Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει και με γαργαλάει η ιδέα για να φτιάξω ακόμη μια καμπίνα αυτή τη φορά όρθια ή cocktail.
Θα ήθελα όσο μπορώ να πάω σε μια ρετρό αισθητική οπότε θα προσπαθήσω να αντιγράψω όσο πιο πιστά ένα από τα σχέδια που με ενδιαφέρουν.
Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα παίζει jamma παιχνίδια ή mame. Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν αν υπάρχει δυνατότητα του να έχω jamma
αντάπτορα για τις πλακέτες μου και παράλληλα αν μπορώ να είναι διπλοκαλωδιωμένη ώστε να τρέχει και mame. Αυτό πιστεύω πως θα καθορίσει και την τελική μου
απόφαση σχετικά με το τι είδος καμπίνας θα ξεκινήσω.
Οι καμπίνες που σκέφτομαι είναι οι εξής.
Σε περίπτωση που θα βάλω να παίζει μόνο jamma μου αρέσει αυτή η λύση.
Μαζεμένη, ρετρό όσο δε πάει και τα Pac Man, Ms Pac Man και Exerion θα δείχνουν ωραιότατα πιστεύω.
Αυστηρά με έναν μοχλό και δυο ή τρία κουμπιά.
Μετά θα ήθελα κάτι τέτοιο
Αν μπορούσα να έχω και Jamma αλλά και Mame αυτό θα ήταν το ιδανικό.
Πρώτον μου αρέσουν πολύ τα cocktail τραπέζια και δεύτερον θα μπορούσα να έβαζα
γύρω γύρω από ένα joystick ώστε και κατακόρυφα παιχνίδια να παίζω σωστά αλλά
και οριζόντια που θέλουν τον ένα παίχτη απέναντι στον άλλον (πχ Tehkan World Cup).
Οπότε τα φώτα σας. Τι επιλογές έχω ως προς την καλωδίωση; Μπορώ να έχω και PC και Jamma;
Τα joysticks που καταλήγουν σε ipac (στην περίπτωση του υπολογιστή) μπορούν να είναι συνδεδεμένα
ώστε να παίζουν και σε Jamma?
Θα μπορούσα να φτιάξω την cocktail και να είναι μόνο Jamma επίσης έχοντας τα Joysticks γύρω γύρω
για παν ενδεχόμενο αλλά δυστυχώς δεν έχω σε Jamma το Tehkan και θα ήθελα πολύ να μπορώ να το παίζω
σε τραπεζάκι που και που (οπότε το mame είναι η μόνη λύση για το τραπεζάκι). Ειδάλλως αποφασίζω να φτιάξω
cocktail για να παίζω Ms Pacman και κάνα δυο ακόμη. Θα μου πεις και στην πρώτη καμπίνα πάλι για
λίγα παιχνίδια θα την έφτιαχνες. Μόνο που στην όρθια καμπίνα πχ το Exerion θα δείχνει πιο σωστά απ΄ότι
σε τραπεζάκι από φύσης παιχνιδιού νομίζω απ΄οτι να το βλέπεις από ψηλά.
Εκτός και αν φτιάξω μια καμπίνα όρθια για Jamma και Cocktail για mame...
(μπα δε παίζει)
Α ναι... επίσης υπάρχει και αυτή η εκδοχή σε cocktail που επίσης είναι καραρετρό και είναι υποψήφια
Μπήπως να κρατήσω την mame καμπίνα μου όπως είναι και να φτιάξω ένα cocktail τελικά για Ms Pac man και Pac man ? Με ελάχιστα κουμπιά και όσο πιο πιστά μπορώ να τα κάνω στο αρχικό σχέδιο...?