Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

Παιδιά θέλω μια μικρή βοήθεια. Ψάχνω να βρω ταινία t-molding για το bartop μου η οποία όμως να μην απαιτεί τη γνωστή σχισμή-κόψιμο στο ξύλο (μιας και το bartop μου είναι ήδη έτοιμο προ πολού) αλλά να μπορώ να την προσαρμόσω εύκολα με μια κόλα. Δηλαδή η t-molding (ή όπως λέγεται) που θέλω θα είναι απλά μια λωρίδα λάστιχου που η κάτω της επιφάνεια θα είναι λεία για να μπορεί να κολήσει με κόλα πάνω στο ξύλο. Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρω κάτι τέτοιο ?
 
Φιλε Peri30 ειχα φαει το κοσο να βρω και δεν βρηκα πουθενα....δυσκολο σε ελλαδα.

Τωρα αν παρεις το κανονικο και το κοψεις μονος σου ισως κανεις δουλεια.
 
xain είπε:
To Arcademonitor μου εμφάνιζε κάποια μικρή αλλοίωση χρωμάτων κυρίως στην κάτω δεξιά γωνία. Βρήκα στο Ebay ένα πηνίο απομαγνητισμού CRTοθόνης σε πολύ χαμηλή τιμή και το πήρα μια και είναι χρήσιμο εργαλείο γενικότερα. Έκανα την διαδικασία όπως δείχνει ένας στο youtube(κυκλικά από το κέντρο και όσο απομακρύνεται το πηνίο ανοίγει και το μέγεθος της κυκλικής κίνησης) το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και η οθόνη έδειξε πιο φωτεινή παντού ακόμα κ εκεί που δεν είχε πρόβλημα, όμως αν μείνει κλειστό για αρκετές ώρες όταν το ανοίξω κάτω δεξιά που ήταν και η πιο έντονα μαγνητισμένη περιοχή κάνει πάλι το ίδιο που έκανε και πριν. Αν ξαναπεράσω το πηνίο φτιάχνει πάλι και ου το καθ εξής. Γενικότερα δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό και έπαιζα ανενόχλητα. Πιστεύετε ότι θα καταφέρω τίποτα αν συνεχίσω να το παλεύω η να το αφήσω έτσι αφού δεν είναι και τόσο τραγικό?
Mηπως εχεις τιποτα ηχεια εκει κοντα οπου σου μαγνητιζουν την οθονη καθε φορα?
 
Chahn είπε:
Mηπως εχεις τιποτα ηχεια εκει κοντα οπου σου μαγνητιζουν την οθονη καθε φορα?
Όχι τα ηχεία είναι στο πάτωμα βλέπε εικόνα
attachment.php


Άσε που αν υπήρχε πηγή μαγνητισμού δεν θα έφτιαχνε ούτε με το πηνίο. Υποψιάζομαι μήπως το προκαλεί ένα παχύ καλώδιο που περιβάλει την οθόνη.
 
Εγω βλεπω κοντινες αποστασεις μεταξυ τους,ισως ομως οντως να μη φταινε τα ηχεια γιατι παιζει να ειναι θωρακισμενα τα συγκεκριμενα.

Δοκιμασε να απομακρυνεις ομως το οτιδηποτε υποπτο,κανε παλι απομαγνητισμο και ξαναδες τα αποτελεσματα.
 
Chahn είπε:
Εγω βλεπω κοντινες αποστασεις μεταξυ τους,ισως ομως οντως να μη φταινε τα ηχεια γιατι παιζει να ειναι θωρακισμενα τα συγκεκριμενα.Δοκιμασε να απομακρυνεις ομως το οτιδηποτε υποπτο,κανε παλι απομαγνητισμο και ξαναδες τα αποτελεσματα.
Chahn σε παραδέχομαι είχες απόλυτο δίκιο! Η οθόνη μαγνητιζόταν από το ηχείο που είχε από κατασκευής της τύπου σαν αυτά των αυτοκινήτων, αχνοφαίνεται στην εικόνα στο βάθος ένα μπλε. Το αφαίρεσα μόλις και η οθόνη είναι κρυστάλλινη! Σε υπερευχαριστώ!
 
dkssprs είπε:
Φιλε Peri30 ειχα φαει το κοσο να βρω και δεν βρηκα πουθενα....δυσκολο σε ελλαδα.Τωρα αν παρεις το κανονικο και το κοψεις μονος σου ισως κανεις δουλεια.
ΟΚ. Αρα λες να πάρω την κανονική και να κόψω μόνος μου την προεξοχή της. Το θέμα είναι βέβαια κατά πόσο θα κολάει και τί κόλα θα πρέπει να χρησιμοποιήσω. Δεν υπάρχει ρε ...... καμιά λαστιχένια λωρίδα με αυτοκόλητο ?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
xain είπε:
Chahn σε παραδέχομαι είχες απόλυτο δίκιο! Η οθόνη μαγνητιζόταν από το ηχείο που είχε από κατασκευής της τύπου σαν αυτά των αυτοκινήτων, αχνοφαίνεται στην εικόνα στο βάθος ένα μπλε. Το αφαίρεσα μόλις και η οθόνη είναι κρυστάλλινη! Σε υπερευχαριστώ!

Τελειος! :)
 
Και ναι επιτέλους η καμπίνα μου ολοκληρώθηκε. Το όνομα αυτής: ΜΑΜΕ_ΒΟΤ.

Παρακάτω έχω μερικές εικόνες. Στο προφίλ μου έχω album με όλη τη κατασκευή από την αρχή μέχρι το τέλος.

