Κάστρα και Πολιορκητές: Petition για ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ [Συζήτηση - Petition]

Γεια σας και από εμένα. Έκανα εγγραφή στο φόρουμ για να πω την ιδέα μου.

Εγώ θα κάνω μια πρόταση στον Ευάγγελο από την Drawlab Entertainment ή όποιος άλλος διαβάσει το νήμα.

Για το ίδιο ακριβός παιχνίδι είναι δύσκολο αλλά και χαζό να πληρώσει κάποιος για τα δικαιώματα μιας και μπορεί να φτιαχτεί ένα παρόμοιο αλλά και πιο εμπλουτισμένο παιχνίδι. Άλλωστε πρέπει να εξελισσόμαστε και όχι να μένουμε στάσιμοι.

Αν έχω να διαλέξω ανάμεσα στην πολιορκία και στο π.χ. Αρχαία Τροία με περισσότερες φιγούρες, καταπέλτες, βολίδες και τούβλα στην ίδια τιμή (το κόστος των δικαιωμάτων θα περάσει στην τελική τιμή), προσωπικά θα διαλέξω το δεύτερο.

Προτείνω λοιπόν 3 απλά βήματα.

1ο: Δημιουργία μακέτας και πλήρη πρόταση παιχνιδιού από κάποια ενδιαφερόμενη εταιρία. Αυτό θα μας οδηγήσει στον υπολογισμό του τελικού κόστους.

Όχι γενικά και αόριστα αλλά συγκεκριμένα πράγματα.

Πχ Για αυτό το παιχνίδι χρειάζονται το ελάχιστο 1.000 τεμ και κοστίζουν 10 ?. Το κέρδος της εταιρίας είναι 5 ? και τελική τιμή στο ράφι μαζί με το κέρδος του τελικού εμπόρου θα είναι στα 20 ?.

2ο: Αφού έχουμε την πρόταση μπαίνουμε στο στάδιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος. θα υπάρχει κάπου μια φόρμα όπου όποιος επιθυμεί να το αγοράσει να το δηλώνει με στοιχεία επικοινωνίας. Να υπάρχει ένας προκαθορισμένος αριθμός ανθρώπων πχ 500 άτομα, με τον οποίο η εταιρία θεωρεί ότι είναι αρκετός για να προχωρήσει η όλη διαδικασία. Αυτό το στάδιο μπορεί να πάρει καιρό μιας και δύσκολα θα ενημερωθούν ταυτόχρονα όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

3ο: Προπληρωμή ως ένδειξη σοβαρού ενδιαφέροντος. Θα πρέπει να καταβάλουμε μέρος της τελικής αξίας του παιχνιδιού πχ 5 ?. Το κέρδος μου ως αγοραστής με προαναγγελία θα είναι μια καλύτερη τιμή αγοράς πχ τα 15 ? γλυτώνοντας το κέρδος του τελικού εμπόρου. Φυσικά να υπάρχει δέσμευση επιστροφής τον χρημάτων σε περίπτωση που το πραγματικό ενδιαφέρον αποδειχθεί μικρότερο από το αρχικό.

Έτσι λοιπόν από σήμερα κιόλας, μπορεί κάποιος να ξεκινήσει την δημιουργία ενός κλώνου ο οποίος πιστεύω θα αποδειχθεί ανώτερος μιας και η τεχνολογία έχει προχωρήσει αλλά και οι ιδέες έχουν εμπλουτιστεί.

Με αυτόν τον τρόπο ο κατασκευαστής θα έχει μια σχετικά ασφαλή επένδυση η οποία αν πετύχει θα του προσφέρει ακόμα περισσότερα.
 
Πάρα πολύ σωστά όλα τα παραπάνω και με σοβαρό σκεπτικό, πραγματικά, φίλε alpo! :thumbup:

*Όμως...*

Το θέμα με εμάς εδώ είναι, οτι αναφερόμαστε σε ακριβώς ΕΚΕΙΝΟ το παιχνίδι, με το οποίο μεγαλώσαμε...

ΕΚΕΙΝΟ το κουτί, ΕΚΕΙΝΟΥΣ τους πολεμιστές, ΕΚΕΙΝΕΣ τις οδηγίες, κ.ο.κ.

