Κάστρα και Πολιορκητές: Petition για ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ [Συζήτηση - Petition]

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.794
Αντιδράσεις
4.283
Χθες ελαβα ενα PM απο τον ειδικο Καστρολογο και Πολιορκητικολογο (και καλο φιλο) phil_vr που το περιεχομενο του με ενθουσιασε.

Ειναι γνωστη η αγαπη του Φιλιππου και αρκετων απο εμας για το Καστρα και Πολιορκητες.




Σκεφτειτε ποσοι εγιναν μελη του φορουμ ψαχνοντας να το βρουν ή επιθυμοντας να συζητησουν για το παιχνιδι αυτο.

Σε ποσους απο εμας δεν ειναι συνωνυμο του επιτραπεζιου? (ή να πω επιδαπεδιου? χαχαχα).

Ποσοι απο εμας θα προτιμημουσαμε να πηγαιναμε με τα παιδια μας για Χριστουγεννιατικα δωρα και αντι για τον Μαριο μελισσουλα ή κουκλες βαμπιρ, να τους αγοραζαμε χορταστικα κουτια με τα επικα σετ του Καστρα και Πολιορκητες???

Και ποσοι μαντραχαλοι δεν γουσταρουμε να μαζευτουμε για ατυπα τουρνουα με πολιορκητικους κριους, καταπελτες, μπυρες και υποκρουση Manowar?

Για να μην μακρυγορω και το κουραζω, ο Φιλιππος εριξε στο τραπεζι την προταση να οργανωθουμε εντος της κοινοτητος και να κανουμε κινησεις με σκοπο να δουμε με το καλο του χρονου στα ραφια το αγαπημενο μας παιχνιδι.

 


Ηδη ο Φιλιππος εστειλε ενα email στο τμημα πωλησεων του Jumbo αλλα μεμονωμενες κινησεις δεν φερνουν ευκολα αποτελεσματα. Ετσι επικοινωνησε και με εμενα με την ιδεα να το "μαζικοποιησουμε" μηπως και τα καταφερουμε.

Θεωρουμε λοιπον οτι αν κανουμε μαζικα emails ή ενα ενυπογραφο petition που θα το επιδωσουμε ως κοινοτητα στο Jumbo (αλλα και οτιδηποτε αλλο θα συζητησουμε εδω - ειναι ο λογος υπαρξης του παροντος thread) θα εχουμε περισοτερες πιθανοτητες.

Τα οικονομικα μεγεθη της εταιριας θεωρω πως ειναι υπεραρκετα για μια τετοια επανακυκλοφορια. Θεωρω μαλιστα την εμπορικη επιτυχια σιγουρη (χαρη στον Φιλιππο καποιοι απο εμας αποκτησαμε σετς του BattleGround Crossbows and Catapults - αλλα προσωπικα νομιζω θα αγοραζαμε με κλειστα τα ματια και την "ελληνικη διασκευη" που ξεραμε-αγαπησαμε-παιζαμε μικροι - φανταζομαι οσοι δεν εχουν τι θα κανουν!!!). Απλα ριχτε και συγκριτικα μια ματια στην ποιοτητα των "επιτραπεζιων" που διαφημιζονται στα καναλια...

Θα ηθελα φυσικα πρωτα τη γνωμη του Φιλιππου διοτι εχει παρει την πρωτοβουλια, εχει κανει μια πρωτη προσπαθεια επικοινωνιας και ειναι και γνωστης του αντικειμενου. Μετα να διανθισουμε με δικες μας προτασεις.

Θα ηθελα να καταγραψουμε ιδεες και γνωμες σας ωστε να κανουμε τελικα τη κινηση και μαλιστα με τον καλυτερο δυνατο τροπο.

Επιθεση Βαρβαροι!!!!!!

 
Kαλη ιδεα μακαρι να μαζευτουμε αρκετοι,αλλα το παιχνιδι ειναι παγκοσμιως γνωστο και με πολλους υποστηρικτες ανα τον κοσμο,γιατι δεν εχει γινει κατι αναλογο με τα original G.I.Joe ,Transformers,HE Man,anniversary editions απο το εξωτερικο και τους εκει φανς ειναι μια πρωτη απορια.


Δευτερον θα πρεπει να αγοραστουν δικαιωματα και να δικαιολογηθουν τα λεφτα που θα ξοδευτουν για μια τετοια προσπαθεια,οποτε θα πρεπει να μαζευτει λαος και για να μαζευτει λαος θα πρεπει να το προωθησουμε και παρα εξω και εδω ισως ερχεται το Facebook.



Tριτον αν το παμε ακομα παρα εξω να ριξουμε και το kickstarter στο τραπεζι,λεμε τωρα.



