Ιδανικος ρετρο υπολογιστης

Nemo είναι Unofficial.

Εδώ τα official και είχαν ένα σωρό προβλήματα.......
 
το συγκεκριμένο είναι unofficial επειδή η ms δεν έβγαλε ποτέ sp για win98se, ο τύπος έχει απλά μαζέψει όλα τα official updates από το windows update σε ένα πακετάκι :)
 
Βρήκα απο αγγελία μία μητρική advance 10f, με P3 1GHz και 2 512άρια dimms πάνω. Την πήρα γιατί εκτός του ότι έχω στην άκρη σχεδόν ότι λείπει για να φτιάξω έναν κομπλέ υπολογιστή της περιόδου 2001 περίπου, και για συναισθηματιούς λόγους, καθώς είχα τότε την ίδια μητρική με ίδια CPU... Eίχα στην άκρη αυτήν την κάρτα γραφικών : http://www.newegg.com/product/product.aspx?item=N82E16814127317

Την είχα αγοράσει καινούρια το περασμένο καλοκαίρι για έναν P4 ο οποίος μετά από 20 μέρες απεβίωσε. Ξέρω ότι δεν είναι κάτι τρομερό, αλλά την προτίμησα γιατι δεν είχε ανεμιστηράκι αλλά απλή ψύκτρα, για λόγους θορύβου(+ ότι δεν είχε τρελές απαιτήσεις από το εν λόγω σύστημα). Πάρα το ότι είναι αρκετά μεταγενέστερη από τον P3 , την έβαλα πάνω και δουλεύει κανονικότατα. Έστησα εχθές πρόχειρα όλα τα κομμάτια του υπολογιστή δίχως το κουτί πάνω στο γραφείο μου, και πέρασα αρχικά Win98 και έπειτα 2000. Αλλά η βλακεία είναι ότι δεν είχα 98 SE, και δεν περνάγανε οι drivers της κάρτας, ενώ στα 2000 που ήταν όλα οκ, ένα παλιό παιχνίδι δεν έτρεχε. Αλλά δε βιάζομαι, θα ξανακάνω εγκατάσταση με SE και πιστεύω ότι θα είναι όλα οκ. Πάντως και τα 2 windows, μια χαρά είδανε το 1GB RAM, βέβαια ειδικά στα 98 δε δούλεψα πολύ ώρα για να πω ότι δεν κάνει κάτι περίεργο. Μετά σειρά είχε να βρω κάρτα ήχου, γιατί η 10F δεν έχει ενσωματωμένη. Για συναισθηματικούς πάλι λόγους, έψαχνα να βρω την ίδια κάρτα που είχα κάποτε, μια sound blaster live ct4260, και τη βρήκα σε ένα τυπάκο στην αγγλία και περιμένω να μου έρθει.
 
Εξαιρετική υλοποίηση λοιπόν, αυτή...

...η QDI Advance 10F, φαίνεται να παραμένει αειθαλής και παντοδύναμη!

Αν και πολεμήθηκε πολύ το Apollo Pro 133A chipset της από τον τύπο της εποχής για τις "επιδόσεις" του έναντι των 440BX και i820 -5 fps λιγότερα στο Quake 3; Ανεπίτρεπτο!- ήταν η πιο ολοκληρωμένη λύση της εποχής, στην υποστήριξη των Coppermine με 133FSB και της SDRAM 133.

Αλήθεια τι μεγέθους σκληρό της έχεις βάλει;

tarasque είπε:
το συγκεκριμένο είναι unofficial επειδή η ms δεν έβγαλε ποτέ sp για win98se, ο τύπος έχει απλά μαζέψει όλα τα official updates από το windows update σε ένα πακετάκι :)
Όχι, το συγκεκριμένο patch που αφορά στο όριο των 512 MB, είναι unofficial όπως σωστά γράφει και ο pooky(1).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εγώ χρησιμοποιώ χρόνια το 2.1a sp, και δεν μου δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα! Ίσα ίσα βελτίωσε την κατάσταση με νέο hardware (όπως usb2 controllers)

Βασικά σε ένα win98SE μηχάνημα πρέπει να εγκατασταθούν:

1. ΙΕ 6.0 (έχει και αναβαθμίσεις συτήματος, όχι μόνο τον ΙΕ)

2. Unofficial SP 2.1a

3. DirectX 8.2b

με αυτά αν δεν υπάρχει πρόβλημα υλικού ένα σύστημα γίνεται όσο πιο σταθερό πάει...
 
Στον pentium 3 έβαλα ένα 40άρη WD που βρήκα πρόχειρο. Αν θυμάμαι καλά, στον αντίστοιχο υπολογιστή που είχα τότε είχα 20άρη, οπότε νομίζω μια χαρά είμαστε. Πάντως γενικά ετοιμάζω όχι ένα retro pc, αλλά μερικά διαφορετικά, στην προσπάθεια να έχω ένα μοντέλο κάθε εποχής. Για ποιο παλιά έχω το παρακάτω :

Θηριάκι 286 με 4ΜΒ RAM, coproccesor, και μια φανταστική καρτούλα sbpro combatible, με ελεγκτή για κάθε είδους cd-rom. Ένα φεγγάρι είχα συνδέσει πάνω της DVD-ROM και δούλεψε κανονικά στο 286 για να μεταφέρω παιχνίδια. Μετά το έβγαλα όμως γιατί δεν ταιριάζει τόσο με την εικόνα του συγκεκριμένου υπολογιστή. Ακόμα δεν έχω κατασταλάξει τι δίσκο θα έχω, καθώς η μία λύση που δοκίμασα και πάει μια χαρά είναι SD to IDE αντάπτορας, αλλά δε μου πάει καλά να σκέφτομαι ότι τους δίσκους που έχω τους έχω και κάθονται μετά... Πάντως μιλάμε για κορυφαία απόδοση σε τέτοιο μηχάνημα. Μετά το αρχικό beep στο τέλος του post που αλλάζει η οθόνη και βγάζει το παρά πάνω πινακάκι, και αρχίζει να φορτώνει λειτουργικό, όταν είχα την SD και δεν είχα drivers πολλούς για cd-rom κλπ που καθυστερεί, κυριολεκτικά άλλαζα η οθόνη και έβγαινε το πινακάκι έτοιμο με το C:\> . Δεν έδειχνε να φορτώνει καθόλου. Μετά από αυτό έχω ένα pentium 166mmx, ευγενική χορηγία καλού φίλου και συμφορουμίτη, στον οποίο έχω βάλει SD καρτούλα 8gb class4 (την απήγαγα από το nokia 5800 μου...) και πάει αρκετά καλά. φυσικά χωρισμένη σε 4 partitions γιατί τρέχω dos 6.22-win3.11 / win95. Εκεί έχει μια απλή sb 16 pnp, και περιμένω με αγωνία την yamaha db60xg clone daugterbord που έχω παραγγείλει για να φτιάξει και ο ήχος στα dos παιχνίδια. Για να δούμε...
 
Ωραίος φιλάρα!

Όταν έχεις χώρο και διάθεση,μπορείς πραγματικά να στήσεις 2-3 μηχανήματα του παρελθόντος και να είσαι κομπλέ σε οποιοδήποτε παιχνίδι.

Αναμένουμε φωτός των μηχανημάτων και φυσικά δοκιμές τίτλων! ;)
 
Θα δούμε, όταν τα τελειώσω... Θέλω να φτιάξω τα πάντα να δουλεύουν στην εντέλεια, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μην ξαναασχοληθώ και ξαναανοίξω μηχανήματα, αλλά όλο κάτι τυχαίνει. Τελευταία έπεσε στα χέρια μου ένας αντάπτορας CF to IDE, και είπα να το δοκιμάσω στον Pentium. Πήρα και μια κάρτα CF 2GB 300x και μιλάμε το μηχάνημα είχε φοβερή ταχύτητα στο δίσκο. Ενδεικτικά να πω ότι μέσα σε μια μέρα έγραψα windows 95 σε σκληρό και αργότερα στην CF, και στην κάρτα πήρε το 1/3 του χρόνου για την εγγραφή των αρχείων... Αλλά κάτι δε μου δουλεύει καλά, και πολλές φορές ξεκινώντας μου βγάζει ένα write error και δε μ'αρέσει. Δοκίμασα να αλλάξω καλώδιο IDE αλλά το ίδιο. Θα δώσω και την κάρτα σε ένα φίλο με φωτογραφίκη που παίρνει τέτοιο τύπο μνήμης να την τεστάρει για να βεβαιωθώ ότι όλα είναι οκ, αν και με βλέπω να γυρίζω στην πιο αργή μεν, αλλά πιο αξιόπιστη SD...

Έπειτα έκανα μια ωραία αλλαγή στο 286 και την κάρτα ήχου του. Η καρτούλα αυτή έχει εσωτερική υποδοχή για ηχεία και μικρόφωνο. Οπότε συνέδεσα εκεί το ηχειάκι του υπολογιστή, "μιξάραροντας" και τα 2 κανάλια για να μη χάσουμε πληροφορία ήχου. Θα έλεγα ότι παίζει ικανοποιητικά. Εκτός από αυτό συνέδεσα ένα καλωδιακι το speaker out της μητρικής με μια υποδοχή που έχει η κάρτα για να παίζει μέσω αυτής το pc speaker. Μετά σκέφτικα να παρεμβάλω και ένα ροοστάτη στο ηχειάκι, πράγμα που το κάνει να ρυθμίζει την έντασή του όσο θέλω(δε θα μου φωνάζει πια αργά το βράδυ η μάνα μου....), χρησιμοποιόντας ένα που αρχικά ήταν για να ελέγχει ταχύτητα ανεμιστήρα, και δούλεψε οκ, και τοποθετήθηκε με μια τρύπα σε ένα ωραίο σημείο του κουτιού. Τέλος, ανάκάλυψα ότι η καρτούλα έχει και ένα jumberaki που ανοιχτό δουλεύει κανονικά, ενώ κλειστό την απενεργοποιεί εντελώς. Πρόσεξα επίσης ότι όταν απενεργοποιημένη, δουλεύει κανονικά το pc speaker με τη συνδεσμολογία που έχω κάνει μέσω αυτής. Οπότε εκεί που μπαίνει το jumberaki, έβαλα καλωδιάκια που οδηγούν σε ένα διακόπτη, που τοποθετήθηκε με bracket στο πίσω μέρος. Έτσι, σε νορμαλ κατάσταση θα παίζει η κάρτα κανονικά, αλλά άμα θέλω να θυμηθώ ακριβώς τον πρώτο μου υπολογιστή για λόγους νοσταλγίας, απλά πατάω το διακόπτη, και παίζω το prince of persia με pc speaker έτσι για αλλαγή... :)
 
Ace είπε:
το DirectX 9.0c τι έχει;
είναι περιττό και χωρίς κανένα νόημα. Μιλάμε για μηχάνημα του 1999-2000 με 1ghz cpu, με κάρτα γραφικών directx7 με directx7 drivers που προφανέστατα δεν μπορεί να σηκώσει τίποτα που να χρησιμοποιεί directx9. Άσε που αναβάθμιση σε 9 μπορεί να σημαίνει και ασυμβατότητες σε παλιότερα παιχνίδια που χρησιμοπειούν directx5/6/7 ...
 
Σου εγγυώμαι ότι...

...δεν υπάρχει καμία ασυμβατότητα.Παίζει τα πάντα:Virtua Fighter, Tomb Raider, Quake...

Προσωπικά, το 9.0c το έβαλα, για το Halo, το οποίο απόλαυσα σε Windows 98SE, Pentium 1GHz και Geforce 3 με όλα τα settings στο full και ανάλυση 640Χ480.Το τερμάτισα δε δύο φορές, μία στο Normal και μία στο Legendary επίπεδο δυσκολίας, με τα 30 FPS να είναι παιχνιδάκι στο συγκεκριμένο μηχάνημα.
 
Γεράματαααααα!

Ace είπε:
...εμένα, αυτό που μου συμβαίνει, είναι πολύ ωραίο για να είναι αληθινό.
Σε Windows 98SE setup, έχετε δει ποτέ να λειτουργεί στην εντέλεια μια Kingston 512Mb SDRAM και ένας σκληρός 250 GB; Ειδικά για τον σκληρό, διάβασα ότι τα 98άρια δεν βλέπουν πάνω από 137 GB δίσκο και χρειάζονται drivers για 48bit LBA.

Το μηχάνημά μου περιλαμβάνει τα εξής:

  • Pentium III 1000
  • QDI Advance 10F (Via Apollo Pro 133A chipset)
  • GeForce 3
  • Voodoo Graphics Chipset
  • Soundblaster Live! 5.1
  • 512Mb SDRAM
  • HDD Western Digital 40GB
  • HDD Hitachi 250GB
  • Κάρτα δικτύου Ethernet 10/100
  • Κάρτα USB 2.0 (Nec Chipset, με 4+1 εξόδους)
  • Κάρτα ραδιοφώνου PCI
  • Windows 98SE Ελληνικά


Τον 250άρη δίσκο τον έχω χωρισμένο σε δύο διαμερίσματα, ένα των 50GB και ένα των 200GB, τα οποία δημιούργησα με το FDISK για το οποίο παντού γράφεται ότι δεν λειτουργεί με δίσκους άνω των 137GB.

Όσον αφορά στο λογισμικό έχω εγκαταστήσει όλες τις ενημερώσεις της Microsoft μέσω Windows Update, αλλά και τους 4in1 4.35 drivers της VIA για τη mainboard, που κάτι μου λέει ότι αυτοί είναι που κάνουν τη δουλειά όσον αφορά την υποστήριξη του σκληρού, αν και στο history.txt, δεν αναγράφεται κάτι τέτοιο παρά μόνο για 2K/XP λειτουργικά.

Τώρα να ανάψω καμία λαμπάδα ίσα με το μπόι του Gates ή μόλις ξεπεράσω τα 137GB σε κάλυψη δεδομένων, θα τιναχτεί στο αέρα το tower;
Αδέλφια, 120GB είναι ο Hitachi μου, ενώ τον έχω χωρισμένο σε 100 και 20, όχι 250 που έγραψα από πάνω... :angry:

Μην το δοκιμάσει κανείς γιατί χωρίς hack, όντως θα τιναχτεί στον αέρα το tower!
 
Ace είπε:
...δεν υπάρχει καμία ασυμβατότητα.Παίζει τα πάντα:Virtua Fighter, Tomb Raider, Quake...
Προσωπικά, το 9.0c το έβαλα, για το Halo, το οποίο απόλαυσα σε Windows 98SE, Pentium 1GHz και Geforce 3 με όλα τα settings στο full και ανάλυση 640Χ480.Το τερμάτισα δε δύο φορές, μία στο Normal και μία στο Legendary επίπεδο δυσκολίας, με τα 30 FPS να είναι παιχνιδάκι στο συγκεκριμένο μηχάνημα.
υπάρχει, ακόμα δεν την έχεις ανακαλύψει. Όταν αρχίζεις να παίζεις και διάφορα άλλα περίεργα και παλιά παιχνίδια που πολύ απλά δεν κάνουν τίποτα θα ξέρεις γιατί... ;) (την συμβατότητα δεν την μετράμε με mainstream τίτλους όπως Τombraider/Quake (το Q είναι opengl btw), αυτά με 1 patch τρέχουν και στα 7 με GT300 κάρτες...)

Αν δεν έχεις σκοπό να τρέξεις τίποτα ΠΑΛΙΑ 3D παιχνίδια , αλλά να παραμείνεις στα πασίγνωστα που αναφέρεις πιο πάνω, τότε ναι δεν έχεις πρόβλημα.

Eπίσης πρέπει να γνωρίζεις το γεγονός ότι ν nvidia (και η ΑΤΙ φυσικά) ακόμα και στους drivers για win98, από ένα σημείο και μετά αρχίσανε να αφαιρούνε παλιές λειτουργίες directX ή ακόμα και να υπάρχουν αλλά με προβλήματα. Αν παρατηρήσεις προβλήματα σε κάποιο παλιότερο παιχνίδι δοκίμασε να βάλεις και πιο παλιό driver...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν θα επιμείνω άλλο για το αντίθετο...

...απλώς θα περιμένω να αναφερθεί εδώ ένα "παλιό" 3D παιχνίδι - πόσο πιο παλιό από αυτά που ενδεικτικά ανέφερα θα είναι άραγε ένα παιχνίδι, το οποίο απαιτεί Direct 3D; - το οποίο παίζει σε DirectX 8 και όχι σε DirectX 9, τουλάχιστον για να διαπιστώσω του λόγου το αληθές, στο δικό μου σύστημα.
 
για δοκίμασε το MOTORACER D3D ή το Silver να δούμε...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ok...

...εις αναμονή νεώτερων, λοιπόν! Το Silver δεν το είχε δώσει δώρο και το PC Master;
 
Καλησπέρα στην παρέα, αν και σας διαβάζω πολλά χρόνια, μόλις σήμερα πήρα την απόφαση να γραφτω για να μοιραστώ τις σκέψεις μου , κυρίως για ρετρό pc μαζί σας.

Ας περάσω όμως στο ψητό, από πλευράς η.υ

1.έχω έναν Quest 286/16 με 4ΜΒ Ram και 50MB Quantum και 250ΜΒ Seagate σκληρό δίσκο, με SoundBlaster 16 ISA και κάρτα δικτύου Intel 10ΜBit. Δυστυχώς την προηγούμενη εβδομάδα κάτι συμβαίνει με το mobo μάλλον βραχυκύκλωσε και ψάχνω (δύσκολα θα βρω, καθώς έχει πάνω ps2 serial parraller ενσωματωμένα και έχει ένα riser για τις ISA.) Αγορασμένο το 90 από Quest Καλλιθέας ήταν αυτός που με συντρόφευσε μέχρι και το 96 ενεργά

2.Υπάρχει στα σκαριά μια mobo 386 με Ram (4 αν θυμάμαι καλά) και ψάχνω για επεξεργαστή (αν κάποιος έχει θα ήταν ευχής έργο να με βοηθήσει). Αποθημένο ο 386 καθώς με είχαν συμβουλέψει να πάρω ΑΤ και η συνέχεια ήταν γνωστή.... Τα σοβαρά Games της εποχής να βγάζουν μηνυματάκι 386 or 486 Required Γκρρρρ

3.Ένας 486/100 με 850 σκληρό με Soundblaster 16 και ISA κάρτα δικτύου. Dos 6.2 και Win 3.11

4.4 υπολογιστές Pentium 100,133,133 Cyrix P166+. Ο 100άρης με 32EDO, 1,2GB σκληρό, SB16 και NetCard φορτώνει Dos και Windows 3.11

Οι δύο 133άρηδες με 32 και 64 ΜΒ SDRAM 100MHz 1,6GB Quantum st και 1,6WD Caviar. SB 16 Value και PCi κάρτες δικτύου. USB ports κλπ. Φορτώνουν Windows 95 OSR2,5 και Dos 6.2

To καμάρι είναι ένας Cyrix P166+ με 160ΜΒ SDRAM 100ΜΗz, με 8,4GB Quantum Fireball CX και 2x6,4GB Quantum Fireball EX με κάρτα δικτύου και κάρτα ήχου. Το motherboard είναι SuperSocket και περιμένω έναν K6 III στα 450 για να τον δοκιμάσω. (ΤΟ έχω αποθημένο καθώς την εποχή εκείνη είχα αποκτήσει Κ6-ΙΙ 233,350,500 αλλά όχι και Κ6 ΙΙΙ που δεν πολυέφεραν στην Ελληνική αγορά). Φορτώνουν όλοι Windows 98Second Edition και ο Cyrix και Windows 2000.

5. Ένας Pentium III 1000άρης με 512ΜΒ SDRAM 60GB σκληρό με Windows XP Lite

6. Ένας Celeron 2,4GHz με 1GB DDR με 1ΤΒ σκληρό και Windows XP Lite...

Αυτά προς το παρον...... #)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
nikdev είπε:
2.Υπάρχει στα σκαριά μια mobo 386 με Ram (4 αν θυμάμαι καλά) και ψάχνω για επεξεργαστή (αν κάποιος έχει θα ήταν ευχής έργο να με βοηθήσει). Αποθημένο ο 386 καθώς με είχαν συμβουλέψει να πάρω ΑΤ και η συνέχεια ήταν γνωστή.... Τα σοβαρά Games της εποχής να βγάζουν μηνυματάκι 386 or 486 Required Γκρρρρ
Πως είναι η συγκεκριμένη μητρική? Έχει επιλογές για διάφορες ταχύτητες cpu?

Κατά τα άλλα η δική μου συλλογή έχει λιγάκι πλέον εμπλουτιστεί. Έχω πλέον σε ανταλλακτικά 2 pentium κομπλέ, οπότε στην περίπτωση που τα φτύσει ο κανονικός μου, θα έχω να τον αλλάξω :p Από τον 286 αφαίρεσα τελικά την κάρτα ήχου, και έβαλα 40άρη δίσκο για να δείχνει λίγο πιο αυθεντικός... Η άλλη αλλαγή που του έκανα, είναι που του έβαλα διαφορετική κάρτα γραφικών. Αυτή η καρτούλα έχει πάνω ένα jumberaki που επιλέγεις αν έχεις έγχρωμο ή ασπρόμαυτο μόνιτορ. Και αυτό που δεν περίμενα είναι ότι όταν το βάλεις στο α/μ, αρκετά πράγματα στο DOS, δείχνουν λες και έχεις ασπρόμαυρο monitor. (δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά μιας και ο πρώτος μου υπολογιστής δεν είχε έγχωμο monitor, μου τον θυμίζει περισσότερο όταν δείχνει έτσι...). Παρατήρησα μετά ότι το prince of persia το δείχνει έγχρωμο, όπως και να έχει, αλλά αν το ξεκινήσω δίνοντας prince ega, το βγάζει σε ega και ασπρόμαυρα... Επίσης το παιχνίδι ξεκινάει και σε cga γράφοντάς το αντίστοιχα, αλλά ενώ δείχνει εισαγωγή, στην αρχική οθόνη του παιχνιδιού που πετάνε τον ήρωα από την πόρτα κολλάει. Το ίδιο και σε 386 που δοκίμασα. Σε pentium όμως δουλεύει οκ... Μαντεύω πως για να δείξει σε άλλο mode, εκτός vga, ίσως κάνει κάποια "μετάφραση" και καθυστερεί λιγάκι. Ακόμα και σαν ega, ενώ παίζει κανονικά, καμιά φορά όταν αλλάζει οθόνη, όπως τρέχει κανονικά, μένει για λίγο σβηστή η οθόνη μέχρι να γίνει η αλλαγή.

Έπειτα η qdi a10f που είχα στον Pentium 3 δυστυχώς απεβίωσε. Μικρό το κακό όμως. Είχα παραγγείλει 1 βδομάδα πριν τα τινάξει μία ίδια που βρήκα στο ebay, και μου κόστισε γύρω στα 18?. Την ήθελα ή για να φτιάξω και κανένα 2ο μιας και έχω 2-3 ακόμα P3 1000άρηδες, ή για ανταλλακτική. Ούτε να το ήξερα δηλαδή. Έτσι λοιπόν συναρμολόγησα πάλι τον υπολογιστή, και έριξα και μια geforce2 mx μάρκας hercules που πήρα, και μου φαίνεται ότι πάει αρκετά καλά το quake 3....
 
Αυτό που ψάχνω είναι κανένα όμορφο "για μένα" κουτάκι desktop AT ....

Γιατί πως να το κάνουμε είναι πιο κοντά στα δεδομένα της τότε εποχής
 
Τον Κ6 ΙΙΙ περίμενα........ Αλλά μέχρι να έρθει ο AMD ήρθε ένας Intel Pentium II σε Slot 1 να συμπληρώσει το κενό!

Ιδιαίτερη χαρά μιας και ποτέ δεν είχα πάρει επεξεργαστή Slot1! AMDάκιας και φανατικός του SSocket 7 στο παρελθόν.......

To μηχάνημα εξοπλίστηκε με 192ΜB μνήμης που είναι υπεραρκετά για Win98 και του έβαλα για αρχή έναν 10GB και έναν 8,4GB με Win98SE. ΑΤΧ διαμόρφωση 440LX chipset.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές και σε απόδοση είναι αισθητά καλύτερος από τον Pentium 100/133 και Cyrix P166+ που έχω σαν Win95-98 μηχάνημα..

Περισσότερα μόλις τελειώσω το στήσιμο......

Update!

Προστέθηκε το ανάλογο της χρονολογίας hardware

Diamond S540 AGP Savage 4

Κάρτα δικτύο Pci 10/100 Intel

Soundblaster AWE64 Pci

Σκληρός Δίσκος 1,6GB με FAT για DOS - WFW 3,11.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα