Θυμάμαι ένα σπίτι με βγαλμένες τις πόρτες που
Ωχ σόρρυ, αυτό είναι από αλλού.
Λοιπόν θυμάμαι όταν ήμουν γύρω στα 12, που είχα πάει με τους δικούς μου στο Πολυτεχνίο την 17η Νοέμβρη, Λοιπόν μπήκαμε από την κεντρική πύλη, αλλά βγήκαμε από αυτή στη Στουρνάρη, και μόλις πέρασα το δρόμο απέναντι είδα ένα μοναδικό θέαμα. Τη βιτρίνα ενός καταστήματος (δεν θυμάμαι όνομα, ούτε που ακριβώς ήταν), που είχε όλους τους καινούριους τίτλους που θα έβγαιναν για το NES, ανάμεσα τους τα Super Mario Bros 3, Rescue Rangers και Castlvania 3. Είχε πολλά περισσότερα με εντυποσιακά εξώφυλλα. Καταλαβένεται την έκπληξη μου, σε μια εποχή που η ενήμερωση για τους νέους τίτλους του NES ήταν ανύπαρκτη. Πήρα αρκετά πράγματα από αυτό το μαγαζί, μέχρι που έκλεισε. Η μνήμη μου απατά, και δεν μπορώ να πω με σιγουρία που ήταν, ίσως εκεί που είναι το στοκάδικο της κοσμοντάτα; Ίσως δίπλα στο μπυρ ακάντεμι; Μπορεί και πιο ψηλά.
Το αλλό κατάστημα που θέλω να αναφερθώ δεν ήταν στη Στουρνάρη, σόρρυ αν ξεφεύγω λίγο από το θέμα, αλλά στην Ακαδημίας. Θυμάστε το SEGA shop, εκεί που είναι τώρα το Rock City. Όλοι οι φίλοι μου είχαν SEGA κοσνόλες και ψώνιζαν από εκεί, ενώ εγώ δεν μπορούσα. Πιο μετά άλλα όνομα, και έφερε και Nintendo. Αργότερα πήγε το δισκάδικο εκεί, και το μαγαζί κατέληξε στο υπόγειο. Τέλος έκλεισε. Στο μαγαζί ήταν πάντα ο Sir Kostas (αν θυμάστε τη διαφήμηση στα πρώτα Gamepro) και η Πανωρέα. Καταπληκτικό μαγαζί, με πολλές οθόνες, φιλικό προσωπικό, και τη δυνατότητα να δοκιμάσεις ένα παιχνίδι πριν το αγοράσεις. Για την ιστορία, ήταν ένα από τα πρώτα καταστήματα στην Ελλάδα που έφερε anime βιντεοκασσέτες!