Κουιζ γενικών γνώσεων φινος φιλμ!

Μη ξεχνάτε οτι ο Μίμης Φωτόπουλος και η Σμαρούλα Γιούλι εκτος απο ζευγαρί και αδελφία , έχουν κανει και πατέρας με κόρη στο ''Θόδωρος και το Δίκανο '' , και εκτός απο το σωφεράκι εχουν παίξει το ζευγάρι και στη Καφετζού
 
kossyfa είπε:
Μη ξεχνάτε οτι ο Μίμης Φωτόπουλος και η Σμαρούλα Γιούλι εκτος απο ζευγαρί και αδελφία , έχουν κανει και πατέρας με κόρη στο ''Θόδωρος και το Δίκανο '' , και εκτός απο το σωφεράκι εχουν παίξει το ζευγάρι και στη Καφετζού
πληρης η απάντηση στην 13!!

γενικά Φωτοπουλος- Σμάρω, έπαιξαν κάθε είδους συγγενική σχέση!

13. ναι ρετροφαν, στους κληρονόμους , τα πουπουλα και τα φτερά, τα τοποθέτησε ο ίδιος ο Δαλιανίδης στα επίμαχα σημεία του γυμνού κορμιού της Μάρθας!!!

εχω και μια άλλη ταινία υπόψην, τον ψευτοθοθωρο, όπου το χορευτικό γίνεται παρουσία του βουλετή ( να δεις δεν θυμάμαι όνομα, ντροπή μου..)!!!

ε, καλά ο βουλευτης είδε και θαυμασε γιατί η Μάρθα ειχε απο τα ομορφότερα κορμιά του ελληνικού σινεμά, πολύ θηλυκό..και τυφλα να' χει το βουλευτιλίκι, χα, χα..πως δεν έπαθε καρδιά ο άνθρωπος να τον τρεχει ο Θοθωρος ή να του μείνει στα χερια!!

άντε δυο ερωτησεις μείνανε και ειλικρινά ειναι πανεύκολες!!!

τα καλλιστεια επίσης ειχαν οργανωθεί εκείνη την χρονιά το 54' δηλ. απο τον ισχυρό δημοσιογράφο Αχιλλέα Μαμάκη, ετσι έγινε η ωραια των Αθηνών, σατυριζοντας το κοσμικό γεγονός εκείνο..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ας βάλω και εγώ μία ερώτηση Υ.Γ. στο πληρέστατο κουίζ της καλής μας Αριάδνης ;) , αφού απαντήσετε αυτές που απομένουν !!!

Ποιός είναι ο τίτλος της ταινίας που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ (ελάχιστα γυρίσματα μόνο) λόγω έλλειψης κομπάρσων με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κούρκουλο;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
α, τι ερωτηση δυσκολη αλλα όμως που θα αρεσει στις κυριες, μιας και ο Κουρκουλος είναι από τους αγαπημένους μας ( την εχω πάθει και εγω μαζί του, μετά τις αμφιβολίες και τον χαρακτήρα που υποδυεται εκεί)!!

εγω δυστυχως δεν την ξέρω..

αλλά αναμένω..
 
αριαδνη είπε:
Διικοι μου αγαπημένοι- Αλεξανδρακης στο κλωτσοσκούφι- Βουλγαριδης στο δόλωμα- γιατί και οι δυο ξεπερασαν προκαταλήψεις και στερεότυπα για να ειναι με τις γυναίκες που θέλησαν, δεν το βλέπεις κάθε μέρα αυτό..ήταν ανδρες με όλη τη σημασια της λεξεως, εκτιμησαν οτι διπλα τους ειχαν μια κοπέλα με καλοσυνη εμφυτη και καλή καρδιά!! πόσα επρεπε και οι δυο να πολεμήσουν!
Ενίσταμαι κύριε πρόεδρε! Στα παραπάνω ζευγάρια στο ένα δεν μπορώ να χωνέψω τον άντρα (αυτός ο Βουλγαρίδης πολύ λαπάς βρε παιδί μου8)), στο άλλο τη γυναίκα. Πολύ στυλάτος κι ερωτεύσιμος ο εφοπλιστής - Αλεξανδράκης αλλά την Αλίκη στο "Κλωτσοσκούφι" μου 'ρχεται να της χώσω μπουνιά :p . Ένα αγενέστατο πλάσμα που περνάει όλες τις χοντράδες για αφέλεια. Το μόνο που μου χάλαγε την εικόνα του Τζώρτζη στην ταινία ήταν ότι ερωτεύτηκε ένα τέτοιο παρτσακλό :p . Όσο σκέφτομαι αυτή την σκηνή με το κανταϊφι που μπαίνει η γραμματέας (τη βγάλανε "ξινή" τη γυναίκα επειδή δεν άφηνε τον κάθε άσχετο να μπει στο γραφείο του αφεντικού της, λες και δεν ήταν αυτή ακριβώς η δουλειά της :xm: ) και βγαίνοντας της λέει θρασύτατα η Βουγιουκλάκη, τείνοντας το πηρούνι με το κανταϊφι να κρέμεται "θες; θες; Ε! μη θες!", φουντώνω, ΦΟΥΝΤΩΝΩ!!!!

