Κάστρα και Πολιορκητές: Petition για ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ [Συζήτηση - Petition]

Να πω και κατι που εχει λιγο σχεση με αυτο που συζηταμε.

Οταν θελαμε να ανεβασουμε τις κασσετες της Bibibo επικοινωνησα με Hasbro. Προς εκπληξη μου στην αλλη ακρη βρηκα εναν ευγενεστατο και εξυπηρετικοτατο ανθρωπο που σπαταλησε το χρονο του και εψαξε και τσεκαρε και εν τελει μας εδωσε αδεια να ανεβασουμε υλικο.

Μου ειχε πει εκτος των αλλων, ποσο παραξενο ηταν που το Subutteo δεν κυκλοφορει εδω και χρονια στην Ευρωπη. Και τσουπ...εδω και 3 μηνακια εχουμε γεμισει τα ραφια. Εν ολιγοις...τιποτα δεν ειναι αδυνατο.
 
Aardvark είπε:
Οσον αφορα τα κινεζικα οπως γραφει και παραπανω δεν υπαρχουν πολλα προϊοντα που δεν φτιαχνονται εκει πλεον,απο iphone λεμε τωρα μεχρι armani τσαντες (μιλαμε για original προϊοντα παραγγελιες απο εταιριες).
Το θεμα ειναι οτι οι κινεζοι θα σου φτιαξουν αναλογη ποιοτητα με τα χρηματα που θα τους δωσεις για το προϊον που θες,τους δωσεις 3 cents θα σου φτιαξουν για 3 cents,τους δωσεις 30$ και 300$ θα σου φτιαξουν το προϊον που αγοραζεις στις boutique των πολυκαταστηματων με τα labels των εταιριων.

Ακριβως αυτο ειναι το θεμα με τους Κινεζους.

Οσο πιο πολλα πληρωσεις,τοσο πιο καλη ποιοτητα θα σου φτιαξουν.

Και εδω ειναι που εχει παρεξηγηθει το θεμα με τα Κινεζικα προιοντα γενικοτερα.

Επειδη αναλαμβανουν και μπορουν να φτιαξουν προιοντα σε εξευτελιστικες τιμες,τους εχει βγει το ονομα.

Σε αυτο συμφωνουμε.

Ομως στις σημερινες δυσκολες εποχες ποιος θα πληρωσει για καλα προιοντα με προδιαγραφες και ποιοτικους ελεγχους κλπ?Λιγοι,ελαχιστοι.Πανω σε αυτο λοιπον εξεφρασα τις σκεψεις μου.
 
Eγω πιστευω πως ο DINO εδωσε την καλυτερη ιδεα.Με βαση τα συμφραζομενα των συμφορουμιτων οσον αφορα τα JUMBO η καλυτερη λυση ειναι να απευθυνθουμε στην KAISSA.Καταρχην απο τη φυση του το παιχνιδι ειναι καταλληλο να προωθηθει απο το συγκεκριμενο brand.Οι ανθρωποι που απαρτηζουν τα καταστηματα ειναι αρρωστακια με τετοια παιχνιδια και προσωπικα οποτε εχω ψωνισει απο εκει ηταν παντα εξυπηρετικοι και συζητησιμοι.Επισης μην ξεχναμε πως εχει σε ολη την Ελλαδα εικοσι καταστηματα, τα μισα στην Αθηνα.Αυτο απο μονο του δεν ειναι λιγο.Περα απο το γεγονος πως πολλοι πελατες/παιχτες της δεν ασχολουνται με ιντερνετ, αρα φανταστητε οταν πανε να παιξουν το αγαπημενο rpg τους στην Καισσα της γειτονιας τους πως θα νιωσουν βλεποντας στα ραφια της ενα παιχνιδι που επαιζαν παιδια.Ο μεσος ορος των πελατων της ειναι απο 20 εως 40-45 χρονων.Επισης για διαφορους λογους τα σημερινα παιδια δεν θα δωσουν σημασια στο συγκεκριμενο παιχνιδι, τα ειπαμε νομιζω παραπανω.Καλυτερα να παρουμε το ρισκο με την Καισσα και να το αγορασουν 500 ταλιμπαν (οπου θα εχουν και το χωρο καθε μαγαζιου για να παιζουν-να ενας καλος κραχτης) παρα να μεινουμε σε υποσχεσεις με αβεβαιες κινησεις.Ποιος μου λεει εμενα οτι τα Jumbo δε θα βγαλουν το παιχνιδι οπως το Subbuteo?Οσον αφορα τα expansions μη μου αγχωνεστε και τοτε που τα παιζαμε εμεις δεν ηρθαν μονοκομματα.Περναγε ενα μεγαλο χρονικο διαστημα για να τα φερουν σιγα σιγα.
 
Θεωρώ πιο πιθανό να γίνει κάτι βρίσκοντας μια εταιρεία στην Κίνα πρόθυμη να φτιάξει 1000 σετ με ένα συγκεκριμένο κόστος και να μοιραστεί στους 500 Ταλιμπάν παρά να γίνει παραγγελία από ένα κατάστημα ειδών οικιακής χρήσης το οποίο είναι αμφίβολο ότι έχει τα δικαιώματα του παιχνιδιού (και αν όπως λέτε το ίδιο το παιχνίδι είναι αντιγραφή από κάποιο ξένο, τότε μιλάμε για νομική κόλαση). Απλά το μόνο πρόβλημα είναι ότι κάποιος πρέπει να στείλει τα σχέδια και τα specs για την κατασκευή. Οπότε χρειάζεται κάποιος που να ξέρει αρκετά καλά από CAD.
 
Δεν θελουμε να το φτιαξουμε. Θελουμε να το δουμε ξανα στα ραφια και να το ψωνισουμε.

Τα δικαιωματα του παιχνιδιου δεν θα ειναι και τιποτα σημαντικο για καποιον "μεγαλο". Το παιχνιδι ειναι 30 ετων και δεν αποτελει μεγαλο "hit" πλεον.
 
Επειδη αρχιζει να παιρνει μια μορφη αυτο το thread που θα συμβαλει στην διαμορφωση ενος πακετου παρουσιασης για προταση απο επιτροπη του φορουμ, οσον αφορα το θεμα τι πακετα να ξαναερθουν στην επιφανεια, ενταξει ολοι θελουμε τα παντα οπως παλια, και αν το παμε παραπερα, ισως και τα σετ που δεν ειχαν ερθει στην Ελλαδα, οπως τα Sea Battleset, και Charriots Battleset. Απο την στιγμη που παλευουμε ομως με το θεμα του αν θα ξαναϋπαρξει καν αυτο το παιχνιδι στην αγορα, οι επιλογες σιγουρα στενευουν.

