Καλλιτεχνικές Φωτογραφίες...

Έτσι βγήκε :) Ούτε Photoshop, ούτε τίποτα!

Βέβαια τράβηξα πολλές εκείνη τη μέρα και ανέβασα αυτή που πιστεύω βγήκε πιο ωραία. Αυτό που έκανα ήταν να παίξω λίγο με τις ρυθμίσεις για τη φωτεινότητα όταν την τράβαγα.

Α, η μηχανή με την οποία τις πήρα είναι η Panasonic Lumix FZ7.

Γενικά πάντως μου αρέσει η φωτογραφία και θα ήθελα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω. Τη μηχανή πρόσφατα σχετικά την πήρα (το καλοκαίρι) και είμαι ακόμα αρχάριος σε πολλά θέματα...
 
Sneaker οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες!!!Ειδικά η πρώτη και η τελευταία σε ταξιδεύουν...Θα συμφωνήσω με τον keeper7k για το ηλιοβασίλεμα, είναι πανέμορφο...Καλωσόρισες...
 
Sneaker καλωσήρθες στην παρέα μας! Μου αρέσουν πολύ τα χρώματα στις φωτογραφίες σου! Τι ρυθμίσεις της είχες κάνει; Την Panasonic Lumix FZ7 την χάζευα για να την αγοράσω αλλά πολύ ογκώδες βρε παιδί μου για μια βόλτα πχ.
 
Dominion αδερφέ, σε πάω με χίλια! :diablotin:

Kαλωσήρθες στην παρέα μας Sneaker
 
μία απ'τις αγαπημένες μου (σημ. δεν έχω ιδέα από φωτογραφία, ζητώ την κατανόησή σας)

koutaviql2.jpg
 
Το αρχάριος είναι σχετικό αγαπητέ μου φίλε.. Έτσι όπως τις βλέπω μπορώ να πω πως είναι πανέμορφες. .όλες είναι πολύ ισορροπημένες με ωραία χρώματα και βλέπω έχεις χτυπήσει ωραία κάδρα…Επίσης και η μηχανή που πήρες είναι πολύ καλή και σου δίνει την δυνατότητα για παιχνίδι κάτι που ασφαλώς μας αρέσει όλους όσους ασχολούμαστε λίγο παραπάνω με την φωτογραφία…Well done my friend,και καλώς ήρθες στην παρέα μας..

asikamin τι γλύκα σκύλος!!!!!Αυτή και αν δεν είναι ωραία φωτογραφία!!!
 
Eγώ δεν δηλώνω απλά τουρίστας, αλλά άσχετος με το αντικείμενο (από καλλιτεχνικής πλευράς τουλάχιστον).

Εντούτοις να μερικές φωτό που τράβηξα με την ταπεινή μου Powershot G3:

img0451ww1.jpg


1020285ge2.jpg


1010154yv8.jpg
 
Dominion παραμένω έκπληκτη. Οι φωτογραφίες σου είναι ακόμη πιο όμορφες από τα κομικς σου. ! Συγχαρητήρια για την καλλιτεχνική σου φλέβα.
 


Σαμοθρακη.Μηχανη της πλακιτσας,δεν θυμαμαι καν μαρκα.Δεν τη θεωρω καλλιτεχνικη.Απλα ειχε πολυ πλακα,να με βλεπατε να κανω το βαδισμα του φαντασματος για να μην τρομαξω το ζωντανο
 
Shadowdancer2501 μια λιβελούλα του ιδίου ακριβώς χρώματος βιντεοσκόπησα φέτος το καλοκαίρι σε έναν παραδοσιακό νερόμυλο!!!Τρομερά όμορφο έντομο... :thumbup:
 
ΑΕΟΝ...Η πρώτη φώτο σου είναι καταπληκτική το ίδιο και η δεύτερη!!! Τώρα για την Τρίτη? Λατρεύω τα ζωάκια οπότε!!!!!!

Shadowdancer... Η φωτογραφία σου είναι λιλιπούτια!!!!!!!!
 
Wally, ambu_dare, exetlaios ευχαριστώ φίλοι μου για τα ενθαρυντικά σας σχόλια.

akmakas η μόνη παρέμβαση στις πρώτες 2 μέσω photoshop (εκτός από το γνωστό καθάρισμα της σκόνης μιας και όλα τα κάνω ακόμα με φίλμ) είναι ένα διακριτικό bluring (ξεχωριστό layer αν θυμάμαι καλά overlay). Tα χρώματα δεν χρειάζονταν κορεσμό καθώς το slide και δει το αργό σε ταχύτητα (50 αρι) δίνει πολύ κορεσμό από μόνο του.

Χεραιτώ τον Sneaker (Μου άρεσε πολύ η δουλειά του κυρίως 2η 3η και 4η...από την 3η θα μπορούσανε να λείπουνε εκείνα τα σχοινιά από τη σύνθεση άκρη πάνω αριστερά όπως βλέπουμε)
 
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τα πολύ καλά σας λόγια.

telonio: Δεν πείραξα ιδιαίτερα τις ρυθμίσεις. Απλά στο ηλιοβασίλεμα πρέπει να είχα μειώσει αν θυμάμαι καλά το exposure 2-3 EV (δεν ξέρω τι σημαίνει το EV απλά αυτό μου έδειχνε όταν το μείωνα). Όσο για τον όγκο της, ναι είναι μεγάλη αλλά μου αρέσει να την πιάνω και με τα δύο χέρια όταν τραβάω. Κάτι μικρές που χωράνει και στην κωλότσεπη ναι μεν είναι βολικές για μεταφορά αλλά άλλη αίσθηση όταν την κρατάς και "γεμίζει" το χέρι σου.

akmakas: Το αρχάριος το λέω πιο πολύ γιατί δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τεχνικά κομμάτια στη φωτογραφία ούτε με περίεργες ρυθμίσεις. Τις περισσότερες φώτο που τραβάω τις παίρνω με αυτόματες ρυθμίσεις. Σιγά σιγά παίζω με κάτι iso, ισορροπίες λευκού κλπ αλλά πάντα μου φαίνεται ότι το αυτόματο κάνει μια χαρά τη δουλειά. Όσο για τα κάδρα αυτό είναι κάτι που πάντα πρόσεχα όταν τράβαγα φώτος. Να μην κόβω τίποτα και το τελικό αποτέλεσμα να είναι μία όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη / όμορφη εικόνα.

Dominion: Έχεις δίκιο για τα σχοινιά αλλά θυμάμαι ότι από εκεί που ήμουν δε μπορούσα να βγάλω τη φώτο καλά κεντραρισμένη χωρίς να φαίνονται :( οπότε και τα άφησα.

Αφού σας άρεσαν ανεβάζω και μερικές ακόμα...

p1010378pj0.jpg


p1010607qz9.jpg


p1010688cv3.jpg


Όπως φαίνεται μου αρέσουν πολύ οι αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου αλλά και γενικά τα σκούρα χρώματα.
 
Sneaker είπε:
Όπως φαίνεται μου αρέσουν πολύ οι αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου αλλά και γενικά τα σκούρα χρώματα.
Me too!!!Σκέτη μαγεία οι φωτογραφίες σου. :thumbup: Έχεις και άλλες τέτοιες;
 
Sneaker.....Προχώρα έχεις δυνατότητες πολύ ωραίες φωτογραφίες...!!!
 
Η 2η σε ποιό μέρος είναι βγαλμένη, μου φαίνεται γνωστό αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω...δεν βοηθάει το σκοτάδι! :)
 
Η θέση "Κλειδί", στην Ευρυτανία.

imag0102tc4.jpg
 
Όλες οι φωτογραφίες είναι από Λήμνο και συγκεκριμένα από την πόλη της Μύρινας. Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι είχε πολύ ωραία ηλιοβασιλέματα...
 
exetlaios...Αν και λίγο καμένη στο κέντρο είναι φανταστική!!!!
 
akmakas είπε:
exetlaios...Αν και λίγο καμένη στο κέντρο είναι φανταστική!!!!
Και αυτός που την τράβηξε (εγώ δηλαδή) "καμμένος" είναι,

οπότε το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο ... :biglaugh:
 
Πίσω
Μπλουζα