Τεχνοδιάσταση στην Καμβουνίων με την Αγάπη και τον Ναζάρ να τα δίνουν όλα στα διπλά decks για τον CBM 64 (800 δρχ η κασσέτα).Το πρώτο μου game από αυτούς...suicide express (!)
Thessaloniki Computer Center με computer club στην Μελενίκου με Γούναρη όπου υπήρξα και μέλος
(Ακόμα θυμάμαι τον BBC με την πορτοκαλί οθόνη του και έναν Philips portable με μια μικροσκοπική πράσινη CRT οθονίτσα)
Είχε και υποκατάστημα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως όπου αγόρασα τον cbm 64 και το έγχρωμο PAL monitor SANYO.
Ο κυρ Νίκος στην οδό Αλεξανδρείας (Infovision)...ακόμα υπάρχει το μαγαζί του φυσικά άδειο και εγκατελειμένο αλλά το sign της Atari δεσπόζει στην βιτρίνα του.
(Του είχα φέρει το Deluxe Paint για Amiga όταν είχα γυρίσει από την πρακτική μου στην Αγγλία, και κάμποσα Amiga original games)...ο μάγος της αντιγραφής !
Τον τροφοδοτούσα με δικά μου και έπαιρνα δικά του (!)
Akmaka περπατούσαμε στα ίδια λημέρια (!) LOL (!)
Περισσότερα σε επόμενο post όταν επανέρθει η μνήμη μου...γέρος άνθρωπος γαρ !
Ο κύκλος έδινε 1000 δρχ την κασσέτα (Είχα πάρει το Beach Head II και το Grog's Revenge)
Αργότερα έγινε Computer Κανέλης (από εκεί είχα πάρει και ένα Microsoft's Natural Keyboard για PC !!)O εξάδερφος μου είχε σχεδιάσει μια επέκταση μνήμης για τον Atari 520 ST και είχαν συνεργαστεί με τον Κανέλη.
O ίδιος δούλεψε και σε ένα software house στην Δωδεκανήσου.(Είχαν φτιάξει και έναν Apple AND IBM XT συμβατό, με παρουσίαση στο Computer για όλους)
Θυμήθηκα και άλλα shops..Η κυρία Ιωάννα (αδερφή του κυρ Νίκου) με ένα shop κάπου δίπλα στα ΜΑΤ (Ευκλείδης μεριά).Από εκεί είχα παραγγείλει ένα Atari 1040 STFM , αγορά που δεν έγινε ποτέ ..
Χμμμ, κάποιο άλλο εν ονόματι Micro αν θυμάμαι καλά, δίπλα από τον κινηματογράφο Θυμέλη.Από εκεί είχα πάρει το Speech Synthesizer του CBM 64 με 10000 δρχ. που είχα βρει στον δρόμο (!).Μου είχαν κάνει και μια πατέντα στο καλώδιο σύνδεσης του cbm με το monitor για να παίρνει και τον ήχο του Curah Speech 64.
Το πρώτο 01 στην οδό Φιλίππου που έπαιρνα δισκέττες για PC.Είχα πάρει το XENON II Megablast και είχα κολήσει και τον ιό Form (ή κάπως έτσι !).
Ένα άλλο στην Ιασωνίδου που έκανε ΤΗΝ πειρατεία (!).8000 το CD (!).Ακόμα έχει από έξω το sign : Amiga και PC games....
Kissware στην Βασ.Όλγας (υπάρχει ακόμη).Είχα πάρει το Disk driver του CBM 64 γύρω στις 40000 δρχ., μου είχε επισκευάσει και τον computer όταν είχα κάψει μια μνήμη (!)
Φραγκάκης στο τέλος της Τσιμισκή με τα Spectrum να τα δίνουν όλα στην βιτρίνα.Μετά το σχολείο τραβούσα κατά κει για να πάρω μάτι.Από εκεί πήρα ένα κασσετόφωνο (!)Το μαγαζί δεν υπάρχει αλλά αν κυττάξεις ψηλά θα δεις ένα ξεχασμένο sign με την επιγραφή Olivetti Computers.
Ένα άλλο τεράστιο στην οδό Εθν. Αμύνης που έδινε φτηνά original tapes και αντίγραφα με έγχρωμο φωτοτυπημένο εξώφυλλο (!)
Αρκετά original tapes είχα πάρει και από τον Μπαρμπουνάκη της Αριστοτέλους (Το κατώι του βιβλίου).Θυμάστε κάποιες προσφορές της Melbourne house και της Data East ?
......θα θυμηθώ και άλλα εν καιρώ....