Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

Πλαινό artwork έχω δει αλλά είναι για κανονικές καμπίνες. Πάντως και να βρείς, πιθανώς θα πρέπει να το προσαρμόσεις στις διαστάσεις της καμπίνας σου. Αν γνωρίζεις λίγο το photoshop/illustrator ή αν έχεις κάποιον που να γνωρίζει και μπορεί να σε βοηθήσει, είναι η καλύτερη λύση.

Για marquee πάντως ρίξε μια ματιά εδώ http://artwork.joymonkey.com/index.php
 
Σε ευχαριστώ telonio .... θα το ψαξω εχει πολλά .... απλά επειδή παιζουν πολλά bartop βασισμένα στο weecade ελεγα μηπως βρω σε αυτο το στυλ ολο το πακετο πλαινά, μαρκίζα, βαση πλήκτρων κλπ και να τα ψιλοπειραξω λιγο αν διαφέρει στις διαστάσεις ....
 
Johngr, εγώ βρήκα σχέδια random στο google σε καλή ανάλυση, μετά πείραξα τις διαστάσεις μέσω photoshop και έκανα upload τις εικόνες στις επιθυμητές διαστάσεις και παρήγγειλα απο εδώ http://stickerapp.co.uk/

Δεν ξέρω αν στέλνει Ελλάδα

Edit: Δες το αποτέλεσμα εδώ,

DSC06435.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν έχεις το ψηφιακό αρχείο δεν χρειάζεται να το στείλεις στο εξωτερικό, υπάρχουν εδώ άπειρα μαγαζιά που κάνουν ψηφιακές εκτυπώσεις.
 
Ισχύει αυτο που λέει ο τελόνιος,

και θα σου βγει και πιο φτηνά φαντάζομαι και θα μπορείς να δείς και το υλικό απο κοντά πριν το εκτυπώσεις

Να συνεχίσω τις χαζοερωτήσεις μου,

καταρχάς έχω κάνει άπειρα λάθη στα ξυλουργικά, το προσπερνάω αυτό,

οπως φαίνεται στην φωτογραφία απο πάνω δεν υπάρχει χώρος για T-molding, τι μου προτείνεται να βάλω? Υπάρχει κάποια εναλλακτική?

2ον δεν μπορώ να καταλάβω που συνδέω τα καλώδια για δύο κουμπιά uliminated που έχω

Και άλλη μια ερώτηση που μπορεί να μην επιτρέπεται να την κάνω εδώ, ψάχνω παιχνίδια για Hyperspin, έχω σετάρει μόνο MAME, Sega Mega Drive και NES, δυσκολεύομαι όμως να βρώ για τις υπόλοιπες κονσόλες, υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να μου στείλει pm. Δεν θέλω να βάλω κονσόλες μετά το dreamcast η το nintendo64, εννοώ πιο καινούργιες απο αυτές
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συνεχίζω ερωτήσεις :p

γνωριζει κανείς ρυθμίσεις στο Hyperspin για να έχω κάπως πιο ρετρό εμφάνιση εικόνας στην tft??
 
Καλησπερα και καλως σας βρηκα!

Αρκετο καιρο τωρα σκεφτομαι να ξεκινησω την κατασκευη μιας arcade καμπινας. Δηλωνω ασχετος με καλωδιωσεις/ηλεκτρονικα αλλα μια εμπειρια με pc την εχω.

Τι θα πρεπει να διαβασω πριν ξεκινησω την κατασκευη; σκεφτομαι να παω για Weecade/BARTOP. Υπαρχουν λινκ με οδηγιες/step to step tutorials?

Επισης απο τα λιγα που ειδα δεν καταλαβα αν μπορω να προχωρησω στην κατασκευη με κατι σαν κ αυτο για να γλιτωσω χωρο στο εσωτερικο της καμπινας. Τα mame θα τα παιζει μια χαρα αλλα τι γινεται με παιχνιδια απο νεοτερης γενιας κονσολες; Θα ηθελα να εχει και πιστολακι. γινεται;

Για ανταλλακτικα βρηκα αυτα τα site. Ειναι αξιοπιστα;

1. http://www.pinball-shop.de/index.php?language=en

2. http://www.andysarcade.de/gen_links.html

3. https://www.arcadeshop.de/index.php?language=en

4. http://www.ultimarc.com/store/sectio...Sec=11&xPage=1

5. http://www.arcadeworlduk.com/

Ευχαριστω!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλώς τον.

Στο φόρουμ θα βρεις threads από δεκάδες άτομα που έχουν φτιάξει καμπίνες από το μηδέν. Ψάξε λίγο και θα βρεις πολλά και χρήσιμα, και όπου κολλήσεις ή έχεις απορία εδώ είμαστε.

Το weecade είναι bartop και step to step μπορείς να βρείς εδώ: http://www.koenigs.dk/mame/eng/stepweecade.htm

Τα σχέδια του weecade μπορείς να τα βρείς εδώ: http://www.koenigs.dk/mame/eng/drawweecade.htm

Κατά τα άλλα, προσωπικά έχω παραγγείλει στο παρελθόν από το arcadeshop.de και από την ultimarc και δεν είχα προβλήματα. Για τους άλλους απλά δεν έχω παραγγείλει κάτι από αυτούς. Αν δεν έχεις σκοπό να βάλεις crt οθόνη, τότε δεν βλέπω να δημιουργείται πρόβλημα με σχεδόν οποιοδήποτε hardware βάλεις μέσα. Πιστόλι είναι εφικτό να βάλεις αλλά ανεβαίνει πολύ το κόστος κατασκευής, κοίτα το site της ultimarc για το aimtrack.
 
Καλώς σας βρήκα,

ετοιμάζω ένα arcade cabinet μικρό (κάτι σαν αυτό http://www.instructables.com/id/2-Player-Bartop-Arcade-Machine-Powered-by-Pi) με raspberry pi.

Θα το φτιάξω με mdf 16mm. Πού μπορώ να βρω t-molding; Υπάρχει κάπου στην Ελλάδα; Ό,τι κατάστημα έχω βρει στο εξωτερικό στέλνει με μεγάλο κόστος μεταφορικών. Πιο θεωρείται ότι είναι ένα καλό πλάτος για να χωράνε άνετα τα 4 χέρια των 2 παικτών; 48-50 εκατοστά είναι καλά;
 
t-molding όσο και να έψαξα στην ελλάδα δεν υπάρχει. Όλοι για τα σόκορα βάζουν είτε pvc είτε ταινία σόκορου.

Οσον αφορα το πλάτος 50εκ είναι μια χαρά για διπλό.
 
Καλυτερη λυση κοντρα πλακε με τελειωματα με ρουτερ στρογγυλοποιημενα και βαψιμο με βερνικοχρωμα.

Η αλλιως αν θες να την ντυσεις μετα με αυτοκολλητα,παιξε με μελαμινη ασπρη και σοκοροταινια ειτε ασπρη ειτε μαυρη για αντιθεση η οποια κολλαει με ενα απλο σιδερο,αυτο για τα ρουχα και οτι περισσεψει με ενα απλο χαρτοκοπτη κ υστερα ενα περασμα με ενα γυαλοχαρτο το φερνεις στα μετρα του.

Δυστυχως το molding στο εξωτερικο βγαινει κυριως σε 3/4 ιντσες.Κ αν το βαλεις σε 16αρι mdf μετα θελει κοψιμο ειτε με ρουτερ ειτε με ειδικο ξυραφι.

Ακομα και αν το παραγγειλεις σε 5/8 διασταση ειναι λιγο πιο μικρο απο το 16αρι σε παχος.

Ασε που για να κανεις την τρυπα για να περασεις molding πρεπει να βρεις καταλληλες φρεζες η να παιξει ο ξυλουργος σου με πατεντες για να στην ανοιξει.

Γιατι μονος σου χωρις καταλληλα εργαλεια(ρουτερ ++ φρεζακια-3wings) δεν υπαρχει περιπτωση να σου κατσει καλα.
 
Γεια σας παιδες ξανα. 

Ψαχνω να βρω καποιο προσχεδιο να εκτυπώσω ώστε να πάω σε κάποιον ξυλουργο να φτιάξω την καμπίνα(όπως στην εικόνα παρακάτω)

α) Υπάρχει κάποιος οδηγός - blue print για τέτοιες κατασκευές ? Θα με ενδιέφερε πολύ αυτό. 

β) μήπως υπάρχει κάποιος που να τα κατασκευάζει τετοιου ειδους καμπίνες στην Ελλάδα ?

kit-600x600.jpg
 
Δες εδώ για σχέδιο αν θες http://www.koenigs.dk/mame/eng/draw.htm

Με λίγο ψαξιματάκι όμως θα βρεις και αλλού όπως και κατασκευαστές καμπίνων στην Ελλάδα. Το να την φτιάξεις μόνος σου όμως έχει άλλη γλύκα. 
 
καλησπερα θελει να φτιαξει και ενας φιλος μου  ενα  bartop  αλλα θελει σχετικα οικονομικα. μηπως γνωριζετε κανεναν ξυλουργο  να βρουμε  να μας τα κοψει τα ξυλα   οικονομικα?  και την συναρμολογιση την κανουμε εμεις οταν τα παραλαβουμε
 
Μιας και μου εβγαλε το βιντεο στο youtube για οσους τους ενδιαφερει.
Arcade καμπινα με συγχρονη οθονη 32 ιντσων για παιχνιδια που παιζουν με light gun.Γραφει κατω απο το βιντεο τι χρησιμοποιησε για να την φτιαξει.

 
Χρόνια πολλά σε όλους! Ευχομαι πανω απόλα υγεία αλλά και τύχη. Όπως λεει και το ρητό , στον Τιτανικό όλοι είχαν υγεία, τύχη δεν είχαν.

13 χρόνια μετά και η πρώτη μου κατασκευή arcade cabinet τύπου bartop θα μου μείνει αξέχαστη.
Όλα ξεκίνησαν με την επιθυμία μου να παίξω τα αγαπημένα μου arcade παιχνίδια με τον γνήσιο τρόπο. Στην αρχή ψαχνούμουν να φτιάξω arcade joystick με έξι πλήκτρα. Ψάχνοντας όμως στο Ιντερνετ γρήγορα συνειδητοποίησα οτι αρκετοί τρελαμμένοι τότε, εφτιαχναν ολόκληρες καμπίνες. Τελείωσε!!!!! Η ιδέα κόλλησε σαν τσίχλα στο μυαλό μου, έγινε ψύχωση η οποία μετατράπηκε σε τελειομανία. Επειδή όλες οι φωτογραφίες του θέματος της κατασκευής έχουν χαθεί τις ξαναανεβάζω ..... ρε τι διαμάντι έφτιαξα τοτες (πιστεψτε με) με ελάχιστα εργαλεία και πάνω σε ένα παλιό ψυγείο για πάγκο εργασίας.....
Επίσης αναβάζω φωτογραφία ενός αρθρου που γραφτηκε στο pc master νοεμβριος 2009 από τον Mano426f, για κάποιους τύπους που αρνούνται να ξεχάσουν!!!!

και σαν μπόνους track βρήκα και ανεβασα το intro video του Bartop το οπόιο ήταν back to the future themed!!!
Δείτε πως ξεκινούσε το αριστούργημα.
Μιλάμε είχα ρίξει απίστευτη δουλειά!!!!
Μπράβο μου :)

DSC00227.JPGDSC00228.JPGDSC00235.JPGDSC00243.JPGDSC00244.JPGDSC00250.JPGDSC00309.JPGDSC00312.JPGDSC00316.JPGDSC00317.JPGDSC00323.JPGDSC00328.JPGDSC00336.JPGP1150462.JPGP1150467 (2).JPG


1640683769482.jpg

1640683769477.jpg
 

Συνημμένα

  • 1640683769482.jpg
    1640683769482.jpg
    1,9 MB · Προβολές: 2
@dkssprs Όχι μόνο μπράβο σου αλλά και ευχαριστώ γιατί ήσουν η αιτία να φτιάξω εγώ την δικιά μου καμπίνα
 
Kανείς δεν φτιάχνει καμιά καμπίνα πλέον; :D
 
Πίσω
Μπλουζα