Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

phil_vr είπε:
Επισης εχεις τον καλο μου λογο για την ορθοτατη επιλογη σου να εχεις τους μοχλους δεξια και οχι αριστερα οπως το 90% ολων των υπολοιπων un-freakin-playable μηχανηματων! Ειμαστε "δεξιοι" ρε παιδια, πως να το κανουμε!!!
Μπα...και εγώ που ανήκω στην "άκρα αριστερά" (το δεξί μου χέρι είναι διακοσμητικό) το μοχλό δεξιά τον προτιμώ. Λίγα παιχνίδια παίζω με το μοχλό στο αριστερό χέρι.

Πολύ καλό το project και σκέφτομαι να το αντιγράψω. Μια νύξη έκανα στη φίλη μου για καμπίνα και έφαγα παντόφλα. Αυτό μάλλον θα το χωνέψει ευκολότερα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο φίλε μου....εκπληκτικό project !!
 
Aπίθανο, πανέμορφο!

Είμαι κι εγώ της άποψης περί 'αληθινής' οθόνης, απλά καμμία σχέση, αλλά αν δεν υπάρχει χώρος τότε είναι μονόδρομος σχεδόν (δεν θα σου έπαιζε τουλάχιστον μία CRT οθονούλα ;) .

Ελπίζω να μας κρατάς ενήμερους!
 
Gryzor είπε:
Aπίθανο, πανέμορφο!
Είμαι κι εγώ της άποψης περί 'αληθινής' οθόνης, απλά καμμία σχέση, αλλά αν δεν υπάρχει χώρος τότε είναι μονόδρομος σχεδόν (δεν θα σου έπαιζε τουλάχιστον μία CRT οθονούλα ;) .

Ελπίζω να μας κρατάς ενήμερους!
Προσπαθησα με crt οθονη αλλα πραγματικα κοιταξα πιο πολυ το θεμα της ευελιξιας και της ανεσης παρα να εχω ενα "στρουμπουλο" μπαρτοπ με διπλασιο βαρος.Γουστα ειναι αυτα :cool:

Εννοειτε οτι εδω θα ποσταρω ολοι την προοδο που κανω και θα μοιραζομαι μαζι σας προβληματα αλλα και εξυπνες λυσεις που σιγουρα θα υπαρχουν μεχρι να ολοκληρωθει το μπαρτοπ.
 
Ενα μερος του προτζεκτ που δεν ειμαι καθολου καλος ειναι το βαψιμο. Λεω να το βαψω μαυρο αλλα με τι μπογια?Εχει κανεις ιδεα?
 
dkssprs είπε:
Ενα μερος του προτζεκτ που δεν ειμαι καθολου καλος ειναι το βαψιμο. Λεω να το βαψω μαυρο αλλα με τι μπογια?Εχει κανεις ιδεα?

Καλημερα. Δεν θα σου πω πως να το βαψεις γιατι γι αυτο υπαρχουν οι ειδικοι, εκει εξω ή και καποιοι απο εδω μεσα. Αυτο που θα σου πω ειναι οτι αν ξανα εφτιαχνα arcade, μονο μαυρο δεν θα το εκανα. Κι αυτο γιατι για να παραμεινει παιχνιδιαρικο και <<τραβιξιαρικο>> στο περασμα του χρονου, νομιζω οτι τα καταληλοτερα χρωματα ειναι ή αυτα της nintendo ή αυτα των pacman. Γαλαζιο, Κιτρινο και τετοια. Και παντα μια καλη αντιθεση με ενα χρωματιστο ή λευκο (αναλογα το χρωμα) t-molding. Αυτο λεει η δικη μου εμπειρια.
 
Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου.

Το μαυρο το θεωρω all time classic και μαζι με το artwork του bubble bobble νομιζω οτι θα ηταν πολυ ωραιο kai classic. Αλλα με αυτα που προτεινες μπορω να πω οτι με εβαλες σε σκεψεις.Λεγοντας τα χρωματα της NINTENDO τι εννοεις??? Οσο για το πακ μαν δεν πολυ ψηνομαι.

*κατι που ηθελα να ρωτησω για το κοκταιλ σου.Το πανω μερος ειναι μελαμινη ειδη βαμενη ετσι (αυτο με τα νερα λεω) ή το εβαψες?
 
Και λιγη ακομα απο την σημερινη προοδο.

pic9qn6.png


Ελπιζω να σας αρεσουν τα λαστιχενια ποδαρακια τα οποια ειναι απαραιτητα...δυστηχως δεν τα βρηκα σε μαυρο χρωμα αλλα εκει που ειναι δεν πολυ-φαινονται.

Αυτο ειναι το μπουτον εκκινησης της καμπινας (ειναι ψιλοπατεντα αλλα μου αρεσει πολυ)

pic10hm3.png


Και αυτα ειναι τα προστατευτικα για τα ηχεια. Τα οποια δεν μου πολυαρεσουν...εχετε να προτεινετε κατι εσεις... καποιο μαγαζι online να παρω καμια ιδεα?

pic12dm5.png
 
Αααα για κάτσε γιατί αναρωτιόμασταν χθες με τον Ηλία: πώς ακριβώς έφτιαξες το μπουτόν εκκίνησης; Μπορείς απλά να βγάλεις το κουμπάκι on/off από τα καλωδιάκια της μητρικής και να φορέσεις άλλο κουμπί ή παίζει κάτι πιο πολύπλοκο;
 
Ακριβώς έτσι, αντικαθιστάς τον διακόπτη με έναν οποιοδήποτε push-on διακόπτη και είσαι κομπλέ. Δεν χρειάζεται καν να δώσεις σημασία στην πολικότητα, θα δουλέψει όπως και να είναι.

Μπορείς να βάλεις οποιονδήποτε on-off διακόπτη (π.χ. με μοχλό) απλά οι push-on είναι χλιδή (λέμε τώρα).
 
Κωστα νομιζω οτι δεν μπορεις να βαλεις διακοπτη αλλα μονο μπουτον. Για να εξηγησω και λιγο τη διαφορα τους για οσους δεν ξερουν. Ο διακοπτης ειναι σαν αυτο που εχουμε σπιτι μας για να κλεινουμε και να ανοιγουμε τα φωτα , δηλαδη ενας επιλογεας σταθερης θεσης on η off. Το μπουτον ειναι ενα κουμπι σαν αυτο που εχουν οι οθονες υπολογιστω για να αναβουν , δηλαδη ενα μπουτον το οποιο απλα το πατας και δινει σημα 0 ή 1 (ναι η οχι)

Τωρα στο θεμα μας. Πρωτον το μπουτον μπορεισ να το βρεις σε μαγαζια με ηλεκτρονικα η και ηλεκτρικα προιοντα.

Διακοπτη δεν νομιζω οτι μπορεις να βαλεις διοτι η μητρικη για να ξεκινησει πρεπει να παρει 1 δηλαδη στιγμιαια ρευμα. Αν βαλεις διακοπτη δεν θα το παρει στιγμιαια διοτι ο διακοπτης θα μεινει στην κατασταση 1 συναιχεια δηλαδη 111111111111111111111111

Αρα νομιζω οτι μονο μπουτον μπορεις να βαλεις.
 
Όντως το σωστό είναι να βάλεις μπουτόν (αυτό εννοούσα με το push-on, το διακόπτη με το ελατήριο). Βέβαια στην ανάγκη μπορείς να βάλεις και κανονικό on-off (το έχω κάνει σε μητρική η/υ μια μέρα που βαριόμουνα)!
 
Έχω πάρει ήδη διακοπτάκια, απλά δεν ήξερα: να ξήλωνα το διακοπτάκι του κουτιού ή είναι κάτι πιο πολύπλοκο? Σ'ευχαριστώ, τέλεια!!!
 
Ο dkssprs το λέει πολύ σωστά. Το power-on σε ΑΤΧ mobos (αν δηλαδή σκοπεύετε να βάλετε PC μέσα στην καμπίνα) απαιτεί διακόπτη που να κάνει μόνο στιγμιαία επαφή, να επιστρέφει δηλαδή μόνος του σε θέση "off" αμέσως. Αν ο όποιος διακόπτης παραμείνει σε θέση "on" η motherboard το ερμηνεύει σαν αίτημα για power down και ξανασβήνει (είτε άμεσα είτε με καθυστέρηση λίγων δευτερολέπτων ανάλογα με την ρύθμιση στο BIOS).

Μπορείτε να διαβάσετε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε αυτό το άρθρο. Μου αρέσει ιδιαίτερα το πρωτότυπο σενάριο με το "κλειδί", βάζεις μπροστά το arcade σου γυρνώντας το κλειδί. :)
 