Και μετά από ώριμη σκέψη, βάζω ως αγαπημένο ανδρικό ρόλο τον Άγγελο Μουρούζη (τι έκπληξη! ο Νίκος Κούρκουλος ;) ) από το "Κοινωνία ώρα μηδέν". Γιατί:

1. Ήταν ιπτάμενος κι ένα φετίχ στους άνδρες με στολή το έχω #)

2. Ήταν από καλή οικογένεια και είχε μια ανατροφή (διαφορετικά θα έβαζα τον Αστραπόγιαννο αλλά πάντοτε σκεφτόμουν αυτή η κάπα του τι μπόχα θα έσερνε :p )

3. Έχει θάρρος

4. Έχει τιμιότητα

5. Έχει και γ... ε χμμμμ ... πολύ ωραίο στέρνο στη σκηνή που φιλοτιμάται και μας το δείχνει γυμνό

Αρκεί να τον πετύχαινα αφού είχε κάνει τον κύκλο του στους Ανώνυμους Αλκοολικούς :p
 
Καταρχήν , ημουν σίγουρη ότι θα διάλεγες Κούρκουλο..

Κατα δεύτερον, μόνο σε μένα η μαιρούλα, θυμίζει την Μαρία της γειτονίας;

Κατα τριτον μονο εγω βρισκω τον Βουλγαριδη, σεξυ και ωραιο άνδρα, να κοιταχτώ..

#) :cool:

Μ' αρέσει ;) το γεγονός οτι ο Βεγγελης θα μπορούσε να ειχε όποια γυναίκα ήθελε, με μορφωση, ομορφιά, παιδεία αλλα΄διαλεγει την φτωχή, πλην τίμια Μαιρη, ένα κλωτσοσκούφι της ζωής..και την επιβάλλει- επρεπε να επιβιωσει, ορφανο κοριτσι, ηταν..ε, μα και η γραμματεας ήταν καπως μονόχνωτη..αυτά τα γυαλιά με το παγωμενο βλέμμα, ουτε η Φλαννυ στην Κάντυ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
12. Αυτο το "αγαπημενος" που λες, δεν σημαινει απαραιτητως και ερωτικα ελκυστικος, ετσι; (Ασε που ειμαι και παντρεμενη γυναικα :) ) οποτε θα μιλησω αλλιως....

Κωστας Χατζηχρηστος, στον Ηλια του 16ου,

Βασιλης Λογοθετιδης, στο Ουτε γατα ουτε ζημια,

Μιμης Φωτοπουλος, στον Θοδωρο και το δικανο

Οι λογοι ειναι τρεις σε εναν: Με κανουν να γελαω οσο σε καμια αλλη ταινια.
 
μπαμπι, εννοειται, ενας ρολος που μας εχει κανει μεγάλη εντυπωση..δεν χρειαζεται να ειναι ερωτευσιμος και σουπερ γοητευτικός..
 
bambinella 100 είπε:
12. Αυτο το "αγαπημενος" που λες, δεν σημαινει απαραιτητως και ερωτικα ελκυστικος, ετσι; (Ασε που ειμαι και παντρεμενη γυναικα :) ) οποτε θα μιλησω αλλιως....
Το να είναι κάποιος σε δίαιτα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κοιτάζει το μενού ;)

Τελικά πρέπει να βάλουμε υποκατηγορίες: "αγαπημένος αγαπημένος" :cool: , "αγαπημένος πατέρας", "αγαπημένος φίλος", "αγαπημένος σε παρέα" κοκ :D
 
5. ο Σακελάριος θεωρούσε οτι ο Χατζηδάκης, διανθιζε τα εργα και τις ταινίες της Φινος, με μια ποιότητα ανεπαναληπτη!

όσο για τους δυο ηθοποιους που σημάδεψαν την πορεία του στην εταιρία καθως έλεγε, ο ενας ηταν ο Λογοθετίδης στον οποιο ειχε μεγάλη εκτιμηση και η άλλη ηταν η Αλίκη, αν και πολλές φορές , ηρθε σε ρηξη μαζι της και σε δικαστική διαμάχη- το περίεργο του θέματος ειναι οτι αυτός καθιερωσε την Καρεζη και την επέβαλλε και την διαμόρφωσε σαν υποκριτική προσωπικότητα εντουτοις ειχε αδυναμία στην Αλίκη!

6. όχι η Μαρινέλλα ποτε δεν τραγούδησε σε ντουετο με τον Καζαντζιδη στην φινος- ποιος σκηνοθετης την πρότεινε και την καθιερωσε , μα φυσικά ο Δαλιανίδης- ''ανοιξε π'ετρα να κυφτω'', η εμπειρια με τον Καζαντζιδη ητν καλό σχολείο σιγουρα!

caprice, περιμένω με αγωνια την δική σου απάντηση και όποιο άλλο παιδι θελει να βαλει κουιζ πάνω στην φινος ας μην διστασει, οι γνωσεις μου ειναι περιορισμένες!

Νικητρια του κουιζ 3 η ρετροφαν :clap: με μικρες απώλειες!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
κουιζ 4:1. Στην ταινία ''κατηγορώ τους ανθρώπους'', τι απαντά ο δικαστικός Φίλιππος στην γυναίκα του , που τον ρωτά αν έπρεπε μια μέρα να δικάσει εκείνη η το παιδί τους τί θα έκανε; ποια η χαρακτηριστική σκηνή στο δικαστήριο, όταν καταλαβαίνει την ταυτότητα της πραγματικά ένοχης;


2.Ταινιες της Φινος, οπου ο Κουρκουλος ήταν ζευγάρι με την Χρονοπούλου!



3. Το σενάριο της ταινίας ΄΄η θεία μου η χίπισσα'' απο ποια ταινια του αμερικανικού σινεμά, ειναι επνευσμένη;



4. Τι έλεγε ο Φινος για τις δικές του ταινίες σε σχεση με τις κινηματογραφικές εταιρίες που'' έριχναν'' την ποιότητα της παραγωγής!



5. Ποια δραματική ταινία της Αλίκης δεν περπάτησε;



6. Ποιος ο αγαπημένος ρόλος του Παντελή Ζερβού στην Φινος από αυτούς που ερμήνεψε;



7. Στην ταινία ''η νύφη το΄σκασε'' ποιο μεγάλο πρόσωπο της επιθεωρησης εμφανίζεται σε μεγάλη ηλικία;



8. Ποια τανια ηταν η τελευταία συνεργασία του Αυλωνίτη με την Φίνος;



9. Πρωτη εγχωμη ταινία της Φινος;



10.Ποια κωμωδία καθιερωσε τον Κωνστανταρα στην εταιρία;



11. Βιβλιο του Μαρη , εγινε ταινία απο τον Φίνο;
 
Πριν ξεκινήσουν οι απαντήσεις της επόμενης σειράς ερωτήσεων του κουίζ, να δώσω και εγώ την απάντηση που χρωστούσα.

Η ταινία της Φίνος Φιλμ που είχε ελάχιστα γυρίσματα, με πρωταγωνιστή τον Κούρκουλο και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, είχε τον τίτλο "Ο Άγιος των σκλάβων". Η ταινία αυτή ξεκίνησε να γυρίζεται στην Καστοριά αλλά δεν πήγαιναν οι ντόπιοι για κομπάρσοι διότι οι αμοιβές που έπαιρναν δουλεύοντας στις γούνες ήταν μακράν καλύτερες από τις αμοιβές για τη συμμετοχή στην ταινία. Έτσι υπήρξε στην αρχή κάποια προσέλευση, αλλά μετά τίποτα και έτσι ματαιώθηκε η ταινία. Για την ιστορία να αναφέρω εδώ ότι "Αγιος των σκλάβων" αποκαλείτο ο Κοσμάς ο Αιτωλός.
 
2. Ορατότης μηδέν, Κοινωνία ώρα μηδεν, Το χώμα βάφτηκε κόκκινο

3. Η κόμισσα και ο γκάνγκστερ (Φρανκ Κάπρα)

4. Εγώ κι όταν κάνω κακές ταινίες,τουλάχιστον είναι ταινίες, ενώ κάποιοι αλλοι κανουν κατι πραγματα που δεν ειναι ταινιες

5. Το Ταξιδι

7. Ο Πετρος Κυριακός

8. Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο

9. Η Αλικη στο ναυτικο

10. Υπαρχει και φιλοτιμο

11. Νομιζω πως οχι,αν και εγραψε το σεναριο του Χωρις ταυτοτητα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1. Απαντα οτι θα δικαζε και τη γυναικα και το παιδι του, χωρις συναισθματισμους, οπως απαιτει η δικαιοσυνη. Χαρακτηριστικη σκηνη, το ποτηρι που σπαει μεσα στο χερι του και του το ματωνει.

6. Ο κατηφορος.
 
caprice είπε:
Πριν ξεκινήσουν οι απαντήσεις της επόμενης σειράς ερωτήσεων του κουίζ, να δώσω και εγώ την απάντηση που χρωστούσα.
Η ταινία της Φίνος Φιλμ που είχε ελάχιστα γυρίσματα, με πρωταγωνιστή τον Κούρκουλο και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, είχε τον τίτλο "Ο Άγιος των σκλάβων"..
κάτι πάλι σαν τον Αστραπόγιαννο, θα ηταν το θέμα , εκεί με παραπέμπει τουλάχιστον..ε. τσιγγουνιές!

τεσπα, Γιαννη, εγω για την 9, ξέρω πως το δόλωμα, ήταν η πρώτη εγχρωμη του Φίνου, γνωριζω λάθος!;

με τα άλλα όλα συμφωνούμε..

1. Μπάμπι, πολύ σωστά, εκείνο το ''θα δικαζα'' σε ρίχνει στα πατώματα, ψέγω την Ρουσσέα που δεν πέφτει αλλά και πάλι η ταινία μας κάνει πλάκα

, 32 ετων και εισαγγελέας! Πάντως ο Κούρκουλος, αστράφτει και βροντά στα έδρανα..

6. μπαμπι αγαπημένος ρολος του ιδιου..δεν ειναι πάντως ο κατήφορος!
 
6. Δεν το ξερω, αλλα οπως υπεθεσα και πριν, και παλι υποθετω οτι ηταν ο ρολος του ως Θεοφιλου Φερεκη, στο Ζητειται Ψευτης.
 
αριαδνη είπε:
τεσπα, Γιαννη, εγω για την 9, ξέρω πως το δόλωμα, ήταν η πρώτη εγχρωμη του Φίνου, γνωριζω λάθος!;

με τα άλλα όλα συμφωνούμε..
H Αλίκη στο Ναυτικό ήταν συμπαραγωγή της Φίνος,ίσως γι αυτό θεωρείς Το δόλωμα εσύ...

Αλλά και πάλι,πριν ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ υπήρξαν αρκετές έγχρωμες της Φίνος (ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ κλπ)
 
κοίτα να δεις και ήμουν σίγουρη για το΄δόλωμα, πως ήταν η πρώτη εγχρωμη τανια της Φινος, μάλιστα οτι η Αλίκη, πίσεσε και καταστάσεις για να γινει ετσι..

τεσπα, δεν πειράζει, οπότε Γιαννη τα πηγες πολύ καλά!!

6. Ο Παντελής Ζερβός λάτρευε το ρόλο του καλοσυνάτου, εφευρετικού, σπάνιου παπά στην Μανταλένα και δεν είχε άδικο! τον είχε κάνει βαθιά δικό του!

10. Η ταινια με την οποια ο Κωνστανταρας καθιερωθηκε ήταν το γνωστό σε όλους ''υπάρχει και φιλότιμο'', ηταν 52 ετων τότε και η καριερα του πήρε την ανιούσα!!

 


νικητης του κουιζ 4: ο Γιαννης και σηκώνει την κούπα
:award:
 
Πίσω
Μπλουζα