Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

Πολύ καλή δουλειά Spirakos. Καλόπαιχτη.

Στο τέλος μας βλέπω να κάνουμε έκθεση με καμπίνες :D :D :D :D
 
Καλόπαιχτη Spirakos, έτσι όσο πάει να μεγαλώνει η παρέα.
 
Ευχαριστώ και πάλι, ελπίζω καμια μέρα να κάνουμε την έκθεση τα bartop μας...
 
Ολα τα λεφτα το καμπινακι!!!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
 
Καλησπερα παιδια.εδω και λιγους μηνες προσπαθω και εγω για ενα bartop καμπινακι.ειμαι σε καλο δρομο ομως. αυτες ειναι μερικες φωτο απο τον κοπο μου. ειχα κι αλλες φωτογραφιες στο σταδιο κατασκευης αλλα η μικρη μου κορη της εσβησε ολες απο τη φωτογραφικη.DSCF0442.jpg

DSCF0439.jpg

DSCF0441.jpg
 
Όμορφη δουλειά. Έιχα σκοπό να φτιάξω και εγώ ένα bartop αλλά βρήκα ένα νανάκι (το πρώτο πήγε χάρισμα σε μέλος του GRM) και τώρα πεδεύομαι για το ρημάδι το μόνιτορ που έχει πρόβλημα.
 
Ωραίο το καμπινάκι TASOSKONTOS
 
φίλε tasoskontos τα πας πολύ καλά με το mini cab!

το artwork...? δική σου δουλειά? από γραφίστα? για δώσε πληροφορίες :)
 
Μπράβο Τάσο, Super το μηχάνημα..!

περιμενουμε και άλλες φωτογραφίες ....
 
Πολλα μπράβο στον καινουργιο φίλο μας το Τάσο.

Στο καμπινάκι κολάει πολύ να μπεί μαύρο t-molding. Βέβαια τώρα είναι (νομίζω) αργά.

Πολύ ωραίο artwork. Είναι εκτύπωση απευθείας πάνω στην επιφάνεια του ξύλου; Αν ναι φίλε Τάσο θα ήθελα σε παρακαλώ, να μας ενημερώσεις πόσο περίπου κοστίζει κάτι τέτοιο και που μπορούμε να το βρούμε.

Περιμένουμε φωτογραφίες!!!
 
Δικό μου είναι το artwork.ειμαι λίγο κολλημενος με το street fighter. Θέλω να ευχαριστήσω και τον spyrako για την βοήθεια του.
 
Πολυ ωραιο Τασο μπραβο σου κ το artwork βεβαια.
 
Καλησπερα παιδια.

Αυτες τις μερες θα αρχισω την κατασκευη της 2ης καμπινας μου, τυπου ''νανακι''.

Εκανα αντιγραφη το πλαινο μιας παλιας καμπινας η οποια φορουσε μονιτορ Hantarex 20'' και πριν αρχισω να κοβω τα ξυλα κολλησα στο θεμα της οθονης που θα χρησιμοποιησω στην δικια μου.

Στην αρχη σκεφτηκα να βαλω μονιτορ crt υπολογιστη (η ευκολοτερη λυση αφου η καμπινα θα τρεχει ΜΑΜΕ) αλλα δεν βρηκα μεγαλυτερη απο 19'' οποτε το απεκλεισα.

Επειδη εχω μερικες τηλεορασεις 21'' και 22'' σκεφτηκα να χρησιμοποιησω μια απο αυτες.Το κακο ομως ειναι οτι δεν εχει καμια απο αυτες εισοδο σκαρτ για να χρησιμοποιησω το soft15khz με τροποποιημενο καλωδιο.Μονο η μια εχει εισοδο βιντεο αλλα σε rca.

Ξερει καποιος αν υπαρχει τροπος να δωσω εισοδο σε καποια τηλεοραση εστω και με επεμβαση στην εσωτερικη πλακετα αυτης?
 
Πίστευω πως κατα 99% είναι χλωμό να το καταφέρεις αυτό. Θέλει τρελή μόντα στη τηλεόραση. Ακόμη δεν πιστεύω να βρεις κάποιον άνθρωπο σήμερα που να θέλει να ασχοληθεί με αυτό. Μάλλον σαν και εμένα θα πρέπει να βρεις μια τηλεόραση με scart. Τι να πω και εγώ που το δικό μου νανάκι έχει 28" οθόνη και που να βρω 28" οβάλ τηλεόραση;

Υποθέτω πως δεν είναι εφικτό να τοποθετήσεις εσύ scart βύσμα σε μια τηλεόραση που δεν έχει αλλά για σιγουριά ας μας πει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα.

Μια και τα παιδιά γνωρίζουν πολλά περισσότερα σίγουρα θα έχουν κάτι να αναφέρουν.
 
Τελικα βρηκα μια τηλεοραση 21'' που να εχει σκαρτ,εκανα ανταλλαγη μια δικια μου με μια ενος φιλου μου (του εταξα τον ουρανο με τ'αστρα μεχρι να μου τη δωσει :p ).

Εφτιαξα και ενα καλωδιο απο vga σε σκαρτ αλλα ακομα δεν ειδα καλο αποτελεσμα,μαλλον δεν κανει η καρτα γραφικων.Δοκιμασα να δωσω εικονα με s-video και σε αναλυση 640χ480 μπορω να πω οτι μου αρεσε η εικονα,προν το παρον το αφησα στην ακρη και ασχοληθηκα με την ξυλινη κατασκευη.

Χρησημoποιω MDF 16αρι, εκοψα τα πλαινα της καμπινας και μερικα πηχακια,τα κολλησα (και τα βιδωσα) και μεχρι να στεγνωσουν οι κολλες λεω να ασχοληθω με το κοψιμο των υπολοιπων κομματιων.

Πιστευω οτι 55 ποντοι πλατος ειναι αρκετο,η οθονη θα χωρεσει ανετα οπως και το control panel με 6 κουμπια ανα παιχτη θα ειναι ευρυχωρο.

Επειδη δεν ακολουθω καποιο σχεδιο (μονο τα πλαινα αντεγραψα) θα κοβω ενα ενα τα κομματια και θα τα τοποθετω αναλογα.

Μεχρι στιγμης εφτασα ως εδω:

IMG_20120628_150349.jpg

IMG_20120627_203106.jpg
 
Καλή δύναμη και αναμένουμε φωτογραφίες από την πρόοδο της καμπίνας :)
 
vaggos επειδή έχω ένα γνήσιο νανάκι δίπλα μου, πες μου αν θέλεις να σου δώσω μέτρα από αυτό.
 
telonio είπε:
vaggos επειδή έχω ένα γνήσιο νανάκι δίπλα μου, πες μου αν θέλεις να σου δώσω μέτρα από αυτό.
Αν εχεις σχεδια απο καμπινες οποιουδηποτε τυπου καλοδεχουμενα :D .

Σημερα προχωρησα λιγο ακομα, σιγα σιγα το "νανακι" αρχιζει να περνει μορφη.... :D :D:D

IMG_20120630_001727.jpg

Οι εικονες ειναι τραβηγμενες βραδυ,γι'αυτο και η ποιοτητα ειναι μετρια.

Αυριο η συνεχεια :) .

IMG_20120630_000707.jpg

IMG_20120630_000727.jpg

IMG_20120630_000929.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βάγγο πήρα την φωτογραφία σου αλλά μέτρησα το δικό μου νανάκι και έβαλα τα μέτρα (είναι γνήσιο νανάκι όχι ιδιοκατασκευή). Πιστεύω θα είναι μια μικρή βοήθεια για κάποιον που θα αρχίσει από το μηδέν. Υπόψην πως το νανάκι βρίσκεται πάνω από το εδάφος με τέσσερα πόδια ύψους 2,8 εκατοστών. Το προστατευτικό τζάμι της οθόνης βρίσκεται σε βάθος 3,8 εκατοστών. Η οθόνη βρίσκεται σε βάθος περίπου 5 εκατοστών. Το t-molding έχει πλάτος 2,4 εκατοστά. Ελπίζω να βοήθησα.

65856584689.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
telonio είπε:
Βάγγο πήρα την φωτογραφία σου αλλά μέτρησα το δικό μου νανάκι και έβαλα τα μέτρα (είναι γνήσιο νανάκι όχι ιδιοκατασκευή). Πιστεύω θα είναι μια μικρή βοήθεια για κάποιον που θα αρχίσει από τον μηδέν. Υπόψην πως το νανάκι βρίσκεται πάνω από το εδάφος με τέσσερα πόδια ύψους 2,8 εκατοστών. Το προστατευτικό τζάμι της οθόνης βρίσκεται σε βάθος 3,8 εκατοστών. Η οθόνη βρίσκεται σε βάθος περίπου 5 εκατοστών. Το t-molding έχει πλάτος 2,4 εκατοστά. Ελπίζω να βοήθησα.

Προβολή συνημμένου 54173
Ευχαριστω πολυ φιλε telonio,θα κρατησω τα μετρα που δημοσιευσες για την επομενη καμπινα μου.Την δικια μου την τελειωσα σχεδον (την ξυλινη κατασκευη).Μου μενει μονο να προσαρμοσω το μπροστινο πορτακι (που θα φενονται οι μοχλοι και τα μπουτον) και την πισω μεγαλη πορτα.Επισης θελω να φτιαξω και την βαση για να στηριχτει η οθονη μεσα στην καμπινα.

Το τζαμι της οθονης το εβαλα σε βαθος 4 εκατοστων.Επισης τοποθετησα ενα εξτρα κομματι ξυλου στο επανω τελειωμα του τζαμιου.

IMG_20120630_140040.jpg

IMG_20120630_135808.jpg

IMG_20120630_135831.jpg

IMG_20120630_135856.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα