Καταστροφολογία! Εσείς τι retro θα σώζατε;

1)Την συλλογή των maiden

2)Την συλλογή μου απο το snes

3)Τα αλμανάκο
 
1. Μερικά κόμιξ (κατά προτίμηση Λούκυ Λουκ, Τεντεν, Αστεριξ, Ιζνογκουντ Μπλέικ και Μόρτιμερ ή Λεονάρντο και σίγουρα το Μετά την καταστροφή του Αρκά)

2. Μερικά βιβλία του Βερν (κατά προτίμηση κάποιες από τις ροβινσονιάδες του. Δεν είναι πρακτικά εφαρμόσιμες αλλά μετά την καταστροφή νιώθεις περισσότερη ταύτιση με τον ήρωα που αποκλείστηκε στο ερημονήσι.)

3. Καμιά λάμπα πετρελαίου. Το καλό με τα βιβλία και το σημείο υπεροχής τους έναντι των πισίων και των ηλεκτρονικών είναι ότι δε χρειάζεται να κουβαλάς και την γεννήτρια σου μαζί

4. ένα σετ νερομπογιές για να ξυπνήσει ο καλλιτέχνης που κρύβεται μέσα μου και να το ρίξω στις σπηλαιογραφίες. Φυσικά μέσα στις ζωγραφιές θα υπάρχουν και διάφορα άσχετα ρετρό σχέδια που δε θα σημαίνουν τίποτα αλλά σε μερικά χρόνια θα μπορέσουν να γραφτούν μπεστ σελερς σχετικά με το χαμένο νόημα των συμβόλων μέσα στις ζωγραφιές μου. Ο ντα Βίντσι καλύτερος ήταν;

5. Ένα σετ χτένια. Καθώς θα είμαι στην καλλιτεχνική πρωτοπορία της μετακατακλυσμιαίας κοινωνίας δε μπορεί παρά να έχω γένια. Και είναι γνώστο ότι όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια :p
 
Λοιπον...

1.Τις wrestling φιγουρες μου

2.Τις gi joe φιγουρες μου

3.Το game gear με τα παιχνιδια του

4.Τα playboy με την Αnna Nicole Smith.
 
Εδω ο κοσμος καιγεται και εσεις λετε για κονσολες? :D

Δεν περνουμε καλυτερα καμια κονσερβα ή ξηρους καρπους, να την βγαλουμε καμια βδομαδα.
 
Yπαρχει και η πνευματικη τροφη.Εγω λεω να τα δωσω ολα εκει :biglaugh:.
 
Deathshadow είπε:
Yπαρχει και η πνευματικη τροφη.Εγω λεω να τα δωσω ολα εκει :biglaugh:.
Ναι πολυ πνευματικη τροφη τα playboy με την Anna Nicole Smith :p χαχαχα.

Παρτε καμια κονσερβα καλα λεει ο Mike γιατι με βλεπω σε κανα 2μηνο απο την καταστροφη να κοβω βολτες και να μαζευω μπολικο ρετρο stuff :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ajax87 είπε:
Παρτε καμια κονσερβα καλα λεει ο Mike γιατι με βλεπω σε κανα 2μηνο απο την καταστροφη να κοβω βολτες και να μαζευω μπολικο ρετρο stuff :p
Μα, αυτό ακριβώς ήταν το νόημα του thread. Να κάτσεις να σκεφτείς πράγματα από την συλλογή σου που δεν θα μπορούσες να "ζήσεις" χωρίς αυτά!

Τι να το κάνω το φαί άμα ξέρω ότι καταστράφηκε το Treamcast μου; :)

Αλλιώς θα γίνουμε βαρετοί, όλοι κονσέρβες και γάλα εβαπορέ θα έπαιρναν. :p
 
Maddog είπε:
Μα, αυτό ακριβώς ήταν το νόημα του thread. Να κάτσεις να σκεφτείς πράγματα από την συλλογή σου που δεν θα μπορούσες να "ζήσεις" χωρίς αυτά!Τι να το κάνω το φαί άμα ξέρω ότι καταστράφηκε το Treamcast μου; :)

Αλλιώς θα γίνουμε βαρετοί, όλοι κονσέρβες και γάλα εβαπορέ θα έπαιρναν. :p
Το καταλαβα, χιουμοριστικο ηταν το ποστ μου :D

Στο θεμα μας δεν εχω πολλα πραγματα σαν συλλογη αλλα αυτο που θα επαιρνα σιγουρα ειναι το Snes με το Super Street Fighter II και το Mortal Kombat II και μετα το PsP με ολα τα Emulators που εχει μεσα και θα ημουν καλυμενος :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1) Τα ανθολόγια του Δημοτικού

2) τον 486 μου

3) Τον εξωτερικό σκληρό μου που έχω αποθηκεύσει εκεί παλιές ταινίες και σειρές.
 
Καλά φοβερό thread Μaddog! απλό σαν ιδέα αλλά τόσο δύσκολο να απαντησεί κανείς. Τι με έβαλες να σκεφτώ βραδιάτικα; Χε χε..

Λοιπόν έπειτα από απρόσκοπτη κατανάλωση «φαιάς ουσίας» διαλέγω τα:

α) Κάστρα & Πολιορκητές, (γιατί απλά είναι το καλύτερο επιτραπέζιο-για να μην πω παιγνίδι-όλων των εποχών & μεγαλώνει γερούς πολεμιστές για μετά το τέλος του κόσμου θα τους χρειαστούμε)

β) Την παλιά μου Vespa, (γιατί θα είναι πολύ βαρετό να περπατώ ατελείωτα σε μια κατεστραμμένη Γη).

γ) Το Conquests Of Camelot, (γιατί η ίδια μας η ζωή θα φαντάζει ως ένα άλλο Έπος αλλά ποτέ μεγαλύτερο από αυτό που ζήσαμε με τη βοήθεια της Sierra)

δ) Ένα πακέτο Pall Mall άφιλτρο (γιατί αντικρύζοντας μια καταστροφή σαν αυτή σίγουρα θα χρειαστώ ένα retro σιγαρέττο)

ε) Την «ρετροφαμίλια» μου!
 
Όταν είδα το θέμα άρχισα να βγάζω καπνούς από υπερφόρτωση. Είπα θα διαβάσω τι γράψανε οι άλλοι για να συμμαζευτώ λίγο. Μπα... όταν διάβασα και τους άλλους άρχισα να βγάζω και σπίθες.

Δεν παίζει λοιπόν να ξεχωρίσω τι ρετρό θέλω να πάρω.

Δεν θα πάρω τον CBM ή τις Amiga μου, γιατί αν δεν πάρω μαζί software δεν λέει (βέβαια η A4000 έχει σκληρό δίσκο αλλά ε δεν είναι μέσα και πολλά). Ούτε φυσικά το Atari 2600.

Δεν θα πάρω περιοδικά και στρατιωτάκια. Θα τα βαρεθώ.

Δεν θα πάρω το Lima τρενάκι μου (όταν λέμε "τρενάκι", εννοούμε τρεις μεγάλες κούτες συσκευασίας, μια και μάζευα χρόνια components, αλλά δεν έφτιαξα ποτέ διόραμα).

Μόνο κάτι που θα θεωρηθεί κλέψιμο...

1) Θα πάρω τον server μου. Έχει 12 δίσκους μέσα του, κάποια terabytes. Οι δυο οκ είναι το σύστημα και το ημερίσιο backup του. Ο ένας είναι parity για τους άλλους εννιά. Οι εννιά όμως... Έχουν τα πάντα από δεδομένα από τα βάθη του χρόνου... Από emulation; Σχεδόν όλο το TOSEC, όλο το MAME, δεκάδες emulators να τρέχουν (αν και μου αρκεί με σειρά προτίμησης Amiga emulation, Commodore 64 emulation, MAME... έβαλα πρώτα υπολογιστές γιατί κάνεις περισσότερα πράγματα από το να παίζεις... θα ξαναθυμηθώ γλώσσες που έχω ξεχάσει), συλλογές από κόμιξ διάφορα (όλο το ΤενΤεν, τον Αστερίξ, τον Αρκά, Disney Κόμιξ κλπ.), άλλα βιβλία (καμιά 200αριά... με πολλά διεθνή best sellers), όλα τα disk images μου (gaming... backups, μέσα πολλά παμπάλαια, αλλά όχι μόνο), ταινίες (και κλασικές), τραγούδια (και πολλά κλασικά), φωτογραφίες, άλλα βίντεο... Κείμενα δικά μου κλπ. Το μόνο που λείπει από μέσα είναι όλο το Steam μου (που είναι ένας φάκελος 100άδες GB) γιατί δεν θα έχει Steam να τα ξανασηκώσω (και μιλάμε και για ιστορικά games μέσα...), αλλά είναι στο #2 έτσι κι αλλιώς...

2) Το PC μου (με την 3D οθόνη του :p ) για να μπορώ να αξιοποιώ ότι έχει ο #1 μέσα.

Ή για να μην το κάνω τελείως ρετροξεφτίλα, στο #2 θα πάρω την καμπίνα που ξεκινάω (προλαβαίνω να την τελειώσω πριν έρθουν οι εξωγήινοι;...), που έτσι κι αλλιώς είναι full PC και μπορεί να παίξει το ρόλο του #2.

Εντάξει δεν μπορεί να μπούνε στη λίστα αυτά, το κατανοώ αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο.

Εξάλλου θα με συγχωρήσετε όταν βαρεθείτε τα δικά σας και έρχεστε σε μένα να χρησιμοποιείτε αυτά που δεν τελειώνουν ποτέ. :p

Ας πάρει και κάποιος ένα 1-2 παλιά drives με Catweasel, για να σας περνάω στα retro μηχανήματα σας προγράμματα από το server. :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το notebook μου, το κινητό μου (με τους φορτιστές φυσικά) και το Game Boy
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παλιές φωτογραφίες, κώδικες που έχω γράψει και τα mp3 μου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ θα έσωζα:

Τις κούκλες μου Barbie & Sindy Pedigree (κάποιες είναι από τη δεκαετία του 70) με όοοοολο τους τον εξοπλισμό (ρούχα, παπούτσια, τσάντες, έπιπλα).
Τα ΒΙΠΕΡ ΝΟΡΑ της μαμάς μου (που είναι πάμπολλα, με κορυφαία αυτά της Μπάρμπαρα Κάρτλαντ - είναι ζήτημα αν λείπουν δύο από την συλλογή της, αξίζει να κάνω κάποια στιγμή ένα αφιέρωμα σε αυτά) και τα παμπάλαια Άρλεκιν που φύλαγε.
Τις βιντεοκασέτες της DISNEY.
Τα κόμιξ μου (Αστερίξ, Λούκυ Λουκ, CΟΝΑΝ, SUPER CONAN, Θοργκάλ, Χανς, και άλλα πολλά).
Το κομπιουτεράκι CASIO του μπαμπά μου με τα φωτεινά γράμματα. Παμπάλαιο. Το είχε αγοράσει στην Ιαπωνία.
Τον άντρα μου οπωσδήποτε. (Γιατί??? Κι αυτός ρετρό είναι!)
 
Θα έσωζα.. την χρονομηχανη μου για να γύριζα πίσω να διορθώνα την καταστροφή οποία και αν ήταν αυτή! :fafoutis:

Οκ, για να πω την αλήθεια θα έσωζα τον Amstrad PC 1512 που είχα μαζί με όλες μου τις δισκέτες 5 1/4.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ειλικρινά δε θα ήξερα τι να πρωτοσώσω! Οπωσδήποτε πάντως τις πιο παλιές κασέτες που υπήρχαν στο σπίτι, όλες τις παλιές παρτιτούρες ή τουλάχιστον αυτές από τις εκδόσεις Γαϊτάνου (άσχετα που στον πλανήτη δεν θα έχει μείνει όχι πιάνο αλλά ούτε πλήκτρο για να παίξω), τα δύο επιτραπέζια που έχω από τα τέλη του 90 (taboo και pictionary), τις Αγκάθες (Agatha Christie από Λυχνάρι), τα ημερολόγια που έγραφα ως μαθήτρια (γιατί φοβάμαι ότι μαζί με την καταστροφή θα χάσω και ένα κομμάτι από την μνήμη μου) κι εννοείται ένα κουτί από τα πιο παλιά αρώματα της συλλογής μου γιατί αποκτήθηκαν με πολύ κόπο και χρήμα και γιατί μέσα στον όλο χαμό τουλάχιστον θα μυρίζω ωραία! Ότι να 'ναι δηλαδή!

Edit: Το σκεφτόμουν πάλι και κάπου αναρωτήθηκα γιατί δε θα έσωζα ταινίες αφού μου είναι εξίσου σημαντικές. Λοιπόν δε θα έσωζα, γιατί απ' ότι είδα στα posts, θα έσωζαν άλλα μέλη του RM!
Ναι, αυτό εννοώ! Είμαι σίγουρη ότι και μετά την καταστροφή θα βρίσκαμε οπωσδήποτε τρόπο να ξανασυναντηθούμε όσοι περισσότεροι γίνεται από το forum και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον με τις "αναμνήσεις" του! :D (Ακούγεται ουτοπικό; )
 
Τελευταία επεξεργασία:
Tην Αmiga 1000 που πούλησα τότε για 120 ευρώ.
Το Super Nes που πούλησα για να πάρω ένα ηχοσύστημα.
Την κούτα ΝΟΥΝΟΥ που ήταν γεμάτη Pixel και User, πριν πει το ύστατο χαίρε ο καταραμένος θερμοσίφωνας εκείνη την μάταιη ημέρα και πάρει μαζί του στον άλλο κόσμο όλα τα περιοδικά.
 
την φωτογραφική μηχανή μου, τον σκοτεινό θάλαμο, την κόλληση μου, την βαλίτσα με τα εργαλεία αυτά.
 
Πίσω
Μπλουζα