20 - Final 1.jpgΠροβολή συνημμένου 30489Προβολή συνημμένου 30490Προβολή συνημμένου 30491Προβολή συνημμένου 30492

Από software χρησιμοποιώ το GameEx (είναι πραγματικά πολύ καλό και εύκολο στη παραμετροποίηση).

Η καμπίνα έχει περάσει και δύο crash tests:

- Ένα από τις κόρες μου που όταν καταλάβανε τι φτιάχνω σχεδόν δύο μήνες τώρα δε το άφηναν λεπτό και

- Το δεύτερο ήταν χτες το βράδυ που το πήγα σε πάρτι μασκέ - 80s και φανταστείτε τι έγινε (έπαιζε ατελείωτα για 4 ώρες).

Περιμένω να μου πείτε και τις δικές σας απόψεις.

21 - Final 2.jpg

22 - Final 3.jpg

23 - Final 4.jpg

24 - Final 5.jpg
 
chrismc εχεις κανει πολυ καλη δουλεια !!! καλα παιχνιδια λοιπον ! να την χαιρεσαι την καμπινουλα σου ...

Τα ηχεια που εβαλες τι ειναι και με τι ενισχυτη τα οδηγεις μπορεις να μου πεις βρηκες και σχαρες για αυτά ? για πες μου διοτι εκει εχω κολλησει εγω.
 
chrism με γεια η καμπινα,παρα πολυ ωραια αλλα μαλλον και εσυ τα σχεδια απο το γνωστο δανο τα πηρες,βαλτε τη δικη σας νοτα παιδια δεν ειναι τοσο δυσκολο.

johnktgr ηχεια,ενισχυτες και σχαρες βρισκεις ευκολα σε μαγαζια με ηλεκτρονικα ειδη,κολλησες στα ευκολα.
 
Πολυ καλη η καμοινα σου φιλε μου καλο παιχνιδι!!
 
@chrismc

ωραία η κατασκευή σου, καλό λιώσιμο! :)
 
Ευχαριστώ όλους σας για τα καλά σας λόγια.

Φίλε johnktgr τα ηχεία που έβαλα είναι τα "Speaker 8 Ohm" που είχα παραγγείλει από "arcadeshop.de".

Όταν λες "σχάρα" τι εννοείς; τα ηχεία βιδώθηκαν στο ξύλο (αφού έκανα τις τρύπες με σέγα) καθώς επίσης και το μαύρο προστατευτικό από την άλλη μεριά του ξύλου.

Όσον αφορά τον ενισχυτή, στην αρχή είχα βάλει αυτό που είχα παραγγείλει από "arcadeshop.de" - "Audio Amplifier, stereo" αλλά είχα τρομερό θόρυβο από τον υπολογιστή (όταν κούναγα το ποντίκι, όταν δούλευε ο δίσκος κλπ). Για να το παρακάμψω αυτό το πρόβλημα έβαλα άλλο ενισχυτή (από σπασμένα ηχεία) και όλα είναι οκ τώρα (έχει ανεξάρτητη τροφοδοσία).

Τα σχέδια τα πείρα από το γνωστό Δανό αλλά έκανα κάποιες αλλαγές λόγω του ότι η καμπίνα μου είναι ποιο στενή. Η αλήθεια είναι ότι αν ξανά-έκανα τη καμπίνα από τη αρχή θα την έκανα με μεγαλύτερο βάθος και πλατύτερη και θα έφτιαχνα αυτοκόλλητα βινυλίου με κάποιο συγκεκριμένο θέμα από κάποιο arcade (ίσος στην επόμενη). Το σχέδιο του Δανού δεν είναι και ότι καλύτερο διότι αν κολληθεί λίγο στραβά το αυτοκόλλητο τότε βγαίνουν εκτός όλα τα σχέδια στις τρύπες και φαίνεται άσχημο.
 
Όμορφη η καμπινούλα. Καλό λιώσιμο

Η καμπίνα έχει περάσει και δύο crash tests:- Ένα από τις κόρες μου που όταν καταλάβανε τι φτιάχνω σχεδόν δύο μήνες τώρα δε το άφηναν λεπτό ...
Η δικιά μου να δεις τί έχει περάσει από την κόρη μου 8)
 
ΚΑΛΟ ΚΑΨΙΜΟ!!!!

Αλλο ένα super καμπινακι.

Off topic

Μήπως έχει καποιος λινκ απο games images (snapshots) pack για NES & SNES

Εβαλα προσφατα τα roms στον maximus και θελω να τον κανω ομορφο.

Βοηθεια αδερφια!!!!!
 
Καλημερα συναδελφε ριξε μια ματια σε αυτα τα λινκ μπορει να βρεις κατι

http://www.gamescreenshots.com/

http://screenmania.retrogames.com/index2.html

dkssprs είπε:
ΚΑΛΟ ΚΑΨΙΜΟ!!!!
Αλλο ένα super καμπινακι.

Off topic

Μήπως έχει καποιος λινκ απο games images (snapshots) pack για NES & SNES

Εβαλα προσφατα τα roms στον maximus και θελω να τον κανω ομορφο.

Βοηθεια αδερφια!!!!!
 
Ευχαριστω για την απαντηση.

θα προτιμουσα καποιο ετοιμο πακετο να κατεβασω γιατι ενα - ενα θα μου παρει καιρό.

Αν εχει καποιος καποιο πακετο και μπορει να το ανεβασει πχ στο mediafire θα μου εκανε μεγαλη χαρη.
 
Πίσω
Μπλουζα