει καποιος υποψην το τι περιφερειακα θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν ωστε να δημιουργηθει το απολυτο εως και το 2000 υπολογιστικο συστημα; Οποιος γνωριζει οτιδηποτε, ας κανει το κοπο και να μοιραστει την γνωση του μαζι μας.
 
Μάλιστα. Πάμε:

1. Κουτί: Ένα φτηνό οικονομικό. Μέχρι 30 ευρώ σε καλύπτει μια χαρά.

2. Τροφοδοτικό: Ένα με μικρό wattage (μέχρι 420 είναι μια χαρά) αλλά ΕΠΩΝΥΜΟ. Μακριά από φτηνιάρικες κινεζιές. Θα το μετανιώσεις. Το pc που αναφέρεις θα μείνει για πάντα οπότε πάρε κάτι καλό.

3. Motherboard: Μια Pentium III socket 370 θα σε καλύψει. Με AGP Slot φυσικά. Ή μια Slot 1 με Pentium II ή οτιδήποτε σχετικό.

4. Επεξεργαστής: Pentium III socket 370. Μακριά από Tualatin core, έχουν μεγάλες ασυμβατότητες.

5. Κάρτες γραφικών: Μια AGP 5X00 ή 6Χ00 θα σε καλύψει. Δεν χρειάζεσαι τίποτε παραπάνω. Συνδύασέ τη με μια Voodoo ΙΙ και ξεμπέρδεψες. Αν θες κάτι παραπάνω, βάλε 2 Voodoo II σε SLI.

6. Μνήμη: Μέχρι 512 sdram. Παραπάνω θα σου δημιουργήσει αστάθειες. Και με 256 είσαι αρχηγός. Υπόψη ότι οι παλιότερες Pentium II βλέπουν μέχρι 128 Χ 3 και δεν θα δουν 256άρια simmάκια.

7. HDD και DVD. Σε IDE συνδεσμολογία ένας παλιός 40 giga θα είναι ότι πρέπει. Επίσης και ένα DVD-RW σε IDE πάλι που θα χρησιμοποιηθεί σαν reader και για να κάνεις κάποιο back-up.

Και τέλος ανεμιστηράκια αθόρυβα όπου χρειάζεται.

Το κόστος θα είναι εξαιρετικά μικρό μια και πολλά κομμάτια μπορεί να τα βρεις από φίλους που τα έχουν και κάθονται. Δεν μπορείς να φανταστείς τι θα πετύχεις αν αρχίσεις να ψάχνεις τριγύρω!!!!!!!!!!!!

Ελπίζω να σε κάλυψα μερικώς. :)
 
Ωπ,ωραίο θεματάκι και πάνω στην κατάλληλη περίοδο φίλε Getta Robo ! :thumbup:

Αν κατάλαβα καλά pooky,ο φίλος Getta Robo μιλά πιο πολύ για το πώς θα έφτιαχνε το...."θρυλικό" PC,αυτό που θα αποτελούταν από hardware σπάνιο και λατρεμένο...

Συνεπώς -κι αν είναι έτσι- με μεγάλη δόση υποκειμενικότητας,θα προτείνω:

1)VGA:Voodoo card απαραιτήτως!Δε το συζητάμε,από αυτή θ' αρχίσει το legend retro PC σου !

Kαλύτερα να τη βρεις σε PCI μάλιστα,ώστε να τη συνδιάσεις με μία ακόμη AGP καρτούλα και να έχεις dual gpu μηχάνημα

(π.χ Matrox που είχε ωραίες καρτούλες...)

Aν βάλεις βέβαια 2 Voodoo 2 σε SLI,είσαι ακόμη καλύτερος !

2)Audio card:Το είπες,SB AWE64 Gold ISA !

Εναλλακτικά,SB AWE32...

3)Mobo:Θα πας για PII ;

Αbit BH6 με 440ΒΧ chipset.

Θα πας για PIII ; (ξεφεύγουμε από το πολύ retro βέβαια...)

Asus CUSL2,με i815 chipset και θα 'σαι ήσυχος !

4)CPU:Τα είπαμε παραπάνω.

Πάντως PIII από προσωπική πείρα θα πω ότι εν τέλει δε χρειάζεται,με PII καλύπτεσαι κι είσαι και πιο retro !

5)RAM:Έως 256 ΜΒ RAM για Win98,παραπάνω έχει....προβλήματα !

(παθών και μαθών...)

Φυσικά θα είναι SDRAM PC133 οι μνημούλες

6)HDD:Sorry,αλλά retro PC με κτήνη των....40 GB δεν νοείται !

3.2-5.4-6.4,άντε 10 GB το πολύ σου λέω.

Quantum fireball,Seagate Medalist,IBM,κάτι βρε αδερφέ που να είναι really oldy κι ας είναι και....really noisy,είπαμε retro PC φτιάχνεις,τότε δε μας απασχολούσαν αυτά !

7)PSU:Μωρέ και 250watt φτάνει άνετα,believe me....

8 )Τower:Ε,εδώ απλά κάποιο που να μην είναι για....P4 κι άνω,απλά πράγματα !

9)Monitor:15' CRT αυστηρά !

TFT δε νοείται σε retro PC,ενώ παραπάνω ίντσες για games,ειδικά σε 320x200 ανάλυση,είναι άχρηστες και τα κάνουν να δείχνουν και χειρότερα ασφαλώς..!

10)Κeyboard-mouse:Χε,χε,το ιδανικό retro PC συμπληρώνεται από serial mouse και...AT keyboard ( !!! ).

ΟΚ,υπερβάλλω λιγάκι...! :p :p
 
Η αληθεια ειναι καπου στη μεση. Δεν προσπαθω να δημιουργησω ενα retro pc, η το απολυτο retro pc με εξαρτηματα πχ του 1998, αλλα το απολυτο retro pc οπου θα ειναι ικανο να παιξει στο επακρο πολλα παλια παιχνιδια που δεν ειναι συμβατα με xp / vista, τα οποια δυστηχως ειναι κατι περισσοτερα απο πολλα..

Μιας και τα μονα λειτουργικα ικανα να τρεξουν αυτα τα παιχνιδια, ειναι τα windows 95 & windows 98 (οι τελευταιες εκδοσεις τους), απαραιτητα θα γινει dual boot συστημα. Περι μνημων και σκληρου, εχω διαβασει πως με bios update / πειραγμα στα windows, ειναι ικανα να διαβασουν απροβληματιστα εως και 2gb ram, και 120gb σκληρους. Δεν εχω δοκιμασει κατα ποσο ισχυει (δεν εχω κανεναν απο τους παλαιοτερους υπολογιστες μου...) οποτε αν καποιος το εχει δοκιμασει, ας μας πει τι παιζει!

Αναλυτικα τωρα:

2x1 ram modules των 1gb. Τι μαρκα και σε τι συχνοτητα;

Καρτες γραφικων. Η μια σιγουρα θα ειναι η 3dfx 5500 pci, το απολυτο υπολογιστικο κτηνος της εποχης της. Συμβατοτατη με παλαιοτερα παιχνιδια και εφαρμογες, καθως και πανισχυρη. Επειτα, τα μισα παιχνιδια πετουσαν με μια 3dfx, και τα αλλα μισα με nvidia. Ειχα διαβασει, πως η καλυτερη nvidia υλοποιηση ( agp για windows 98 ), ηταν αυτη της hercules, χωρις δυστηχως να θυμαμαι μοντελο. Γνωριζει καποιος κατι περισσοτερο; Η καποια αντιθεση αποψη; Πχ για matrox η για ati; Υποψην, agp καρτες κυκλοφορουσαν μεχρι και πριν 2 χρονια, ωστοσο ειναι ασυμβατες με τις παλιες motherboards, καθως και εχουν προβληματα με τα windows 98.

Καρτα ηχου ασυζητηση η sound blaster awe 64 gold, isa slot, στην τελευταια υλοποιηση της.

Motherboard.. Το κρισιμο σημειο. Αφενος θα πρεπει να υποστηριζει διπλες καρτες γραφικων (agp + pci), και αφετερου θα πρεπει να ειναι συμβατη (μεσω bios update) με μεγαλυτερους σκληρους και μνημες. Λογικα μιλαμε για p3, μιας και υπηρχε η συμβατοτητα, και η δυναμη να τρεξει σωστα πολλα απαιτητικα παιχνιδια. Νομιζω πως ειχα δει για μια της asus, με ολες αυτες τις δυνατοτητες, αλλα δεν θυμαμαι καθολου το μοντελο..

Επεξεργαστης. 99% p3. Ποιος ομως; Εχουν βγει 666 revisions, και πολλα απο αυτα οπως και ειπε ο φιλτατος Pooky, εχουν τρελες ασυμβατοτητες.

Περι τροδοφοτικου τωρα.. Εχω ακουσει πως τα συγχρονα τροφοδοτικα δεν ειναι συμβατα με τις παλαιοτερες motherboards. Αληθευει κατι τετοιο;

Για τελος ( ; ), η οθονη! Ολοι θυμομαστε κατι τερατα του χωρου (500.000δρχ τοτε) απο viewsonic & nec. Θυμαμαι καπου στο 1999 / 2000, μια απο nec που την ειχαν χρυσωσει ολοι στο χωρο.. Αν και επρεπε να δωσεις τον ενα σου πνευμονα για να την παρεις :p την θυμαται καποιος; η μπορει να προτεινει μια εξισου καλη οθονη για ενα τετοιο συστημα (εννοειται για crt non flat/wide);

Και παλι ευχαριστω για τις απαντησεις!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H ΤΝΤ2 που ψαχνεις ειναι η Hercules Dynamite TNT2 Ultra αλλα γρηγοροτερη ηταν η υλοποιηση της Falcon Northwest (S.E MaxiGamer Xentor32)

Πρεπει να υπηρχαν μονο μια χουφτιτσα τιτλοι παντως,που ετρεχαν γρηγοροτερα στην σαπιοTNT2 Ultra απο οτι στη Voodoo5500.

EDIT:Γιατι δεν πας για Soundblaster Live (1998 ) ωστε να εχεις και κανα ΕΑΧ στο Unreal?
 
Να τα καλα νεα :D

Wally μιλας για αυτη εδω;

http://www.techspot.com/reviews/hardware/xentor32/

Ειλικρινα δεν την θυμαμαι καθολου.. Ισως επειδη θα εκανε μια περουσια!

Ειναι agp.. Οποτε θα μπορουσε να μπει αυτη, μαζι με pci 3dfx 5500 ωστε η μια να καλυπτει τα κενα της αλλης. Εστω και αν αυτα ηταν τοτε απειροελαχιστα :p
 
Getta Robo είπε:
Μιας και τα μονα λειτουργικα ικανα να τρεξουν αυτα τα παιχνιδια, ειναι τα windows 95 & windows 98 (οι τελευταιες εκδοσεις τους), απαραιτητα θα γινει dual boot συστημα.
Ρε συ,αλήθεια,υπάρχουν games που παίζουν σε win95 κι όχι σε win98 ;

Getta Robo είπε:
Περι μνημων και σκληρου, εχω διαβασει πως με bios update / πειραγμα στα windows, ειναι ικανα να διαβασουν απροβληματιστα εως και 2gb ram, και 120gb σκληρους. Δεν εχω δοκιμασει κατα ποσο ισχυει (δεν εχω κανεναν απο τους παλαιοτερους υπολογιστες μου...) οποτε αν καποιος το εχει δοκιμασει, ας μας πει τι παιζει!
Το έχω δοκιμάσει και ΔΕΝ στο προτείνω,άσε που 2 GB RAM σε win95/98 είναι απλούστατα άχρηστα ! ;)

Getta Robo είπε:
Καρτες γραφικων. Η μια σιγουρα θα ειναι η 3dfx 5500 pci, το απολυτο υπολογιστικο κτηνος της εποχης της. Συμβατοτατη με παλαιοτερα παιχνιδια και εφαρμογες, καθως και πανισχυρη. Επειτα, τα μισα παιχνιδια πετουσαν με μια 3dfx, και τα αλλα μισα με nvidia. Ειχα διαβασει, πως η καλυτερη nvidia υλοποιηση ( agp για windows 98 ), ηταν αυτη της hercules, χωρις δυστηχως να θυμαμαι μοντελο. Γνωριζει καποιος κατι περισσοτερο; Η καποια αντιθεση αποψη; Πχ για matrox η για ati; Υποψην, agp καρτες κυκλοφορουσαν μεχρι και πριν 2 χρονια, ωστοσο ειναι ασυμβατες με τις παλιες motherboards, καθως και εχουν προβληματα με τα windows 98.
Voodoo 5500 PCI πάρα πολύ δύσκολα θα βρεις τώρα δυστυχώς.

Οι AGP κάρτες που μπορούν να μπουν σε PIII σταματάνε στη σειρά 4xxx,από 'κει και πάνω,λόγω διαφορετικού ρεύματος στην AGP θύρα απ' αυτό που θέλουν οι κάρτες,παίζουν προβλήματα,έως και καίγονται αυτές...

Getta Robo είπε:
Καρτα ηχου ασυζητηση η sound blaster awe64 gold, isa slot, στην τελευταια υλοποιηση της.
Yeap,that babe is cool !!! ;)

Getta Robo είπε:
Motherboard.. Το κρισιμο σημειο. Αφενος θα πρεπει να υποστηριζει διπλες καρτες γραφικων (agp + pci), και αφετερου θα πρεπει να ειναι συμβατη (μεσω bios update) με μεγαλυτερους σκληρους και μνημες. Λογικα μιλαμε για p3, μιας και υπηρχε η συμβατοτητα, και η δυναμη να τρεξει σωστα πολλα απαιτητικα παιχνιδια. Νομιζω πως ειχα δει για μια της asus, με ολες αυτες τις δυνατοτητες, αλλα δεν θυμαμαι καθολου το μοντελο..Επεξεργαστης. 99% p3. Ποιος ομως; Εχουν βγει 666 revisions, και πολλα απο αυτα οπως και ειπε ο φιλτατος Pooky, εχουν τρελες ασυμβατοτητες.
Eγώ αυτό το έκανα με τα configurations που μπορείς να δεις εδώ,αλλά μια και ρωτάς για P3,ίσως αναφέρεσαι στη Asus CUV4X σειρά που λέω κι εγώ,που είναι λουκουμάκι για τη δουλειά αυτή (βλέπει δίσκους έως 250GB,έχει 3 ή και 4-ανάλογα το μοντέλο- RAM slots,ISA θύρα για sound card,φυσικά PCI κι AGP..) αν εξαιρέσεις το #$%#$ VIA chipset που φοράει ! :p

Mην μπερδεύεσαι και πελαγώνεις άδικα μωρέ,ένας PIII (800-866-933-1000) σε socket 370 κάνει τη δουλίτσα που θες... ;)

Getta Robo είπε:
Περι τροδοφοτικου τωρα.. Εχω ακουσει πως τα συγχρονα τροφοδοτικα δεν ειναι συμβατα με τις παλαιοτερες motherboards. Αληθευει κατι τετοιο;
Μόνο αν μιλάμε για πολύ παλιά mobos,αλλά από τη στιγμή που αναφερόμαστε σε P-III's δε παίζει κάτι τέτοιο...

Πάντως είναι ενδιαφέρον "σπορ" η συγκέντρωση τέτοιου hardware ! :D
 
Ρίξε μια ματιά σε αυτό το site: http://www.redhill.net.au/ig.html

Έχει πολλές πληροφορίες για ποιες ήταν οι καλύτερες CPUs και motherboards της κάθε χρονιάς.

Και βέβαια επίσκεψη στο Vogons όπου πολλοί έχουν στήσει παρόμοια συστήματα.

Αν θες να το στήσεις για να βγάλεις το άχτι σου που δεν είχες τέτοιο σύστημα τότε, έχει καλώς. Όρεξη, χρόνος και χρήμα να υπάρχει. Αλλά για να παίξεις παιχνίδια μάλλον δεν αξίζει τον κόπο. Για σχεδόν όλα τα γνωστά παιχνίδια υπάρχουν λύσεις για να τα παίξεις σε XP (patches, guides, glide wrappers και δεν συμμαζεύεται) άσε που πολλά παίζουν μια χαρά χωρίς καμία επέμβαση.

Θα μου πεις γιατί να μπω στον κόπο να ψάχνω λύση για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ενώ μπορώ να στήσω ένα σύστημα μια φορά και να ξεμπερδέψω; Σωστά, αλλά μπορεί να σου φάει πολύ χρόνο αλλά και χρήμα το στήσιμο. Άσε που σε ένα μοντέρνο σύστημα μπορείς να παίζεις τα παιχνίδια σε υψηλές αναλύσεις με ΑΑ και ΑF στα τέρματα.
 
Ωραίο θέμα! Μόλις χθες αποφάσισα να μαζέψω ότι "παλιά" pc parts έχω και να συναρμολογήσω ένα retro pc!

Το αποτέλεσμα είναι το εξής αν και όχι ότι πιο retro θα μπορουσα:

PIII 1000Mhz (socket 370)

512MB RAM

GeForceTi4200 (δεν είχα άλλη σε AGP!)

Sound Blaster AWE64

30GB Quantum Fireball

350W τροφοδοτικό

Win98 B ENG με τις τελευταίες ενημερώσεις

Μεχρι στιγμής δουλεύει άψογα!

Όσα παιχνίδια υποστηρίζουν Direct3D φυσάνε!

Παρόλα αυτα εγώ λιώνω στο Phantasmagoria!! :p

:cool:
 
Πολυ ωραιο θεμα....

Κριμα σε μερικους βλακς σαν εμενα που ειχαν VOODOO2 και την εστειλαν στα σκουπιδια οπως αλλα πολλα.Θα ηταν πολυ ωραιο να ειχα τα pc parts να φτιαξω εναν τετοιο pc και να παιζω με τις ωρες το αγαπημενο TIME COMMANDO...το οποιο δεν παιζει σχεδον με τιποτα στα XP.
 
Leon είπε:
Αν θες να το στήσεις για να βγάλεις το άχτι σου που δεν είχες τέτοιο σύστημα τότε, έχει καλώς. Όρεξη, χρόνος και χρήμα να υπάρχει. Αλλά για να παίξεις παιχνίδια μάλλον δεν αξίζει τον κόπο. Για σχεδόν όλα τα γνωστά παιχνίδια υπάρχουν λύσεις για να τα παίξεις σε XP (patches, guides, glide wrappers και δεν συμμαζεύεται) άσε που πολλά παίζουν μια χαρά χωρίς καμία επέμβαση
Αχ,μη τα ξαναλέμε ρε συ Leon,δεν είναι έτσι ρε φίλε.

π.χ Πώς θα τρέξεις το Commandos-Behind enemy lines σε XP ;

Δεν παίζει σωστά !

Θα στήσεις Virtual PC ή Vmware θα μου πεις τώρα.ΟΚ,δεκτόν αλλά...

Leon είπε:
Θα μου πεις γιατί να μπω στον κόπο να ψάχνω λύση για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ενώ μπορώ να στήσω ένα σύστημα μια φορά και να ξεμπερδέψω; Σωστά, αλλά μπορεί να σου φάει πολύ χρόνο αλλά και χρήμα το στήσιμο
...απάντησες μόνος σου ! ;)

Χρόνο ναι,χρήμα με την καμία δε τρώει κάτι τέτοιο....

apositive είπε:
Ωραίο θέμα! Μόλις χθες αποφάσισα να μαζέψω ότι "παλιά" pc parts έχω και να συναρμολογήσω ένα retro pc!Το αποτέλεσμα είναι το εξής αν και όχι ότι πιο retro θα μπορουσα:

PIII 1000Mhz (socket 370)

512MB RAM

GeForceTi4200 (δεν είχα άλλη σε AGP!)

Sound Blaster AWE64

30GB Quantum Fireball

350W τροφοδοτικό

Win98 B ENG με τις τελευταίες ενημερώσεις

Μεχρι στιγμής δουλεύει άψογα!

Όσα παιχνίδια υποστηρίζουν Direct3D φυσάνε!

Παρόλα αυτα εγώ λιώνω στο Phantasmagoria!! :p

:cool:
Καλοοοό !! :thumbup: :thumbup:

Αλήθεια,την AWE64 σε ISA την έχεις κι εσύ ;

dkssprs είπε:
Πολυ ωραιο θεμα....Κριμα σε μερικους βλακς σαν εμενα που ειχαν VOODOO2 και την εστειλαν στα σκουπιδια οπως αλλα πολλα.Θα ηταν πολυ ωραιο να ειχα τα pc parts να φτιαξω εναν τετοιο pc και να παιζω με τις ωρες το αγαπημενο TIME COMMANDO...το οποιο δεν παιζει σχεδον με τιποτα στα XP.
ΠΟΤΕ δεν ειναι αργά όμως,εδώ έφτιαξες τρελή καμπινούλα εσύ,σ' αυτό θα κολλήσεις ;!; :) :)
 
Καλοοοό !!Αλήθεια,την AWE64 σε ISA την έχεις κι εσύ ;
Όχι φίλε μου! Σε PCI! Είναι η Sound Blaster PCI64! Πολύ καλή καρτούλα! Η μεγάλη μου αγάπη όμως είναι μια Sound Blaster AWE32 που έχω! Είναι φυσικά ISA υποστήριζει Soundfonts και έχει 2 SIMM slots για επέκταση της μνήμης για sample!Πολύ μπροστά για την εποχή της!

Πολυ ωραιο θεμα....Κριμα σε μερικους βλακς σαν εμενα που ειχαν VOODOO2 και την εστειλαν στα σκουπιδια οπως αλλα πολλα.Θα ηταν πολυ ωραιο να ειχα τα pc parts να φτιαξω εναν τετοιο pc και να παιζω με τις ωρες το αγαπημενο TIME COMMANDO...το οποιο δεν παιζει σχεδον με τιποτα στα XP
Είναι απο τα αγαπημένα μου παιχνίδια!Μετά απο άπειρες αποτυχημένες προσπάθειες να το "τρέξω" στα xp το βρήκα για PSX αλλά είναι σαφώς κατώτερη έκδοση απο αυτή των PC.Ευτυχώς στο retro pc που αναφέρω πιο πάνω παίζει άψογα! Όσο για τα pc parts μπορώ να σε βοηθήσω! Στείλε μου ένα pm για ότι χρειάζεσαι!
 
Οι PCI Soundblaster ήταν αρκετά πιό δύσκολες στο setup τους για τα παλιότερα DOS παιχνίδια από ότι θυμάμαι. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια...
 
Εγώ έχω ένα τέτοιο συστηματάκι και είμαι αρκετά περήφανος καθώς τρέχει ότι του αναθέσω από το 2004 και πιο παλιά.Χωρίς DOS βεβαίως βεβαίως.

Αποτελείται από:

Έναν Pentium 3 στο 1 GHz

256 MB RAM

GeForce 4 MX 440

Voodoo 2 SLI (Για 1024x768 σε GLIDE)

80 GB Western Digital

Κάποια ενσωματωμένη κάρτα ήχου με Aural 3D υποστήριξη

Ένα τυπικό τροφοδοτικό και ένα NEC DVD-RW

Τρέχει Win98 για παιχνίδια και Xubuntu για Internet και λοιπές δουλειές.

