Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

Φίλε Βαγγέλη τελικά θα βάλεις τηλεόραση 21 ιντσών; Πιστεύω πως θα δείχνει πολύ μικρή μέσα στο νανάκι. Το δικό μου έχει μια 28" (έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό της) και ψάχνω να την αλλάξω με τηλεόραση. Αδύνατο να βρεθεί οβάλ 28" τηλεόραση και δεν θέλω να βάλω μικρότερη γιατί θα έχει πολύ κενό περιμετρικά.
 
Καλημερα σε ολους παιδια :) .

Φιλε telonio oπως ειχα πει και πριν λιγες μερες,αντεγραψα το πλαινο απο ενα νανακι που ειχε οθονη hantarex 20''.Η οθονη στο συγκεκριμενο νανακι ειχε περιθωριο 5 ποντους αριστερα και δεξια.

Η καμπινα μου εχει πλατος 55 εκατοστα ενω η δικια σου 62.Ακομα κι αν μεγαλωνα το πλατος για να χωρεσει μια 28αρα, η οθονη στο πισω μερος θα εβγαινε εκτος καμπινας τουλαχιστον 15 ποντους (μπορει και 20).Επισης τερμα πανω η δικια σου καμπινα εχει βαθος 28 εκατοστα ενω εμενα μολις 10.

Αυτο που προσπαθω να σου πω ειναι οτι η συγκεκριμενη καμπινα φτιαχτηκε για να φοραει μικρη οθονη.

Δεν ειναι αδυνατο να βρεθει οθονη (ή και τηλεοραση) 28'',τα παντα ειναι θεμα χρηματων.Υπαρχουν κατασκευαστες ηλεκτρονικων παιχνιδων που εχουν οτι οθονη θελεις,οπως και σελιδες δημοπρασιων που πουλανε παλιες τηλεορασεις διαφορων μεγεθων.
 
Μπράβο παιδιά πολύ καλή δουλειά φαίνεται!!!!
 
Προχωρησα λιγακι ακομα με την κατασκευη της καμπινας οπως και στην αγορα των κουμπιων και των μοχλων.

Το κακο ειναι οτι μου τελειωσε το mdf (το πορτακι μπροστα για το control panel εγινε με νοβοπαν) και θα αργησω λιγο να τελειωσω την ξυλινη κατασκευη.Μου εμεινε να κοψω το κομματι της πισω πορτας (οταν βρω καποιο ρεταλι),να προσαρμοσω τους μεντεσεδες και την κλειδαρια και να προσθεσω κανα 2 ακομα κομματια mdf για να κλεισει τελειως το μπροστα με το πισω μερος της καμπινας (το κενο πανω και κατω απο την οθονη).

Για καλη μου τυχη πριν λιγο καιρο γνωρισα καποιον απο τα μερη μου ο οποιος παλια ειχε δικο του μαγαζι στη Αθηνα που κατασκευαζε καμπινες,ο οποιος εχει stock πολλα ανταλλακτικα και με εσωσε πραγματικα.

2 μοχλοι και 18 κουμπια μου κοστισαν μολις 25 ευρω.Τα Joystick ειναι του Ανερουσση (πανω στο washer γραφει Tomahawk) και ειναι πολυ στιβαρα.

DSC00472.jpg

DSC00467.jpg

DSC00468.jpg

DSC00469.jpg

DSC00470.jpg

DSC00471.jpg
 
Πολύ καλή δουλειά :) Και οι μοχλοί με τα κουμπιά σε πολύ καλή τιμή :D
 
Καλημερα σε ολους τους μανιακους των Arcades... :p :p:p

Χθες τελειωσα με την κατασκευη της καμπινας,σημερα θα αρχισω να στοκαρω και αφου πεσει αρκετο τριψιμο μετα θα περασω ενα στρωμα βελατουρα και στην συνεχεια χρωμα.

178015_3709955901747_799775378_o.jpg

457009_3709954421710_1867022166_o.jpg

291667_3709953101677_1704559997_o.jpg

288227_3709956301757_1555962119_o.jpg

278106_3709950941623_214175915_o.jpg

266177_3709952181654_1315419078_o.jpg
 
Αναμένουμε αποτελέσματα :D

Όπως βλέπω το panel έχεις 2 διαφορετικά joystick ή έγιναν λάθος οι τρύπες στο ένα?
 
Kambia είπε:
Αναμένουμε αποτελέσματα :D
Όπως βλέπω το panel έχεις 2 διαφορετικά joystick ή έγιναν λάθος οι τρύπες στο ένα?
τα joystick ειναι ιδια,απλα εγινα λαθος οι τρυπες.Θα καλυφθουν με στοκο.

Σκεφτομαι να βαψω την καμπινα με πινελο,τι πρεπει να προσεξω για να μην φαινονται πολυ οι γραμμες που αφηνουν οι τριχες του πινελου?
 
vaggos_vankel είπε:
[....]Σκεφτομαι να βαψω την καμπινα με πινελο,τι πρεπει να προσεξω για να μην φαινονται πολυ οι γραμμες που αφηνουν οι τριχες του πινελου?
Γιατί όχι με ρολό? Θα σου δώσει πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.... Το χρησιμοποιούσα όταν έκανα συντήρηση ξύλινα σκάφη...
 
Κατά σειρά προτίμησης

1. Αερογράφο

2. Σπρέι

3. Ρολό

4. Πινέλο (να μην είναι πηκτό το χρώμα γιατί θα βλέπεις τις γραμμές του πινέλου)

Επίσης προσωπικά θα απέφευγα τη βελατούρα. Θα προτιμούσα αστάρι
 
Πολυ ωραι η καμπινα, ενα μεγαλο μπραβο στο φιλο μας.Θελω κγωωωωω....
 
Παρα πολύ ωραία η καμπίνα μέχρι τώρα.

Εσύ DREED καλίτερα να μην θες γιατί όποτε βλέπω την υπογραφή σου μου τρέχουν τα σάλια
 
Φιλε dkssprs το νανακι το εχω στα σχεδια μου αυτο το καιρο το φτιαχνω κγω απο την αρχη θα βαλω φωτος καποια στιγμη.
 
[u" είπε:
arximidis/mame.gr[/u]], επανέρχομαι με την κατασκευή της πλακέτας του ελεγκτή των χειριστηρίων και της μηχανής γενικότεραΤις τελευταίες μέρες ολοκλήρωσα το pcb layout και είμαι έτοιμος να προχωρήσω στην κατασκευή της πλακέτας, αφού πρώτα ελέγξω το σχέδιο

Λεπτομέρειες:

Μπορεί να χειριστεί μέχρι 32 πλήκτρα/επαφές

Εξομοιώνει ένα πληκτρολόγιο PS/2

Εκκινεί TV και PC

Επεκτάσιμο (π.χ infrared, Bluetooth)

Στις επόμενες φωτογραφίες βλέπετε το pcb layout

pcblayout.png


pcblayout2.png
http://www.mame.gr/forum/viewtopic.php?f=2&t=3715&p=28466#p28466

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Nemo είπε:
Respect στο παλικάρι!!! Μα την πίστη μου, είμαι πολύ περίεργη πώς θα κατασκευάσει την πλακέτα! Εδώ κοντά στην εταιρία που δουλεύω, έχει ένα εργοστάσιο που φτιάχνει πλακέτες & πήγα μια μέρα να μου δείξουν πώς φτιάχνονται & πώς βγαίνει η παραγωγή τους!...

Μιλάμε ότι είχαν κάτι απίστευτα μηχανήματα, που φτιάχναν φύλλο-φύλλο την πλακέτα!

Δεν έμεινα με την εντύπωση ότι μπορείς να το φτιάξεις και σπίτι σου -που λέει ο λόγος!....

Είμαι πάρα πολύ περίεργη!.... :eek:
 
Μία πολύ απλή μέθοδος για να φτιάχνουμε στο σπίτι μας πλακέτες είναι η μέθοδος με το σιδέρωμα :p . Αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί δυσεύρετα εργαλεία και ειδικά χαρτιά και μεμβράνες, παρά μόνο ένα ηλεκτρικό σίδερο σιδερώματος που υπάρχει σε κάθε σπίτι, και μία σελίδα από κάποιο περιοδικό.Για αρχή τυπώνουμε το σχέδιό μας από ένα laser εκτυπωτή (προσοχή όχι inject γιατί η μελάνι του δεν μένει πάνω στην χάλκινη επιφάνεια της πλακέτας)σε μία σελίδα από κάποιο περιοδικό αρκεί αυτή να είναι ιλουστρασιόν, γυαλιστερή δηλαδή, πλέων τα ποιο πολλά περιοδικά τυπώνονται σε αυτού του είδους χαρτί, π.χ περιοδικό από πρόγραμμα τηλεόρασης, από κάποιο κατάλογο προϊόντων κλπ. Το χαρτί δεν χρειάζεται να είναι λευκό οποιαδήποτε σελίδα του περιοδικού μας κάνει την ίδια δουλειά.

Επόμενο βήμα είναι να τρίψουμε πάρα πολύ καλά την πλακέτα από την μεριά του χαλκού με ένα λεπτό γυαλόχαρτο για να καθαρίσει και μετά τοποθετούμε πάνω της το σχέδιο που θέλουμε να τυπώσουμε. ʽΈπειτα παίρνουμε το ηλεκτρικό σίδερο που προηγουμένως το έχουμε ανάψει στην μέγιστη θερμοκρασία του, και σιδερώνουμε το σχέδιό μας στην πλακέτα πιέζοντάς το σταθερά και κυκλικά για περίπου μισή ώρα σηκώνοντας το ανά τακτικά διαστήματα για να μην καεί το χαρτί. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι η μεταφορά του τόνερ (γραφίτη) από την σελίδα του περιοδικού επάνω στην χάλκινη επιφάνεια της πλακέτας ώστε κατά την αποχάλκωση να μείνει μόνο το σχέδιο μας.

Αφού τελειώσουμε την διαδικασία με το σιδέρωμα αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί που έχει κολλήσει επάνω στην πλακέτα μουλιάζοντας το με λίγο νερό, και τρίβοντας το ελαφρά έως ότου μείνει μόνο το τόνερ πάνω στην πλακέτα.

Αυτό ήταν, η πλακέτα μας είναι έτοιμη για την αποχάλκωση.

Αφού έχουμε προμηθευτεί την ειδική σκόνη για την αποχάλκωση από κάποιο μαγαζί με ηλεκτρονικά εξαρτήματα τοποθετούμε την πλακέτα σε ένα πλαστικό δοχείο προσθέτουμε ζεστό νερό, ρίχνουμε και την σκόνη, το ανακατεύουμε, και μετά από λίγο η πλακέτα μας είναι έτοιμη.
http://www.grobot.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=125
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Nemo είπε:
Ε, άνοιξε, βρε άνθρωπε, ένα θέμα για μας τα καημένα! :D

Είσαι ένα μικρός θεούλης! :bow:

Και θα έχω το νου μου στο θρεντάκι - άξιο το παλικάρι! :thumbup:

Οπότε, μαζί με τα mdf & τα μπλικιμπλίκια, μπορείτε να φτιάξετε ΚΑΙ την πλακέτα σας! :)
 
Νemo μου ανοίγεις έναν νέο κόσμο!!!
 
D@redevil είπε:
Respect στο παλικάρι!!! Μα την πίστη μου, είμαι πολύ περίεργη πώς θα κατασκευάσει την πλακέτα! Εδώ κοντά στην εταιρία που δουλεύω, έχει ένα εργοστάσιο που φτιάχνει πλακέτες & πήγα μια μέρα να μου δείξουν πώς φτιάχνονται & πώς βγαίνει η παραγωγή τους!...
Πως λεγεται αυτο το εργοστασιο; Εχεις φιλικες σχεσεις μαζι τους; Παιζει να μας κανουν καμια εκπτωση;
 
Nemo είπε:
μέθοδος με το σιδέρωμα :p ...
ʽΈπειτα παίρνουμε το ηλεκτρικό σίδερο που προηγουμένως το έχουμε ανάψει στην μέγιστη θερμοκρασία του, και σιδερώνουμε το σχέδιό μας στην πλακέτα πιέζοντάς το σταθερά και κυκλικά για περίπου μισή ώρα σηκώνοντας το ανά τακτικά διαστήματα.....

http://www.grobot.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=125


D@redevil είπε:
Είσαι ένα μικρός θεούλης! :bow:

Kambia είπε:
Νemo μου ανοίγεις έναν νέο κόσμο!!!

Θεουλης ????? & Μου ανοιγεις ενα νεο κοσμο ???? :sealed: :sealed:

θα θελα να ξερα ποιοι κακοηθεις βγαζουν κατεξακουλουθηση ανυποστατες φημες ,οτι δηθεν αναμεσα στα πραγματα τα οποια οι γυναικες μισουν ή στην καλυτερη βαριουνται θανασιμα , ειναι το σιδερωμα .
 
Πίσω
Μπλουζα