Κάστρα και Πολιορκητές: Petition για ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ [Συζήτηση - Petition]

Φοβερό θρεντ, τέλεια ιδέα, μπράβο Σταύρο για την κίνηση σου!

Δυστηχώς το Τζάμπο, δεν θυμίζει σε τίποτα πια το παλιό καλό Τζάμπο του Ψυχικού με τα ποιοτικά παιχνίδια και την ονειρεμένη ατμόσφαιρα.

Τώρα, απορρυπαντικά, τασάκια, τρόφιμα και λοιπά ευτελή προϊόντα για το σπίτι και φυσικά ακόμα πιο ευτελή παιχνίδια, πρωτοστατούν στα ράφια του καταστήματος αυτού.

Όλα για το κέρδος, ότι πάρεις ένα ευρώ για να έχει απήχηση στις μεγάλες λαϊκές μάζες.

Επιπλέον, μια προσωπική διαπίστωση, το πλέϋμομπίλ για παράδειγμα, δεν είναι παιχνίδι για όλα τα παιδιά*, και δη για τα σημερινά παιδιά. Θέλει σκέψη, φαντασία, δημιουργικότητα, ηρεμία, υπομονή και ατομική ποιότητα - αν μπορώ να το πω έτσι.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα ''δικά'' μας παλιά επιτραπέζια.

Τώρα, όπως πολύ καλά το έθεσε παραπάνω ένας συμφορουμήτης, θέλουμε μόνο οθόνες, βία και σαματά.

Συνοψίζοντας λοιπόν και εγώ το θεωρώ δύσκολο εγχείρημα αλλά θα το υποστηρίξω, αν και όχι τόσο ενεργό μέλος της παρέας, με την καθοδήγηση σας και εύχομαι να γίνει και με άλλα αγαπημένα παιχνίδια.

ps: *πριν με κράξετε για την διατύπωση, να σας πω ότι έχω και εγώ παιδιά και προσπαθώ να τα κρατήσω μακριά από παιχνίδια που δεν μου αρέσουν και τα ''σπρώχνω'' σε πιο δημιουργικό και ποιοτικό παιχνίδι και κυρίως τους δίνω τα δικά μου παλιά! (με δέος και προσοχή.. )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
NLS είπε:
Πέρα από ότι θέλει να λέει η ίδια η Jumbo, αυτή δεν είναι Η El Greco.Η El Greco ιδρύθηκε από τον πατέρα του mr. Jumbo. Ο ίδιος ανέλαβε την El Greco μεν κάποια στιγμή και μετά από λίγα χρόνια την ΠΟΥΛΗΣΕ στη Hasbro (που αν δεν κάνω λάθος είναι στη Disney πια όπως σχεδόν τα πάντα).

Ο ίδιος έμεινε εκεί να δουλέψει ως στέλεχος. Αργότερα ΕΦΤΙΑΞΕ τη Jumbo που ποτέ δεν είχε (τουλάχιστον στη 1η φάση της) την κατασκευή αλλά την εμπορία.
Παιδια, να τονισω λιγο ξανα πως το αντικειμενο του thread αυτου ειναι σκεψεις και ενδιαφερον για επανακυκλοφορια του αγαπημενου μας παιχνιδιου. Μην το κουραζουμε με τρελες λεπτομερειες που δεν εχουν ουσια. Αναλυσαμε παραπανω πως η Jumbo του σημερα δεν ειναι ο κατασκευαστης του καποτε, αλλα πληρει τις προδιαγραφες ωστε να κανει το ονειρο μας πραγματικοτητα.

NLS είπε:
Τώρα η "κατασκευή" περιορίζεται σε φασόν Κίνας.
Ακομα και ετσι το αποτελεσμα που επιθυμουμε δειχνει εφικτο σαν ειδικη παραγγελια.
 
Θα συμφωνήσω με τον Wally οτι μαζικά emails θα κουράσουν και από ένα σημείο και μετά θα πηγαίνουν στα spam.

Καλύτερο είναι να ξεκινήσουμε ένα petition και αφού μαζευτεί ένας μεγάλος αριθμός υπογραφών μαζί με άλλα 5-6 καλά επιχειρήματα να ζητήσουμε μια συνάντηση με τους υπευθύνους του jumbo.

Πάντως αυτό που παρατηρώ τον τελευταίο καιρό είναι η επανακυκλοφορία πολλών παλιών παιχνιδιών. Οπότε γιατί όχι να μην το σκεφτούν να κυκλοφορήσουν πάλι τα "Κάστρα και πολιορκητές" ;

Και κάτι ακόμα.

Aς αφήσουμε την ιστορία του Jumbo και το τι πουλάει σήμερα. Ξεφεύγουμε από το θέμα :)
 
Kambia είπε:
Και κάτι ακόμα. Aς αφήσουμε την ιστορία του Jumbo και το τι πουλάει σήμερα. Ξεφεύγουμε από το θέμα :)
To ανέφερα κυρίως για να δείξω το (κατα την γνώμη μου) προφίλ της εταιρίας και γιατί πιθανολογώ ότι δεν θα προχωρήσει σε τέτοιο εγχείρημα.

Θα συμφωνήσω με τις υπογραφές και την επιχειρηματολογία καθώς και την νέα τάση για επιστροφή στο παλιό (βλέπε αναγνωστικά, ρομάντζο, κλπ) και αυτό ίσως είναι ένα μεγάλο +.
 
και εγώ συμφωνώ με την Kambia, petition να το προωθήσουμε κιόλας όπου μπορούμε! Και μετά το καταθέτουμε μαζί με τα επιχειρήματά μας. Επίσης να συμφωνήσω με τον phil_vr στο κομμάτι της προσέγγισης. Ας είμαστε απλά θετικοί! Το παιγνίδι αξίζει να κυκλοφορήσει μαζικά για 2-3 χρόνια. Γιατί όχι;

Νομίζω ότι παιγνίδια σαν τα «Κάστρα» είναι ότι πρέπει για καιρούς οικονομικής κρίσης όπου ο κόσμος περνά όλο και περισσότερο χρόνο στο σπίτι του. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν κυκλοφορήσουν μέσα στις επόμενες γιορτές; Δεν μπορεί να είναι αποτυχημένη οικονομικά μια τέτοια κίνηση για κάποιον που θα επενδύσει σε αυτό. Καθοριστικός παράγοντας βέβαια θα είναι και η πολιτική της εταιρείας η οποία θα αποφασίσει να το επανακυκλοφορήσει. Λιγότερα κομμάτια, ακριβότερες τιμές για συλλέκτες ή προσπάθεια επανένταξης του προϊόντος στην οικογένεια του σήμερα, άρα και μαζικότερη παραγωγή με φθηνότερη τιμή;
 
phil_vr είπε:
Παιδια, να τονισω λιγο ξανα πως το αντικειμενο του thread αυτου ειναι σκεψεις και ενδιαφερον για επανακυκλοφορια του αγαπημενου μας παιχνιδιου. Μην το κουραζουμε με τρελες λεπτομερειες που δεν εχουν ουσια. Αναλυσαμε παραπανω πως η Jumbo του σημερα δεν ειναι ο κατασκευαστης του καποτε, αλλα πληρει τις προδιαγραφες ωστε να κανει το ονειρο μας πραγματικοτητα.
Ακομα και ετσι το αποτελεσμα που επιθυμουμε δειχνει εφικτο σαν ειδικη παραγγελια.
Μάλλον δεν έδωσες σημασία στην σημαντικότερη λεπτομέρεια του post μου:

Η λεπτομέρεια λοιπόν είναι αν τα δικαιώματα του Κάστρα και Πολιορκητές είναι ακόμα δικά του (του Βακάκη) ή πήγαν στη Hasbro. Τα καλούπια επίσης.
 
