Καταστήματα πώλησης Η/Υ 20 χρόνια πριν

Το ποστ αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους όμως νιώθω την ανάγκη να το γράψω....

στο thomas soft -κάπου παράλληλα στην στουρνάρα αν θυμάμαι καλά- πήγα αρκετές φορές την περίοδο 1998-1999 για να πάρω pc games αφού δεν ήξερα κάποιο άλλο...ήταν μια νεαρή κοπέλα και ένας επίσης νεαρός που το είχαν τότε. Είχαν μεν μεγάλη ποικιλία και σχετικά γρήγορη εξυπηρέτηση όμως ήταν πανάκριβοι και άξεστοι στην συμπεριφορά τους! Χρέωναν πάρα πολλά λεφτά τ' αντίγραφα και είχαν πλουτίσει με την άγνοια των πολλών να βρουν εναλλακτικές λύσεις για το χόμπι τους. Πούλαγαν στην μισή τιμή του γνησιου οι τύποι τα αντίγραφα...

Τους ζήταγες πληροφορία για το παιχνίδι που ήθελες και σε αγριοκοίταγαν λες και τους σκότωνες την μάνα λέγοντας σου κοφτά να το ψάξεις στα περιοδικά! Τόσα χιλιάρικα ζητάγανε για το κάθε αντίγραφο και είχαν και υφάκι καρδινάλιου σε παιδιά 22-23 ετών που τους πλήρωναν τόσα χρήματα μην πω για το πως φερόταν σε πιτσιρικαδες.

Μπορεί λοιπόν για εσάς να εκφράζουν ευχάριστες αναμνήσεις οι συγκεκριμένοι όμως εγώ έχω να πω τα χειρότερα για την συμπεριφορά τους! Πάντως για να μην τους μηδενίσω και γίνω άδικος ότι πήρα από εκεί έπαιζε πάντα και τέλεια! Ελπίζω να μην είναι μέλη μας διότι αν είναι και δυσαρεστηθούν από το ποστ μου δεν είμαι διατεθειμένος ν' αναθεωρήσω τα όσα έγραψα για την συναλλαγή μου μαζί τους!
 
ναι ο παππους στην γραμμη υπαρχει ακομα απο εκει πηρα εναν πισι το 2000 απλα τωρα η γραμμη εχει μικρυνει λιγο..οσο για το τομας ειναι αποκατο αποτην μποταση εκει που ειναι η παιδεια με τα ηλεκρονικα απεναντι ,εχει ενα μαγαζακι με χυμα κουτια απο παιχνιδια και μαλλον ασχολειται με το ιδιο χομπυ οπως τοτε...παντως εγω τροφοδοσια ειχα απο εγκεφαλο στο παταρι απο τον νικο που καθοταν με τις αμιγκες το χ κοπυ και τα διπλα ντραιβς..λεφτα που εχω δωσει...
 
Stanfromgreece είπε:
Λοιπόν...αναμνήσεις του παρελθόντος...Τον Amstrad 6128,τον πήρα από το DPL (Αγ.Κνσταντίνου και Γερανίου 44 Αθήνα)... έδινε και ασφάλεια πυρός τότε (λες και θα έπαιρνε φωτιά το μηχάνημα! :D )
Και εγω απο κει πηρα το(ν) AMSTRAD 6128!!!!!!!!!! #)

Και μετα απο λιγα χρονια ανταλλαγη με 1640 στο ιδιο μαγαζι!
 
εγω θυμαμαι τον κυρ γιαννη στο aspeco στις αρχες της στουρναρη (αγοραζα κασετες για τον commodore 64) το atari st club (απο τους πρωτους...) τον θωμα.. (thomas shoft) ψηλα στη πλατεια, και πολλους αλλους.....
 
Εκτός από τα γνωστά που είχα πάει κατά καιρούς (thomas soft, εγκέφαλος), αυτό που θα θυμάμαι πάντα, είναι στη Ν. Ιωνία τον Βλάση, ένα μαγαζί με πάντα μισο-κατεβασμένα ρολά και κλειστά στόρια που μέσα ήταν τελείως γιάφκα. Καπνός από τα τσιγάρα σε σημείο να μην μπορείς να αναπνεύσεις, αντίγραφα να πουλιούνται, και μερικές κονσόλες (το καινούριο saturn και playstation τότε) πάνω σε πάγκους, να τους έχουν κάνει κατάληψη μηχανόβιοι (με παπιά) - καπνίζοντες νεολαίοι...

