Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

FISHERMAN είπε:
Έχω στη διάθεση μου:1) xbox crystal τσιπαρισμένο με 4 χειριστήρια,δίσκο,xbmc κλπ και το ΜΑΜΕΟΧ.

2) Διάφορα pc parts καθώς και έτοιμα pc α) celeron 466 b)pentium4 1.8 και μια οθόνη

LG 17" crt.

3) Είμαι σε συζητήσεις να βρω καμπίνα από μαγαζί mr.game που ίσως έχει και κάθεται καμιά..δε γνωρίζω ακόμα τύπο,κατάσταση. η επαφή γίνεται μέσω κοινού γνωστού.

Τι προτείνετε να κάνω; θα προτιμούσα ενα συνδιασμό της έτοιμης καμπίνας που μάλλον θα βρω με κάποιο pc από αυτά που έχω. Κολάω στο θέμα πως θα συνδεθεί η οθόνη της καμπίνας και τα χειριστήρια με το pc. θέλει το IPAC?

Εννοείτε το κόστος είναι το α και το ω..αν και θα μου πείτε ρε φίλε τα γούστα πληρώνονται...με κόστος όπως άκουσα για bar cabinet κοντά στο 1000 δε θα την παλέψω.
1000 ευρο?Ποιος σου το ειπε αυτο?Εμενα η δικια μου μου κοστισε 200 ευρο αλλα ειχα τον υπολογιστη,την οθονη και τα ηχεια.Χωρις να εχεις τιποτα το κοστος της καμπινας φτανει τα 450 με 500 ευρο.Ολα αυτα βεβαια ισχυουν μονο αν ασχοληθεις να την φτιαξεις μονος σου.

Το pc σου με pentium4 1.8 σε συνδιασμο με 1gbyte ram ειναι οτι πρεπει.Τωρα για την crt 17'' ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα,στην καμπινα bartop χωραει μονο tft οθονη,εκτος κι αν αλαξεις τα σχεδια της καμπινας και μεγαλωσεις λιγο το πισω μερος της.

Εγω δεν χρησιμοποιησα IPAC η κατι αναλογο,χρησιμοποιησα τις πλακετες απο 2 usb gamepad.

Αν καταλαβαινεις οτι δεν μπορεις να τα καταφερεις στην κατασκευη της καμπινας καλα ειναι να αγορασεις μια ετοιμη,ομως το κοστος θα ειναι πολυ μεγαλυτερο.
 
Φιλε keropi ξερεις μηπως απο που μπορω να κατεβασω το CoinOPS ReIgnite?

Επισης που θα βρω ROMs? Παιζει τα κλασσικα του ΜΑΜΕ??
 
vaggos_vankel είπε:
Χωρις να εχεις τιποτα το κοστος της καμπινας φτανει τα 450 με 500 ευρο.Ολα αυτα βεβαια ισχυουν μονο αν ασχοληθεις να την φτιαξεις μονος σου.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. 1000+ "άκουσα" για ενα ομολογουμένως τέλειο bartop σαν αυτά που βλέπουμε εδω μέσα.

Από pc parts δεν υπάρχει θέμα και οθόνη και από ολα μπορώ να βρω και έχω πολλά. Δε θα κολήσω να πάρω καμιά tft 19". 95? κάνει μια καινούρια στη χειρότερη περίπτωση.

Το θέμα είναι η καμπίνα και τα χειριστήρια για μένα. Όσο για το χβοχ το εχω άθικτο σε ενα ντουλάπι...ίσως το ξεσκονίσω να ξεχαρμανιάσω μέχρι να δω τι θα κάνω.

xmargari είπε:
Φιλε keropi ξερεις μηπως απο που μπορω να κατεβασω το CoinOPS ReIgnite?Επισης που θα βρω ROMs? Παιζει τα κλασσικα του ΜΑΜΕ??
Με ένα γοογλισμα CoinOPS_ShowROOM_X_LITE_XBOX-iND θα το βρείς αμέσως....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επειδή εγώ έχω μείνει ακόμα στoν προιστορικό Emuloader, είναι δυνατόν να παραθέσει κάποιος ένα συγκριτικό ή μια σελίδα που να περιλαμβάνει κάποιο; Γιατί καλό το "Ούαου, το EmuTaΚανοOlaKaiSymfero είναι το καλύτερο!" αλλά ένα συγκριτικό με χαρακτηριστικά θα χρησίμευε πολύ, γιατί ο καθένας έχει και διαφορετικές απαιτήσεις.
 
Η τρέλα έχει χτυπήσει κόκκινο λέμε!! Αν μπορεί ο κύριος pelo ή ο κύριος arc να επικοινωνήσει θα είμαι υπόχρεος.
 
Jedah είπε:
Επειδή εγώ έχω μείνει ακόμα στoν προιστορικό Emuloader, είναι δυνατόν να παραθέσει κάποιος ένα συγκριτικό ή μια σελίδα που να περιλαμβάνει κάποιο; Γιατί καλό το "Ούαου, το EmuTaΚανοOlaKaiSymfero είναι το καλύτερο!" αλλά ένα συγκριτικό με χαρακτηριστικά θα χρησίμευε πολύ, γιατί ο καθένας έχει και διαφορετικές απαιτήσεις.
Κανένα συγκριτικό δεν χρειάζεται και ούτε να το σκέφτεσαι έτσι. Μιλάμε για ΜΑΜΕ και όχι για πακέτο λογιστικών εφαρμογών.

Το CoinOPS ReIgnite έχει τελευταίο update στο 2010, το ΜΑΜΕΟΧ έχει πριν 5 χρόνια. Αυτό και μόνο φτάνει και περισσεύει (αν θες και άλλα έχουμε driver optimization, new games support και 60fps στα 720p) ;)
 
Με κάλυψες, downloading now...

UPDATE: για Xbox μιλάγατε; Εγώ ψάχνω για PC...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ναι, για ΧΒΟΧ1... offtopic γενικώς στο thread ΛΟΛ
 
Ο κύβος ερίφθει....

Θα τη φτιάξω "μόνος" μου...

-Βήμα πρώτο: ψάχνω για οθόνη..19" TFT

π.χ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156663

Ερώτηση: α) Οκ πρέπει να προσέξω διαστάσεις

 


Διαστάσεις (ΠxΥxΒ):
404 x 418 x 186 χιλ. mm (Με βάση)

Που σημαίνει οτι το πλάτος της καμπίνας πρέπει να είναι 41 εκατοστά

εσωτερικά τουλάχιστον ή 40,5-40,6 αν θέλω να σφηνώσει η οθόνη.

Σωστά σκέφτομαι;;;;

β) Στο ύψος πώς υπολογίζω αν με πέρνει; παίζω με την κλίση της οθόνης;

Πρώτα διαλέγω οθόνη και μετά πως υπολογίζω την καμπίνα;;;;

Αν βάλω τις διαστάσεις της οθόνης στο autocad και την καμπίνα μετά

αυτά φαίνοντε άνετα μάλλον εεε;;; αυτόματα μέσα από το πρόγραμμα

θα φανεί αν χωράνε και τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. :xm:

-Βήμα δεύτερο: Έκανα παραγγελεία από arcadeshop.de ,αλλά ακόμα δεν την πλήρωσα, γιατί δεν έχω χρήματα στην κάρτα του paypal (οπότε αν πήρα καμιά χαζομάρα πείτε να την ακυρώσω).

1x I-PAC 2 (FS32):

- Connection: USB 45,45Euro

2x T-Stik, black: 39,00Euro

2x Miniature Button, red: 7,00Euro ------> για coin *Αυτά μπορώ να μην τα βάλω και να βάζει coin και να παίζει μαζί μόνο με τα start buttons;*

1x 2P Start Button, black: 2,75Euro ------>start 2P

1x 1P Start Button, black: 2,75Euro ------>start 1P

2x Pushbutton SL, blue: 4,50Euro ------>action 1

2x Pushbutton SL, green: 4,50Euro ------>action 2

2x Pushbutton SL, orange: 4,50Euro ------>action 3

2x Pushbutton SL, purple: 4,50Euro ------>action 4

2x Pushbutton SL, red: 4,50Euro ------>action 5

2x Pushbutton SL, yellow: 4,50Euro ------>action 6

2x Pushbutton SL, black: 4,50Euro ------>για φλίππερ στα πλαϊνά

1x Pushbutton Wrench: 1,85Euro

2x Cabinet Handle, open: 5,00Euro

1x Case Feet, 40 mm, al: 6,50Euro

1x Audio Amplifier, stereo: 8,50Euro

2x Speaker 8 Ohm: 6,70Euro

2x Guard, iron, 112 mm: 3,00Euro

2x PCB Mounting Feet: 1,98Euro

Sub-Total: 161,98Euro

Zone Rates (Shipping to GR : 3.23 kg): 21,42Euro

inkl. 19 % MwSt.: 29,28Euro

Total: 183,40Euro




-Βήμα τρίτο: Καμπίνα θα φτιάξω στη δουλειά που έχουμε cnc router και κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ καθώς επίσης και laser cut που κόβει λαμαρίνες και inox.

Έδειξα τα σχέδια στα παιδιά που κόβουν εκεί και γελούσαν..μου είπαν να τους δώσω σχέδιο σε autocad και κάνουν οτι θέλω. Οπότε ακούω ιδέες..

Το κοντρόλ πάνελ ( η βάση τον κουμπιών κλπ) αν και τους είπα να γίνει σε ενα απλό ξύλο να τελειώνουμε εύκολα..είπαν να το κάνουν σε inox. To στραντζάρισμα δε ξέρω πως θα το κάνουν.Επίσης πόσο χοντρό πρέπει να είναι το inox για να βιδώσω τα κουμπιά; θέλει να βάλω και κόντρα πλακέ από κάτω ή καμιά άλλη πατέντα;

Αυτά όλα τζάμπα...μόνο μου είπαν να δώσουν τα ξύλα σε εξωτερικό συνεργάτη μας να τα κάνει μαύρη λάκα κανά 50αρικο μάλλον...μπορεί μετά να μαζέψω κανά φράγκο και να φτιάξω αυτοκόλητα, αλλά προς το παρών δε με νοιάζουν τα φρου φρου και τα αρώματα λόγω $$$.

Wish me good luck!! :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά να ρωτήσω κάτι μη τυχόν και γνωρίζετε; Έγιναν οι συνδέσεις για το arcade monitor και αυτό που βγήκε είναι πως παίζει αβίαστα μέχρι 640x288. Σε ανάλυση 640x480 ναι μεν "κλειδώνει" αλλά δεν είναι κεντραρισμένη η οθόνη. Βγάζει μια μαύρη μπάρα στη μέση και η εικόνα ειναι μοιρασμένη πρός τα άκρα δεξιά και αριστερά. Στην ανάλυση 640x288 τα παιχνίδια παίζουν στρετσαρισμένα και δεν έχουν τη σωστή διάσταση. Επίσης σε αυτή την ανάλυση δε μπορώ να δουλέψω τα παράθυρα configuration του maximus. Μετά από πειραματισμό κατάλαβα πως η σωστή ανάλυση για τα mame είναι 352x288 αλλά το intefrace του Maximus τελείως λάθος. Ερώτηση 1η: Μπορώ να κάνω κάτι ώστε να μπορεί να παίξει σωστά 640 χ 480 ; Όχι για κάποιον άλλον λόγο αλλά για να μπορώ να παίζω Dragon's Lair (σημείωση πως ανεξάρτητα με την ανάλυση που έχω στο monitor μου όταν πάω να τρέξω Daphne emulartor το γυρνάει αυτόματα σε 640 χ 480 αλλά έχω πάντα το πρόβλημα με τη γραμμή στη μέση και όταν βγαίνω από το παιχνίδι γυρνάει στη ανάλυση που είχα ορίσει εξ αρχής). Ερώτηση 2η: Ακόμη και αν τελικά αφήσω 640x288 είναι δυνατόν όταν επιλέγω τα παιχνίδια mame να παίξουν να πηγαίνουν αυτόματα στην ανάλυση που πρέπει να έχουν (πχ 352x288 ; Ελπίζω να είμαι κατανοητός σε αυτά που ρωτάω. Ευχαριστώ!

Επίσης η κάρτα που έχω συνδέσει το PC μου με την οθόνη είναι η arcade vga της ultimarc.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ολα τα βρισκω πολυ ωραια,το μονο που με προβληματιζει ειναι τα 2Χ Cabinet Handle,δεν νομιζω να βρεις αρκετο χωρο στην καμπινα για να τα βαλεις.

Το ινοξ που θα βαλεις θα πρεπει να ειναι 2 χιλιοστα παχος (και 1 χιλιοστο καλα ειναι).Απο κατω δεν χρειαζεται να βαλεις κατι,θα τα βιδωσεις στην λαμαρινα.

Οσο για την οθονη,19αρα θα χωρεσει σιγουρα,εχουν βαλει και αλλα παιδια στην καμπινα τους.Σκεψου οτι εγω καταφερα να χωρεσω 22αρα οθονη,την εβαλα σχεδον σφηνωτα στα πλαινα και το πλατος των ξυλων μου βγηκε 52 εκατοστα.Επισης αν την βαλεις σφηνωτα δεν θα δυσκολευτεις στο κεντραρισμα,μειωνεται ομως ο χωρος για τα χερια στο κοντρολ πανελ.
 
Πιο συγκεκριμένα να και τι βλέπω ανάλογα με τις αναλύσεις που βάζω. Στην πρώτη εικόνα είναι η ανάλυση για να παίξουν σωστά τα mame αλλά το frontend το βλέπω στην οθόνη μου έτσι: εικ. 352χ288. Στην δεύτερη εικόνα η ανάλυση της οθόνης είναι 640χ288, το fronend παίζει σωστά αλλά τα παιχνίδια δείχνουν έτσι: εικ. 640χ288 και τέλος όταν προσπαθώ να δω σε 640χ480 το αποτέλεσμα που έχω είναι αυτό : εικ. 640χ480 (a,b). Σε όλες τις περιπτώσεις των αναλύσεων εκτός από την 640χ480 έχω επίσης το πρόβλημα πως δεν μπορώ να κάνω configure σωστά μιας και τα παράθυρα είναι τεράστια μέσα στο desktop μου και δεν μπορώ να δω καν όλα τα περιεχόμενα. Καμιά πρόταση; Σε ανάλυση 640χ480 προσπάθησα να δω αν μπορώ μέσα από το μενού του mame να βρώ επιλογές που να του λένε να πηγαίνει να τρέχει την ανάλυση που θέλει το κάθε παιχνίδι άσχετα με το τι ανάλυση έχω ορίσει στην οθόνη μου όταν τρέχει το frontend κλπ αλλά δε μπόρεσα να βρω κάτι. Επίσης ότι αλλαγές έκανα με το που έκλεινα το mame και το άνοιγα είδα πως τις είχε χάσει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνει save τις επιλογές; Τέλος, στο μενού του mame πάτησα κατά λάθος μια επιλογή που λέει fullscreen και μου εξαφάνισε από πάνω τις επιλογές όλες file κλπ... ότι configuration κάνω, το κάνω πατώντας alt/enter. Σόρυ για το μεγάλο ποστ παιδιά. Κάθε βοήθεια παραπάνω από καλοδεχούμενη !
 
FISHERMAN , επειδή έχω και εγώ παρόμοιο μηχάνημα για μέταλλα, δεν νομίζω ότι σε βολεύει το μέταλλο... ΟΚ τα κόβεις τα κομμάτια, αλλά πώς βιδώνεις πάνω και πώς τα ενώνεις μεταξύ τους; Αν μπλέξεις με κολλήσεις κτλ δεν αξίζει, πιστεύω φίλε πρέπει να στραφείς προς ξύλινη κατασκευή...
 
Και εγώ αυτό σκέφτομαι..θα ήταν πιο εντυπωσιακό μεν, αλλά θα με καθυστερήσει και θα με κουράσει. Να έρθουν με το καλό τα χειριστήρια και να επιλέξω οθόνη και μετά θα δω τα της καμπίνας.
 
σαφώς! μια ιδέα πάντως είναι να χρησιμοποιήσεις ΙΝΟΧ κομμάτια για επένδυση.... πχ εκεί που θα είναι οι μοχλοί/κουμπιά για προστασία - εύκολο καθάρισμα
 
σήμερα σχεδόν τελείωσα με το "GameEX project" μου... nVidia ION + ασύρματο Χ360 pad + 37" TV +win7:

όλα με artwork σαν του Parodius για pcengine :D βαρετή διαδικασία αλλά άξιζε ο κόπος!
 
σήμερα σχεδόν τελείωσα με το "GameEX project" μου... nVidia ION + ασύρματο Χ360 pad + 37" TV +win7:

 
Peri30 να υποθέσω έχεις ΧΡ για να δουλεύει το ΜΑ έτσι δεν είναι; Εγώ το δοκίμαστα με 7pro που έχω στους υπολογιστές μου και έχει τρομερά προβλήματα... γι'αυτό και στο τέλος απλά επέλεξα το GameEx , κυρίως λόγω του ότι στα 7 παίζει μια χαρά...

Είναι βέβαια και θέμα προτιμήσεων . δεν είμαι σίγουρος ότι θα διάλεγα το ΜΑ ακόμα και καλά να έπαιζε με τα 7, οι έξτρα πληροφορίες του GameEX μου αρέσουν :)

Επίσης παίζει και αυτό με movie previews, απλά εγώ δεν τα χρησιμοποιώ γιατί είναι βαριά για ΑΤΟΜ επεξεργαστή

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα