Κωνσταντίνου και Ελένης (1998)

sunset89 είπε:
Για όσους δεν το έχουν χορτάσει από τις απανωτές επαναλήψεις ή δεν τους φτάνουν τα DVD που πιθανόν να αγόρασαν:http://www.antenna.gr/webtv/categories?cid=3142
είναι ολόκληρα ή λείπουν σκηνές;

χμμ,η εικόνα έχει λίγη καθυστέρηση σε σχέση με τον ήχο...
 
το 2007 εκανε και ο alpha μια αντιστοιχη σειρα το amore mio
 
Ακομα παιζεται σε επαναληψεις μετα απο 20χρονια... Η μαχη μεταξυ του Κωνσταντινου Κατακουζηνου και της Ελενης Βλαχακη  για το σπιτι που τους αφησε κληρονομια ο θειος! 

 
Aπο της καλητερες σειρες του χαρη ρωμα.Δεν φτανει την κορυφαια του σειρα για μενα που ειναι οι μεν και οι δεν αλλα ειναι αρκετα κοντα.
 
Ωραιες ατακες ειχε η σειρα...δεν την παρακολουθουσα ομως λογω σχολικων υποχρεωσεων...

οι τιτλοι εναρξης ειχαν το ορχηστρικο espana cani








https://www.youtube.com/watch?v=vrbkcUdDSyQ













 




 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αγαπημένο επεισόδιο με τον Ελληνοαυστραλό φαν των Λεντ Ζέπελιν που αλληλογραφούσε με την Ελένη!
 
Νασσος Led Zeppelin! Κορυφη! 

LXQ90a.gif
 
Καλή Χρονιά! Η σειρά αυτή δε σταμάτησε ποτέ να προβάλλεται. Όταν τέλειωσε η πρώτη σεζόν προβλήθηκε σε επανάληψη το καλοκαίρι και το ίδιο και στη δεύτερη. Αυτό νομίζω είναι το ρεκόρ της. Παίζεται ανελλιπώς από το 1998... Άσχετα αν οι συντελεστές της την απαξιώνουν. Αυτό είναι άλλο θέμα...
 
Οι "σκύλες της λύσσας" πάντως από τις "Βάκχες" (Βάκχαι) του Ευρυπίδη έγιναν διάσημες εξαιτίας της Πέγκυς  :D   :p .

Για την ιστορία, οι "σκύλες της λύσσας" είναι στίχος από το Δ στάσιμο της τραγωδίας κι το ερμηνευει η πρωτοκορυφαία του χορού. Στην εν λόγω τραγωδία ο χορός είναι χορός από Μαινάδες. Οι Μαινάδες ήταν νύμφες, συνοδοί του Θεού Διονύσου κι έφταναν σε ακραίες μορφες έκστασης για χάρη του, εξαιτίας της μανίας που έτρεφαν προς αυτον (εξού κι η ονομασία Μαινάδες). Σωστά λοιπόν η Πέγκυ κάθε φορά "ερμήνευε" τον στίχο σαν αλλόφρων γιατί ο στίχος είναι λόγια Μαινάδας σε κατασταση έκστασης. xD  (Όπως είχε πει κι ο Μανώλης, ο πελάτης του μπαρ: "Ρε συ τι έπαθε; γιατί κάνει έτσι; δαιμονίστηκε;;;  xD ) Απλά η υπερβολή κι η διακωμώδηση   -γιατι υποτίθεται οτι η Πέγκυ ήταν ατάλαντη-  ηταν αυτό που έβγαζε γέλιο.

Το χορικό κι η μεταφραση:

"Ίτε θοαί λύσσας κύνες, ίτ' είς όρος, θίασον ένθ' έχουσι Κάδμου κόραι, ανοιστρήσατε νιν επί τον εν γυναικομίμω στολά λυσσώδη κατάσκοπον μαινάδων."

"Τρέξτε γρήγορα σκύλες της λύσσας, στο βουνο αμοληθείτε, που έχουν σύναξη οι κόρες του Κάδμου, με τον οίστρο κεντίστε πάνω στον  κατάσκοπο ντυμένο με γυναικεία στολή που έχει λύσσα (να δει) τις μαινάδες"



 
 
Αυτη η σειρα εχει παιχτει τοσο πολλες φορες που δυσκολευομαι να πιστεψω οτι υπηρχε καποια εποχη οπου την ειχα δει κανονικα, πρωτη φορα, σε εβδομαδιαια προβολη!

εκεινη την εποχη μου αρεσε, αλλα οπως περναει ο καιρος, μου φαινεται οτι παλιωνει, και οι "Ρωμαϊσμοι" σαχλοι (δηλ. το χαρακτηριστικο χιουμορ του Ρωμα). Απο την αλλη, παιζεται ευχαριστα, αν υπαρχει καποιος λογος που πρεπει να μενει ανοιχτη η τηλεοραση. Γι' αυτο και εχει σχετικα καλη θεαματικοτητα ακομα και επιμενει να την παιζει ο σταθμος.

Ο λογος που εχει γινει ρεκορ προβολων αυτης της σειρας ειναι μαλλον η πολυ συμφερουσα συμφωνια που ειχε γινει μεταξυ καναλιου και συντελεστων, δηλ. αν δεν κανω λαθος πληρωνονται με πολυ μικρα δικαιωματα, σε συνδυασμο με την καλη θεαματικοτητα που λεω παραπανω.
 
για μενα ειναι η καλυτερη σειρα του χαρη ρωμα ,πολυ καλυτερη απο το καφε της χαρας
και αυτη θα ηθελα να εχει συνεχισει 20 χρονια μετα
την παρακολουθω ευχαριστα σαν τις παλιες ελληνικες ταινιες
 
Κωνσταντινου και ελενης θυμαμαι παρακολουθουσα απο τα πρωτα επεισοδια το 1998 μεχρι και το 2000...Απο τις σειρες που μου αρεσε να βλεπω τοτε...ανετα την ξαναβλεπω και σημερα.
 
την βλεπω απο την πρωτη προβολη μεχρι και σημερα οταν την πετηχενω
αλλα θα συμφωνησω με το σχολιο που ειδα πιο πανω οτι εχει αρχισει να παλιωνει
παντος πολυ ανωτερη απο το καφε της χαρας που κατα τη γνωμη ειναι απο της χειροτερες που εχω δει
 
Promo της σειράς για το επεισόδιο με τα μεξικάνικα:


Η σκηνή με το όνειρο της Ελένης που γίνεται τσιγκούνα χωρίς το εφέ:


Έχω ακούσει και για ένα άλλο πρόμο που ήταν η Ελένη ντυμένη Κλεοπάτρα ή κάτι τέτοιο;; Ξέρει κανείς σχετικά;
 
Πίσω
Μπλουζα