Διαβάζωντας τα pixel που έχουμε στα thread του retromaniax είδα διαφημίσεις απο παλιά μαγαζιά με τοπικά μαγαζιά που είχαν όνομα και μετά απο δεκαετίες χάθηκαν, και τα πήρε ο γερμανός για να πουλάει κινητά!
Θα ήθελα να μοιραστούμε αναμνήσεις απο εκείνα τα καταστήματα που μερικά σίγουρα δεν υπάρχουν πια!
Εγώ θα ξεκινήσω μιλώντας για το κατάστημα που λεγόταν Aspeco και ήταν στην στουρνάρη 44 ακριβώς πίσω από εκεί που είναι τα goodies τώρα.Εκεί πήγαινα με τον πατέρα μου και τον αδερφό μου (τότε ήμουν 7-8 χρονών το 1988-89) και αγοράζαμε δισκέτες για msx2 μηχανήματα(νομίζω ήταν ο μόνος που έφερνε τότε δισκέτες για msx/msx2,ίσως και ο εγκέφαλος computer μετά είχε για msx).
Είχε games για πολλά computer της εποχής όπως spectrum,amstrad,commodore.oric, και πολλά άλλα,σε ένα κατάστημα με πολλές οθόνες και υπολογιστές.
Θυμάμαι τον κύριο που το είχε που περπάταγε κουτσένωντας στο ένα πόδι.Πολλές αναμνήσεις από αυτό το μαγαζί.Μετά το 1990 δεν πρέπει να ξαναπήγαμε εκεί.Πολλά χρόνια αργότερα πρέπει να πέρασα απο εκεί,αλλά το μαγαζί είχε κλείσει.
Πάντα αναρωτιόμουν τι να απέγινε αυτός ο κύριος όπως και πολλά άλλα μαγαζιά που γίναν τώρα καταστήματα για κινητή τηλεφωνία.
2 άλλα που ψώνιζα ήταν ο εγκέφαλος (α ρε δέσποινα,ακόμα ζεις και είσαι με τον μαύρο φάκελο με τις φωτογραφίες απο τα dvd games που πουλάς και κάνεις και παζάρια,επίσης θυμήθηκα το παλικάρι που δούλευε στο πατάρι στον εγκέφαλο και έκανε κόπιες σε amiga εκεί πολλές.)
Μετά έπαιρνα την δεκαετία του 90 κάποιες φορές και απο τον thomas soft.
Εσείς για πείτε καμιά ανάμνηση από τότε?