Αυτο που θεωρω πιο βασιμο να βγει ειναι η Μεγαλη Πολιορκια, μαζι με την Μικρη Πολιορκια. Γιατι αυτο? Να το αναλυσω λιγο.. με ενα υποθετικο σεναριο πως παιρνουμε το οκ για να φτιαχτει το παιχνιδι, τοτε θα μπουν αμεσως τα πλανα και τα νουμερα σε εφαρμογη. Το να παρουσιαστει αμεσως ενα βασικο μεγαλο σετ, και μικροτερα expansions που ξεφευγουν σε σχεδιασμο (οπως ειναι ο Μινωταυρος,ο Κυκλωπας κλπ) ισως ειναι λιγο νωρις για αυτο, καθως οι πρωτοι φοβοι θα ειναι το αν θα πουλησει οπως υπολογιζουμε ολοι. Το να φτιαχτει το αρχικο βασικο παιχνιδι ειναι το αυτονοητο, αλλα απο εκει και περα ισως χρειαστει χρονος για να αγαπηθει το παιχνιδι απο τα παιδια και να πεσουν με τα μουτρα τοσο πολυ ωστε να ζητησουν και τα expansions. H Mεγαλη Πολιορκια ειναι το μονο σιγουρο μιας και περιλαμβανει τα παντα. Απο εκει και περα η Μικρη Πολιορκια ειναι ευκολο να βγει σαν μικροτερο expansion, τοσο για να καλυψει πλυθισμιακα και αξεσουαρικα (το σκοτωσα ε?) το μεγαλο σετ, αλλα μιλαμε παντα για τα δυο πυργακια που ηδη θα φτιαχτουν ετσι και αλλιως, για τα τουβλακια που θα φτιαχτουν ετσι και αλλιως, για ανθρωπακια που θα φτιαχτουν ετσι και αλλιως... με μονη διαφοροποιηση την ελειψη των μεγαλων Καστρων και το διαφορετικο κουτι που θα μπουν. Ετσι επειδη ζουμε και σε περιεργους καιρους θα υπαρχει και η Μικρη Πολιορκια για τα πιο μικρα βαλαντια, οπως υπηρχε δηλαδη και στο παρελθον παλι για τον ιδιο λογο. Απο εκει και περα, μπορει να δωθει ενα ευλογο 6μηνο ωστε να σκιαγραφηθει η πορεια του παιχνιδιου, να καταγραφει η ανταποκριση και μετα ο δρομος για τα expansions θα ειναι ευκολος. Το ιδιο μοτιβο ειδα με την σειρα Battleground: Crossbows and Catapults, που κυκλοφορησαν πρωτα το μεγαλο βασικο σετ μαζι με το αμεσως μικροτερο (που μπορουσε να σταθει σαν αυτονομο παιχνιδι χωρις την αναγκη του μεγαλου σετ), και ηρθαν μετα απο μηνες τα τρια υπολοιπα expansions. Στην χειροτερη των περιπτωσεων αν βγει το οκ για ενα και μονο πακετο, θα μιλαμε μονο για την αναγεννηση της Μεγαλης Πολιορκιας, σε αυτο το θεμα φανταζομαι δεν υπαρχει κανενας που να μην θελει το συγκεκριμενο πακετο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σίγουρα η περίπτωση της ΚΑΙΣΣΑ θα μπορούσε να ήταν καλύτερη μιας και μιλάμε για αρρωστάκια, όπως είπε κι ο φίλος πιο πάνω, κι όχι με απλούς επιχειρηματίες. Το θέμα όμως είναι αν θα μπορεί να κάνει μια ακριβής επανακυκλοφορία του παιχνιδιού όπως το γνωρίζουμε, κι όχι να κατασκευάσει κάτι παρόμοιο!!
 
Αν τα πνευματικά δικαιώματα του παιχνιδιού δεν είναι ελεύθερα τότε δύσκολο να κάνει κίνηση η KAISSA.
 
Αυτό ακριβώς εννοώ Kambia!! :)

Φιλ δε διαφωνώ φυσικά με αυτά που λες αλλά όλα σχετικά είναι!! Εγω πιστεύω πως το όλο θέμα έχει να κάνει με την τιμή. Τι εννοώ; Οταν πρωτοκυκλοφόρησαν τα παιχνίδια απ όσο θυμάμαι η μεγάλη πολιορκία είχε περίπου 2000 δρχ η μικρή 1.500 και τα κάστρα 500. Ενα πεντακοσάρικο είναι μεγάλη διαφορά τότε και πολλά παιδιά ,όπως κι εγώ, πήραν πρώτα το μικρό πακέτο και μετά τα κάστρα!! Αγόρασαν ουσιαστικά τη μεγάλη πολιορκία σε 2 δώσεις!! Ετσι και τώρα πιστεύω! Δηλαδή αν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις τιμές τότε σίγουρα θα είναι και απαραίτητη η κυκλοφορία των 2 μικρών εξπάνσιον!! Αν όχι τότε πάμε κατευθείαν στη μεγάλη και ξεμπερδέψαμε!! Εκτος βέβαια αν πολλά παιδιά, ισως κι εγώ, αγοράσουν και τα 3 πακέτα για συλλεκτικούς λόγους πράγμα που είναι πάρα πολύ πιθανό!!!
 
Kambia είπε:
Αν τα πνευματικά δικαιώματα του παιχνιδιού δεν είναι ελεύθερα τότε δύσκολο να κάνει κίνηση η KAISSA.
Γιατι ?Μπορει να ζητησει τα δικαιωματα και να της τα δωσουν.(εκτος και εαν εχεις εκ των εσω πληροφορηση)
 
Kambia είπε:
Αν τα πνευματικά δικαιώματα του παιχνιδιού δεν είναι ελεύθερα τότε δύσκολο να κάνει κίνηση η KAISSA.
Οντως αυτο ειναι ενα θεματακι.Αλλα η Καισσα ειναι η μονη που θα δειξει ενδιαφερον και θα προωθησει το παιχνιδι αγκαλιαζωντας το με θερμη.

Γι'αυτο ειμαι απολυτος.
 
Εγω θεωρω προσον το γεγονος οτι εχει δικαιωματα το παιχνιδι!

Παιρνοντας τα δικαιωματα, παιρνεις και τα καλουπια και οτι αλλο ειναι αναγκαιο για να κατασκευασεις.

Μιλαμε για παιχνιδι 30 χρονων που εχει γινει "ντεμοντε" εδω και χρονια. Δεν πιστευω οτι θα ειναι ακριβο το licensing για μεγεθη εταιριας σαν το Jumbo...
 
Kambia είπε:
Αν τα πνευματικά δικαιώματα του παιχνιδιού δεν είναι ελεύθερα τότε δύσκολο να κάνει κίνηση η KAISSA.
angel_grig είπε:
Γιατι ?Μπορει να ζητησει τα δικαιωματα και να της τα δωσουν.(εκτος και εαν εχεις εκ των εσω πληροφορηση)
Οχι καμία πληροφόρηση εκ των έσω δεν έχω. Απλά αν τα δικαιώματα δεν είναι ελεύθερα θα πρέπει ο οποιοσδήποτε είναι να τα πάρει να πληρώσει κάποιο ποσό που συνήθως δεν είναι και μικρό. Με αυτό το σκεπτικό είπα το παραπάνω :)
 
Λοιπον παιδες....δυστυχως θα πρεπει να ξεχασουμε το θεμα επανακυκλοφοριας των Καστρων. :(

Μου ηρθε απαντηση απο το email που εστειλα...

Today at 3:25 PM




Αξιότιμε κύριε ........,


Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.


Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι η
El Greco και η Jumbo είχαν τον ίδιο ιδιοκτήτη ωστόσο αποτελούν δύο διαφορετικές εταιρείες.


Η El Greco πουλήθηκε στην πολυεθνική Hasbro και έτσι δεν υπάρχουν πλέον τα κάστρα και οι πολιορκητές.

 


Ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές

 


Με τιμή


Τμήμα Εταιρικής Επικοινωνίας
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την ιδια φασον απαντηση πηρα και εγω Σταυρο, κατι που δειχνει πως το πιο πιθανο ειναι να μην διαβαζει κανενας υπευθυνος, η τουλαχιστον καποιος που να σεβεται την δουλεια του και κατ επεκτασιν τις ερωτησεις του αγοραστικου κοινου. Το email που εστειλα , αναμεσα σε αλλα, εκανε αναφορα στο παιχνιδι, ερωτηση για το αν ειναι δυνατη η επανακυκλοφορια του η αναθεση σε συνεργαζομενη εταιρεια, και προτασεις οπως πχ ενα ερωτηματολογιο σε μια γωνια του τμηματος παιχνιδιων καθε καταστηματος για το αν θελουμε να ξαναδουμε το παιχνιδι (ωστε να μετρησουν την απηχηση πριν καν μπουν στον κοπο της κυκλοφοριας). Ετσι η απαντηση αυτη απλα δεν μου αρκει καθως ειναι εντελως off για απαντηση σε αυτο που εστειλα. Το πιο πιθανον ειναι να ειδαν να ερχονται email και δωθηκε εντολη σε καμια γραμματεα (η παρθηκε αυτοβουλως) να απανταει το συγκεκριμενο. Ολοκληρο θεμα εστειλα με διαφορα σκελη και προτασεις, δεν εκανα ερωτηση για το αν υπαρχει το παιχνιδι για να παρω αυτο σαν απαντηση. Τελικα θα χρειαστει κατι πιο μεστο, οπως μια επιτροπη που να συζητησει το θεμα με καποιον εκ της διευθυνσης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βασικά αυτό που λέει είναι ότι τα δικαιώματα τα έχει η Hasbro και όχι τα Jumbo. Οπότε για αυτό το θέμα πρέπει να επικοινωνήσει κάποιος με τη Hasbro.
 
Φιλιππε,πολυ φοβαμαι οτι εαν δωθηκε εντολη οπως λες σε καποια γραμματεα να απανταει με το συγκεγκριμενο email...οτι και επιτροπη

να σχηματιστει και να καταφερει τελικα να συναντηθει με καποιον απο την διοικηση, την ιδια απαντηση θα παρει.

Μηπως θα πρεπει να κοιταξουμε την λυση που προτεινε ο DINO?

DINO είπε:
Ίσως και η Κάισσα θα μπορούσε να αναλάβει τέτοιο project...
H' οπως λεει και φιλτατος Χρηστος, να απευθυνθουμε και στην Hasbro.
 
Προς καθε κατευθυνση κοιταμε Σταυρο, δεν εχουμε κανενα κολημα με αυτο. Απλα δειχνει (εδειχνε?) σαν την καλυτερη επιλογη βασει μεγεθους και επιρροης της εταιρειας. Οποιοσδηποτε αναλαβει να ξαναφερει αυτο το παιχνιδι ξανα στην επιφανεια θα εχει την αμεριστη υποστηριξη μας, ουτε λογος για αυτο. Συζηταμε αν ειναι να διοχετευσουμε προς αλλη κατευθυνση την προσπαθεια μας. Παμε κατευθειαν Hasbro?
 
Ας βρούμε πρώτα ποιος έχει τα δικαιώματα; Το πιο πιθανό είναι να είναι η Hasbro. Ένα mail στη Hasbro, που να διευκρινίζει αυτά τα πράγματα θα ήταν χρήσιμο. Το δεύτερο ερώτημα θα ήταν αν θα ήταν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν αυτά τα δικαιώματα σε κάποια άλλη εταιρεία ή να τα δώσουν ελεύθερα όπως έκανε η μητρική εταιρεία για το Atari Jaguar.

Τέλος, μια σκέψη, αν και φαντάζομαι ότι εκείνα τα χρόνια που οι ελληνική βιομηχανία είχε τα πνευματικά δικαιώματα στα παλιότερα των υποδημάτων της, το παιχνίδι είναι >25 ετών άρα οι όποιες πατέντες το καλύπτουν έχουν λήξει και το μόνο που διατηρείται είναι το trademark. Μια εταιρεία θα μπορούσε να το διαθέσει απλά ονομάζοντας το Φρούρια και Βάρβαροι.

*IANAL
 
Για αρχή http://hasbro-new.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/8/session/L3RpbWUvMTM4NzY2NjQ1OS9zaWQvS3VTN3RwSWw%3D

As you can imagine, we receive many contacts and inquiries about submitting new product concepts, and while we appreciate hearing from our friends and consumers, we must advise that we do not accept unsolicited submissions for review.In accordance with our policy, if you send or attach any additional disclosure materials to us, we will return this material unread, which we will have neither copied nor reviewed.You may wish to seek out a company which has a submission policy different from ours. If you have a toy or game idea, you may wish to contact the game industry's trade association, The Toy Industry Association, or a toy and game broker.We wish you well with your efforts.The Toy Industry Association is located at:
1115 Broadway, Suite 400



New York, NY 10010-2803


 


Their telephone number is (212) 675-1141, option, 6.
They may be able to refer you to brokers who are members of the TIA.
:)
 
Πίσω
Μπλουζα