...Πέτυχα το threadάκι με τις πισο-ιστορίες του Mάνου, και θυμήθηκα μία "τρελλή" που είχα και 'γω (όλοι έχουμε διάφορες ιστορίες, στάνταρ όχι μόνο μία, αλλά κάποια/κάποιες μας "μένουν" ιδιαίτερα...σωστά ; ) και είπα για λόγους "αρχείου", να την καταθέσω...
..Επειδή είμαι και 'γω...ρετροπαθής (κάτι ξέρει ο Μάνος
), έχω έναν PIIΙ εδώ δίπλα μου (...για την ακρίβεια μιλάμε για ολίγον Frankestein καταστάσεις : Είναι μια Α-bit ΒΗ6, που της έχω φορτώσει στην...καμπούρα της έναν PIII Coppermine @ 933 MHz, μέσω ενός slotket, και 133άρες SDRAM - παρόλο που τα spec της αν δεν κάνω λάθος ήταν αρχικά για 100άρες. Τεσπα η μητρικούλα, παρ' όλα τα διάφορα που της έχω κάνει -δε θέλω ν' αναφερθώ παιρετέρω
- συνεχίζει να ζει και να προσφέρει τα μάλλα, με την συνδρομή και κάποιων PCI cards, όπως IDE και USB 2.0 controller...)
Σε κάποια φάση, είπα κι αγόρασα μια φθηνή μεταχειρισμένη Nvidia GeForce 4 mx440 64MB VGA card που έτυχε να πάρει το μάτι μου στο γνωστό Insomnia, για να έχω μια κάρτα για backup - ή ακόμα καλύτερα ν' αντικαταστήσω την 32άρα ΑΤΙ που είχα επάνω.
Μου έρχεται η κάρτα, και την βάζω πάνω να την τσεκάρω.
Και η BH6 δεν ξεκινάει.
Δε θυμάμαι αν έδινε beeps και ποιά ήταν αυτά, αλλά ήταν σίγουρο ότι το μηχάνημα δεν ξεκίναγε λόγω της νέας κάρτας.
Το διαπίστωσα άλλωστε βάζοντας πάνω την ΑΤΙ που μόλις είχα βγάλει - κι όλα δούλευαν όπως πριν.
"Μπα", λέω.
Μην τα πολυλογώ, κλασσικός "κολλημένος" κι εγώ, έφαγα πόση ώρα να "προσπαθήσω να κάνω το γουρούνι να τραγουδήσει", αλλά τελικά φαίνεται πως απλά "έχανα τον χρόνο μου,,,κι ενοχλούσα και το γουρούνι".
Τελικά είπα στον εαυτό μου "ρε ΜΠΑΣ και η κάρτα μας ήρθε καμμένη;" , και είπα να στείλω μήνυμα στο παιδί που μου την πούλησε.
"Και τα είχαμε πει/κάνει τόσο ωραία" έλεγα στον εαυτό μου..."ΔΕ μου φάνηκε για τέτοιος"...
Του λέω τα καθέκαστα, και το παιδί μου λέει "τί να σου πω, η κάρτα έφυγε από τα χέρια μου δουλεύοντας".
Και το ποσό ήταν αστείο για να συζητήσουμε ότι "με κορόιδεψε"...
Του λέω πως θα το τσεκάρω κι άλλο, και την βάζω σ' έναν PIV που έχω.
Η κάρτα εκεί δουλεύει κανονικότατα!
"Βρε να πάρει", μου λέω..."Τί γίνετ' εδώ!".
Είχα τουλάχιστον ξεκαθαρίσει ότι δεν με...δουλέψανε.
Στην BH6 όμως, γιατί να κάνει το κορόιδο;!
...Και βάλθηκα να ψάχνω το web, να δω αν παίζει καμμιά ασυμαβτότητα με το voltage, ή κανένα bug που δε θέλει BH6 και mx440 να κάνουνε χωριό...
ΒΡΗΚΑ και κάτι "αποπροσανοτολιστικές" πληροφορίες στο web, και πείστηκα τελικά ότι μάλλον αυτό ήταν...
Στο μεταξύ, μου ξανάγραψε το παιδί, με ρώτησε αν έβγαλα καμμιά άκρη, και του λέω ότι η κάρτα σε PIV δουλεύει κανονικά, κι ότι ως φαίνεται επειδή είναι x8, ενώ η BH6 x2, μάλλον δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους...Και τότε αυτός με κουφαίνει, λέγοντάς μου πως "δεν πρέπει να είναι αυτό, και 'γω την έχω δοκιμάσει σε BH6, κι έπαιζε κανονικά" !
...Και δωσ' του εγώ και φαγώθηκα να ξανακάνω δοκιμές, να πειράζω διάφορα στο BIOS, κτλ...
Χαμπάρι όμως.
Άρχισα να σκέφτομαι μήπως έιχα καμμιά "περίεργη" έκδοση μητρικής...
Και τότε...
...ψήνεται κανείς να συνεχίσει την ιστορία ;