Μπορεί αυτό να ήταν πριν από 15 χρόνια και όχι πριν από 20 αλλά είναι από τα πιο cult μαγαζιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
και εγω απο κει πηρα dpl τον 6128 με χρωμο μονιτορ στις 149 .000 δρχ!!! αρε πατερα...λεφτα που εβγαζες.....
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ΓΡΑΜΜΗ έκλεισε.

Στο πολύ καλό http://www.byteme.gr θα μπορέσετε να διαβάσετε ένα απίστευτα όμορφο οδοιπορικό για την κατάντια της Στουρνάρη, μια πολύ ωραία ανάλυση για τους λόγους που συμβαίνει αυτό και θα μάθετε ποιοι "δεινόσαυροι" ακόμα φωνάζουν παρόντες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Δεν σας δίνω link στο άρθρο ρε, δείτε και το υπόλοιπο site είναι απλά τρομερό!!!!!!!!! )
 
pooky(1) είπε:
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ΓΡΑΜΜΗ έκλεισε.
Στο πολύ καλό http://www.byteme.gr θα μπορέσετε να διαβάσετε ένα απίστευτα όμορφο οδοιπορικό για την κατάντια της Στουρνάρη, μια πολύ ωραία ανάλυση για τους λόγους που συμβαίνει αυτό και θα μάθετε ποιοι "δεινόσαυροι" ακόμα φωνάζουν παρόντες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Δεν σας δίνω link στο άρθρο ρε, δείτε και το υπόλοιπο site είναι απλά τρομερό!!!!!!!!! )
Ποιό site; Εγώ βλέπω μόνο 2 κοπελιές ντυμε... αα οκ οκ το είδα... :p
 
Χα χα ρε Haros έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
εμένα που δεν είμαι τύπος της περιπέτειας και των εξερευνήσεων (καναπές 4ever! :) ) μπορείς να μου πεις το link?

Έστω και με pm αν δεν θέλεις να χαλάσεις τη χαρά των άλλων για την ανακάλυψη του άρθρου!
 
http://www.byteme.gr/node/4369 αυτό εδώ είναι.

Έχει δίκιο ο Κόντης. Έχουμε μπεί σε άλλη τεχνολογική εποχή στην Ελλάδα και την Στουρνάρη την έχουν προλάβει οι εξελίξεις...

Απορίας άξιον πως ο "Εγκέφαλος" είναι ακόμα ανοιχτός...
 
Θέλω να θυμίσω και εγώ με τη σειρά μου κάποια μαγαζάκια της εποχής. Εγώ, αν και κουκακιώτης επί μακρόν, ήμουν θα μώνας στη μικροκίνηση. Παρόλαυτά υπήρχε ένα μαγαζάκι στο Κουκάκι, συγκεκριμένη σε παράλληλο στου Μακρυγιάννη στενάκι, απέναντι περίπου από το σταθμό του Μετρό και του νέου μουσείου ακρόπολης, ένας Άκης το είχε επί χρόνια και ήταν καθημερινή η βόλτα για τα παιδιά της περιοχής. Δυστηχώς δεν θυμάμαι πλέον όνομα μαγαζιού. Αυτό έκλεισε μέσα σε μια νύκτα και δεν τον ξαναείδαμε! Αν κάποιος μένει στην περιοχή, ενδεχομένως να τον θυμάται...

Επίσης σπάω το μυαλό μου, για ένα πολύ κλασσικό κομπιουτεράδικο και αμιγκάδικο επί της Λ.Βουλιαγμένης, στον Αγ.Ιωάννη. Τότε πηγαίναμε σκαστοί, σαν εκδρομή εκεί πάνω. Δεν θυμάμαι το όνομα... αλλά επειδή μένω κοντά ξέρω ότι το μαγαζί είχε γίνει μετά για οπτικά και πρόσφατα κρεοπωλείο!! Περασμένα μεγαλεία... Το θυμάται κανείς??
 
Παραθετω ενα αποκομμα απο το αρθρακι μου για τη Στουρναρη εν ετει 1986 απο το Phoenix 3 για να ξυπνησουν μνημες και να συμπληρωσουμε την κατοψη...

stournari1985.jpg
 
προφανώς το thomas soft που έλεγα εγώ δεν βρίσκεται εκεί αλλά στην παράλληλη μποταση και σολωμου ( ;;; )
 
Το 1986 ηταν εκει που λεει το σχεδιαγραμμα. Αργοτερα κατεβηκε κατω απο τη πλατεια.
 
Το μαγαζι που ζητας npanag ηταν ο ΚΥΒΟΣ. Απο εκει εχω αγορασει αρκετα pc games:) Απο καποια περιοδο και επειτα στο ιδιο μαγαζι εργαζοταν και ο τυπος που μετα ανοιξε το Γραμμη computers. Δεν γνωριζω αν απλα εργαζοταν εκει ή ειχε γινει συνεργατης στην επιχειρηση. Επειτα ο ιδιοκτητης του καταστηματος απεβιωσε και το καταστημα εκλεισε μετα απο 1-2 χρονια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λιγο πολυ αναμενομενο να γινει αυτο. Αν και δεν ημουν κομπιουτερακιας στα νιατα μου (πρωτη φορα απεκτησα υπολογιστη στα 19 προς 20 στο τριτο ετος της σχολης), η Στουρναρη και περιξ περιοχη ηταν αγαπημενος προορισμος. Βολτα στα κομιξαδικα, τους μουσικους οικους, τα πρωτα βιβλια για προγραμματα, ξενογλωσσα γενικως βιβλια γυρω απο την γραφιστικη και απαραιτητο χαζεμα στην Καισσα.

Ειναι λογικο να καταποντιστουν ολα αυτα τα μικρα και μεγαλυτερα καταστηματα. Ακομη και να μην υπεφεραν απο τους συχνους βανδαλισμους και επεισοδια. Ο ερχομος του διεθνους ιντερνετικου εμποριου, ηταν η ταφοπλακα τους. Λογω παγκοσμιοποιησης καποια αγαθα εγιναν φθηνοτερα (με το αιμα καποιων δυστυχων βεβαια αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα), αλλα κυριως μας ανοιξαν τα ματια σε σχεση με το τι παιζει στον κοσμο. Καταλαβαμε εστω και αργα ποσο μας εγδερναν οι ντοπιοι μαγαζατορες ανεξαρτητως πεδιου. Αν ειχες χομπυ επρεπε να δωσεις ενα χερι και ενα ποδι.

Σορρυ λοιπον αγαπητοι μαγαζατορες αλλα δεν θα μπορεσουμε. Που να δειτε τι εχουν παθει οι μουσικοι οικοι που εκοβαν μεχρι προτινος κωλους απο τα online υπερκαταστηματα που σου στελνουν πολλες φορες 40 και 50% φθηνοτερα οτι θες, οπως το θες στην πορτα σου.
 
Μicroκίνηση, Ιφικράτους, Παγκράτι...

Πόσα Σάββατα πρωί δεν ανέβαινα με το τρόλλεϋ 2 με μία 3άρα δισκέττα στην τσέπη κι ένα πεντακοσάρικο (όταν πήρα τον 6128. Πιο πριν έγραφε στις κασέττες που ήταν ημιδιάφανες και μέσα είχαν μπομπινούλες) και χάζευα τα παιχνίδια. Όταν διάλεγα, και περιμένοντας την αντιγραφή, χάζευα τον c128 και την Α500 που είχαν εκεί.

Σνιφ...
 
Συγγνώμη που εν μέρει θα χαλάσω αυτό το τέλειο τόπικ..

αλλά ένα κατάστημα ARONIS το θυμάστε? (κυρίως οι θεσσαλονικείς εκεί στην ερμού βρισκότανε)

πουλούσε και υπολογιστές ή μόνο videogames?

σόρρυ για το offtopic (αν μπορεί να θεωρηθεί)
 
picture.php


( Καταστήματα πώλησης Η/Υ 20 χρόνια πριν ... )




και 8)8)σήμερα 8)8)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα