Καλύτερη Κονσόλα 6ης Γενιάς

Καλύτερη Κονσόλα 6ης Γενιάς

  • Microsoft XBOX

    Ψηφοφορίες: 1 14,3%
  • Nintendo Gamecube

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sega Dreamcast

    Ψηφοφορίες: 3 42,9%
  • Sony Playstation 2

    Ψηφοφορίες: 3 42,9%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    7

keeper7k

Human RetroDatabase
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
2.599
Αντιδράσεις
22
Κυρίες και κύριοι, έφτασε η μεγάλη ώρα. Αλλο ένα τετριμμένο poll, brought to you by keeper, αυτή τη φορά για την λιγότερο ρέτρο γενιά της θεματολογίας του GRM.

Ίσως η πρώτη γενιά που χαρακτηρίστηκε next-gen κι έφερε πλήθος καινοτομιών στον κονσολόκοσμο (ή καθιέρωσε κάποια features που στις προηγούμενες γενιές ήταν non standard). Πλέον, οι ευτυχείς κάτοχοι των CDRom-άτων ή DVDRom-άτων [sic] παιχνιδομηχανών, απολάμβαναν πολυτέλειες όπως LAN ή ακόμα και Internet Connectivity, Emulator Support, Video Playback ακόμα και υποστήριξη λειτουργικών.

Η 6η γενιά είναι εκείνη που σε μεγάλο βαθμό καθιέρωσε τα σημερινά υψηλά στάνταρντς και το GRM καλείται να ψηφίσει την αγαπημένη του.

Όσον αφορά την δική μου ψήφο, αυτή τη φορά θα έρθει αργότερα για να μην επηρεάσω τον κόσμο να ψηφίσει την καλύτερη Sega κονσόλα .... :D
 
Τωρα αμα ψηφίσω το cube επειδή έχω πορωθεί με το mario kart πειράζει; :D

Ο pooky σίγουρα ΔΕΝ θα ψηφίσει το dreamcast! :D
 
Και ποιος δεν έχει πορωθεί με το Mario Cart?

Σταθερή αξία!

Άντε οι Wii owners να ρίξουμε καμιά mini κοντρίτσα :D
 
Πραγματικα πολυ δυσκολη δημοσκοπηση δεν μπορω να διαλεξω και το dreamcast και το χβοχ αλλα και τα αλλα δυο δινουν ρεσιταλ με παιχνιδαρες !! αν ειχα επιλογη θα τα ψηφιζα ολα !! θα δωσω ομως τον ψηφο μου στο χβοχ διοτι ειναι η ποιο (δυνατη) κονσολα αυτης της γενιας (δεν νομιζω να χωραει αμφιβολια...) εχει σκληρο δισκο και φοβερα (αποκλειστικα) games ...

αν και παλι το dreamcast εκανε την μεγαλη αλλαγη τοτε....αλλα δυστηχως δεν εδωσε αυτα που μπορουσε (δυστηχως η sega το εφαγιε...) ...και να πουμε την πραγματικοτητα ετσι θα ηταν το dreamcast 2 αν εβγαινε τοτε!! πολυ μπροστα απο την εποχη του...που ακομα και τωρα αν αξιοποιουσανε θα ειχε πολλα ακομα να δωσει...
 
Όντως η δημοσκόπηση είναι πολύ δύσκολη (εκτός απο τους N fans που έχουν την προφανή επιλογή) ;)

To μεν DC έφερε επανάσταση στον κονσολόκοσμο με όλα τα καλούδια που έφερε μαζί του, το δε XBOX τα πήρε και τα πήγε ένα βήμα παραπέρα (Media Center e.t.c.).

Το DC όμως, όσον αφορά το gaming αμιγώς είναι κατ'εμε μακράν ο βασιλιάς της γενιάς κυρίως λόγω των arcade-perfect conversions (NAOMI rocks), της πληθώρας "ανατολικών" τίτλων αλλα και των καταπληκτικών exclusives. Πρακτικά, ήταν η πρώτη φορά που ο καθένας μπορούσε να έχει ένα arcade στο σαλόνι του (και μάλιστα σε τέτοιες ποσότητες παιχνιδιών) και αυτό απο μόνο του καθιστά αυτόματα την αθάνατη κονσόλα της Sega βασιλιά της διασκέδασης.

All Hail the Undead Console λοιπόν και η ψήφος μου καρφωτή στο DC :bow:
 
Αν και είμαι ανάμεσα σε xbox και DC...

ψηφίζω δαγκωτό το XBOX αναφορικά με τις δυνατότητες της κονσόλας σας hardware...κυρίως λόγω των επιπρόσθετων δυνατοτήτων του...βλέπε προσθήκη σκληρού δίσκου, media center, emulation, internet, κλπ...

Ωστόσο, αν ψήφιζα βάσει τίτλων..θα έδινα την ψήφο χωρίς δεύτερη σκέψη στο DC...το οποίο έχει παιχνιδάρες!!!
 
Καλυτερη? Αγαπημενη?

Δυσκολο poll.

To DC εβαλε για πρωτη φορα στο σαλονι μας την εννοια του nextgen, του homebrew, του online (online για εκτος Ιαπωνιας.Η SegaNet προσπαθεια ειχε ξεκινησει οταν οι υπολοιποι ετρωγαν βελανιδια)

Απο την αλλη το ΧΒΟΧ ειναι ενας ελβετικος σουγιας.Κανει τα παντα και τα κανει σωστα.Θελουμε παραγραφους για να αναφερθουμε στα features και τις καινοτομιες του.Ειναι η κονσολα που χρησιμοποιω σε καθημερινη βαση.

Ομως η επισημη αγαπημενη ειναι παντα μια.

Αντε, ελπιζουμε σε επιστροφη... 9/9/2009 Believe

picture.php
 
keeper7k είπε:
(εκτός απο τους N fans που έχουν την προφανή επιλογή) ;)
Μπα, μην το λες. Εγώ σκέφτομαι και το Dreamcast. (Βασικά τα σκέφτομαι όλα εκτός του PS2 :p )
 
η αλήθεια είναι οτι είμαστε λιγο αισθηματίες ιδικά όσοι επιλέξαμε το dreamcast και να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.. το ps2 έχει καταπληκτικά games μια πληθώρα περιφερειακών και μια τεράστια κοινότητα να το υποστηρίζει.. το xbox και αυτό μια απο τα ίδια συν HD,MEDIA CENTER κόλπα,τεράστια γκάμα από games και hardware... το ps1 έγραψε ιστορία με αποκλειστικές παιχνιδαρες και ένα τεράστιο πλασάρισμα από την SONY μέχρι και η γιαγιάδες το έμαθαν και μάλιστα να το προφέρουν..

Αλλά οκ ναι είμαι και εγω ένας ευαίσθητος ρομαντικός τύπος και γοητεύομαι απο κονσόλες που προδόθηκαν από την ίδια τους την μάνα παρόλο που είχε φέρει το dc μια επανάσταση με NET,hardware και software...άσε που τι να πει κανείς για ορισμένα games του που άφησαν εποχή..

DREAMCAST FOR EVER..

i_have_a_dreamcast.jpg
 
Αν και,ως γνωστόν,δεν έχω μεγάλη εμπειρία από δαύτες όλες,ψηφίζω DC διότι έχω δει με τα ματάκια μου τα αριστουργήματα που έβγαλε κατά το παρελθόν....

Το XBOX ως media center είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ομολογουμένως,ενώ για τα άλλα δύο,το μεν PS2 για μένα ποτέ δε ξεπέρασε την -όποια- αξία του PS1,είναι και Sony άλλωστε ( :diablotin: ),ενώ το Cube προδόθηκε από την ίδια την Nintendo και βούλιαξε νωρίς...

