Όταν είδα το θέμα άρχισα να βγάζω καπνούς από υπερφόρτωση. Είπα θα διαβάσω τι γράψανε οι άλλοι για να συμμαζευτώ λίγο. Μπα... όταν διάβασα και τους άλλους άρχισα να βγάζω και σπίθες.
Δεν παίζει λοιπόν να ξεχωρίσω τι ρετρό θέλω να πάρω.
Δεν θα πάρω τον CBM ή τις Amiga μου, γιατί αν δεν πάρω μαζί software δεν λέει (βέβαια η A4000 έχει σκληρό δίσκο αλλά ε δεν είναι μέσα και πολλά). Ούτε φυσικά το Atari 2600.
Δεν θα πάρω περιοδικά και στρατιωτάκια. Θα τα βαρεθώ.
Δεν θα πάρω το Lima τρενάκι μου (όταν λέμε "τρενάκι", εννοούμε τρεις μεγάλες κούτες συσκευασίας, μια και μάζευα χρόνια components, αλλά δεν έφτιαξα ποτέ διόραμα).
Μόνο κάτι που θα θεωρηθεί κλέψιμο...
1) Θα πάρω τον server μου. Έχει 12 δίσκους μέσα του, κάποια terabytes. Οι δυο οκ είναι το σύστημα και το ημερίσιο backup του. Ο ένας είναι parity για τους άλλους εννιά. Οι εννιά όμως... Έχουν τα πάντα από δεδομένα από τα βάθη του χρόνου... Από emulation; Σχεδόν όλο το TOSEC, όλο το MAME, δεκάδες emulators να τρέχουν (αν και μου αρκεί με σειρά προτίμησης Amiga emulation, Commodore 64 emulation, MAME... έβαλα πρώτα υπολογιστές γιατί κάνεις περισσότερα πράγματα από το να παίζεις... θα ξαναθυμηθώ γλώσσες που έχω ξεχάσει), συλλογές από κόμιξ διάφορα (όλο το ΤενΤεν, τον Αστερίξ, τον Αρκά, Disney Κόμιξ κλπ.), άλλα βιβλία (καμιά 200αριά... με πολλά διεθνή best sellers), όλα τα disk images μου (gaming... backups, μέσα πολλά παμπάλαια, αλλά όχι μόνο), ταινίες (και κλασικές), τραγούδια (και πολλά κλασικά), φωτογραφίες, άλλα βίντεο... Κείμενα δικά μου κλπ. Το μόνο που λείπει από μέσα είναι όλο το Steam μου (που είναι ένας φάκελος 100άδες GB) γιατί δεν θα έχει Steam να τα ξανασηκώσω (και μιλάμε και για ιστορικά games μέσα...), αλλά είναι στο #2 έτσι κι αλλιώς...
2) Το PC μου (με την 3D οθόνη του
) για να μπορώ να αξιοποιώ ότι έχει ο #1 μέσα.
Ή για να μην το κάνω τελείως ρετροξεφτίλα, στο #2 θα πάρω την καμπίνα που ξεκινάω (προλαβαίνω να την τελειώσω πριν έρθουν οι εξωγήινοι;...), που έτσι κι αλλιώς είναι full PC και μπορεί να παίξει το ρόλο του #2.
Εντάξει δεν μπορεί να μπούνε στη λίστα αυτά, το κατανοώ αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο.
Εξάλλου θα με συγχωρήσετε όταν βαρεθείτε τα δικά σας και έρχεστε σε μένα να χρησιμοποιείτε αυτά που δεν τελειώνουν ποτέ.
Ας πάρει και κάποιος ένα 1-2 παλιά drives με Catweasel, για να σας περνάω στα retro μηχανήματα σας προγράμματα από το server.