Maddog είπε:
Ο dkssprs το λέει πολύ σωστά. Το power-on σε ΑΤΧ mobos (αν δηλαδή σκοπεύετε να βάλετε PC μέσα στην καμπίνα) απαιτεί διακόπτη που να κάνει μόνο στιγμιαία επαφή, να επιστρέφει δηλαδή μόνος του σε θέση "off" αμέσως. Αν ο όποιος διακόπτης παραμείνει σε θέση "on" η motherboard το ερμηνεύει σαν αίτημα για power down και ξανασβήνει (είτε άμεσα είτε με καθυστέρηση λίγων δευτερολέπτων ανάλογα με την ρύθμιση στο BIOS).Μπορείτε να διαβάσετε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε αυτό το άρθρο. Μου αρέσει ιδιαίτερα το πρωτότυπο σενάριο με το "κλειδί", βάζεις μπροστά το arcade σου γυρνώντας το κλειδί. :)
Μονο να εχεις αντικλειδι γιατι αν το παρει χαμπαρι η γυναικα το εχει πεταξει στη τουαλετα και σε αφηνει να ψαχνεις για καιρο. :angry:

Κατι τετοιο θα ηταν πολυ πιασαρικο και εφετζιδικο.Εσεις τι λετε?

images
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
No problemo. Ανάβει κανονικά αν απλώς ακουμπήσεις τα δύο συρματάκια που πάνε στον διακόπτη στιγμιαία μεταξύ τους. :)

Το έχω έτσι στο παλιό μου PC που κόλλαγε το διακοπτάκι του και βαρέθηκα να το αντικαταστήσω. Το ξήλωσα λοιπόν τελείως και άφησα τα δύο σύρματα να "κρέμονται". Για να το ανάψω, απλώς τα ακουμπάω μεταξύ τους. Αισθάνεσαι σαν κλέφτης αυτοκινήτων μεν, αλλά το "όχημα" εκκινεί κανονικότατα. :D
 
Αυτες ειναι οι λαμπες που θα βρησκονται πισω απο την μαρκιζα. Ας ειναι καλα το case modding (ετσι το λενε ειμαι σιγουρος :cool: ) που μας προσφαιρει παρα πολλα καλουδια τα οποια ειναι ετοιμα για χρηση απλα συνδεοντας τα με 4-pin molex τροφοδοτικου.

pic14aw0.png


Ο φωτισμος που προσφερουν ειναι πραγματικα επαρκης.

Ενα ακομα σημαντικο προτεριμα τους ειναι οτι δεν εχουν μεγαλη αυξηση θερμοκρασιας , μετα απο πολυ ωρα χρησης. Και παλι λεω , ας ειναι καλα τα καλουδια των case mods.
 
CCFL = Cold Cathode. Είχα τέτοιες λάμπες στο παλιό μου pc (το οποίο έμοιαζε σα λατέρνα και φώναζε από μακριά: Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΓΚΟΥΡΑΑΑΑΑΑΣ. ) Φυσικά σε λευκό φως είναι ότι πρέπει για τη χρήση που τις θες.

Δεν καταλανώνουν παρά ελάχιστα, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν δημιουργούν φαινόμενο σάουνας μέσα στο χώρο που θα τις τοποθετήσεις.

Φτιάξε μια σχισμή όπου να χωράει νόμισμα του ενός ή των δύο ευρώ. Τα καλωδιάκια που ανέφερε ο γιατρός παραπάνω βάλτα εκκατέρωθεν της σχισμής. Με την είσοδο του νομίσματος θα γίνεται επαφή και θα ανάβει η καμπίνα σου.
 
Οντως ειναι μια ευκολη λυση στο θεμα φωτισμου της μαρκιζας.Για να πω την αληθεια ειναι ΤΕΛΕΙΑ λυση αφου σε βγαζει απο παρα μα παρα πολυ κοπο για να βαλεις μια κοινη λαμπα (πυρακτωσεως).

Τωρα για το θεμα με το νομισμα δεν μπορω να πω οτι ψηνομαι. Το δεχομαι οτι θα ειναι κατα καποιο τροπο οριτζιναλ αλλα δεν θα μου αρεσε. Ειχα ψαχτει να βαλω κερματοδεκτη για τα credits αλλα το απεριψα για διαφορους λογους.
 
dkssprs είπε:
*κατι που ηθελα να ρωτησω για το κοκταιλ σου.Το πανω μερος ειναι μελαμινη ειδη βαμενη ετσι (αυτο με τα νερα λεω) ή το εβαψες?
Αυτο που βλεπεις ειναι ενα ειδικο γερμανικο αυτοκολλητο πλαστικο που αγοραστηκε απο το praktiker. ΦΟΒΕΡΗ εφαρμογη, αντοχη, <>, και ευκολοδουλευτο. Υπαρχει σε μεγαλη ποικιλια σχεδιων. Τωρα εμενα το υποστρωμα ειναι μελαμινη. Εσενα ειναι ξυλο. Δεν ξερω κατα ποσο θα εχει ομοιομορφη εφαρμογη. Ισως με τριψιμο και καλο καθαρισμα??
 
Πίσω
Μπλουζα