2 φίλοι μου το είχαν και το διώξανε γρήγορα γρήγορα θυμάμαι..!
 
Eγω δεν έχω άποψη, γιατί είναι πολύ καινούργια, για μένα ............ :rolleyes:

Η ψήφος μου, αργότερα...... όταν retroποιηθουν αρκετά ..... :D

Δλδ, σε καμιά 10αριά χρόνια.............. :D

Πάντως, αν κάποιοι ενδιαφέρεστε, :rolleyes: δέχομαι προσφορές για την ψήφο μου ......... :D
 
Νομίζω ότι η ψήφος μου είναι προφανής από το avatar και μόνο. :p

Οπότε απλώς ας ενημερώσω ότι runner up θεωρώ το XBox. Πραγματικά φαίνεται ότι ήταν μακράν το ισχυρότερο hardware της γενιάς του. Και φυσικά σαν PC clone έχει το καλύτερο customization.
 
Μετα το περας της ψηφοφοριας θα βαλω στην υπογραφη μου τους users που ψηφισαν Cube,δηλαδη τον εξης εναν (και τους πολαπλους εαυτους του)... :D
 
Δύσκολη απόφαση...xbox για μένα αφού είναι ένα pc χωρίς μπελάδες! :D
 
Εμ μα φυσικά ψηφίζω το Game-Cube και το αιτιολογώ!

Μου άρεσε τρελά το Dreamcast μα γρήγορα μας άφησε χρόνους....

Έτσι πήρα το Nintendo που είχε σηκώσει πολλά από τα παιχνίδια του DC (συμφωνία με SEGA) και είχε καλύτερες υφές σαν hardware από το PS2 και γενικά ήταν δυνατότερο και από τις δύο!

Επίσης γραφικά σαν του F-zero δεν είχα δει ξανά από home υπολογιστικό σύστημα!

Τώρα το X-box σίγουρα ήταν ανώτερο σε hardware αλλά φοβόμουν ότι θα μου πετάξει καμιά μπλε οθόνη (άντε πράσινη) και το πήρα από φόβο!!!
 
picture.php


:D

RESIDENT EVIL SERIES

SILENT HILL SERIES

SINGSTAR SERIES

EYETOY SERIES

METAL GEAR SOLID SERIES

FINAL FANTASY SERIES

TEKKEN SERIES

DEVIL MAY CRY SERIES

KILLZONE

ICO

SHADOW OF THE COLOSSUS

GRAN TURISMO SERIES

GOD OF WAR SERIES

Αυτά για να δικαιολογήσω την ψήφο μου....
 
Το DC έχει το εξής εντυπωσιακό... αν το αγόραζαν όσοι το γουστάρουν τώρα θα ήταν τρομερή επιτυχία.
 
Ποιος ειπε οτι το DC πουλησε λιγα κομματια??

Πανω απο 11.000.000 σε απιστευτα μικρο commercial lifespan!
 
Δυσκολευτικα λιγο μεταξυ gamecube & dreamcast, αλλα τελικα ψηφισα dreamcast.
 
DINO είπε:
picture.php

:D

RESIDENT EVIL SERIES

SILENT HILL SERIES

SINGSTAR SERIES

EYETOY SERIES

METAL GEAR SOLID SERIES

FINAL FANTASY SERIES

TEKKEN SERIES

DEVIL MAY CRY SERIES

KILLZONE

ICO

SHADOW OF THE COLOSSUS

GRAN TURISMO SERIES

GOD OF WAR SERIES

Αυτά για να δικαιολογήσω την ψήφο μου....
Σωστος! Συμφωνω απολυτα! :thumbup:

αν και ειμαι θαυμαστης και του Dreamcast (shenmue1-2,resident evil code veronica,soul calibur,metropolis,tokyo extreme) το PS2 μου χαρισε πιο πολλες ωρες ευχαριστου gaming
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα