Καταστήματα πώλησης Η/Υ 20 χρόνια πριν

AMIGA ATHENS CLUB, στην Καλλιθέα !
 
Παλιά μαγαζιά στην Αθήνα οδός στουρνάρη στην δεκαετία 80-90

Διαβάζωντας τα pixel που έχουμε στα thread του retromaniax είδα διαφημίσεις απο παλιά μαγαζιά με τοπικά μαγαζιά που είχαν όνομα και μετά απο δεκαετίες χάθηκαν, και τα πήρε ο γερμανός για να πουλάει κινητά!

Θα ήθελα να μοιραστούμε αναμνήσεις απο εκείνα τα καταστήματα που μερικά σίγουρα δεν υπάρχουν πια!

Εγώ θα ξεκινήσω μιλώντας για το κατάστημα που λεγόταν Aspeco και ήταν στην στουρνάρη 44 ακριβώς πίσω από εκεί που είναι τα goodies τώρα.Εκεί πήγαινα με τον πατέρα μου και τον αδερφό μου (τότε ήμουν 7-8 χρονών το 1988-89) και αγοράζαμε δισκέτες για msx2 μηχανήματα(νομίζω ήταν ο μόνος που έφερνε τότε δισκέτες για msx/msx2,ίσως και ο εγκέφαλος computer μετά είχε για msx).

Είχε games για πολλά computer της εποχής όπως spectrum,amstrad,commodore.oric, και πολλά άλλα,σε ένα κατάστημα με πολλές οθόνες και υπολογιστές.

Θυμάμαι τον κύριο που το είχε που περπάταγε κουτσένωντας στο ένα πόδι.Πολλές αναμνήσεις από αυτό το μαγαζί.Μετά το 1990 δεν πρέπει να ξαναπήγαμε εκεί.Πολλά χρόνια αργότερα πρέπει να πέρασα απο εκεί,αλλά το μαγαζί είχε κλείσει.

Πάντα αναρωτιόμουν τι να απέγινε αυτός ο κύριος όπως και πολλά άλλα μαγαζιά που γίναν τώρα καταστήματα για κινητή τηλεφωνία.

2 άλλα που ψώνιζα ήταν ο εγκέφαλος (α ρε δέσποινα,ακόμα ζεις και είσαι με τον μαύρο φάκελο με τις φωτογραφίες απο τα dvd games που πουλάς και κάνεις και παζάρια,επίσης θυμήθηκα το παλικάρι που δούλευε στο πατάρι στον εγκέφαλο και έκανε κόπιες σε amiga εκεί πολλές.)

Μετά έπαιρνα την δεκαετία του 90 κάποιες φορές και απο τον thomas soft.

Εσείς για πείτε καμιά ανάμνηση από τότε?
 
Θυμάμαι ένα σπίτι με βγαλμένες τις πόρτες που

Ωχ σόρρυ, αυτό είναι από αλλού.

Λοιπόν θυμάμαι όταν ήμουν γύρω στα 12, που είχα πάει με τους δικούς μου στο Πολυτεχνίο την 17η Νοέμβρη, Λοιπόν μπήκαμε από την κεντρική πύλη, αλλά βγήκαμε από αυτή στη Στουρνάρη, και μόλις πέρασα το δρόμο απέναντι είδα ένα μοναδικό θέαμα. Τη βιτρίνα ενός καταστήματος (δεν θυμάμαι όνομα, ούτε που ακριβώς ήταν), που είχε όλους τους καινούριους τίτλους που θα έβγαιναν για το NES, ανάμεσα τους τα Super Mario Bros 3, Rescue Rangers και Castlvania 3. Είχε πολλά περισσότερα με εντυποσιακά εξώφυλλα. Καταλαβένεται την έκπληξη μου, σε μια εποχή που η ενήμερωση για τους νέους τίτλους του NES ήταν ανύπαρκτη. Πήρα αρκετά πράγματα από αυτό το μαγαζί, μέχρι που έκλεισε. Η μνήμη μου απατά, και δεν μπορώ να πω με σιγουρία που ήταν, ίσως εκεί που είναι το στοκάδικο της κοσμοντάτα; Ίσως δίπλα στο μπυρ ακάντεμι; Μπορεί και πιο ψηλά.

Το αλλό κατάστημα που θέλω να αναφερθώ δεν ήταν στη Στουρνάρη, σόρρυ αν ξεφεύγω λίγο από το θέμα, αλλά στην Ακαδημίας. Θυμάστε το SEGA shop, εκεί που είναι τώρα το Rock City. Όλοι οι φίλοι μου είχαν SEGA κοσνόλες και ψώνιζαν από εκεί, ενώ εγώ δεν μπορούσα. Πιο μετά άλλα όνομα, και έφερε και Nintendo. Αργότερα πήγε το δισκάδικο εκεί, και το μαγαζί κατέληξε στο υπόγειο. Τέλος έκλεισε. Στο μαγαζί ήταν πάντα ο Sir Kostas (αν θυμάστε τη διαφήμηση στα πρώτα Gamepro) και η Πανωρέα. Καταπληκτικό μαγαζί, με πολλές οθόνες, φιλικό προσωπικό, και τη δυνατότητα να δοκιμάσεις ένα παιχνίδι πριν το αγοράσεις. Για την ιστορία, ήταν ένα από τα πρώτα καταστήματα στην Ελλάδα που έφερε anime βιντεοκασσέτες!
 
Ακόμη ένα κατάστημα που έμμεινε ανέγγιχτο στο χρόνο..Ίσως η φθορά να το έπιασε αλλά..το κυρίως θέμα έμεινε όπως τότε.. :D

ifoiq9.jpg


Κάποτε σύχναζα εκεί και έγραφα παιχνίδια για την Amiga μου..Θυμάμε δυο πάγκους με Spectrum+2 Amstrad 6128 Commodore 64 με Disk drive Amiga 500 Atari ST και έξω καρδιά!!Το κατάστημα αυτό είναι το Info 2000 λίγο πριν την Μπότσαρη με όλγας..

geoanas ίσως να πήγες κάποτε εκεί!!
 
Το έβαλα και σε ένα άλλο thread που δημιούργησα γιατί δεν είδα αυτό.(sorry mods).

Εγώ επειδή είχα msx2 μηχάνημα,μόνο 2 νομίζω φέρναν για msx2 τότε.O aspeco software που ήταν στην στουρνάρη πίσω ακριβώς (και λίγο πιιο κάτω) από τα goodies τώρα.

Είχε πάρει ποτέ κανείς σας παιχνίδια απο εκεί?Βασικά ο τύπος είχε τα πάντα για 8-bit micro,θυμάμαι,zx 48,zx 128,oric atmos,atari,sinclair ql,amstrad,commodore,atari 2600.Και άλλα πολλά.Και φυσικά τα πάντα για msx2.Το μαγαζί ήταν γεμάτο computers και στην μέσα αποθήκη θυμάμαι γεμάτο περιφερειακά κάθε είδους.

Θυμάμαι ότι είχε και ένα ράφι γεμάτο με εκτυπωμένα screenshots από παιχνίδια και κάτω από την εικόνα τον τίτλο του παιχνιδιού.Έτσι αν κάποιος ήθελε να δει πως είναι το παιχνίδι το έβλεπε στην εικονούλα.Τελευταία φορά που πήγα εκεί πρέπει να ήταν το 1990-1991 .Κάποτε πέρασα ξανα πολλά χρόνια αργότερα αλλά τίποτα δεν είχε μείνει εκεί.

Το είχε ένας κύριος που ήταν λίγο κουτσός (στο ένα πόδι κούτσενε λίγο).

Αξέχαστες εποχές θυμάμαι στο μαγαζί αυτό.

Είχε πάρει ποτέ κανείς σας τίποτα από εκεί?
 
πωπω μνημες φιλε akmaka ,κυκλος ,κανελληε,ενα μαγαζι στην νεαπολη απο εκει πηρα τον amstrad και εδινα ολο το χαρτζιλικη μου 800 η δικετα 3 ιντσων και 1000 το παιχνιδη μια καθε εβδομαδα τι εποχες αξεχαστες,και θυμαμαι οταν πηγαμε καμποτε στην αθηνα επεισα το πατερα μου να με παει εκει που ηταν ολα τα μαγαζια με computers νομιζω Μποταση και πηγα στο μαγαζι της ελενης κουνανη και πηρα 5 δισκετες απιστευτη φαση!!
 
ρε τι μου θυμίσατε

(πρώτα απ' όλα μου θυμίσατε το site εδώ... το είχα ξεχάσει sorry)

Το παιδί που άνοιξε το thread πρέπει να το ξέρω... ξημεροβραδιαζόμουν στην πρώτη Microland (ατομική εταιρία τότε) στον Πειραιά μια και έμενα εκεί δίπλα.

Από αυτό το μαγαζί ουσιαστικά μπήκα στο χώρο, σχεδόν μόλις άνοιξε, όπου ήρθε και ο πρώτος μου CBM64 (που έχω ακόμα) με 1541 (και αυτό), composite monitor (δεν θυμάμαι το νούμερο αν σας πω που κατέληξε όμως...) και GX-80 printer (εδόθη μετά από χρόνια με απόσυρση για έναν 24πινο)!!!

Ο ιδιοκτήτης (γμτ έχω ξεχάσει το όνομα του) είχε και έναν Macintosh (classic) κάποια στιγμή εκεί. Θυμάμαι χιλιάδες πράγματα που μπορώ να γράφω ΣΕΛΙΔΕΣ (η πρώτη μου συνάντηση με το Elite, ο εντυπωσιασμός μου με το... γιατί να εντυπωσιάζεται κάποιος από το GEM εφόσον υπάρχει και Amiga Workbench κλπ.).

Εννοείται ότι η Στουρνάρη(α) ήταν το Σαββατιάτικο στέκι μαζί με τον νυν κουμπάρο μου το Λουκά. Όλα τα μαγαζιά που αναφέρατε μαζί.

Μου κάνει εντύπωση που κανείς Amigάς δεν ανέφερε το μαγαζί του Μαλατάντη στην Αμφιθέας... χρυσές εποχές.
 
Technoland and Microland στον Πειραιά, αγόραζα συχνά κασσέτες για τον cbm 64, εκεί κοντά πήγαινα και σχολείο σε ένα ιδιωτικό γυμνάσιο. :)
 
FLT σχολή Πετράκη;

---

...btw άσχετο με το thread αλλά ρε παιδιά δεν μπορώ να παρακολουθήσω το forum... είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΥΡΙΟΙ ADMINS να φτιαχτεί αυτό που τα new posts σε παραπέμπουν στο... ellinismos;;;

Είναι ΤΟΣΟ άθλος που είναι έτσι μήνες; (ή κάνα χρόνο)
 
Σχολή Πετράκη ναι!
 
Microland και Technoland στην Αλκιβιαδου υπεροχα χρονια..
 
Ε μην ξεχναμε οτι στο πισω τετραγωνο απο την Microland ηταν και το Plot 2.
 
Θυμαμαι και ενα αλλο μαγαζι Στουρναρη διπλα απο το Computer Alfa δεν θυμαμαι ονομα ομως....

Remember: TRANSPUTER!
 
λοιπον το 1987 το atari 2600 jr ,απο ενα παιχνιδαδικο στην γειτονια μου.16.000

το 1989 τον amstrad cpc 6128 με colour ctm 644 απο ενα κομπιουτεραδικο απεναντι απο τον πορνο κινηματογραφο στην αγιου κωνσταντινου 147,000!!!ο μαγαζατορας επεμενε να παρω pc 1512 για επαγγελματικη χρηση............ναι καλα εγω ηθελα operation wolf!!

σημειωση amstrad cpc 6128 ειχα στην γειτονια μου και σε ενα μαγαζι με κουζινες τοστιερες και τετοια...

το 1992 την amiga 500+ με 1084 s απο τον θρυλικο πλεον εγκεφαλο μαζι με το 1,3 ρομ sharer οπως το ονομαζαν 185.000,η δεσποινα παρλαριζε οπως παντα γρηγορα και ο νικος οπως παντα παταρι.........! :)
 
Εμένα πιο χαρακτηριστικό ήταν το Thomas Soft, πρώτα στην Τσαμάδου (μάλλον 4) και μετά στην Σολωμού.

Χαρακτηριστικό προσωπικό σκηνικό που θυμάμαι ήταν να γράφω παιχνίδια στον Θωμά για την Amiga και μετά να πάω να τα ανταλάσσω με άλλα παιχνίδια σε άλλα καταστήματα.

Βέβαια ένα μεσημέρι, με είδε, που πήγα κατευθείαν στον Εγκέφαλο (ήταν σχεδόν δίπλα τα μαγαζιά) και με έκραξε!

Ωραία πράγματα....
 
θυμάμαι ότι αγόρασα με δόσεις το σπεκτρουμ 48κ 24000 τότε...από στουρναρα αλλά δεν θυμάμαι από που
 
Το ΖΧ Spectrum + το πήρα από το Plot.

To Software από Theo Devil εξω από το Micropolis κάθε Σαββάτο πρωί ;)
 
memorex

Bλέπω κανένας δεν έχει αναφέρει την Μemox - αντιπροσωπεία της Commodore -που στο υποκατάστημα της στην Σεβαστουπόλεως, που είχε και λιανική μαζί με το service.

Πρέπει να ήταν η μόνη επίσημη αντιπροσωπεία η οποία να έδινε κόπιες!
 
buzzer είπε:
Bλέπω κανένας δεν έχει αναφέρει την Μemox - αντιπροσωπεία της Commodore -που στο υποκατάστημα της στην Σεβαστουπόλεως, που είχε και λιανική μαζί με το service.
Πρέπει να ήταν η μόνη επίσημη αντιπροσωπεία η οποία να έδινε κόπιες!
αφου ειχαν εμενα υπαλληλο στο commodore club τι περιμενες?! :D
 
exetlaios είπε:
AMIGA ATHENS CLUB, στην Καλλιθέα !
Το οποιο λιγα χρονια αργοτερα, εγινε το πρωτο console club, και το δευτερο μερος μετα το σχολειο που περναγα τις περισοτερες ωρες της μερας :)

Υπαρχει ακομα.. φυσικα χωρις τπτ απο εκεινες τις παλιες ωραιες μερες..
 
Πίσω
Μπλουζα