Για DOS έχω άλλο σύστημα με Voodoo 1 και Matrox Millennium 2
 
Η αληθεια ειναι οτι δεν δοκίμασα να τρέξω DOS παιχνίδι ακόμη...πολύ πιθανό να έχεις δίκιο maddog...

Ωραίο το συστηματάκι σου f2bn!μια Voodoo θέλω να βρω και εγώ και θα είμαι κομπλε!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι ότι λόγω έλλειψης χρημάτων πάντως δεν είχα αγοράσει την Creative 3D Blaster Voodoo 2 η οποία ήταν κορυφαία αλλα προτίμησα μια έκδοση της εταιρίας Colormaster! Voodoomania II ονόμαζε την κάρτα και είχε 12MB μνήμη! Έπαιζε κανονικά αλλα το συστημα ψύξης της ήταν μούφα με αποτέλεσμα να έχω κάποια σπασίματα στην κίνηση...

Την βρήκα στο παρακάτω link! Είναι η 1η Voodoo βέβαια αλλά οι διαφορές είναι ελάχιστες

http://thandor.net/object/110

Και εδώ διάφορες εκδόσεις απο 3rd party voodoo!

http://www.thedodgegarage.com/3dfx/v1.htm
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
dkssprs είπε:
Πολυ ωραιο θεμα.Κριμα σε μερικους βλακς σαν εμενα που ειχαν VOODOO2 και την εστειλαν στα σκουπιδια οπως αλλα πολλα.Θα ηταν πολυ ωραιο να ειχα τα pc parts να φτιαξω εναν τετοιο pc και να παιζω με τις ωρες το αγαπημενο TIME COMMANDO...το οποιο δεν παιζει σχεδον με τιποτα στα XP.

apositive είπε:
Μια Voodoo θέλω να βρω και εγώ και θα είμαι κομπλε!
Ξέθαμα του thread!!! :D :D

Για εσάς τους δύο,αλλά και για όποιον άλλο πιθανώς ψάχνει κάτι ανάλογο,εμφανίστηκε στο ebay μια Voodίτσα 2 12άρα,με 30 δολλάρια (ήτοι 22 ευρώ) μαζί με τα μτφ και με "Buy now".

http://cgi.ebay.co.uk/3Dfx-VOODOO-2-Arcade-12MB-Video-Accelerator-PCI-PC-Card_W0QQitemZ310201535464QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item483973cbe8

Φυσικά,παίζει και μια πολύ πιο πλήρης περίπτωσης,με 2 Voodoo 2 12άρες + Matrox Mystique (προς στιγμήν κοίταξα στη ντουλάπα μου μήπως λείπει το RetroPC μου,μια κι έχω ακριβώς τις τρεις αυτές κάρτες!!! ) κομπλέ με drivers,SLI + pass through καλώδιο κι όλα τα ωραία.

Είναι αυτή εδώ

http://cgi.ebay.co.uk/2X-12MB-Orchid-Righteous-3DFX-Voodoo-2-Matrox-Card_W0QQitemZ280468858154QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_Computer_Components_Graphics_Video_TV_Cards_TW?hash=item414d3f252a

αλλά ο πωλητής δεν αναφέρει αν στέλνει Ελλάδα,αν στέλνει το κόστος θα είναι αρκετούτσικο,ενώ συν τοις άλλοις,μάλλον θα κλείσει ψηλά η συγκεκριμένη δημοπρασία νομίζω..
 
Και για να σας τη σπάσω... Ε όχι και ρετρό τα Πόντιουμ, για όνομα!

Αν ψάχνετε για υπερπολογιστή, κυκλοφόρησε στα μέσα του 80 και λεγόταν Amiga.

Αν πάλι προτιμάτε τους ηλεκτρονικούς εγκεφάλους, υπάρχουν και τα Spectrum.

Έτσι όπως πάτε σε λίγο θα αναπολείτε και τα Svista.

"Κόψτε τη γραμμή του κυρίου είναι εγκάθετος."

0.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα