Κλείνει η ΕΤ1;

Θα μπορουσαν αντι να εχουν ενα καρο καναλια με ασαφη θεματολογικο προσανατολισμο που καλυπτει το ενα το αλλο, θα μπορουσε να υπαρξει η εξης ωραια λυση:

  • Ενα καναλι ενημερωτικο-πολιτικο (Βουλη)-πολιτιστικο-λογου.


  • Ενα καναλι μορφωτικο-λαογραφικο-ψυχαγωγικο (οχι με σπληναντερα, ρετσινες, χορους και μερακλωματα)


  • Ενα καναλι που θα ειχε αποκλειστικα "ρετρο προγραμμα" απο αυτα που διασωζονται απο το αρχειο της ΕΡΤ (θα ηταν και το καλυτερο και θα ειχε ανεξοδα μια υψηλοτατη τηλεθεαση)


Τοσο απλα...
 
Θα μπορουσαν, αλλα δε μπορουνε.
 
Ή θα μπορούσαν να έχουν ένα κανάλι με ενημερωτικό κυρίως πρόγραμμα το οποίο και να προβάλλει δουλειές Ελλήνων και ξένων σημαντικών - μη εμπορικών γιατί αυτά ούτως ή άλλως θα προβληθούν- δημιουργών, σε σινεμά, εικαστικά κτλ και να μπορεί κάθε Έλληνας να δει μέσω streaming όλες τις παλιές παραγωγές. Δεν χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω, και ίσως και αυτό να είναι υπερβολή.
 
Eιδα σημερα το προγραμμα της ΕΡΤ μεχρι και που διακοπηκε τελειωτικα απο ολα τα μεσα που την αναμεταδιδαν. Δεν θελω να πολιτικολογησω, αλλωστε δεν ερχομαι εδω γιαυτο. Θελω απλα να γραψω αυτο που μονο εδω θα γινει αντιληπτο. Την ωρα που μαυρισε η οθονη το μυαλο μου ταξιδεψε πανω απο 30 χρονια πριν, οταν ενας τυπακος στο υψος του γοφου μου περιμενε μπροστα απο μια πολυχρωμη οθονη να ανοιξει το καναλι. Σημαια, εθνικος υμνος, αναγγελια προγραμματος και ναι!!! Παιδικα!!

Ειναι περιεργο ποσα απο τα πραγματα που συνεβησαν, συμβαινουν και θα συμβουν, δεν περναγαν ουτε σαν μακρινη σκεψη απο το μυαλο μας. Οχι μονο οταν ημασταν σποροι, αλλα και μερικα χρονια πριν.
 
Εγώ ένα έχω να πω: Άντεξε σχεδόν μισό αιώνα η κρατική τηλεόραση, για να δούμε σήμερα αυτή τη τραγική κατάληξη...ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ..Πόσο φτωχό πλέον το τηλεοπτικό τοπίο...
 
-α]πριν 2 εβδομαδες εσκιζαν τα ρουχα τους οτι δεν θα κλεισει.β]το αθλητικο ραδιοφωνο ηταν κλειστα ολα τα σαββατοκυριακα.γ]δεν θα ξαναακουσουμε ραδιοφωνικα ΛΙΓΟΥΣ σκιτζηδες.δ]το σπουδαιοτερο ειναι οτι σιγα-σιγα οι επανω θα αρχισουν να τα βαζουν με το στρατο τα σωματα ασφαλειας την εκκλησια και παει λεγοντας.
 
Πίσω
Μπλουζα