Αυτό λοιπόν το παιχνίδι θέλουμε να ξαναπιάσουμε στα χέρια μας, καθώς αυτό που μας καθοδηγεί είναι η νοσταλγία. :)

Σίγουρα μιλάω πρώτα απ'όλα για τον εαυτό μου, αλλά πιστεύω οτι πολλοί είναι αυτοί που νιώθουν έτσι εδώ μέσα.

Αν κάνω λάθος και θέλουμε μια παραλλάγή του παιχνιδιού, ας με διορθώσουν. :)

Σε ευχαριστούμε για την κατάθεση των ιδεών σου και ευελπιστούμε να σε έχουμε μαζί μας, ασχέτως αποτελέσματος.

:beerz:
 
Λίγες πληροφορίες για την "αντιγραφή" του παιχνιδιού που όμως δεν πέτυχε αρκετές πωλήσεις και σταμάτησε η παράγωγη του.. :(

 


Battleground: Crossbows & Catapults War Chest Starter Set with 2 more Expansion Sets. (Crossbows & Catapults Clone - 2007)

https://boardgamegeek.com/boardgame/...-chest-starter

https://boardgamegeek.com/boardgamee...n-attack-armor

https://boardgamegeek.com/boardgamee...er-attack-expa

To συγκεκριμένο βγήκε στην αγορά με την κοινή συνεργασία Τριών εταιρειών :

1. Famoza : https://boardgamegeek.com/boardgamep...er/9179/famosa

2. Goliath B.V. : https://boardgamegeek.com/boardgamep...454/goliath-bv

3. Moose : https://boardgamegeek.com/boardgamepublisher/7063/moose

Ο σχεδιασμός έγινε απο τον Henri Sala και τον Αρτίστα Mike Rayhawk :

 


https://boardgamegeek.com/boardgamed...159/henri-sala

 


https://boardgamegeek.com/boardgamea...5/mike-rayhawk

- Επίσης βρήκα και το Weapons & Warriors : Pirate Battle (1996) το οποίο είναι και αυτό κλώνος του γνωστού μας παιχνιδιού. Πληροφορίες εδώ : https://boardgamegeek.com/boardgame/...-pirate-battle

Παιδιά χρειάζεται κεφάλαιο, χρειάζεται μια ομάδα ανθρώπων που θα κάνουν ένα πλάνο και θα ενωθούν για να δημιουργήσουν μια νόμιμη εταιρεία (Με έδρα ξένη χώρα και συγκεκριμένα την χώρα συνεργασίας και παραγωγής του παιχνιδιού) που θα καλύπτονται όλοι νομικά για πιο σωστή συνεργασία και ανάπτυξη εμπιστοσύνης μεταξύ της ομάδας. Χρειάζεται νομικός που να έχει εμπειρία στο διεθνές εμπορικό δίκαιο για να μπορέσει να μας βοηθήσει με τα πνευμ. δικαιώματα του παιχνιδιού. Οτιδήποτε έχετε στείλει και σε Ελλάδα και στο εξωτερικό σχετικά με πληροφορίες και δικαιώματα του παιχνιδιού έπρεπε να γίνει μεσω αντιπροσώπου δικηγόρου και το λέω αυτό γιατί είτε είναι πολυεθνική είτε τα Jumbo/moustakas/hasbro αλλιώς διερευνούν και απαντούν σε νομικους μίας και θα ληφθεί περισσότερο σοβαρά ότι ζητηθεί.

Πριν απο αυτό χρειάζεται πολύ κυνηγητό, ταξίδια στο εξωτερικό, ραντεβού με εταιρείες και φυσικά έμπειροι άνθρωποι για την σύσταση μιας κερδοφόρας συνεργασίας για την παράγωγη του παιχνιδιού. Θα πρότεινα ψάξιμο για όλα στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας και της και όχι μονο....

Επίσης πρέπει να γίνει παράλληλα έρευνα και προσπάθεια διοχέτευσης του παιχνιδιού στα καταστήματα της συγκεκριμένης χώρας. Κάπως έτσι "δένεις" με την συγκεκριμένη χώρα και αποκτάς κάποια σχετική "εύνοια" ώστε να μπορείς να έχεις κάποιο δάνειο με εγγυήσεις μεσω κάποιας τράπεζας στην χωρα αυτή.

Όλα πρέπει να γίνουν εκτός Ελλάδος (το ξαναλέω πάλι...) και απλα εδώ (αν τελικά φτάσει ο στόχος μας στην παράγωγη) θα δημιουργηθεί μια εταιρεία σαν αντιπροσωπία (μια εταιρεία ευέλικτου τύπου ή αλλοδαπή εταιρεία με έδρα το εξωτερικό) η οποια θα είναι κόμβος για την εισαγωγή και διοχέτευση του παιχνιδιού στα καταστήματα στην Ελλάδα.

Υπάρχουν εταιρείες με χαμηλό κόστος παράγωγης σε βαλκανικές χώρες (ας πούμε στην Βουλγαρία και στην Ρουμανία) αλλα και σε Ινδία και Κίνα που θα έκαναν πανηγύρι για να μπουν στην Ευρωπαϊκή αγορά. Με ενα καλο πλάνο, σχεδιασμό κινήσεων και σκληρή προσπάθεια στο εξωτερικό (το ξαναλέω πάλι :) ) θα μπορούσε να γίνει κάτι.

Μονο έτσι θα τα καταφέρουμε αλλιώς μην περιμένετε να γίνει κάτι!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Που υπογραφω διοτι διαβαζοντας το μισο thread μπερδευτικα!

Αν μπορειτε διωξτε τους Βαρβαρους η βγαλτε μια εκδοση με Ελληνες vs Βικινγκς

Διοτι ηταν παντα ο αδυναμος κρικος της σειρας ασε που τους ειχαμε διαλυσει.........
 

1@Risingsunproject[/USER] Δεν υπογραφεις πουθενα, γιατι πολυ απλα το petition που ειχα φτιαξει, εχει τελειωσει εδω και παρα πολυ καιρο! :)

Οι υπογραφες που μαζευτηκαν, οπως αναφερω ηδη εδω, ηταν μολις 528, αριθμος παρα πολυ μικρος για τετοιο εγχειρημα, δυστυχως!!! :(

 
Σταυρο ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Ισως να πρεπει να αναβιωσουμε ξανα το θεμα καποια στιγμη.

Δεν γνωριζω τις προσπαθειες που καταβαλατε στο παρελθον αλλα θα χαρω να βοηθησω με οποιον τροπο για μια νεα προσπαθεια

Και εαν αυτο σημαινει να βγω στο δρομο να μαζευω υπογραφες!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προσωπικα δεν ελπιζω σε τιποτα, το θεμα το εχω ξεχασει!
 
Φαντάζομαι να είχατε δώσει "γή και ύδωρ" γιαυτό και το σχόλιο.

Ειναι κρίμα πάντως να βλέπω τους "πιγκουινους με τα σκαλιά" και να μην υπάρχει αυτό.... :bash:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι φιγούρες είναι πολύ μικρές και τα κάστρα όχι ιδιαίτερα μεγάλα για να εκτυπωθούν με 3d εκτυπωτή. Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι μόνο το κόστος, που τουλάχιστο στη χώρα μας οι 3d εκτυπώσεις έχουν ακόμη μεγάλο κόστος, αλλά και ποιός θα κάτσει να σχεδιάσει τα κάστρα και τις φιγούρες σε 3d εφαρμογή (κάτι μας είπες τώρα). Γνωρίζω πως είναι πάρα πολύ αυτό που αναφέρω, αλλά αν αφήσουμε στην άκρη τον σχεδιασμό και το κόστος η δημιουργία νέων σετ είναι εφικτή. 
 
Σταυρο ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Ισως να πρεπει να αναβιωσουμε ξανα το θεμα καποια στιγμη.

Δεν γνωριζω τις προσπαθειες που καταβαλατε στο παρελθον αλλα θα χαρω να βοηθησω με οποιον τροπο για μια νεα προσπαθεια

Και εαν αυτο σημαινει να βγω στο δρομο να μαζευω υπογραφες!
@Risingsunproject Θα ήθελα πολύ να γίνει άλλη μία νέα προσπάθεια για επανακυκλοφορια  του παιχνιδιού. 

Πιστεύω ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Το μόνο που χρειάζεται ειναι μια συμμετοχή minimum 4-5 παιδιών (εννοείται όσοι περισσότεροι τόσο καλυτέρα) για τον σχεδιασμό κάποιων κινήσεων και ενός πλάνου στόχων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αναβίωση/επανέκδοση αυτού του θρυλικου παιχνιδιού.

@all Τι γνώμη έχετε εσείς; 
 
Επιμένω οτι ίσως τα παιδιά εδω μέσα να είχαν προσπαθήσει πολύ σκληρά και να απογοητευτηκαν τοσο απο την αντίδραση του κόσμου και τις υποσχέσεις που δεν έγιναν ποτέ πράξεις,που να μην θέλουν στην παρούσα στιγμή να ανακινήσουν το θέμα ξανά,χωρίς να γνωρίζω την προιστορία  και πάντα με σεβασμό σε όποιες προσπάθεις είχαν γίνει στο παρελθόν.Δεν θα ήθελα να εμπλεχτώ σε μια νέα προσπάθεια χωρίς γερές βάσεις και με γνώστες του παιχνιδιού (διοτι εγω ήμουν ένας απλός παίκτης σε παιδική ηλικία)

Παρόλα αυτά ταπεινή μου άποψη: Ο καταναλωτής πλέον τρώει αυτό που του σερβίρουν και πολλές φορές είναι απλά ένα κακό "ξαναζεσταμένο φαγητό".

Ενα παιχνίδι σαν και αυτό θα πούλαγε σίγουρα οχι μόνο 500 κομμάτια όσες δηλαδή και οι υπογραφές.

Βέβαια εάν ήταν και πιστή αντιγραφή του παλαιού θα μας έτρεχαν ολοι οι φέροντες ρετρομαγαζα διοτι αυτην την στιγμή ζητάνε υπέρογκα ποσά για αυτό το παιχνιδι και ίσως να κάναμε κακό στις πωλήσεις τους.

Θα ήθελα να δώ και με το συμπάθιο διοτι χάθηκα μεσα στην πληροφορια ξανα,το πώς έγινε η συλλογή υπογραφών,με εντυπο με ηλεκτρονικό αποτύπωμα με δεσμευση για αγορά;

Χωρίς υπονοώντας οτι μπορέι να έγινε κάποιο λάθος αλλά για να δω πως θα αντιδρούσα προσωπικά ή το φιλικό/οικογενειακό περιβάλλον μου στην αποτύπωση των προθέσεων..............
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο οτι θυμάμαι.. 

Ο φίλτατος Σταυρός με πολύ αγάπη για αυτό το παιχνίδι έφτιαξε ένα πολύ ωραίο βίντεο στο οποίο παρακινουσε τον κόσμο να υπογράψει το petition (δίνοντας ονοματεπώνυμο και email). Απο εκεί και πέρα δημοσίευσε το θέμα του petition εδώ (δεν θυμάμαι αν το δημοσίευσε και σε άλλες ιστοσελίδες). Νομίζω ότι είχε γίνει και κάποια ενέργεια ή σχέδιο ώστε να ενημερωθούν στελέχη αλυσίδας πολυκαταστημάτων με παιχνίδια. Ξαναλέω νομίζω.. Καθώς δεν θυμάσαι αν τελικά πραγματοποιήθηκε αυτό.. 

Διάβασε αν θέλεις όλη την συζήτηση που είχε γίνει στις προηγούμενες 18 σελίδες για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν.

Τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη καθώς έχουν περάσει κάποια χρονια και δεν θυμάμαι. Ζήτω συγνώμη αν κάνω κάποιο λάθος στα παραπάνω που γράφω. 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λίγες πληροφορίες για την "αντιγραφή" του παιχνιδιού που όμως δεν πέτυχε αρκετές πωλήσεις και σταμάτησε η παράγωγη του.. :(

 

Battleground: Crossbows & Catapults War Chest Starter Set with 2 more Expansion Sets. (Crossbows & Catapults Clone - 2007)

https://boardgamegeek.com/boardgame/...-chest-starter

https://boardgamegeek.com/boardgamee...n-attack-armor

https://boardgamegeek.com/boardgamee...er-attack-expa

To συγκεκριμένο βγήκε στην αγορά με την κοινή συνεργασία Τριών εταιρειών :

1. Famoza : https://boardgamegeek.com/boardgamep...er/9179/famosa

2. Goliath B.V. : https://boardgamegeek.com/boardgamep...454/goliath-bv

3. Moose : https://boardgamegeek.com/boardgamepublisher/7063/moose

Ο σχεδιασμός έγινε απο τον Henri Sala και τον Αρτίστα Mike Rayhawk :

 

https://boardgamegeek.com/boardgamed...159/henri-sala

 

https://boardgamegeek.com/boardgamea...5/mike-rayhawk

- Επίσης βρήκα και το Weapons & Warriors : Pirate Battle (1996) το οποίο είναι και αυτό κλώνος του γνωστού μας παιχνιδιού. Πληροφορίες εδώ : https://boardgamegeek.com/boardgame/...-pirate-battle

Παιδιά χρειάζεται κεφάλαιο, χρειάζεται μια ομάδα ανθρώπων που θα κάνουν ένα πλάνο και θα ενωθούν για να δημιουργήσουν μια νόμιμη εταιρεία (Με έδρα ξένη χώρα και συγκεκριμένα την χώρα συνεργασίας και παραγωγής του παιχνιδιού) που θα καλύπτονται όλοι νομικά για πιο σωστή συνεργασία και ανάπτυξη εμπιστοσύνης μεταξύ της ομάδας. Χρειάζεται νομικός που να έχει εμπειρία στο διεθνές εμπορικό δίκαιο για να μπορέσει να μας βοηθήσει με τα πνευμ. δικαιώματα του παιχνιδιού. Οτιδήποτε έχετε στείλει και σε Ελλάδα και στο εξωτερικό σχετικά με πληροφορίες και δικαιώματα του παιχνιδιού έπρεπε να γίνει μεσω αντιπροσώπου δικηγόρου και το λέω αυτό γιατί είτε είναι πολυεθνική είτε τα Jumbo/moustakas/hasbro αλλιώς διερευνούν και απαντούν σε νομικους μίας και θα ληφθεί περισσότερο σοβαρά ότι ζητηθεί.

Πριν απο αυτό χρειάζεται πολύ κυνηγητό, ταξίδια στο εξωτερικό, ραντεβού με εταιρείες και φυσικά έμπειροι άνθρωποι για την σύσταση μιας κερδοφόρας συνεργασίας για την παράγωγη του παιχνιδιού. Θα πρότεινα ψάξιμο για όλα στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας και της και όχι μονο....

Επίσης πρέπει να γίνει παράλληλα έρευνα και προσπάθεια διοχέτευσης του παιχνιδιού στα καταστήματα της συγκεκριμένης χώρας. Κάπως έτσι "δένεις" με την συγκεκριμένη χώρα και αποκτάς κάποια σχετική "εύνοια" ώστε να μπορείς να έχεις κάποιο δάνειο με εγγυήσεις μεσω κάποιας τράπεζας στην χωρα αυτή.

Όλα πρέπει να γίνουν εκτός Ελλάδος (το ξαναλέω πάλι...) και απλα εδώ (αν τελικά φτάσει ο στόχος μας στην παράγωγη) θα δημιουργηθεί μια εταιρεία σαν αντιπροσωπία (μια εταιρεία ευέλικτου τύπου ή αλλοδαπή εταιρεία με έδρα το εξωτερικό) η οποια θα είναι κόμβος για την εισαγωγή και διοχέτευση του παιχνιδιού στα καταστήματα στην Ελλάδα.

Υπάρχουν εταιρείες με χαμηλό κόστος παράγωγης σε βαλκανικές χώρες (ας πούμε στην Βουλγαρία και στην Ρουμανία) αλλα και σε Ινδία και Κίνα που θα έκαναν πανηγύρι για να μπουν στην Ευρωπαϊκή αγορά. Με ενα καλο πλάνο, σχεδιασμό κινήσεων και σκληρή προσπάθεια στο εξωτερικό (το ξαναλέω πάλι :) ) θα μπορούσε να γίνει κάτι.

Μονο έτσι θα τα καταφέρουμε αλλιώς μην περιμένετε να γίνει κάτι!
Διαβάζοντας το κεφάλαιο και βλέποντας και τα παιχνίδια αντιγραφές που απέτυχαν θα συμφωνήσω πλήρως με τα λεγόμενα οτι τέτοιες προσπάθειες χρειάζονται μεγάλα κεφάλαια (ισως όχι εξωπραγματικά) συνεση και εμπειρία όπως και γνώσεις.

Παρόλο που μπορώ ίσως να αναγνωρίζω γιατι μπορεί να απέτυχαν τέτοια παιχνίδια και σε ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά διδάσκονται να παίζουν με,ας το πω "ουδέτερα" παιχνίδια

και οχι με παιχνίδια πολεμοχαρή,βάναυσα και μέσα στο αίμα στα δάκρυα και τον ιδρώτα που μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και στιγμές οικογενειακής βίας ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους!

Νομίζω οτι χάθηκε η απλότητα και η ποιότητα και ειδικά το design!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
*

Πιστεύω οτι θα ήταν καλή φάση να έβγαινε ενα game application σε tablet/κινητά ή σε PC με online μάχες.   :)  

Το σκεφτόμουν να ειναι σχεδιασμενο  καπως σαν το πεδίο μάχης στο κλασικό παιχνίδι North & South (άλλα με κάστρα, Βίκινγκς και καταπέλτες).

https://www.youtube.com/watch?v=mOsICPh4Nro

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό να φτιαχτεί.. Δεν είμαι game developer απλα το "πετάω" στο τραπέζι σαν ιδέα σε όσους διαβάζουν αυτό το θέμα. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
*

Πιστεύω οτι θα ήταν καλή φάση να έβγαινε ενα game application σε tablet/κινητά ή σε PC με online μάχες.   :)  

Το σκεφτόμουν να ειναι σχεδιασμενο  καπως σαν το πεδίο μάχης στο κλασικό παιχνίδι North & South (άλλα με κάστρα, Βίκινγκς και καταπέλτες).

https://www.youtube.com/watch?v=mOsICPh4Nro

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό να φτιαχτεί.. Δεν είμαι game developer απλα το "πετάω" στο τραπέζι σαν ιδέα σε όσους διαβάζουν αυτό το θέμα. :)
Τι μου θυμησες με το North & south μπορω να πω απειρες ώρες λιωσιμο ακομα και με ενα τοσο κακοσχεδιασμενο παιχνιδι.....................μαθαμε μεχρι και τους διαφορετικους υμνους................το τρενο μου μεσα...............
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

1@circleag[/USER] Καλα θυμασαι Βαγγελη. :)

Η δημοσιευση του petition ειχε γινει, εκτος απο το φορουμ, στο facebook μεσω σελιδας που ειχα φτιαξει, και στο Twitter. :)

Βεβαια το χερακι του εβαλε και ο φιλτατος 1@Nemo[/USER] που το ειχε δημοσιευσει και στο insomnia.gr. :)

Ομως παρολο τις οποιες προσπαθειες, η πρωτη απογοητευση ηρθε απο την ανταποκριση,

η οποια  ηταν πραγματικα παρα πολυ μικρη οπως ηδη προειπα πιο πισω. :(

Δευτερη απογοητευση, η απαντηση απο το email  που ειχα στειλει τοτε προς τα Jumbo....

Today at 3:25 PM

Αξιότιμε κύριε ........,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι η El Greco και η Jumbo είχαν τον ίδιο ιδιοκτήτη ωστόσο αποτελούν δύο διαφορετικές εταιρείες.

Η El Greco πουλήθηκε στην πολυεθνική Hasbro και έτσι δεν υπάρχουν πλέον τα κάστρα και οι πολιορκητές.

 

Ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές

 

Με τιμή

Τμήμα Εταιρικής Επικοινωνίας


Τριτη απογοητευση, η απαντηση που πηρε εδω,  σε email που εστειλε  ο 1@phil_vr[/USER] το 2013 στην Hasbro Hellas, 

με ολο το "ζουμι" να επικεντρωνεται στην τελευταια φραση!

"Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας και να σας ενημερώσουμε πως αποφάσεις για την δημιουργία νέων ή την συνέχιση της παραγωγής των παλιών παιχνιδιών / επιτραπεζιων την παίρνει το εξωτερικό , η «μαμά» εταιρεία.

Δυστυχώς για το προϊόν που ενδιαφέρεστε δεν υπάρχει στο άμεσα μέλλον κάποιο πλάνο παραγωγής του."


Οποτε, μετα απο τοση απογοητευση και μαλιστα απο "επισημα χειλη" οι οποιες ελπιδες εξανεμιστηκαν. :(

 
@Risingsunproject Θα ήθελα πολύ να γίνει άλλη μία νέα προσπάθεια για επανακυκλοφορια  του παιχνιδιού. 

Πιστεύω ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Το μόνο που χρειάζεται ειναι μια συμμετοχή minimum 4-5 παιδιών (εννοείται όσοι περισσότεροι τόσο καλυτέρα) για τον σχεδιασμό κάποιων κινήσεων και ενός πλάνου στόχων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αναβίωση/επανέκδοση αυτού του θρυλικου παιχνιδιού.

@all Τι γνώμη έχετε εσείς; 
Τελειωσα το διάβασμα ουφ.....ειδα και το petition ειδα και το βιντεο και τις αναφορες στην Hasbro

Δεν θα προβώ σε μια έκθεση ιδεών για το τι μπορεί να πήγε στραβά

Για το τι ιδέες εχω προσωπικά για το παιχνίδι

Για το πως πρέπει να κινηθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την επανακυκλοφορία

Μιας και αρκετά απο αυτά ειπώθηκαν εδώ αλλά και αλλού

Και εγώ μαζι με πολλούς άλλους θα χαιρόμουν να δώ μια "Deluxe" 'ισως και συλλεκτική έκδοση του παιχνιδιού και στη συνεχεια και βάση πωλήσεων αρκετά και νέα expansion sets όπως π.χ : Ελληνες vs Πέρσες, Κέλτες/Σκοτζεζους/Αγγλοσαξωνες/Γερμανικες φυλές/Ρωμαιοι......

Σε κάποια τέτοια μορφή και ας είναι και ακριβή (τα κάστρα δεν ήταν ποτέ φτηνά παιχνίδια)

Oπως σχετικά προσφατα με νέες εκδόσεις του Monopoly

Αλλά αυτά μάλλον αγγίζουν την σφαίρα της φαντασίας μου διαβάζοντας για τις προσπάθειες που έγιναν

Για τον Σταυρο και τα άλλα παιδια: Μην τον βάζετε κάτω και μη σκύβετε το κεφάλι,και εαν ακόμα αυτό σημαίνει να πάμε στο Κονγκο μόνοι να την φτιάξουμε και να την φέρνουμε στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας με εικονικά τιμολόγια (γνωστη πρακτική)

Προσωπικά έχω άνθρωπο που έχει ασχοληθεί σοβαρά με γραμμή παραγωγής και υπευθυνο στο "Quality Contol" που γνωρίζει να ξεκινάει γραμμή παραγωγής απο το 0 και απο τους ελάχιστους που απομένουν στον ελλαδικό χώρο,οχι στην κατασκευή παιχνιδιών αλλά ας σοβαρευτούμε αυτή η βιομηχανία είναι σχεδόν αστεία μπροστά σε άλλες που θα μπορούσαν με ακόμα πιο ποιοτικό τρόπο να παράγουν τέτοια παιχνίδια.Αν και αμφιβάλω να κινήσει οποια διαδικασια για ένα τέτοιο εγχειρημα, και χωρίς να θέλω να δώσω εδώ την εντύπωση οτι έχω τον άνθρωπο για την δουλειά.

Και σίγουρα όχι με τις συνθήκες που επικρατούν αυτή την στιγμή στην χώρα:

Οπου για μια εξυπνη ιδέα θα πρέπει να κάνεις συνέταιρο τον κάθε τυχάρπαστο,αεριτζή  μαζί με το κράτος για να βγάλεις ψιχαλάκια

mono80-01.jpg

IMG_6696.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν το λες επανακυκλοφορια αλλά επαναδημιουργια
Κάποιο μέλος εδώ με είχε ρωτήσει αν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ με τα κάστρα. Δύσκολο είχα απαντήσει διότι δεν είχα γνήσια κομματια στα χέρια μου για να αντιγράψω.
Γνήσια έπεσαν κ δεν άντεξα στον πειρασμό....

IMG_20200916_085335.jpg
IMG_20200916_085356.jpg

IMG_20200916_085414.jpg

IMG_20200916_085437.jpg

IMG_20200916_085554.jpg
 
Άψογα! Το μόνο που φοβάμαι ότι δεν μπορεί να φτιαχτεί είναι οι βολίδες διότι πρέπει κάποιος να πετύχει και το βαρος
 
Χεχε
Τουβλάκια κ βολιδες έχουν ακριβώς ίδιο βάρος με το γνήσια διότι αν είναι πιο βαριά αλλάζει πολλά στο gameplay
Ο καταπέλτης είναι 42 γραμμάρια έναντι του γνήσιου που ήταν 24
Ο καταπέλτης είναι πραγματικά βράχος διότι ο γνήσιος ήταν κουφιος από κατω
 
Πίσω
Μπλουζα