Μεμονωμενα email η petition θελουμε κοσμο...για να δουμε ετσι και αλλιως ολα καπως ετσι ξεκινανε.
 
Nα εισαι καλα Πανο για την αναρτηση του θεματος. Περα απο την λατρεια που εχουμε ολοι μας για το παιχνιδι αυτο, η σκεψη πισω απο την επανακυκλοφορια του παιχνιδιου βασιζεται σε κατι πολυ απλο: Δεν υπαρχει στην αγορα αυτη την στιγμη οτιδηποτε "πιασαρικο" (για να το βλεπουμε λιγο προσγειωμενα) στην μορφη συμβατικου παιχνιδιου που να δωσει μια διεξοδο στο θεμα παιχνιδιου για παιδι. Playmobil η Lego ειναι πια τετριμενα και τα εχουν βαρεθει τα παιδια (χωρις να τα μειωνω, καθε αλλο. Απλα δεν υπαρχει κατι το διαφορετικο που να τα σαρωσει ολα. Η μαλλον.. υπαρχει απλα περιμενει την αναγεννηση του!). Η εποχη που διανυουμε θελει να προσταζει οθονες.. οθονες σε κινητο, οθονες σε υπολογιστη, οθονες για τις κονσολες, οθονες σε κονσολες χειρος και δεν συμμαζευεται. Η θεα ενος παιδιου που να ειναι πολιορκημενο απο τετοιου ειδους "διασκεδαση" προσωπικα με τρομαζει και μην γελιομαστε.. μια βολτα σε mall και εξω γενικα στην αγορα θα δειξει γονεις να χαζευουν βιτρινες και μαγαζια και πιτσιρικια να σκουντουφλουν επειδη ειναι αφοσιωμενα στον ηλεκτρονικο τους κοσμο.

Πανω σε αυτο το θεμα, η εικονα των ραφιων σημερα σε παιχνιδαδικα ειναι οικτρη.. παιχνιδια διχως ψυχη, απλα κουτια πανω απο κουτια, επιτραπεζια που δειχνουν να ειναι φερμενα απο nerdy αμερικανακια που δεν εχουν καμια επαφη με την πραγματικοτητα, και.. μισο λεπτο.. ειπαμε επιτραπεζια? Οκ, πολυ απλα.. μια ερωτηση για το αν εχουν γκρινιαρη, φιδακι, mastermind και λοιπα κλασσικα επιτραπεζια ειναι αρκετη για να παρουμε μια αρνητικη απαντηση. Monopoly (σε ενα σωρο περιεργες και αμφιλεγομενες εκδοσεις) και Cluedo αντε και κανενα Risk στην καλυτερη και πολυ ειναι αν εχουν. Θυμοσαστε θρυλικα παιχνιδια του στυλ Hotel, Vendetta, Γαλερα Φαντασμα κλπ? Συγκρινετε τα με την σαβουρα που κυκλοφορει και θα καταλαβετε για τι πραγμα μιλαμε. Και αναφερομαι ειδικα για επιτραπεζια επειδη απο οσο με θυμαμαι ηταν το καλυτερο ειδος για να μαζεψει κοσμο γυρω απο ενα τραπεζι μαζι με σνακ, αναψυκτικα, γελιο, επικοινωνια και τρελο συναγωνισμο. Πλεον το section των επιτραπεζιων ειναι απο τους χωρους που δεν με ελκυουν καν στα παιχνιδαδικα.

Τα Καστρα και Πολιορκητες ηταν απο τα παιχνιδια που θεωρουσα παντα πως θα ηταν διαχρονικα.. οπως και ειναι, αν κρινω οτι κανενας απο τους 30-45 ετων σημερα μεγαλους δεν το εχει ξεχασει. Το οτι δεν κυκλοφορησε ξανα απο τα μεσα του 1980 δεν εχει να κανει με εμας, αλλα με τις εταιρειες που σταματησαν να το κυκλοφορουν για καθαρα οικονομικους λογους (με λογικη "παυει κατι να εχει τζιρο ενα χρονο, οποτε το διαγραφουμε απο την γκαμα μας"). Εγινε μια προσφατη ενεργεια εμπλουτισμου του παιχνιδιου αυτου με το Battleground:Crossbows & Catapults, αλλα κυκλοφορησε δυστηχως σε λαθος αγορες (αμερικη κυριως και λιγοτερο αγγλια και κανα δυο χωρες ακομα) ενω δεν εσκασε μυτη ποτε στην Ελλαδα. Η εκδοση του παιχνιδιου ξενιζε λιγο με το ιδιομορφο styling που ειχε, αλλα η βαση του παιχνιδιου ηταν ιδια και απαραλακτη. Μονο και μονο η θεα ενος μπλε κουτιου με γνωριμες εικονες απο το παρελθον θα εκανε μπαμ απο μακρια αναμεσα στον κυκεωνα των παιχνιδιων του σημερα. Ενα ραφι αφιερωμενο στα Καστρα και Πολιορκητες, με κουτια απο σετ, expansion, κανενα μινωταυρο σε realsize χαρτονοαφισα και κανενα Βικινγκ με Σπαθι απο την αλλη.. δεν θελει πολλα για να τραβηξει τα βλεμματα και το ενδιαφερον των παιδιων. Το παιχνιδι αυτο θα ειχε γινει απο μονο του ενα hit στη χωρα μας με ενα σωστο marketing και με το θερμοαιμο ταμπεραμεντο μας, ιδιαιτερα των μεγαλων που θα το επαιρναν για χαρη των παλιων μαχων και σιγουρα θα μετεδιδαν και την αγαπη τους στα πιτσιρικια.