αρα μιλάμε για ενα κοστος περιπου στο 10 ευρο το σετ.με τοσα κιτ που υπολογιζετε οτι θα αγορασουμε όλοι πρέπει να έχει πολυ χαμηλη τιμή.ενα τέτοιων προδιαγραφών παιχνίδι θα έχει και το ανάλογο υψηλό κόστος αγοράς.αρα καπου δεν βγαίνουν τα κουκιά.θυμάμαι οτι τότε που κυκλοφορούσε το σετ ήταν πανακριβο.τώρα με τέτοια οικονομική εξαθλίωση στην χώρα μας πόσοι θα μπορούν να το αγοράσουν για τον εαυτό τους για να μπούν και στη διαδικασία των δώρων?δεν είμαι απαισιόδοξος .ειμαι πραγματιστής.
 
playmofreak είπε:
αρα μιλάμε για ενα κοστος περιπου στο 10 ευρο το σετ.με τοσα κιτ που υπολογιζετε οτι θα αγορασουμε όλοι πρέπει να έχει πολυ χαμηλη τιμή.ενα τέτοιων προδιαγραφών παιχνίδι θα έχει και το ανάλογο υψηλό κόστος αγοράς.αρα καπου δεν βγαίνουν τα κουκιά.θυμάμαι οτι τότε που κυκλοφορούσε το σετ ήταν πανακριβο.τώρα με τέτοια οικονομική εξαθλίωση στην χώρα μας πόσοι θα μπορούν να το αγοράσουν για τον εαυτό τους για να μπούν και στη διαδικασία των δώρων?δεν είμαι απαισιόδοξος .ειμαι πραγματιστής.
Kατι που δεν μου αρεσει να κανω ειναι η αντιπαραθεση και ειναι η τελευταια φορα που το κανω. Αντε να γινω κακος ξανα (εντελως φιλικα ομως). Δεν μιλησε κανενας για κοστος των 10 ευρω. Το thread αυτο ξεκινησε σαν petition που σκοπο εχει την επαναφορα του αγαπημενου μας παιχνιδιου. Απλα το θελουμε. Δεν μας νοιαζει πως θα γινει αυτο, απλα χτυπαμε την πορτα ενος κολοσου που μπορει "ισως" να το κανει πραγματικοτητα. Εκει ξεκινουν και σταματουν ολα. Οσο για το πραγματιστης.. πες πως αν αποφασιζε η Playmobil να κυκλοφορησει μια σειρα απο τα παλια των 80s σετ, αν εβγαζε καμια 20αρια και ολα οπως τοτε με τα κουτια και τις φιγουρες και ολο το styling του τοτε και τα κυκλοφορουσε για μια σαιζον και μονο.. πες μου με το χερι στην καρδια αν δεν θα θα τα επαιρνες ολα η αν δεν δανειζοσουν ακομα για να τα παρεις ολα (δεν αναφερω καν για εξτρα) αν δεν μπορουσες. Σε αυτο το φορουμ ξερουμε ολοι απο το παθος του collecting φιλε μου και ο καθενας εχει την δικια του φλεβα. Δεχομαι και σεβομαι τις αποψεις σου γιατι στον ιδιο κοσμο ζουμε, απλα δεν βοηθουν και τοσο σε αυτο που δημιουργηθηκε αυτο το thread.
 
Εγώ πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να συντάξουμε ένα κείμενο, όπως προαναφέρθηκε.

Και από εκεί και πέρα:

α) Να αναρτηθεί στην πρώτη σελίδα του φόρουμ (αυτό, θα το κάνουμε εμείς).

β) Να αναρτηθεί στο Facebook group (είδα ότι αναφέρθηκε κάπου, αλλά κάπως απορρίφθηκε? Ή κατάλαβα λάθος?)

γ) Να προωθηθεί στο Twitter

δ) Να φτιάξουμε ένα μικρό βιντεάκι και να το "σπρώξουμε" στο youtube.

Μόλις μαζέψουμε λίγο κόσμο (ειδικά για το f/b, πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλη προσέλευση), χτυπάμε όχι μόνο την πόρτα του Jumbo, αλλά και διάφορων μέσων που μπορούν ν' ασκήσουν "έμμεσα" πίεση - π.χ. ραδιοφωνικοί σταθμοί, έντυπα, ενδεχομένως και ανταγωνιστές.

Ιδέες άτακτα ριγμένες κι από μένα - προς συζήτηση φυσικά! :)
 
Ίσως και η Κάισσα θα μπορούσε να αναλάβει τέτοιο project...

Λέω 'γω τώρα...
 
DINO είπε:
Ίσως και η Κάισσα θα μπορούσε να αναλάβει τέτοιο project...Λέω 'γω τώρα...
Mε ενα Google search εμαθα τι ειναι η Κάισσα ..δεν εχεις και αδικο...
 
Έπρεπε να βάλω link, Γρηγόρη...

Η Κάισσα υπάρχει από τον καιρό του ένδοξου PIXEL, και αν θυμάσαι, διαφημιζόταν συνεχώς κάποια περίοδο στο οπισθόφυλλο.

Λέμε τώρα, αν "φάμε πόρτα" από το Jumbo, να υπάρχει μια εναλλακτική...

Η Κάισσα συνεργάζεται και διανέμει στην Ελλάδα τα παιχνίδια όλων των σημαντικών εταιρειών του χώρου όπως Wizards of the Coast, Pokemon Company, Ultra Pro, Konami, Fantasy Flight, Games Workshop, AEG, Safari, Gigamic, Eureka και πολλών άλλων, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται και με τους κορυφαίους σχεδιαστές επιτραπέζιων παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο, μεταφράζοντας στα Ελληνικά μια πλειάδα επιτραπέζιων παιχνιδιών.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καταρχάς κι εγώ με τι σειρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ''πρωτεργάτη'' Φίλιππα, καθώς και τα άλλα παιδιά που κάναν αυτή την κίνηση!! Τόσα χρόνια είμαστε μόνο με αναμνήσεις καθώς και με ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ. Γιατί τα κάστρα και πολιορκητές δεν ξανακυκλοφορούν; Γιατί η ΜΒ δεν έφερε ποτέ τα εξπάνσιον του heroqest στην Ελλάδα; Γιατί η AS έπαψε εδώ και καιρό να κυκλοφορεί μεγάλα παιχνίδια (dragon game system, zorro, γαλέρα φάντασμα κτλ) και ασχολείται μόνο με παιχνίδια για μώρα; Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τη ΜΙΚΑ. Τόσο δύσκολο είναι να ξαναβγεί στα ράφια ο ΜΟΝΟΚΡΑΤΟΡΑΣ που στο κάτω κάτω αποτελείται σχεδόν μόνο απο χαρτόνια;;

Αφού λοιπόν είμαστε πλέον μια μεγάλη κοινότητα που μας απασχολούν όλα αυτά τα ΓΙΑΤΙ, καιρός είναι να οργανωθούμε και να προσπαθήσουμε να φτάσει η φωνή μας στα μεγάλα κεφάλια όλων αυτών των εταιριών. Πολλοί απ αυτούς μπορεί να είναι καινούριοι διευθύνοντες στις εταιρίες και λογικά δε θα γνωρίζουν καλά καλά το παρελθόν των παιχνιδιών!!

Μιας και το θέμα μας εδώ είναι η επανακυκλοφορία του ΕΠΟΥΣ των 80ς ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΕΣ πιστεύω πως είναι η καλύτερη αρχή που θα μπορεί να γίνει, γιατί δε μιλάμε για ένα απλό παιχνίδι της σειράς αλλά για κάτι ξεχωριστό που έχει σημαδέψει μιά ολόκληρη γενιά!! 30 χρόνια έχουν περάσει και πολύς κόσμος ψάχνει ακόμη κάτι απ αυτό!! Εστω κι έναν στρατιώτη η μια βολίδα!! Δεν είμαστε λοιπόν 500 ταλιμπάν μα πολύ περισσότεροι!! Στο κάτω κάτω δε νομίζω οι επανακυκλοφορίες του ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΑΝΟΝΤΑΣ και ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ να είχαν καλύτερη ανταπόκριση!! Απλά είναι η απόδειξη πως οι εταιρίες κάνουν μεν επανακυκλοφορίες αλλά δεν ξέρουν τι είναι αυτό που πραγματικά θα συγκλονίσει. Και αυτό είναι που μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί!!

Τέλος η δική πρόταση σχετικά με το ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΕΣ είναι η εξής! Να κυκλοφορήσει η μεγάλη πολιορκία και 3 εξπάνσιον!! Το ένα όπως το ξέρουμε ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΚΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΧΗΣ, το άλλο να περιέχει τον ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ και τον ΚΥΚΛΩΠΑ μαζί σε ένα κουτί και τέλος ΔΡΑΚΟΣ και ΚΡΙΟΣ στο ίδιο πακέτο!! ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ και τα ΚΑΣΤΡΑ δεν νομίζω να χρειάζονται γιατί απλά και τα 2 μαζί αποτελούν τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ. Επίσης οι κανόνες του παιχνιδιού να είναι απ την πρώτη ξένη έκδοση στα ελληνικά βέβαια ώστε το παιχνίδι να γίνει πιο περίπλοκο!!

Ολα αυτά με τα συγχωνευμένα πακέτα τα προτείνω για λόγους απλοποίησης της όλης κατάστασης!! Ισως έτσι να είναι και πιο εύκολο και για την εταιρία!! Το θέμα μα μας βέβαια είναι να κάνουμε την αρχή και όλα τ άλλα είναι λεπτομέρειες!! Καλή μας επιτυχία!!!!!
 
Καλησπερα και απο εμενα. Καταρχήν να δηλώσω και εγω μεγάλος φαν Κάστρα και Πολιορκητές, και εχω την χαρά να τα εχω κρατήσει σχεδον ολα. Πριν κανα μηνα προσπαθουσα να ξεβαψω τα "customized" στρατιωτακια, και μετα αμα καταφέρω να κολλήσω τα χέρια του κυκλωπα που τον κούλανα απο το πολυ παιχνίδι θα είμαστε κομπλέ.

Την Δευτέρα ήμουνα στο Jumbo πάντως, και ειδα παιχνίδι Καστρα και Πολιορκητές! Εφαγα σκάλωμα και πηγα να δω τι ειναι. Είναι στο ιδιο νομιζω consept με το παλιο, αλλα τα καστρα πρεπει να ειναι χάρτινα (?). Ξενέρωσα πάντως και δεν του έδωσα περισσότερη σημασία, γιατί ουτε που συγκρίνετε με το παλιο!!! ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
DimitrisK είπε:
Την Δευτέρα ήμουνα στο Jumbo πάντως, και ειδα παιχνίδι Καστρα και Πολιορκητές! Εφαγα σκάλωμα και πηγα να δω τι ειναι. Είναι στο ιδιο νομιζω consept με το παλιο, αλλα τα καστρα πρεπει να ειναι χάρτινα (?). Ξενέρωσα πάντως και δεν του έδωσα περισσότερη σημασία, γιατί ουτε που συγκρίνετε με το παλιο!!! ...
Το εχουμε δει ολοι το συγκεκριμενο παιχνιδι και απλα να σκεφτουμε πως ο τιτλος ακομα μας τραβηξε σαν μαγνητης. Εννοειται πως το παιχνιδι δεν εχει απολυτως καμια σχεση με το δικο μας, παρα μονο στον τιτλο. Αποτελειται απο ενα καθαρο επιτραπεζιο με πλαισιο παιχνιδιου με τετραγωνα, 4 χαρτινα καστρακια, ενα σε καθε γωνια α-λα Warlords στο Atari 2600, και φυσικα δεν εχει καν καταπελτες, καν βαλιστρες, καν οβιδες, ουτε καν φιγουρακια, ουτε καν στο ιδιο concept, τι λεμε τωρα. Την ιδια στιγμη το κουτι εχει μια εικονα που παραπεμπει στα παλια Καστρα και Πολιορκητες με ενα καστρο να πολιορκειται, και φυσικα φερει τον ιδιο τιτλο. Εκει απλα μιλαμε για εκμεταλλευση (μου διαφευγει ποια εταιρεια το βγαζει αλλα θα το τσεκαρω με πρωτη ευκαιρια), τοσο του τιτλου οσο και των ομορφων μας αναμνησεων. Και ΑΝ εστω και ετσι το ασχετο παιχνιδι αυτο καταφερε να αποσπασει το βλεμμα μας αναμεσα στον κυκεωνα των κουτιων στο συγκεκριμενο section των επιτραπεζιων της εταιρειας, σκεφτειτε τι μπορει να κανει ενα ραφι με μπλε αποχρωσεις απο γνωριμα κουτια και γνωριμες εικονες. Η συνταγη ειναι ετοιμη απο τα μεσα του 1980, απλα περιμενει να ξαναβγει απαραλαχτη στην επιφανεια.

Kατι που με στεναχωρησε εχθες οταν εκανα μια βολτα στο συγκεκριμενο καταστημα.. ειδα ενα υποτυπωδες χαρτονοdisplay που το μονο που καταφερε να μου τραβηξει το βλεμμα ηταν το lime πρασινο χρωμα που ειχε σαν ενα ραφι με επιτραπεζια. Και εκει ειδα πως ξανακυκλοφορησε το Subbuteo. Αυτο που ειδα βεβαια με απογοητευσε πολυ καθως τα κουτια που παλια ηταν eye-catcher και εδειχναν απο μακρια οτι ειχε να κανει με ποδοσφαιρο και ειχαν κατι φανταστικες φωτογραφιες οσο και το κλασσικο εξωφυλλο-πορτακι που το ανοιγαμε και βλεπαμε την πραματεια σε ολη της την δοξα, εχει αντικατασταθει με ενα καταπρασινο κλειστο κουτι, με ενα τεραστιο λογοτυπο που γραφει Subbuteo απο ακρη σε ακρη, και ισα που διακρινονται δυο φιγουρακια. Οτι πρεπει δηλαδη για τα ματια ενος πιτσιρικα που δεν θα του δωσει καμια απολυτως σημασια, την ιδια στιγμη που καλα καλα στα δικα μου ενηλικα ματια πηγε να περασει εντελως απαρατηρητο σαν να ηταν ενα ραφι με Scrabble! Μπραβο ρε μαστορες, καταφερατε να φερετε ενα θρυλικο παιχνιδι πισω και το θαβετε με ενα αθλιο κουτι που δεν δειχνει καν για παιχνιδι παρα παραπεμπει στο Scrabble, και δεν φροντιζετε για ενα πληρες ομορφο χαρτονοdisplay που να εχει και τα βασικα πακετα και εξτρα ομαδες και πακετακια με εξτρα μπαλες, γηπεδα κλπ οπως τα αγαπησαμε στο παρελθον. Μετα φταινε οι πιτσιρικαδες που δεν τα προτιμουν πια και τους κατηγορουμε πως εχουν πεσει με τα μουτρα στα ηλεκτρονικα επειδη σνομπαρουν τα συμβατικα. Ειναι ζητημα αν μενει κανενα χρονο στην αγορα το συγκεκριμενο παιχνιδι αφου περναει εντελως απαρατηρητο. Η επιτομη του marketing αν μη τι αλλο. Αν ειναι να δουμε μια τετοια "αναγεννηση" των Καστρων και Πολιορκητων με διαφορες απο την παλια τελεια τους συσκευασια, καλυτερα να μην την δουμε ποτε. Ειναι απλα χαντακωμα αυτη η εκμοντερνισμενη παρουσιαση για το Subbuteo.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
boomer είπε:
Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τη ΜΙΚΑ.
Απο τις ελαχιστες πληροφοριες που γνωριζω ειναι οτι η εταιρια εχει κλεισει.

Εγινε μια προσπαθεια απο τον/τους γιο/γιους του ιδρυτη/ιδιοκτητη να την ξανανοιξουν

στην Βουλγαρια αλλα απετυχε. :(

Τωρα οσο για την επανακυκλοφορια της Μεγαλης Πολιορκιας και των 3 expansion με βρισκεις απολυτα συμφωνο!!!! :thumbup:
 
Μακαρι να γινοταν κατι τετοιο και εννοειται οτι ειμαι μαζι σας.

Ομως απο την στιγμη που η κινηση εγινε το 2007 βγαζοντας μια επανεκδοση,θεωρω οτι για τον επιχειρηματια μια τετοια κινηση δεν θα εχει καποιο κερδος και οτι μαλλον θα ειναι ζημιογονα ειδικα στους καιρους που ζουμε.

Τα Jumbo δουλευουν αποκλειστικα με chinese wholesale suppliers χωρις καν να μπουν στον κοπο να εχουν τα απαραιτητα πιστοποιητικα για την ποιοτητα των πλαστικων μερων κλπ.Τα προστιμα πεφτουν βροχη.

Ακομα και στην περιπτωση που αποφασιζε ο Βακακης να κανει μια τετοια κινηση,πιστεψτε με θα το αναλαμβανε μια κινεζικη εταιρια με εντελως αμφιβολου ποιοτητας και σχεδιασης υλικα.

Με λιγα λογια μια ακομα κακη κινεζικη αντιγραφη.

Δυστυχως η El Greco ηταν του πατερα Βακακη και λειτουργουσε σε αλλες εποχες,καηκε και το εργοστασιο αλλα το στησανε παλι,ομως ο γιος το ειδε λιγο πιο "πρακτικα" το θεμα μετα απο λιγα χρονια.

Θεωρω οτι μεσω fb κλπ δεν θα γινει απολυτως τιποτα.

Αν πρεπει να γινει κατι και αν ειναι στα Jumbo,πιστευω οτι το καλυτερο ειναι να δημιουργηθει μια "επιτροπη" απο δω μεσα και να παει να τον βρει προσωπικως δειχνοντας του το γιατι πρεπει να ξαναβγει στην παραγωγη.
 
Gyubrush είπε:
Ακομα και στην περιπτωση που αποφασιζε ο Βακακης να κανει μια τετοια κινηση,πιστεψτε με θα το αναλαμβανε μια κινεζικη εταιρια με εντελως αμφιβολου ποιοτητας και σχεδιασης υλικα.Με λιγα λογια μια ακομα κακη κινεζικη αντιγραφη.
Aυτο ειναι σχετικο, μην τα βαζουμε ολα στον ιδιο καδο. Η επανεκδοση που ανεφερες, το Battleground: Crossbows and Catapults, ηταν εξ ολοκληρου made in china και φυσικα η ποιοτητα του ηταν κατα πολυ ανωτερη απο αυτη των παλιων Καστρων και Πολιορκητων (ειδικα στο packaging και στα κουτια με τα απιστευτης ποιοτητας illustration, εξωφυλλα-πορτακια κλπ, αλλα και το ιδιο το παιχνιδι με το ιδιαιτερο και απαιτητικο του styling), οσο θα μπορουσε να γινει για ενα παιχνιδι της κλασης αυτης. Αν ρωτησεις τα παιδια που το εχουν (πχ Wally) θα στο διαβεβαιωσουν και οι ιδιοι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@Dino Καλη εναλλακτικη

@boomer Τα εσπασες! Συμφωνω!

@DinitrisK Πολλα kudos που εχεις ακομα την παλια σειρα. Respect

@Guybrush Ας μην ειμαστε τοσο απαισιοδοξοι. Τι και να ειναι Κινεζικα τα παιχνιδια? Εχεις δει καποιο να μην ειναι? Και θα επιβεβαιωσω αυτο που ειπε ο Φιλιππος. Η σειρα Crossbow and Catapults ειναι κατασκευασμενη στην Κινα και ειναι ποιοτικα πολυ ανωτερη του παραδοσιακου σετ.

@Σταυρος :(

Καλο κανει η κουβεντα. Θα αποκρυσταλλωσουμε μια αποψη και θα παμε μια ομαδα απο εδω να μιλησουμε με καποιον υπευθυνο. Παντως ακομα και η συμμετοχη στο παρον thread μας δινει επιπλεον επιχειρηματα...
 
Οσον αφορα τα κινεζικα οπως γραφει και παραπανω δεν υπαρχουν πολλα προϊοντα που δεν φτιαχνονται εκει πλεον,απο iphone λεμε τωρα μεχρι armani τσαντες (μιλαμε για original προϊοντα παραγγελιες απο εταιριες).


Το θεμα ειναι οτι οι κινεζοι θα σου φτιαξουν αναλογη ποιοτητα με τα χρηματα που θα τους δωσεις για το προϊον που θες,τους δωσεις 3 cents θα σου φτιαξουν για 3 cents,τους δωσεις 30$ και 300$ θα σου φτιαξουν το προϊον που αγοραζεις στις boutique των πολυκαταστηματων με τα labels των εταιριων.
 
Πίσω
Μπλουζα