Το μόνιτορ είναι μια καλή λύση, αυτό που με ανησυχεί είναι μήπως τελικά αποδειχτεί λίγο το 19άρι. Όσο για το μοντέλο της ΑΟC, αυτό το έχω ήδη μπροστά μου, δεν είναι ότι καλύτερο αλλά κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Φυσικά αν ακολουθήσω τη λύση αυτή, το κόστος εκμηδενίζεται, στον συγκεκριμένο τομέα πάντα.
Για την κάρτα γραφικών μου, αυτή ήδη έχει έξοδο για τηλεόραση, και ήδη τη συνέδεσα στο μηχάνημα της κοπελιάς μου μια και το δικό μου δεν έχει ακόμα λειτουργικό. Σαν τεστ, πριν από λίγο τη συνδέσαμε σε μια παλιά 50 ΗΖ τηλεόραση που έχει και η κάρτα συνεργάστηκε άψογα. Φυσικά δεν ξεκινήσαμε MAME αλλά θα γίνει και αυτό λίαν συντόμως. Όπως και να έχει το πράγμα, δεν με απασχολεί η οθόνη, αλλά το control panel.
Περισσότερο από όλα φοβόμουν το trackball, αλλά τελικά αποδείχτηκε το ευκολότερο πράγμα να συνδεθεί με τον υπολογιστή. Έγραψα σε πολλούς που έχουν στήσει καμπίνες και τους εξιστορούσα τις αμφιβολίες και τις φοβίες μου, αν θέλετε, σχετικά με το trackball, αλλά οι λίγοι που μου απάντησαν φαίνεται να συμφωνούν σχεδόν καθολικά. Το Trackball συνδέεται απλά μέσω της θύρας USB του υπολογιστή και παίζει και το ρόλο του ποντικιού όταν βρισκόμαστε στο desktop των Windows. Με ένα σμπάρο δύο τριγόνια λοιπόν. Η λύση για τα πλήκτρα είναι διπλή. Ή ακολουθείς μια μέθοδο keyboard hack με κύνδυνο να "ψήσεις" τον υπολογιστή σου αν κάτι πάει στραβά, ή αν κάνεις κάπου λάθος, ή κατασκευάζεις ένα είδος interface. Το σημείο αυτό δεν το έψαξα περισσότερο, θα δούμε.
Ambu, τον υπολογιστή, φυσικά, δεν τον έκλεψα,
απλά ο συγκεκριμένος γνωστός μου "έψησε" το τροφοδοτικό του από αυξομείωση τάσης και καθότιν, ας μου συγχωρεθεί η έκφραση "χέζει χρήμα" δεν τον πολυένοιαξε και έστησε νέο μηχάνημα. Το "παλιό" το πήρα σε μια συμβολική τιμή που όταν την άκουσε μου είπε "ε πάρε και το 520άρι τροφοδοτικό που μου πιάνει χώρο". Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ.
Μια και το έφερε η συζήτηση, η έκδοση 107 του ΜΑΜΕ, ΔΕΝ τρέχει στο δικό μου 1700+ με την 4600ΤΙ. Στο "καινούργιο" πρέπει να μην έχει πρόβλημα.
UPDATE ------- UPDATE------- UPDATE!!!!!
Ναι, τα PAC MAN ακόμα και σήμερα πουλιούνται για το PC:
http://www.cmsco.gr/
Το μοντέλο των 4 fire buttons κοστίζει 24 Euros. Αυτό των 6, 30!!!!!
Χμ! Μπορεί να προσαρμοστεί σε μια καμπίνα;
Αύριο πρωί τους έχω πάρει τηλέφωνο για να δω μήπως και υπάρχει κάποιο άλλο με μεγαλύτερα fire buttions. Αλλά ακόμα και να μην υπάρχει μπορεί ΑΝΕΤΑ να μονταριστεί το υπάρχον. (Παλιά μου τέχνη κόσκινο!!!!!) Ξεβίδωμα και προσαρμογή του joystick σε μεγαλύτερα buttons. Φυσικά με κολλητήρι και καλώδιο, διατηρώντας το interface του ανέπαφο. Μόλις πεταχτώ από Πλαίσιο (μάλλον την Παρασκευή) μπορεί να πάρω ένα για να τσεκάρω συμβατότητα με ΜΑΜΕ, και φυσικά επίσκεψη σε κεντρικά καταστήματα πώλησης ηλεκτρολογικού υλικού για έρευνα αγοράς σε διακόπτες arcades!
Φιλαράκια σας το ξαναλέω. Το μόνο μου μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το joystick και τα fire buttons. Όλα τα άλλα δεν με απασχολούν τόσο.
Είδομεν Αύριον!!!!!!!