Ειναι ενα ειδος που πραγματικα λειπει απο την γκαμα των παιχνιδιων σημερα. Φανταζομαι πως θα ηταν μια καλη ευκαιρια για καποιον που θα ειχε το ενδιαφερον να κυκλοφορησει το παιχνιδι οπως ηταν στο παρελθον και να επικαρπιστει το γεγονος αυτο, προσφεροντας παραλληλα κατι που θα τυχαινε τρελης ζητησης. Με την κυκλοφορια λιγων και δυσευρετων κομματιων απο τις παλιες σειρες στο ebay σε αστρονομικες τιμες, πιστευω πως ειναι αυτονοητα τα παραπανω. Και οπως σωστα ανεφερε ο Πανος, τα Jumbo ισως ειναι η μονη εταιρεια που να εχει την δυναμη να το ξαναφερει στην επιφανεια. Το σλογκαν τους ηταν παντα "Jumbo, τα παιχνιδια ειμαστε εμεις".. ε, δεν ζηταμε κατι παραλογο ετσι? Απλα ζηταμε ΤΟ παιχνιδι.

Kαποτε η διαφημιστικη καμπανια των Καστρων και Πολιορκητων μας επιασε απο τον σβερκο. Ολοι μειναμε με ανοικτο το στομα και ολοι πηραμε απο το χερι τους γονεις να τα παρουμε. Τα σημερινα παιδια που ειναι μεσα στον ληθαργο των κινητων, και βομβαρδισμενα απο pokemon και λοιπα παρηκμασμενα ειδη παιχνιδιων ειναι τουλαχιστον σιγουρο πως θα παθουν κοσμογονικο σοκ στην θεα του παιχνιδιου. Βικινγκς, Βαρβαροι, πολιορκητικοι κριοι και γιγαντες, καστρα, τουβλα και οβιδες... υλικο για ιστοριες και μαχες... Υπαρχει κατι τετοιο στην αγορα σημερα?

Η εμμονη πως τα σημερινα παιδια δεν αγγιζουν συμβατικα παιχνιδια ειναι εντελως λανθασμενη κατα την γνωμη μου. Μια χαρα αγγιζουν, αλλα αν δεν εχουν κατι να τους αιχμαλωτισει το ενδιαφερον, τοτε σιγουρα η παρηγορια της οθονης ειναι η καλυτερη δικαιολογια.

Καθε γνωμη ειναι ευπροσδεκτη οπως και καθε συνασπισμος (φορουμ εννοω) προκειμενου να επετελεσθει αυτο το project.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πανω κατω θα γραψω την ιδια απαντηση που εδωσα και χθες στον Φιλιππο οταν με ρωτησε μεσω πμ για το θεμα... :)

Αυτο που εχω παρατηρησει αυτες τις μερες που ειμαι στο Jumbo -για το εποχιακο -ειναι οτι το 80% του εμπορευματος

ειναι Κινεζιες που ερχονται με τεραστιες νταλικες κατα χιλιαδες στιβαγμενα σε παλετες.

Και δεν μιλαω μονο για παιχνιδια αλλα για οτιδηποτε μπορειτε να φανταστειτε!!!

Επειδη ετυχε μια μερα ο προισταμενος να με βαλει στο τμημα παραλαβης, αυτο που ειδα ειναι το εξης...

ψευτοφτιαγμενα κινεζικα παιχνιδια μεσα σε φαντεζι κουτια με ελκηστικα χρωματα και σχεδια

(για να τραβανε τα ματια των πιτσιρικαδων) και στην ουσια παιχνιδια της στιγμης και χωρις διαχρονικοτητα δυστυχως... :(

Δυστυχως τα εχουν αποβλακωσει τα παιδακια με ηλεκτρονικες ευφημερες σαχλαμαρες

με πολυχρωμα ψευτικα λαμπακια και εχουν ξεχασει πως ειναι ενα απολαυστικο,διαχρονικο παιχνιδι.

Τους εχουν κανει πλυση εγκεφαλου με τα Ben10,Dora, Μπομπ Σφουγγαρακι και αλλα διαφορα χαζα!!!

Ευτυχως που μεσα σε ολη αυτη την αντιποιοτικη προπαγανδα καποιοι γονεις επιμενουν να παιρνουν ακομα

ποιοτικα και δημιουργικα παιχνιδια στα παιδακια τους.

Προχθες - γιατι για να παμε για διαλειμμα περναμε μεσα απο το καταστημα - ακουσα ενα μπαμπα να λεει

στον πιτσιρικα..."Παμε για playmobil?" ...ξερετε ποσο το χαρηκα που το ακουσα? Δεν φανταζεστε... :D

Και δεν το λεω λογο τρελας δικιας μου,αλλα βρεθηκε ενας ανθρωπος (αναμεσα στους χιλιαδες) να ξερει για καποιο ποιοτικο και διαχρονικο παιχνιδι.

Και πραγματικα πιστευω οτι ειναι πολλοι λιγοι αυτοι που ξερουν να ψωνισουν σωστα,καλα και διαχρονικα παιχνιδια στα παιδια τους.

Δεν λεω οτι ειμαι αντιθετος (αλλωστε γουσταρω αν ξανακυκλοφορησουν τα Καστρα) με την ολη

ιδεα και πραξη -και μπραβο στο Φιλιππο για την πρωτοβουλια και στον Πανο που ανοιξε το θεμα - αλλα

νομιζω οτι δεν θα μπουν καν στον κοπο να ασχοληθουν Η' να κατσουν να ξανακανουν

ενα remake των Καστρων και να δαπανησουν ενα καποιο Α ποσο,

για τον απλουστατο λογο οτι δεν θα εχει περαση στους σημερινους πιτσιρικαδες.

Διοτι τα σημερινα πιτσιρικια -και δεν εννοω την ηλικια των 5-6 ετων αλλα τα λιγο

μεγαλυτερα απο αυτη - εαν δεν ειναι ηλεκτρονικο θα στο φερουν στο κεφαλι!!! :takethat:
 
Συμφωνώ με την ιδέα.

Αν και νομίζω ότι μια κρούση σε ένα "αμιγώς παιχνιδάδικο" (π.χ. Μουστάκας) θα είχε καλύτερες πιθανότητες, απ'ότι στα Jumbo.
 
exetlaios είπε:
Αν και νομίζω ότι μια κρούση σε ένα "αμιγώς παιχνιδάδικο" (π.χ. Μουστάκας) θα είχε καλύτερες πιθανότητες, απ'ότι στα Jumbo.
Κωνσταντινε, σωστος ως προς το "αμιγως παιχιδαδικο" που ειναι ο Μουστακας,

αλλα -ευτυχως Η' δυστυχως - η El Greco εχει γινει πλεον Jumbo.
 
exetlaios είπε:
Αν και νομίζω ότι μια κρούση σε ένα "αμιγώς παιχνιδάδικο" (π.χ. Μουστάκας) θα είχε καλύτερες πιθανότητες, απ'ότι στα Jumbo.
Tα σημεια "επιλογης" των Jumbo, ειναι αφενος το οικονομικο μεγεθος της εταιρειας που μπορει να καλυψει την δημιουργια/κυκλοφορια οπως εθιξε ο Πανος, το οτι τα Jumbo ειναι η εξελιξη της El Greco που ηταν υπευθυνη για την Ελληνικη εκδοση του παιχνιδιου οπως παλι σωστα υπεδειξε ο Σταυρος (οποτε ισως υπαρχουν οι σωστες ακρες για αυτη την δουλεια), αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι η αλυσιδα αυτη υπαρχει σε καθε γωνια της Ελλαδας, γεγονος που θα βοηθησει τις πωλησεις ανα την περιφερεια και δεν θα περιοριστει σε Αθηνα/Θεσσαλονικη και κανα δυο πολεις ακομα. Βεβαια ειμαστε στις σκεψεις ακομα περα απο μια κρουση που εχω κανει που δεν εχω λαβει απαντηση ακομα, αλλα οπως σωστα ανεφερε ο Πανος... μπαραζ email ζητωντας το, και προσπαθεια υποβολης αιτηματος σε μεγεθος φορουμ. Θελω να πιστευω πως θα υπαρξει ανταποκριση καθως δεν μπορω να δεχτω πως περισσοτερες πωλησεις θα εχουν οι κουκλες του Justin Bieber (το ειδα και αυτο στην ζωη μου - ελεος!) σε σχεση με τα Καστρα.
 
Mηπως θα ηταν καλη ιδεα να ανοιχτει ενα γκρουπ να τα λεμε εκει;
 
Νομιζω οτι καθε περαιτερω περιορισμος του θεματος (τυπου group) δεν θα κανει καλο.

Θα ανεβει και στο Facebook Group μας ωστε να εξασφαλισουμε τη μεγαλυτερη δυνατη συμμετοχη.

Υπαρχουν απτα γεγονοτα που μπορουμε να τους επιδειξουμε...

Το official thread εχει 82.000 εμφανισεις!

Το παιχνιδι ως franchise δεν ειναι στα ντουζενια του οποτε το να παρεις αδεια δεν θα ειναι τοσο κοστοβορο οσο πχ να κανεις επιτραπεζιο Angry Birds.

Το κοστος κατασκευης ειναι μικρο.

O ιδιοκτητης της αλυσιδας (και ο πατερας του νομιζω) ηταν αυτοι που κυκλοφορησαν το παιχνιδι στην Ελλαδα (ως El Greco)

Υπαρχει ενα ειδος "εγκατεστημενης βασης" (εμεις οι 30-40ρηδες που το αγαπησαμε και εχουμε παιδια κι ανηψια)

Ως επαγγελματιες ξερουν το τελμα που υπαρχει στα σοβαροτερα παιχνιδια. Βλεπουν στους διαδρομους τους, τους γονεις που αισθανονται αμηχανα ψαχνοντας για αξιοπρεπες παιδικο δωρο.

Eιναι καλυτεριο απο τις πιγκουινοτσουληθρες που επανακυκλοφορησαν πριν 2-3 χρονια!!!!!!

Και πολλα αλλα βεβαιως βεβαιως...
 
Ενα ενυπογραφο petition απο την κοινοτητα ειναι οτι καλυτερο.Επισης σε μια μελλοντικη συναντηση μελων πιστευω θα εχουμε μπολικο χρονο να συζητησουμε γι αυτο.

Για να καταλαβω μιλαμε για μια επανεκδοση της Πολιορκιας που ζησαμε η την τελευταια της εκδοση;
 
μέσα παιδιά να βοηθήσουμε όλοι με οποιονδήποτε τρόπο. Θα είναι πραγματικά ένα μεγάλο θαύμα αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Σίγουρα ένα «τουρνουά» με λίγη κάλυψη απ 'τον τύπο θα έδινε πολλούς πόντους αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο εφικτό είναι αυτό. Τώρα τι παίζει με τα δικαιώματα, τις αρχικές μήτρες των παιγνιδιών κ.τ.λ. είναι μυστήριο. Για petition δεν το συζητώ, εδώ υπογράφουμε για τόσα άλλα, για το αγαπημένο μας παιγνίδι δεν θα υπογράψουμε;;;

(σκεφτείτε καταστήματα τώρα με special edition Κύκλωπες, Μινώταυρους, Δράκους, Δούρειους Ίππους & Ασπίδες στη σειρά) ΠΑ-ΤΕ-ΡΑΑαα!!!
 
Deathshadow είπε:
Για να καταλαβω μιλαμε για μια επανεκδοση της Πολιορκιας που ζησαμε η την τελευταια της εκδοση;
Παντα για την αρχικη εκδοση που ηταν και η πιο πλουσια τοσο σε expansions αλλα και σε styling. Ουτε τερατα, ουτε σκοτεινα χρωματα, ουτε περιεργες φυλες και αποκρουστικες εικονες. Τα παλια καλα Καστρα και Πολιορκητες που αγαπησαμε με τους μπεζ Βαρβαρους και τους καφε Βικινγκ, τα ιδια ακριβως πραγματακια που εβγαζε η El Greco παλια. Ιδια molds (που αν υπαρχουν θα μειωσουν το κοστος δημιουργιας κατα πολυ), ιδιο παιχνιδι οπως το ξεραμε και το αγαπησαμε. Η πεμπτουσια της φαντασιας στο παιχνιδι.

nasospakos είπε:
μέσα παιδιά να βοηθήσουμε όλοι με οποιονδήποτε τρόπο. Θα είναι πραγματικά ένα μεγάλο θαύμα αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Σίγουρα ένα «τουρνουά» με λίγη κάλυψη απ 'τον τύπο θα έδινε πολλούς πόντους αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο εφικτό είναι αυτό. Τώρα τι παίζει με τα δικαιώματα, τις αρχικές μήτρες των παιγνιδιών κ.τ.λ. είναι μυστήριο. Για petition δεν το συζητώ, εδώ υπογράφουμε για τόσα άλλα, για το αγαπημένο μας παιγνίδι δεν θα υπογράψουμε;;;
Αυτο ακριβως naso, πιστευω πως τοσο email απο καθεναν μας που να ζηταει το παιχνιδι να επιστρεψει, οσο και μια συνολικη αιτηση σαν φορουμ να κινησει τα γραναζια. Καπου ανεφερε ο Πανος για τις πιγκουινοτσουληθρες που ξανακυκλοφορησαν μετα απο 2,5 δεκαετιες σχεδον, που ειναι ενα παιχνιδι που το βαζεις εμπρος και καθεσαι να το χαζευεις 5,10 λεπτα (γιατι μετα η σπαστικη μονοτονη μουσικουλα θα σε οδηγησει στον πεμπτο οροφο πολυκατοικιας για φουντο η σε ψυχιατρειο!). Ξανακυκλοφορησε ενα τετοιο παιχνιδι που ειναι καθαρα ηλεκτρομηχανικομηχανικο (αρα και με αυξημενο κοστος επανασχεδιασμου) και διχως καποια ουσια περα απο τον αρχικο ενθουσιασμο, και δεν μπορει να ξαναερθουν τα Καστρα που ειναι ολα απο πλαστικο? Εκει ειναι να τρελαινεσαι δηλαδη!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπον...μαλλον θα εχουμε θετικες εξελιξεις! :)

Σημερα το πρωι μιλησα με τον υπευθυνο καταστηματος του Jumbo που ειμαι.

Ακολουθησε ο παρακατω διαλογος....

Εγω: "Kαλημερα σας κυριε Σταυρο,να σας κανω μια ερωτηση?" (ειμαστε και συνονοματοι... :D )

κ Σταυρος: "Kαλημερα,λεγε σε ακουω"

"Η El Greco εχει αγοραστει απο τα Jumbo?"

"H El Greco ειναι τα Jumbo!"


"Να σας πω μια προταση/ιδεα....Επειδη ειμαι μελος σε ενα φορουμ που ασχολειται με την δεκαετια του '80 -το retromaniax.gr -και



ειμαστε περιπου 16.000 μελη που ασχολουμαστε και προσπαθουμε να σωσουμε οτι εχει να κανει με εκεινη την δεκαετια,



θα θελαμε να μαθουμε αν ειναι εφικτο - αφου υπαρχουν τα δικαιωματα - να ξανακυκλοφορησουν τα Καστρα και Πολιορκητες."



"Α,ναι...Τα Καστρα...τα θυμαμαι. Κοιτα σαν ιδεα δεν ειναι ασχημη,ουτε σαν project αλλα για κατι τετοια θεματα που


θελουν σχεδιασμο - και να μην κρυβομαστε και καποιο budget - αποφασιζει καθαρα η διοικηση.



Θα το προτεινω στην διοικηση και αν εχω συντομα απαντηση θα σε ενημερωσω."


"Σας ευχαριστω πολυ!"

Η πρωτη κρουση εγινε (μαλλον η δευτερη,την πρωτη την εκανε ο Φιλιππος με το email)... :)
 
Σταυρο, ανεξαρτητως αποτελεσματος, εκανες μια απιστευτη κινηση που βαζει το νερο στο αυλακι. Πιστευω πως στην βραση κολαει το σιδερο, και για αν μπορω να χρησιμοποιησω μια φραση της γιαγιας μου.. "Μωρο που δεν κλαιει, δεν τρωει!".

Αυτο που χρειαζεται ειναι να δειξουμε ενδιαφερον, μια κινητικοτητα οποιασδηποτε φυσης. Μεχρι να γινει μια σωστη οργανωση μεσω του φορουμ, μπορουμε να στελνουμε ομορφα δομημενα email στην εταιρεια ζητωντας την εξεταση επανακυκλοφοριας του παιχνιδιου. Κατι αναλογο απο οσο γνωριζω δεν εχει γινει ποτε ξανα, αλλα στο κατω κατω δεν εχουμε τιποτα απολυτως να χασουμε. Αν μη τι αλλο η κρουση του Σταυρου εδωσε μια θετικη ανταποκριση, τουλαχιστον ως προς την σκεψη για υλοποιηση.

Η διευθυνση σε οποιον θελησει να στειλει email ειναι η: jb jumbo gr και να σταλει "Υπ'οψιν Υπευθυνου Τμηματος Παιχνιδιων". Απο εκει και περα θελω να πιστευω πως αν αρχισουν ενα ενα να καταφτανουν email ζητωντας τα Καστρα, που θα την ακολουθησει μια καλη κρουση σε επιπεδο φορουμ, ισως και να λαβει σαρκα και οστα το ονειρο μας. Πριν δεκαετιες τα Καστρα και οι Πολιορκητες αναλαμβαναν τις δικες μας μαχες, ας δωσουμε μια μαχη για παρτη τους λοιπον!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
phil_vr είπε:
Σταυρο, ανεξαρτητως αποτελεσματος, εκανες μια απιστευτη κινηση που βαζει το νερο στο αυλακι.
Να ΄σαι καλα, σε ευχαριστω Φιλιππε! ;)

Μακαρι η κινηση που εκανα να ειναι η απαρχη για την επανακυκλοφορια των Καστρων. :)

phil_vr είπε:
Η διευθυνση σε οποιον θελησει να στειλει email ειναι η: jb jumbo gr και να σταλει "Υπ'οψιν Υπευθυνου Τμηματος Παιχνιδιων".
Κι εφυγε το mail.... ;)

Για να δουμε τι θα μου απαντησουν... :)
 
Η ιδέα είναι εξαιρετική!

Η επιλογή του παιχνιδιού, και αυτή επίσης!

Αν υπάρξουν θετικές εξελίξεις, δε θα συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από ακριβώς εκείνα τα κομμάτια και εκείνη την ποιότητα.

Ακόμα και το κουτί οφείλει να είναι το ίδιο.

Αν όλα πάνε καλά και το παιχνίδι τύχει θερμής υποδοχής όχι μόνο από τους ρετρομανείς, αλλά και από την πιτσιρικαρία, ίσως και να ανοίξει ο δρόμος και για άλλους τίτλους...

(Το ξέρω οτι πήγα μακριά, αλλά αφήστε με να ονειρεύομαι κι άλλο)...

phil... nice move bro! :thumbup:
 
καλημέρα και απο μένα.δυστηχώς όπως πολύ σωστά είπε και ο Σταύρος η EL GRECO έγινε JUMBO.δλδ μικρό κόστος εισαγωγής αμφιβόλου ποιότητας κινέζικων παιχνιδιών στο βωμό του κέρδους.Η elgreco τότε είχε μονάδα παραγωγής δν ήταν εμπορική εταρία όπως είναι τώρα (jumbo) οπότε δεν είμαι και τόσο αιδιόδοξος ότι θα μπεί στην διαδικασία να διαπραγματευθει με την παραγωγό εταιρία για να το φέρει.τα επώνυμα παιχνιδια έχουν παρα πολυ ακριβό συμβόλαιο ενοικίασεις.και λέμε ότι το έφερε πόσες χιλιάδες κουτιά πρέπει να πουλήσει απο ένα "εκτος μόδας παιχνίδι" για να είναι βιώσιμο στην αγορά.να τους φέρει χρήμα.εμεις οκ είμαστε 500 ταλιμπαν που θα το παρουμε.μετα???παιδιά δυστηχώς αυτό ειναι μια ουτοπία. :( μακάρι να γίνει.αμα βαλουν κατω τις οικονομοτεχνικες μελετες και τα ισοζυγια....ειμαστε με την πλάτη στον τοιχο.εγω ειμαι μαζί σας σε οποιαδηποτε κινηση γινει για να ξαναζωντανέψει ο θρυλος!!!!
 
playmofreak είπε:
καλημέρα και απο μένα.δυστηχώς όπως πολύ σωστά είπε και ο Σταύρος η EL GRECO έγινε JUMBO.δλδ μικρό κόστος εισαγωγής αμφιβόλου ποιότητας κινέζικων παιχνιδιών στο βωμό του κέρδους.Η elgreco τότε είχε μονάδα παραγωγής δν ήταν εμπορική εταρία όπως είναι τώρα (jumbo) οπότε δεν είμαι και τόσο αιδιόδοξος ότι θα μπεί στην διαδικασία να διαπραγματευθει με την παραγωγό εταιρία για να το φέρει.τα επώνυμα παιχνιδια έχουν παρα πολυ ακριβό συμβόλαιο ενοικίασεις.και λέμε ότι το έφερε πόσες χιλιάδες κουτιά πρέπει να πουλήσει απο ένα "εκτος μόδας παιχνίδι" για να είναι βιώσιμο στην αγορά.να τους φέρει χρήμα.εμεις οκ είμαστε 500 ταλιμπαν που θα το παρουμε.μετα???παιδιά δυστηχώς αυτό ειναι μια ουτοπία. :( μακάρι να γίνει.αμα βαλουν κατω τις οικονομοτεχνικες μελετες και τα ισοζυγια....ειμαστε με την πλάτη στον τοιχο.
O πεσιμισμος και οι αρνητικες υποθεσεις δεν οδηγουν πουθενα ομως (Εντελως φιλικα ετσι?). Ο Γιουρι Γκελερ ελεγε "να το πιστεψεις και θα γινει". Δεν εχουμε κουταλια να στραβωσουμε εδω αλλα κατι μεμπτο που μεσα απο απλες σκεψεις που κανουμε βλεπουμε πως ειναι εφικτο, απλα χρειαζεται σπρωξιμο. Μιλας για 500 ταλιμπαν που θα το παρουν, μην υπολογιζοντας ομως πως υπαρχουν αυτη την στιγμη στην γκαμα της εταιρειας τουλαχιστον 100-150 παιχνιδια που δεν εχουν καμια βαση ζητησης, κανενα ενθερμο κοινο να τα αγκαλιασει, απλα του κιλου και της μαζικης παραγγελιας μηπως και τα παρει κανενας. Εδω μιλαμε για κατι πολυ διαφορετικο τοσο σαν concept οσο και prestige αν το θελεις, απο ενα παιχνιδι που πουλησε τρελα στο παρελθον. Αν υπαρχουν οι ακρες να ξαναζωντανεψει το παιχνιδι, αυτο μπορει να γινει μονο απο τις σταχτες της El Greco που πολυ πιθανον τα μηχανηματα και τα καλουπια να υπαρχουν ξανα, η στην δευτερη περιπτωση μεσω φασον παραγγελιας απο εταιρειες που συνεργαζονται ως ειδικη παραγγελια. Για τους 500 ταλιμπαν ξανα, αν βρεθηκαν 500 να αγορασουν τις πιγκουινοτσουληθρες, σιγουρα θα βρεθουν αλλοι τοσοι για ενα παιχνιδι κατα πολυ ανωτερο και διαχρονικο. Και υπολογιζε πως αυτοι οι 500 θα παρουν ενα για αυτους, κανα δυο για κανενα ανηψι, κανενα για κανενα παιδι φιλου η γνωστου, χωρια κανενα εξτρα η και δυο syn κανα δυο expansions ετσι για το καλο και για να υπαρχουν στην ακρη. Do the math ;)

playmofreak είπε:
εγω ειμαι μαζί σας σε οποιαδηποτε κινηση γινει για να ξαναζωντανέψει ο θρυλος!!!!
Ξεκινηστε την προσπαθεια παιδια στελνοντας ο καθενας email ζητωντας το, και το υπολοιπο κομματι θα στρωθει με οργανωση οπως πρεπει. To μονο που χρειαζεται ειναι κινητικοτητα!

Ο Dave Mustaine ελεγε προφητικα στο Peace Sells..

"What do you mean I can't buy again, Kastra and Poliorkites?"

"Tell me something, it's still "We the people", right?!"

E, κατι θα ηξερε! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρεπει να κανονισουμε με καποιο τροπο συναντηση με καποιον υπευθυνο.

Αν τους παρα-φλομωσουμε στα emails υπαρχει ο κινδυνος να μπουμε σε spam λιστα ή να θεωρηθει φαρσα (αν και δεν το θεωρω και τοσο πιθανο).

Η καλυτερη φαση ΙΜΗΟ θα ειναι να βρουμε και το ονομα καποιου υπευθυνου τον οποιο να συναντησουμε και να του παραθεσουμε 5-6 επιχειρηματα για το θεμα.
 
Πέρα από ότι θέλει να λέει η ίδια η Jumbo, αυτή δεν είναι Η El Greco.

Η El Greco ιδρύθηκε από τον πατέρα του mr. Jumbo. Ο ίδιος ανέλαβε την El Greco μεν κάποια στιγμή και μετά από λίγα χρόνια την ΠΟΥΛΗΣΕ στη Hasbro (που αν δεν κάνω λάθος είναι στη Disney πια όπως σχεδόν τα πάντα).

Ο ίδιος έμεινε εκεί να δουλέψει ως στέλεχος. Αργότερα ΕΦΤΙΑΞΕ τη Jumbo που ποτέ δεν είχε (τουλάχιστον στη 1η φάση της) την κατασκευή αλλά την εμπορία. Τώρα η "κατασκευή" περιορίζεται σε φασόν Κίνας.

Η λεπτομέρεια λοιπόν είναι αν τα δικαιώματα του Κάστρα και Πολιορκητές είναι ακόμα δικά του (του Βακάκη) ή πήγαν στη Hasbro. Τα καλούπια επίσης.
 
Πίσω
Μπλουζα